Magiska Skåne!

Hemma igen efter fyra helt underbara dagar i Skåne! Det känns som att det här kan bli en riktigt bra tradition, att åka ner och möta våren lite innan den kommer hem till oss. Att gå på de oändligt långa vita stränderna, känna doften av hav och av jordbruket, den fuktiga, lite disiga och ljumna luften, se grönt gräs på det kulliga landskapet och blommor och träd och rapsen som har slagit ut. De är någon särskilt magisk känsla och jag har verkligen blivit galet förälskad i den!

 

Så att jag ville ner en sväng nu under våren kändes både självklart och nödvändigt. Och ska man ner är det april/maj som gäller, innan det blir hundförbud på stränderna och innan alla turister invaderar. Att jag sedan fick möjlighet att bo hemma hos min nyfunna vän Annette och hennes härliga och mysiga familj (med man, fyra barn, två hundar, tre katter och en kanin) på Österlen, ja det var hur bra som helst! De har Daisy, som är en halvsyster till Cobie och vi träffades i höstas när vi var några som hade ett litet miniläger. Så kul när det klickar och känns så okomplicerat!

 

Min favvo-lydnadstränare Jessica Svanljung från Finland bor dessutom numer halvtid en timme därifrån, och den bästa vallningstränaren jag vet, Paula Zieger, har sin gård 45 minuter bort...så självklart hade jag fixat träningstid hos dem båda när jag ändå var i krokarna!! Med Jessica tog jag upp de två saker som är absolut svårast med Cobie, hans fria följ och apporteringen, som bara inte fungerar alls. Han visade precis hur svårt det är och vi pratade massor och testade lite olika saker, så nu har jag några verktyg att testa framöver innan vi stämmer av igen. Hos Paula fick jag också bra verktyg att jobba med framöver, och från att jag gick in med en Cobie som hade helt fel tanke i hagen slutade träningen med att han hade kopplat på hjärnan och gick riktigt fint! Så nu hoppas jag att jag kan hitta får att träna på så att jag kan ge det här en ordentlig chans innan jag kan avgöra om vi ska pyssla med vallning eller inte.

 

Förutom privatlektionerna tog jag mig en sväng till Ystads brukshundklubb och körde ett bra lydnadspass med Lyra. Dit kom också Birgitta med Cobies syster Chica, oj vad de busade och sprang, härligt!!! Jag och Annette var också iväg och träffade Titti och Roger, Cobies uppfödare och fick gosa ordentligt med deras 11-veckors valp som de sparat från sin senaste kull. Kul var att en annan av Cobies kullsystrar också kom dit för att träffa oss, Caxa med sin matte Sandra!

 

Resten av tiden har vi tagit promenader på stranden, kört runt lite på de fina vägarna och hängt hemma i huset med familjen, så himla härligt och avslappnande!! Vädret har verkligen varit heeelt fantastiskt, sol mest hela tiden och ganska lite blåst. Att gå barfota och känna den varma sanden mellan tårna och att träna i kortärmat på en stekhet brukshundklubb, det var verkligen en fin försmak av sommaren!!

 

På vägen hem tog jag en liten avstickare till en fin strand vid ett ställe nära Helsingborg som hette Rydebeck, jag ville krama ur det allra sista innan jag något motvilligt till slut var tvungen att på riktigt börja åka hemåt. Inte för att jag inte ville komma hem till Micke och huset, utan för att jag faktiskt gärna hade stannat kvar i den magiska värld som jag lärt känna där nere, den värld som jag hoppas kunna återvända till snart igen! Tack Skåne för att du levererade ännu en fantastisk upplevelse!!

 

Smidigaste stoppet tycker jag är på Brahehus, tog en liten rastningsrunda på nervägen.
 
 
Fint väder och utsikt!
 
 
 
Vi fångade de sista solstrålarna på kvällspromenaden på Yngsjö havsbad, söder om Åhus.
 
 
 
 
 
 
På plats i Borrby hos Annette & co. Deras gård framför.
 
Kelpien Chinook.
 
Cobies halvsyster Daisy. Faktiskt väldigt lik Lyra!
 
Mina hundar är inte van vid katter, men de var rätt lugna så det gick okej.
 
 
 
 
Det är inte alla som har mjölkautomater hemma...men med fyra barn var det en bra investering.
 
Jag hade lyxen att sitta och titta på när de lagade massor av god mat...och kunde skriva lite i träningeboken.
 
Väldigt lyxigt att ha en egen träningsplan på tomten, man blir ju avis!
 
Ut på biltur i det vackra landskapet.
 
Träden börjar precis slå ut.
 
I Eslöv tränade vi en stund för Jessica.
 
 
Vitsippsskog!
 
Lyra bland vitsipporna!
 
På besök hos uppfödaren träffade vi den här lilla sötingen!!
 
Och Cobies syster Caxa!
 
Hörup kyrka.
 
 
Massor av kossor och kalvar vid Kabusa skjutfält.
 
Hänger lite på Ystad brukshundklubb.
 
 
Varm träning!
Cobies syster Chica kom förbi!
 
Efter att ha jagat varandra hur länge som helst avslutade de med en brottningsmatch.
 
Trötta syskon i värmen.
 
Promenad på Sandhammaren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Morgonpromenad i dag i ett smådisigt och varmt Borrby.
 
Vallning i Rydsgård hos Paula för mig och Cobie.
 
En avslutande skön promenad på Paulas ägor.
 
Det blommade rätt fint längs med vägarna alltså...
 
 
Stannade till vid Järavallens strövområde strax ovanför Barsebäck på vägen hem.
 
Sedan hittade jag Fortunastranden vid Rydebeck. Lite bad innan vi sedan körde ut på motorvägen hemåt.
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Glad träning!

Fina kvällar med ordentlig lydnadsträning har det blivit den här veckan, härligt! I måndags träffade vi Sandra med Jade  & Ace och i tisdags Jenny med Tage. Passade på att avsluta det senaste passet på agilityplanen med Cobie och han blev eld och lågor! Lite väääl mycket kanske, puh. Han har en himla fart den där killen, och många skall som måste ut.... Men riktigt kul var det. 
 
I går fick vi också en genombrott i framförgåendet, det börjar kännas som att det faktiskt kan bli något, spännande!!
 
Nu har Rissie lämnats till hundvakten och jag har packat in kelpisarna i bilen, så nu drar vi till Skåne över en långhelg med hunderi!! Jag bestämde redan förra våren när jag blev kär i den delen av landet att jag måste tillbaka, så nu är det dags. Poddar är nedladdade, godis är bunkrat, träningsgrejer är packade, nu hoppas jag bara att våren visar sin finaste sida oxå!
 
 
 
 
 
 
/Cissi

2:a certet!

Tänk att det har varit sommar några dagar sådär huxflux! Fast nu är det kallare igen... I fredags kunde man gå kortärmat utan jacka, hur skönt som helst! Jag och Cobie var och vallade lite på eftermiddagen och man märkte att hundarna inte var vana vid värmen. Det blev två korta pass och sedan var bensinen i hjärnan helt slut på honom. Men ett litet framsteg gjorde vi inne i fållan, han var lös och väldigt duktig med fåren och lyssnade superfint på mina ligg-kommandon! Nu ska jag utöka storleken på fållan sakta sakta för att behålla det här lugnet och känslan.
 
I lördags var det dags för en heldag i Studiefrämjandets lokaler inne i stan, för att genomgå steg 2 i deras Ledarutvecklingsprogram (L2). Första steget gick jag tidigare i år och då var det specialinriktat för hundfolk och vi som håller kurser/studiecirklar på våra hundklubbar. Den här delen var öppen för alla förbund inom Studiefrämjandet, vilket var jätteintressant och gav en hel del nya perspektiv. Mycket nyttigt och inspirerande! Vi var ett gäng på ca 20 pers och fem av oss kom från hundklubbar, resten kom från andra ställen och jag skulle tro att det säkert var tio olika språk representerade i gruppen.
 
Vi gjorde en del olika presentationsövningar, små och större grupparbeten och talade mycket inför gruppen kring ledarskap, hur man ger återkoppling/feedback, roliga övningar kring kommunikation, pratade om vad ett bra samtal är och om olika roller i en grupp. Det var en jättefin dag och otroligt givande att få vara i ett sådant sammanhang, vilken himla förmån det är alltså att få gå detta helt utan kostnad och så berikande att träffa personer från helt andra kulturer och med andra intressen, men ändå att de brinner för sitt ämne precis som jag! En av alla saker jag tog med mig var en av de övningar vi gjorde. Vi fick i uppdrag att 2 och 2 sätta ihop en kort presentation där vi på valfritt sätt skulle prata om våra styrkor i vårt egna ledarskap, vad vi tycker är svårt och vad vil skulle vilja utveckla. Detta skulle vi sedan redogöra inför gruppen under max 2 minuter. De som lyssnade hade alla i uppdrag att på varsin postitlapp skriva ner allt som de tyckte var POSITIVT med vårt framträdande, t ex att man talade tydligt, var engagerad, höll ögonkontakt, var pedagogisk osv. Sedan samlades lapparna in och vi fick dem som en liten present efteråt. Det var väldigt trevligt att få en bunt med endast positiv boost!! Det som är negativt vet man ju troligtvis redan om, och att få höra det växer man ju inte direkt av. Så detta var en väldigt pedagogisk och trevlig övning som man kan använda till många olika saker framöver!!
 
På kvällen blev det en tur med hojarna tillsammans med Micke, den första för året för mig. Och den första på min nya hoj faktiskt!! Jag började med att köra den gamla trotjänaren för att få in lite känsla, och sedan bytte vi så att jag skulle kunna få känna skillnad, det var kul!
 
I söndags var det sedan dags för rallytävling, dubbel start på Tyresö brukshundklubb. Jag har ju jobbat en del med vår startrutin och ville se hur den funkade i skarpt läge. Förra året fick vi ju ganska dålig känsla på tävlingarna så det var också något jag ville stämma av hur långt vi kommit med förändringen av detta. Första banan var jag lite nervös inför, men tyckte att hon kändes ok när vi gick in. Dock saknades den där superkänslan jag eftersträvade vilket gjorde att jag blev ännu mer nervös och sabbade lite småsaker på grund av det. För när jag blir nervös blir min hjärna seg som kola, och både tanke och kropp blir helt långsam... Och det är en dålig egenskap i rallyn där skyltarna kommer ganska snabbt och det är många val att göra hela tiden. Så poängen räckte inte hela vägen. Bra då att vi hade en start kvar att göra på den andra banan, så att jag kunde skärpa till mig och ge Lyra de bästa förutsättningarna genom att lotsa henne på rätt sätt genom banan. Och jag lyckades!!! Visst, jag tar på mig två små fel pga segheten i mitt huvud, men för övrigt är jag jättenöjd och det räckte till ett cert!! Och det bästa av allt var att backandet på högersidan gick bra, det som har fällt oss på flera tävlingar tidigare (och även gjorde det på förmiddagens bana), tjoho!
 
Här är en liten film på vår certrunda: https://youtu.be/c1ElHEPRIdY
 
Så det blev en lyckad dag med flera lärdomar, många trevliga vänner, sol och duktiga hundar! Nu blir det lite lydnadsträning på schemat innan jag börjar kika på rallytävlingar igen.
 
 
Rallyträning på hemmaklubben i torsdags, riktigt lyckad träning! 
 
Lunchpromenad i fredags i finvädret!
 
 
Observatoriekullen.
 
 
 
Efter jobbet blev det träning i fårhagen för Monika!
 
Jättevarmt så det blev två korta pass. Kändes som vi fick ett litet genombrott inne i fållan!!
 
På kvällspromenad i skogen, underbart.
 
 
 
Vi har en kotte på tomten...
 
Lördagen = Heldag inomhus med Ledarutveckling, inspirerande.
 
Båda mina blåa pärlor fick rasta sig lite på kvällskvisten.
 
Viss skillnad att sitta på nya hojen...
 
....jämfört med vad jag är van vid. Men jag ska nog vänja mig. :)
 
Finväder och gröna åkrar!
 
Rallydag på Tyresö BK på söndagen.
 
Två parallella tävlingar.
 
Lyra. <3
 
Cobie var med för att mingla och träna lite på sidan om, han skötte sig fint.
 
Ett cert blev det! Stannade till vid Långsjön på vägen hem.
 
Badsugen.
 
Första banan. Jag missade certet för lite klantigheter, som vanligt. Och fick Fel övning på backa på högersidan vilket är vår svaghet.
 
Fick 82, hade behövt 90 p....
 
Andra banan, där vi tog certet! Och aldrig har hon gjort ett sånt fint backa på högersidan förut!!!
 
Yeee, 93 p!
  
Kvällspromenad en söndag för att fånga de sista solstrålarna.
 
Cobie och jag pysslade lite på tomten. 
 
Fin solnedgång häromkvällen på golfbanan.

 
 
/Cissi

Intensivrally

Efter att ha fokuserat på HTM ett tag så är det nu dags för rallylydnadstema på träningspassen.
 
I måndags när jag och Linda tränade våra unghundar på Gubbängsfältet passade jag på att även rallyträna Lyra i den miljön som innehåller mycket störning. I går skulle Cobie ha fått valla, men jag blev tvungen att boka om det till en rallydejt med Cilla istället, och ikväll har vårt rallylag träning! Däremellan försöker jag nöta lite korta kombinationer på tomten och på en ny startrutin som ska göra att vi får en bra känsla redan vid första skylten. Känns ju bra att ha fått några träningspass i sig inför söndagens dubbeltävling, haha. Lyra har varit duktig och haft fin attityd, men jag är helt medveten om att vi har alldeles för lite träning i oss. Men tävla är kul ändå och man får alltid många bra idéer på kluriga kombinationer att gå hem och träna mer på...
  
 
Rissie hänger på Gubbängsfältet.
 
Vi njuter av sista dagarna på golfbanan, i dag öppnar den för golfspelarna och då blir det lite svårare att gå ut och ha dem lösa såhär.
 
Och det går inte heller att ställa upp en massa koner och annat...
 
Fin träningskväll i tisdags.
 
 
Tills det kom två killar och började leka med drönare. Rädd Lyra, skakade och ville inte gå någonstans.
 
Så vi fick pausa och försöka vänta ut dem....
 
Tryggt att komma hem till sängen efter en sådan läskig upplevelse!
 
God natt!
 
Rallykväll på brukshundklubben igår.
 
Var också iväg och kikade på en liten husvagn till mig och hundarna (ja Micke kanske kan knö in sig också) så vi kan åka ut å resa lite, är sååå sugen och den var jättefin och asbra pris! Men frågan är om jag egentligen behöver den? Beslutsångest deluxe!
 
Sedan blev det lite Cobie-träning på stormarknadens parkering.
 
/Cissi

Vinst på många sätt!

Måndag igen och helgen har gått så fort!

 

Den senaste tiden har jag och Lyra tränat ganska intensivt inför vår start i HTM (Heelwork to Music) klass 3, den högsta klassen. Vi gjorde en start i den klassen för precis ett år sedan och jag trodde att vi var klara för det då, men Lyra blev osäker och gick ner sig rejält, så den tävlingen blev inte bra alls (trots ok poäng). Efter det blev det bara värre och till slut låste hon sig i nästan varje pass och ville inte vara med hur jag än gjorde. Hon blev passiv och var inte mottaglig var vare sig beröm, belöning, lockning eller korrigering (ja alltså typ "skärp dig, kom igen nu jobbar vi", ingen hård korrigering alltså). Parallellt med detta började samma beteende visa sig även i rallylydnaden och jag bröt några tävlingar när hon hamnade i det där tillståndet, ingen av oss hade kul och jag kunde inte nå henne. Jag funderade på om det var musiken hon blev störd över, så vi körde musik på alla träningspass, och tränade på många olika ställen med många olika människor och hundar. Jag la in massor av belöningar av olika slag. Jag tänkte om hennes onda rygg kanske störde henne, och hon drogs med lite olika hältor under våren/sommaren. Men allt kändes ändå som ett frågetecken!

 

I somras började jag dra igång lydnadsträningen ordentligt igen, där hon kände igen sig i momenten och också fick möjlighet att springa och kanske inte lägga på sig lika mycket press och tankar. Det kändes som att hon växte av det och hade kul. Jag la också mer tid på vallningen, dels för att göra något annat men också för att det var en lätt aktivitet att ha med sig Cobie-valpisen på. Under hösten och vintern har vi mest tränat tricks och börjat utveckla ett nytt freestyleprogram, men även en del lydnadsmoment och så småningom börjat smyga in delar av HTM-programmet i träningen. Jag har gjort några ändringar i programmet och sedan någon månad tillbaka har vi kört många HTM-träningar med hela programmet och också med delar blandade med lydnadsmoment eller freestyle. Hon har också fått sitta och titta på när Cobie har tränat och fått sukta ordentligt.

 

De senaste veckorna har träningen gått riktigt bra, hon har varit så glad och frimodig, gjort snygga positioner och orkat köra igenom programmet mentalt utan att tappa attityd, en sån härlig känsla!! Visst får jag fortfarande visa lite med händerna (man ska försöka jobba bort dem och ha så lite handtecken som möjligt i klass 3) men vi är på god väg mot ett allt säkrare program! Mitt mod sjönk dock som en sten i fredags när vi var och genrepade i hallen med några vänner och Lyra blev jätterädd för de andra hundarna (ett gäng bostonterriers) så hon stack iväg till andra sidan hallen och smög längs med väggarna med svansen mellan benen... Gaaahh! Inför nästa tävling ska jag INTE lockas av att genrepa dagen innan, stressen som kommer om det skiter sig är så himla onödig!

 

Så i lördags var det alltså dags för start igen, ett år efter den trista debuten. Och som hon levererade!!! Visst, hon blir fortfarande lite tryckt och osäker i tävlingsmiljön (och den hundhallen som är ganska trång och nära publik, stora fönster osv) men jag är så galet nöjd över att starten satt med energi och säkerhet, att hon kämpade sig igenom hela programmet och de gånger hon började vika ner sig så tog hon mina hjälper och jobbade upp sig igen, hon var helt mottaglig och vi kändes som ett team! När känslan stämmer är det ju då liite surt att det inte räcker hela vägen till ett cert såklart, men bedömningssport är vad det är och en av domarna la sig för lågt i betygsdelen "Precision & samarbete" vilket drog ner snittet till 7,2 på den delen och vi hade behövt 7,6 (den andra domaren gav 7,8 alltså godkänt). Men ibland hamnar man på fel sida om marginalen, och ibland på rätt. Det räckte iallafall till en 2:a plats av sju ekipage och för mig & Lyra var hela upplevelsen en personlig vinst! Att vi sedan kunde ladda om och starta TTM (freestyle-lag) med en superhärlig känsla av samarbete och inga större strul så att vårt lag vann, ja det räckte fint för denna dag!!! :)

 

Här är film på vårt HTM-program som jag efteråt överraskades av att Anne hade filmat: https://youtu.be/c6Lg1vbxuiU Så himla nyttigt att bli filmad! Det var också väldigt kul att flera kom fram och sa att de gillade vårt program, det som jag slitit med så länge och har varit osäker på om det räckt, kul! Nu är dock planen inför nästa tävling att korta ner det litegrann för att vi ska orka behålla energin hela vägen till mål.

 

Här är film på vårt TTM-program: https://youtu.be/LGId96n7nYE (jag och Lyra är närmast fönstrena).

 

Resten av dagen var jag såklart funktionär och körde musiken till de andra tävlande, en trevlig dag med många vänner och massor av inspiration! På söndagen hade min brukshundklubb agilitytävlingar och eftersom jag sitter i agilitykommittén var det självklart att hjälpa till, så mellan 14-19 satt jag i ett tält, skrev resultat och var speaker. Så jäkla kallt tyvärr då det blev fuktigt av dimman och blåste, men ändå roligt att se alla rundor. Blev så pepp på agilityn igen, få se vad Cobie säger om det...

 

Ikväll ska vi träffa Linda och Indus för lite störningsträning med Cobie, och så blir det till att fokusera på rally med Lyra för kommande helg har vi visst en dubbeltävling och då ska jag banne mig se till att göra rätt (vilket det alltid handlar om när vi missat certen....).

 

På plats i DJ-båset på Vårvalsen, freestyleklubbens tävling!
 
Glada funktionärer! 
 
Lyra och jag tävlade i knytblus. Passade bra i tiden och dessutom var det den enda blus jag hittade i affärerna som passade till vårt tema kärlek!
 
Du är bäst!
 
Kritiken och betygen. Totalbetyget blev 23,45.
 
  
Rosett för att vi hamnade på 2:a plats!
 
Rosett för vår lagvinst!
 
På söndagseftermiddagen hade jag bytt DJ-båset till speaker- och resultattältet på hemmaklubbens agilitytävlingar. Typiskt att det var fint väder på lördagen när vi var inomhus och skitkallt och blåsigt på söndagen när vi satt utomhus...brrrr!
 
Hann med lite promenader såklart också. Nu öppnar nog golfbanan snart....
 
Gullhunden!
 
 
Så härliga ytor för både promenad och träning! Och kelpisarna är så duktiga på att gå lösa ihop!
 
Micke vårfixar bilarna och jag vårfixar tomten. Mycket löv är det, men det måste ju bort om allt där under ska växa upp, så bara att kratta på....
 
 
 

 

/Cissi

Gräs och värme

Äntligen har värmen kommit! Igår fick jag till å med ta av mig långkalsongerna för att det blev för varmt, tjoho!
 
Vi njuter av härliga promenader på golfbanan, där man kan stanna upp och träna en liten stund, och sedan gå vidare. Kvällarna är ljusa till nästan åtta nu, och går man i skymningen får vi dela promenaden med rådjur, älgar, rävar och harar...
 
Härom kvällen råkade Lyra stöta upp en hare som låg helt osynlig i högt gräs mitt på golfbanan, den som drog efter var Cobie. Som tur var sprang dom in mot skogen och han vände ganska snart, men vid sådana tillfällen tänker jag på vad som skulle kunna ha hänt, om haren istället hade sprungit åt ett annat håll, mot vägen. I lördags gick en bekants unga border collie tragiskt bort på det sättet. De hade tränat på en gräsmatta hemmavid och skrittade av efter det när hunden blev rädd för något och stack i panik. Ut mot motorvägen, och blev påkörd ganska omgående. Så lätt hänt, så oerhört sorgligt. Mina tankar finns hos Emelie och Olle som har mist fina Nami. <3
 
Helgen som gått har varit ganska lugn. I fredags var jag på tjejmiddag med övernattning hemma hos Annie ute på Yxlö, för att fira två födelsedagar. Härligt att ha hela tjejgänget samlat och kul att se det otroligt härliga huset precis vid havet som hon precis flyttat till. Att vakna upp till den utsikten var underbar!! På eftermiddagen var det vallkurs för Cobie och vi kan ha kommit till något slags genombrott i träningen! Eller ja, det lär jag ju märka nästa gång, hoppas det iaf.
 
I går var det varmt och skönt ute, så vi startade upp och klappade lite på hojarna. Jag hade så himla ont i magen så någon åktur blev det tyvärr inte, men snart så. Istället blev det eldning och lövräfsning på tomten hela dagen, så mysigt att gräva fram våren under det där täcken av löv varje år (även om det också är lite jobbigt, mycket löv är det....). Lyra och Cobie fick vara lösa på tomten tillsammans för första gången, och det gick jättebra! Jag var lite orolig för att Lyra skulle dra upp honom då hon hela tiden gör lekinviter, men hon lyssnade på mitt Nej och sedan strosade de mest bara runt tillsammans, delade på pinnar att tugga på och satt på utkiksberget ihop.
 
På kvällen blev det spårträning med Emmelie och Hyzz. Cobie fick ett spår på drygt 200 m i gles skog med ganska mycket godis i, och jag chansade och la en pinne i det, som han markerade, tjoho!!! Han spårade fint så det finns nog hopp ändå trots några riktigt dåliga spår på äng i förra veckan. Lyra fick ett ängsspår på 360 m med 5 pinnar, och hon var klockren på både spår och att ta upp alla pinnarna, halleluja!! Så härligt med lyckade spårpass alltså!
 
 
Saker man kan göra på promenaderna. Träna lite freestyle och mysa.
 
Nytt trick på gång. Lyra tycker att det är roligt.
 
Mycket HTM blir det nu, gameday på lördag i klass 3!
 
Bästa belöningen, pipbollen!
 
Du är bäst!
 
Vi tränar på lite olika saker. :)
 
Cobie och apporten, ett helt eget kapitel. Känns ändå som att vi den senaste veckan har kommit till ett genombrott i träningen. Det går äntligen framåt och han kan sitta ner med den i munnen!
 
Göllig!
 
Gruppmoment med flocken, perfekt.
 
Rissie och dimman.
 
Utsikt att vakna till på lördag morgon. Ser lite trist ut nu innan det blir grönt, men i verkligheten var det magiskt vackert. Min dröm är att få bo nära havet någon gång. Det känns som att jag har det i mig, jag måste ha närheten till havet.
 
Fick en kompis, hur cool katt som helst!
 
Vallträning!
 
Glömde att grava lax till påsken så det fick bli nu istället....man kan alltid äta lite gravad lax. :)
 
Mmm så gott, mycket godare än att köpa. Och galet mycket billigare.
 
Har nu haft alla tre hundar lösa ihop på varje promenad, det går riktigt bra!
 
Avslappnat och fint.
 
Och nu även på tomten.
 
Bäst att hålla koll åt båda håll.
 
Lyra visar Cobie var bästa utsikten är.
 
 
 
Emmelie och Hyzz briljerade i spåret i går kväll.
 
 
Duktiga Hyzz!
 
Jag och Lyra var också nöjda!
 
Belöning för upphittad pinne!
 
 
 
 
Cobie spårade fint.
 
Hittade pinne som han fick kampa med! 
 
Och spårslutet var både leksak och matskål, jippie!
 
/Cissi 
 
 
/Cissi

Påsk!

Påskledigheten är över, alltid så skönt att få några dagar extra! Både jag och Micke har varit hemma, och så mycket påskfirande har det väl inte blivit direkt. Men lugna dagar med lite hundträning och slappande, otroligt fint väder, pyssel på tomten och gos med lamm.
 
Nu ska jag hålla utbildning i två dagar, hepp!
 
Påskpimpade såklart!
 
 
 
Spårträning m Emmelie och Hyzz på torsdagen.
 
 
Jätteduktig Hyzz!
 
Cobies första åkerpår. Han var inte riktigt säker på vad han ville att jag skulle göra, men några korta sträckor spårade han ändå....
 
Och hittade slutet!

Fredag förmiddag blev lydnadsträning på brukshundklubben. Fotot är snott från Jenny.
 
Rissie chillade i solen.
 
Många sköna promenader på golfbanan har det blivit. Bra att kombinera med lite träning, här får Lyra och Cobie göra gruppmoment.
 
 
Och egentid med den här. Älskar våra promenader bara vi två. <3
 
Snön börjar försvinna i skogen nu.
 
På lördagen blev det några timmars träning i Älta hundhall med Linda och Indus. Våra killar fick köra lydnad och störningsträning, för Lyra blev det HTM och så bygge Linda en klurig rallybana åt oss att träna på, perfekt!
 
 
Vårtecken på tomten.
 
 
Måndag morgon var vi i Haninge hundhall. Lyra fick köra HTM och Cobie lite blandat. Fotot är snott från Jenny. :)
 
Sedan blev det besök på Vissvass gård för att hälsa på alla nyfödda lammen! Lammis var väldigt svag när han föddes så han bor just nu inomhus och flaskmatas. Såå gullig!
 
Sova i famnen.
 
Micke fick också gosa.
 
På promenad med labradoren Flinga och Lammis....
 
Myser i solen i fårhagen.
 
Så gosiga får!
 
 
 
 
 
Kvällspromenad i går i solen.
 
 
 
 
Det viktigaste på påsken är finsk memma! Mmmmm!!!
 
/Cissi
 
RSS 2.0