Vinst och förlust

Den här helgen borde jag kanske ha stannat i sängen och kurerat mig, när jag gick hem från jobbet i fredags kände jag att en förkylning var på gång...men det var lite för mycket annat inbokat för att den skulle få ta överhand helt enkelt! Massor av Coldzyme, näsdukar och en del Alvedon har gjort susen, tack för det.
 
Helgen började med lite hundträning i Lärahundsporthallen. Skönt att komma inomhus och träna när det regnade ute, och bra att hundarna fick aktivering innan jag drog iväg på tjejmiddag hemma hos Maria. Det blev inte någon lång sittning där för mig tyvärr, med lite huvudvärk och jättetrött så drog jag hem redan vid 22 och försökte sova. Men mysigt som vanligt att träffa gänget.
 
Hela lördagsförmiddagen gick mest åt till att vänta. För klockan 13:00 hade jag uppkörning i Tullinge igen. Micke och jag körde dit och jag var inte alls särskilt nervös denna gång. Väldigt skönt var också att jag fick startnr 1 (av 3 i gruppen) så jag hann ju inte heller stå och vänta och bli nervös, perfekt! Jag fick samma säkerhetskontroll som förra gången och när jag sedan ledde hojen till startpunkten för krypkörningen och hoppade upp märkte jag en stor skillnad från förra uppkörningen. Då kändes det som att kasta sig utför ett stup, som att hoppa från 10:an, när man skulle starta krypkörningen genom de markerade strecken. Den här gången kändes det tryggt och lugnt. Jag visste ju att jag kunde detta, och hade tränat massor. Och bra gick det också, lågfartsbanan satt som en smäck! I högfartsbanan rev jag en kon så jag fick göra om den och då gick det perfekt. Bromsproven var inga problem, trots att det var blött på marken.
 
Så denna gång fick jag komma ut i trafik och köra, tjoho! Vi körde slingerbulten, vid Huddinge sjukhus, inne i villaområden på jättetrånga gator, start i backe, massa rondeller och olika farter. Jag tyckte att det gick rätt så bra och jag kände mig avslappnad. Vi ett tillfälle när jag gasade ut på en större väg kände jag direkt att jag var osäker på fartbegränsningen, jag hade faktiskt inte sett någon skylt, men hade för mig att det var 70 km/h just där (hade ju rekat med bil några ggr innan för att hitta eventuella fällor). När då provförättaren säger i headsetet "det är 50 här" så ville jag bara dö, eftersom jag då hade hunnit komma upp i 65... Jahapp där rök den chansen då. Efter det fortsatte det att gå fint och jag tyckte att jag klarade ut alla situationer som kom upp.
 
Men tyvärr tyckte inte förättaren detsamma. Eller jo det gick väl rätt så bra sa han, MEN du använde fotbromsen endast två gånger på hela tiden, och det var INTE okej. Den ska tydligen användas vid ALLA inbromsningar ALLTID, och förutom det så skulle jag ha bättre bromsberedskap med foten, dvs ha foten på bromsen oftare fast inte bromsa (vilket i sig jag tycker är svårt, för det är så lätt att man då ligger och "tjuvbromsar" utan att man märker det, så då hade jag väl kuggats på det istället). Jaha där ser man, jag tyckte att jag körde mjukt, använde motorbromsen och handbromsen på ett fint och säkert sätt, och att fotbromsen endast skulle behövas vid panikbromsning och typ start i backe. Men tydligen inte. Snopet!! Dessutom började han snacka om den där hastigheten också att jag borde haft koll på skyltningen.... Så det var bara att åka till skolan, lämna tillbaka lånehojen och hem igen och sura resten av dagen, över att jag slängt bort en massa tusenlappar på ingenting, ännu en gång.
 
I dag var en lite bättre dag, för Lyra och jag har tävlat lydnad på Botkyrka brukshundklubb! Tredje gången vi tävlade nya klass 3 (högsta klassen) och den här gången lyckades vi äntligen att få till ett 1:a pris! Det var så skönt att alla momenten satt och att vi inte nollade något. Visst, det blev en del extrakommandon i flera moment, MEN vi redde ut allt! Och vittringen som ju strulat på de två senaste tävlingarna gick bra, om än lite långsamt. Väldigt skönt!!!
 
Efter tävlingen åkte jag och badade hundarna vid en jättefin sjö alldeles i närheten, det är så bra nu när badsäsongen för folk är över, då får man stränderna för sig själv! Jag hade på en lina på Cobie för jag hade visst glömt hans koppel hemma...Och tur var det eftersom han på eget initiativ för första gången drog iväg ut och simmade! Om och om igen!! Skönt att då ha lina så att han inte kunde simma hur långt som helst....
 
På vägen hem därifrån passade jag på att åka lite på vägarna som uppkörningen hade varit på, och jag tog exakt samma sväng ut från sjukhusområdet ut på Huddingevägen och kollade skyltarna noga...och konstaterade att det stod 70 km/h just där som jag blivit tillsagd att jag kört för fort!!! Såå irriterande att jag faktiskt inte sett just den skylten utan trodde på förrättaren, som alltså hade fel. Men men, hade han kuggat mig bara för just det, då hade jag nog tagit och ringt upp dem, men nu var det ju det där med bromsarna också, och det är väl bara att inse att det inte var något att diskutera, även om man sedan i verkligheten aldrig kommer att köra på det sättet. Men konstigt att han faktiskt inte hade koll på hastigheten där måste jag säga. Undra hur många han har kuggat där felaktigt?
 
Jaja, nu får jag lämna det bakom mig och hoppas att det dyker upp ännu en återbudstid inom kort, innan de stänger för säsongen. Nu är det sängläge som gäller så att jag orkar jobba imorgon.
 
 
 
Fredagsträning inomhus!
 
Roligt med rutan tycker Lyra!
 
Cobie tränar kontakt....
 
Duktig valp!
 
Sötisar.
 
Cobie fick påbörja rutan-träning han också. Jag tror att jag ska köra med targetplatta i, som jag lärde in Lyra. Det funkade bra både för henne och för mig. Hoppas att han förstår grejen också! :)
 
Det var lite varmt....låååång tunga!
 
Lördag. Jag och vrålåket på banan efter att vi klarat alla delar. Då var man glad. En timme senare inte lika glad...Men jag gillar hojen i alla fall.
 
Muntrare miner i dag när vi hamnade högst upp på prispallen! Cobie fick ställa upp och låtsas vara Lyra...
 
Sedan blev det bad!
 
Och prisfotografering för Lyra såklart!
 
 
Valpen simmade iväg....
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag kom hem målade jag det sista av putsväggen, det runt dörren. Glömde ta en efterbild, men det blev vitt och fint. :)
 
Hittade på tomten!
 
...och lite i skogen.
 
Vildvinet med sin härliga röda färg!
 
/Cissi

Kommentera här: