Snygg valp!

Det är lite knasigt att gå upp 05:45 både lördag och söndag, när man väl egentligen borde sova ut lite på helgen... Men så blir det om man vill hinna med en massa skoj! I lördags var det utställningsdebut för Cobie då det var inofficiell utställning för alla raser på min hemmaklubb Nynäshamns brukshundklubb! Perfekt träning och kul att vi hann med någon utställning i valpklass. Jag var dessutom funktionär så det var därför vi var tvungna att vara på plats rätt så tidigt.
 
Resultatet är ju verkligen inte särskilt viktigt när de är så unga, dels för att det ändå inte är officiellt men främst för att man faktiskt gör detta som träning inför kommande utställningar då det är mer på riktigt. Men visst är det ju kul om det går bra ändå, och det gjorde det verkligen för min unga kille! Först vann hann Bäst i rasen och fick även Hederspris. Sedan vann han Bäst i gruppen och gick vidare till Best in show-finalerna där han blev utplockad av alla valpar och placerad som 3:a!! Hur bra som helst ju!! Och det bästa av allt var att han var så duktig inne i ringen! Han stod stilla för det mesta och sprang ganska så bra (lite hopp och studs blev det dock) så vi gav nog ett prydligt intryck. När vi sedan skulle delta i den allra sista finalen då alla Nynäs-ekipage tävlade, så hade han definitivt tröttnat då han bara hoppade rakt upp och ner oavbrutet och högg mig i armen istället för att springa, haha!
 
 
Nynäshamns BK.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lyras syster Lexi var med på utställningen också och det gick rätt bra för henne också!

 
I dag var det lydnadstävling på Mälarö brukshundklubb med Lyra. Och ännu en tävling där hon gjorde gruppmomenten helt klanderfritt (9,5 (pga ett litet tasstramp) + 10 p), väldigt skönt! Hon såg avslappnad ut och det känns verkligen som att träningen har gett henne trygghet och ett lugn som hon inte hade innan sommaren. Tyvärr blev tomskicket inför rutan lite snett och jag fick inte till dirigeringen där rätt, sedan sprang hon till rutan och istället för att ligga ner så bugade hon bara...gulligt iofs men inte helt enligt reglerna, haha! När hon sedan var jätteosäker i vittringen valde jag att bryta tävlingen med att belöna henne vid ett ställande i fjärren. Lite tokigt känns det med vittringen och att det har strulat i flera veckor nu, men det ska vi nog ta och lösa. Och det jag tar med mig från dagens tävling är de fina gruppmomenten och att vi fick 10 p på rundamomentet, det var härligt!!!
 
Mälarö BK har stooora fina planer!
 
Min fina Lyra. Vi tar med oss både guldkorn och några knasigheter från dagens tävling.
 
Hemma ganska tidigt från tävlingen och passade på att släppa dessa två lösa för första gången....
 
 
Det gick bra, puh!
Höstfärgerna börjar komma på tomten nu...
 
 
 
 
Här ska det nog bli en häck...
 
Goda skogsfynd!
 
Björksopp och trattisar, gott!
 
Tidigare i veckan var jag på jobbkonferens, och den fyrbenta flocken följde med. Det var mest regn hela tiden...
 
 
 
Första konferensen för valpen!
 
...och han var så duktig och låg i buren när vi åt middag och under natten. Men när jag sedan skulle gå och äta frukost (efter en låång promenad) så fick han väl nog.....
 
Bra med vädringhål tydligen....
 
Kvällsträning ikväll på Nacka brukshundklubb med Emmelie och Hyzz! Här jobbar Rissie som statist i gruppmomentet....
 
 
 
/Cissi 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0