Rally-tema

Ja det kan man säga att den här veckan har haft, rallytema.
 
I torsdags var vi på Lidingö brukshundklubb (för första gången) på kvällstävling. Lyra kändes riktigt pigg och taggad, och banan var en riktig utmaning för mitt ganska dåliga minne, haha. Och tyvärr var det väl just det som svek mig denna gång. Vi hade en såå fin och härlig känsla hela banan igenom och när jag kom i mål kändes det som att vi nog borde ha klarat det. Så himla snopet när vi fick protokollet och domaren beklagade att hon behövt sätta -10 p eftersom jag faktiskt gjort FEL SKYLT på ett ställe!! Jag gick och kallade in Lyra över ett av hindrena istället för att skicka henne över det, så då blir det ju 0. Och jag var uppenbarligen helt inställd på det förstnämnda så jag reflekterade aldrig över att jag hade gjort fel. Men surt att få 89 p (fick -1 p vid en annan skylt då Lyra stannade till) och missade certet med en poäng. Jag var dock väldigt glad och nöjd över känslan och att vi hade roligt inne på banan, vilket faktiskt kändes som en stor vinst!!
 
 
Lidingö BK i kvällssolen.
 
...som övergick till kvällsmörkret....
 
Cobie var med och miljötränade också, duktig valp!
 
Härligt med fina kommentarer och bra att domaren klargjorde hur den felaktiga skylten egentligen skulle genomföras.... Ibland orkar jag inte med mig själv alltså!!!
 
Jag hade också anmält till dubbla rallystarter på Södertälje LKK i lördags, men eftersom jag kom med på de dubbla starterna på Mälarö brukshundklubb i dag så avstod jag gårdagens tävling (de flesta klubbar är så snälla att man då får pengarna tillbaka då de kan ta in en reserv). Jag vet inte om det var ett dåligt val. Dagens tävlingsrundor var ju inte direkt några höjdare alltså. Jag kände direkt på uppvärmningen att Lyra inte alls hade samma gnista som i torsdags, och när vi gick in på den första banan (högerhandling) kändes det verkligen uselt och jag fick locka med henne rätt ordentligt. När hon är i det tillståndet är det lätt att det blir fel, och backandet på högersidan funkade då tyvärr inte, så -10 p bort där. Sedan kom hon dock igång och gick helt okej resten av banan. Jag tar på mig att jag slarvade bort 1 p vid målgången och 1 p att hon inte stod stilla vid kon. Så vi slutade på 88 p, vilket iofs var trist då vi missade certet med ynka 2 poäng, men samtidigt stämde inte de höga poängen med den tråkiga känslan. Det kändes verkligen inte särskilt kul där inne. Inte som i torsdags.
 
Nåväl vi pausade lite och laddade om till eftermiddagens start. Här kände jag dock ännu mer under uppvärmningen att hon var loj och inte särskilt kontaktbar. Jag försökte ta hjälp av en träningskompis och gå fritt följ runt henne och hennes hund (Lyra brukar tagga igång då när hon måste gå nära ngn annan) men så fort vi gick in på planen så försvann känslan helt. Jag gjorde faktiskt bara två skyltar innan jag bestämde mig för att diska oss och göra något bra av det istället. Jag gjorde det hon gillar, satte mig på huk och kommenderade puss (hon älskar att frysmarkera nos mot mun), och sedan fortsatte vi banan lite till. Jag la även in att hon skulle gå slalom mellan mina ben, men tyvärr sackade hon bara mer och mer. Då sprang jag iväg från henne och skickade henne på de två hinder som fanns i banan och så sprang vi ut, så det blev lite agilitykänsla över det hela mitt i rallyn, haha. Det blev hon glad över och efteråt kunde vi glatt leka med boll och göra lite roliga lydnadsmoment utan problem och med fin attityd.
 
Knepigt det där alltså, jag förstår inte alls vad det är som händer, varför hon går in i det där tillståndet och hur jag ska jobba henne ur det. Är ju samma som händer i HTM/FS och där har jag ju inte heller lyckats lösa det. Frustrerande och så himla trist!! Jag vill ju ha en glad hund som vill jobba med mig, och jag försöker göra allt jag kan för att få det att funka, men ändå går det inte... :(
 
Men förutom detta så var det en trevlig dag, med många vänner att heja på, glädjas åt och babbla med. Flera som tog cert och även championat, så roligt och inspirerande!! Och jag lär mig verkligen massor varje gång vi tävlar rally. I dag lärde jag mig t ex att alltid ha med bärandeföremålet vid banvandringen (man ska tydligen visa upp den för domaren....) och även hur man diskar sig på lite olika sätt (bra att veta om man vill göra ngt bra av en annars kass runda). Så det var väl bra ändå. Och när man får protokollen och läser de fina kommentarerna så gör det ändå en hel del för totalkänslan, hemfärden känns faktiskt lite lättare när man inte bara får veta vad som gått fel i protokollet, utan det även står lite peppigt och positiva saker där. Det är något som t ex lydnaden borde lära sig av tycker jag!
 
Varm och solig dag på Mälarö BK!
 
Lyra! Efter att hon gjort sina dåliga rallyrundor och fått leka lite med bollen....
 
"Kanonbra fokus, snygga moment (synd på backa), snyggt positionsarbete." Jomantackar! Fina och peppiga ord som jag tar med mig hem, även om känslan verkligen inte överensstämde med detta.
 
Efter tävlingen passade vi på att träna gruppmomenten med Lyras systerson Myx. Duktiga hundar som satt stabilt fast det sprang och härjade två hundar längre bort. Till slut blev vi förare lite väl nervösa för att de skulle komma fram till våra hundar, så vi fick avbryta momentet...
 
...och fortsätta med lite ligg i grupp. Duktiga hundar!
 
Förutom tävling har det blivit lite skogspromenader, playdate med en ny kompis (labben Doris 4 månader!) och övningskörning med hojen med Micke. Jag har även tränat en del på lågfartsbanan utan hoj, bara att träna vägvalen i den bör göra stor skillnad och att det blir lite lättare. Just nu är det nog vårt svåraste moment att få till utan att tappa balansen, ramla eller sätta ner fötterna. Och jag har inte riktigt nött på detta så mkt som jag borde.
 
Letat svamp i skogen hemma, men hittade inte så mycket mer än den här fina. Den fick stå kvar. :)
 
Rissie och Cobies nya kompis Doris!
 
 
 
Lördagkväll och ösregn. Jo då kan man ju träna gruppmoment ju!! Alltid lika spännande att stå gömd bakom ett hus eller under ett träd, och så kommer det förbi någon människa...haha.
 
När vi ändå var ute tog jag fram krita och hattar och tränade lite lågfartsbana (gående).
 
 
Den här kvällen blev det träning med cykel istället, nyttigt.
 
/Cissi
1 norrbotten emma:

skriven

ha en toppen dag

kramiz

Kommentera här: