Många miljöer att träna i

I dag är Cobie med på jobbet en stund. Han är verkligen så enkel och duktig på att vara i stan, helt orädd och obrydd när man står vid den väldigt trafikerade korsningen Odengatan/Sveavägen och det susar förbi bussar, lastbilar, bilar, cyklar. Han går fint vid min sida, sätter sig och tar kontakt och blir väldigt nöjd om han får en liten godisbit. Det svåraste är att gå förbi andra hundar och vissa människor, men vi får ju riktigt bra träning på det när vi är ute på promenaderna. Någon gång när han är med ska jag testa att åka lite tunnelbana eller buss också, det kan man ju roa sig med på lunchen liksom.
 
 
Tränar på att sitta kvar i Observatorieparken precis bredvid en liten hundrastgård som störning. Jätteduktig!
 
Citydog.
 
För det mesta går han helt avslappnat vid min sida, lite annat när vi går med hela flocken då det är liite mer drag och ryck...
 
I går morse började dagen på trafikskolan. Jag kom dit med en liten rädsla för bromsprovet från 70 + 90 km/h, som jag efter bara några gånger och lite bra tips fick till helt perfekt och utan att vara rädd, tjoho! Även högfartsbanan gick bra till slut, efter lite trixande och nötande. Tyvärr var mina armar och händer alldeles för trötta för att träna på lågfartsbanan efter två timmars körande, så det gick inte alls bra...stress och panik eftersom uppkörningen närmar sig! Jaja, det är ju bara att göra om i så fall. Det är ju inte så att världen går under på något sätt.
 
Trevlig start på dagen!
 
Min roliga kompis!
 
Efter jobbet blev det en skön promenad på åkern. Alla tre hundarna hittade dock den döda fågeln som de såklart rullade sig i...mmm... Så Cobie fick därmed sin första schamponering sedan han kom till oss!
 
Härligt med lösa hundar!
 

Passade sedan på att måla andra varvet på denna vägg. Snart är hela sidan klar och det blir såå mycket finare!
 
 
Dock ska man INTE ha en valp struttande runt sig när man målar...det vet jag ju. Han snodde åt sig en plastpåse som jag haft runt målartråget, sprang runt med den och strimlade den i småbitar. Det resulterade i plast över halva gräsmattan och en tvåfärgad kelpie.... Men han var glad i alla fall! Sedan blev det ett till bad.
 
Tvåfärgat är fint!

I måndags började vi förresten på valp-/unghundskurs med tävlingsinriktning för Monika Lindblom i hennes helt nya hall Lärahundsporthallen! Cobie var ganska vild och galen, vilket väl var bra så att hon fick se vilken slyngel han är och att vi har lite att jobba på. Är ju liksom ingen idé att bara gå dit och glänsa... Det ska vi ju göra på tävlingsplanen sedan! :) Vi tränade i alla fall lite kontakt, och så fick jag bakläxa på hans sättanden, han sätter sig gärna sådär valpigt på sidan och det är dags att sluta med nu. Sedan fick vi träna på inkallning och att springa ut från oss till en leksak. Duktig valp förutom att han tog några ärevarv med leksaken...hmm.
 
Glad men vild valp!
 
Till vår lycka var det en annan kelpie med på kursen, en liten 12 veckors jättesöt hane!! Gosigt!
 
/Cissi


Kommentarer
Louise

Vilken mysig blogg du har, suttit och läst flera inlägg nu :) Superfina hundar också!

Svar: Tack va gulligt! :)
Cissi

2017-09-08 @ 13:05:15


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0