Kuggad

I dag var det uppkörning för MC-kortet på Tullinge. Det blev tidig uppstigning (eller tja vanlig tid som om jag skulle till jobbet iofs) och var på trafikskolan 06:45. Efter lite uppvärmning med krypkörning och högfartsbanan drog vi iväg till provplatsen, och det kändes riktigt bra och stabilt att köra slingerbulten dit.
 
Men...den där lilla faktor NERVOSITET är sjukt svår att träna på, och den är svår att kontrollera. Jag visste att jag skulle bli nervös och stressad så det var jag beredd på. Jag hade tänkt att det nog kommer att bli mitt fall, att jag är för nervös för lågfartsbanan så att det inte skulle gå att köra. Och lite så kändes det också när jag efter säkerhetskontrollen ledde hojen till platsen när krypkörningen skulle starta. Jag ville helst bara parkera den och gå därifrån. Men sedan var det bara att bita ihop och krypa iväg mellan konerna, försöka hålla fokus och sitta lätt och titta framåt. Och trots att jag fick sätta ner foten en gång extra så klarade jag faktiskt just den delen som jag hade oroat mig för mest!!!!
 
Problemet som då uppstod var väl att hela min kropp var så full av adrenalin att när jag direkt efter detta skulle köra högfartsbanan så hade jag inte fokus nog att koncentrera mig ordentligt. Jag borde, såhär i efterhand, stannat till och tagit några djupa andetag innan nästa del. Nu bara körde jag på (som man blev tillsagd att göra) vilket gjorde att jag kom lite fel in i banan och välte en kon och fick allmänt oflyt. Därefter var det bromsprov från 70 resp 90 km/h vilket jag klarade utan problem. Sedan var det dags att få en andra chans på högfartsbanan. Men stressen tog överhand och denna gång gick det ÄNNU SÄMRE då jag välte FYRA koner istället!!! Kom in helt fel och hade ingen känsla alls. Fan. Så gick det med det. Kuggad på högfartsbanan och fick inte ens komma ut i trafik. Skit också. Jag kan ju trösta mig med att av oss fyra i gruppen så var det endast en som gick vidare till just trafikdelen, vi tre övriga fick åka hem med svansen mellan benen.
 
 
 
 
Så jag och Rasmus från skolan åkte tillbaka, och såklart gick det jättefint och smidigt på vägen hem, han tyckte att jag borde ha körkort redan så som jag körde. För att få in lite mer träning i kroppen stannade jag sedan kvar på skolan och nötte både högfart- och lågfartsbanan i över en timme. Körde högfartsbanan totalt 60 gånger och endast två av dessa välte jag någon kon!!! Hur surt är inte det då?! Varför skulle jag behöva göra det på provet för?!!? Jo för att man blir så sjukt nervös. :(
 
Ja så kan det gå. Tyvärr finns det just nu inga tider alls kvar denna termin för uppkörning i hela landet...om det inte huxflux ramlar in något återbud. Så chansen är väldigt liten att få till det, vilket innebär att jag måste skriva om teorin (den gäller bara i 1 år och jag skrev i januari, klantigt nog, hade ju kunnat vänta med att skriva till typ juni så hade jag haft nästa säsong på mig också). Jippi.
 
Nog om detta. I dag fyller valpen ett halvår och det känns som att han har blivit en ung stilig man, lyfter på benet och har en massa egen vilja. Och i går fyllde Lyra 7 år!! Tänk att det har gått så många år redan!! Mycket har vi hunnit med under dessa år, men det har ändå gått fort. Vi firade födelsedagsträningen med bra lydnadsträning tillsammans med Jenny och Tage, och i kväll firar vi med träning tillsammans med Susy, roligt! :)
 
 
 
/Cissi


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0