Kennelträff med valpen

Nu har jag och Cobie varit på vår första kennelträff med kennel Amirace. Denna gång var vi hemma hos en av hans kullsystrar Chili, med husse Ingvar, som har en stor fin gård ute på landet vid Uddevalla! Så fantastiskt fint ställe med härliga skogar! Tyvärr var det bara tre (av åtta) från kullen som var med; Cobie, Chili och Chaos. Och en från B-kullen (Daisy heter hon), och så kom ägarna till en från A-kullen (Chipset) en liten stund på lördag kväll och åt middag. Och så uppfödarna Titti och Roger såklart, med sina hundar. Det hade ju såklart varit kul att träffa fler, när man ändå körde nästan sex timmar till träffen....
 
Nåväl, det var ju trevligt att träffa de som kom i alla fall, och fin väder hade vi! På fredagen hann vi med varsitt skogsspår på eftermiddagen och Cobie gick riktigt fint, ca 100 m var spåret med några snälla vinklar. Efter det blev det grillning. På lördagen började vi dagen med spår igen (vi bytte spår med varandra) och även då gick min lilla brunklimp bra, ca 240 m och några vinklar och 40 min liggtid. Roger följde med och tittade, och det var förstås lite skumt tyckte valpen, vem förföljer oss liksom!? Men nyttigt. Även Lyra fick spåra och gjorde det med bravur! Efter det körde vi lite uppletande, första gången för Cobie och han förstod väl inte riktigt vad det handlade om i början...men det var häftigt att se honom slå på nosen och sedan faktiskt börja söka och hitta ett föremål att komma in med, kul!! Efter lunch blev det lite lydnadsträning på gräsmattan vid huset. Det blir ju alltid lite svårt att träna just lydnad med folk som man inte känner, så jag gjorde mest kontaktövningar och lite utställningsträning. Och så fick Lyra träna lite tricks och rutan.
 
På söndagen spårade vi igen, denna gång fick Cobie 250 m spår med vinklar, liggtid på 30 minuter och första spåret utan att han fick se när jag gick iväg. Jag blev verkligen imponerad över hur han löste det!!! Sedan blev det uppletande och valpen kom in med två av grejerna och jobbade på bra när han väl förstod vad det handlade om. Sedan blev det lunch, våfflor och massa snack innan vi avrundade vid 15:30-tiden och körde hem igen.
 
I dag börjar vi på valp-/unghundskurs med tävlingsinriktning för Monika Lindblom! Det ska bli jättekul att gå för någon som jag inte tränat för tidigare, och jag gillar att gå kurs och få lite inspiration, särskilt som jag tränar rätt mycket ensam. Och en dag som denna när regnet öser ner känns det extra bra att vi ska vara i Monikas nya träningshall som ligger väldigt nära oss!
 
 
Valpen sover sött i bilen på väg till lägret....
 
Chili och Cobie fann varandra och hade riktigt kul!
 
Cobie, Caos och Chili.
 
Caos, Chili och Cobie. Daisy ville helst inte vara med i valpleken. Border collien Cy verkade lite mer sugen...
 
Kelpiemingel!
 
Chili och Cobie.
 
Ingvars fina gård.
 
 
Härlig gräsmatta och hästhagar!
 
Trevlig utsikt från altanen när vi grillade.
 
Ett gäng snackiga får fanns det också.
 
Fint stall.
 
Mitt och hundarnas lilla krypin.
 
Första natten var riktigt kall i den oisolerade gäststugan. Jag vaknade av att Rissie stod nedanför luftmadrassen och skakade tänder!!! Så hon blev ganska nöjd över att få hoppa in under duntäcket.
 
Morgonbus med de här två.
 
Spår....
 
Lyra i spårskogen.
 
På väg mot uppletanderutan!
 
 
Det här var ju kul, tyckte Cobie!
 
 
 
 
Eftermiddagstupplur i värmen.
 
Söta Chili!
 
Lite lydnadsträning.
 
Chili och Cobie föredrog lek....
 
Mer uppletande. Mamma till alla tre kullarna, Dilga, väntar på sin tur.
 
På skogspromenad...
 
Hittade en del både gula och trattisar!
 
Dags att åka hem.
 
 
/Cissi


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0