Träna träna

Efter en helg med freestyle- & HTM-tävlingar på lördagen och lydnadsträning i solen med Jenny & Sussi på söndagen så är träningssuget på topp igen! Jag har till och med hittat en ny freestylelåt till Lyra! Ja alltså jag måste ju lyckas bygga ett program till den också....få se om det blir något av det. 
 
I måndags kväll var det valp-/unghundskurs för Cobie och han var riktigt duktig. Vi gjorde korta kedjor, typ inkallning + några steg fritt följ, och tvärtom. Mest för att få upp hans förväntan och förståelse för att jobba för belöning. Tycker att det funkade bra. Han kan ju alltså inte gå så mycket fritt följ än och har inte fattat riktigt vad det är, men tre steg kan vi få till i alla fall. :)
 
På tisdagkvällen blev det träning på Sthlm Södra BK med Jenny och alla fyra hundarna var såå härligt pigga, glada och duktiga!! Ja lite väl pigga kanske för det kom en del små pipljud från Lyras lilla mun, men åhh så fint hon gick ändå. Tänk om jag kan få till den där attityden men UTAN ljud! Vill ligga på gränsen så att hon är sådär på tårna, men att hon ändå är tyst, svårt.
 
I går kväll var det träning med freestyle-laget i Haningehallen och det blev ett bra pass. Det är inte helt lätt att få ihop sex människor och sex hundar som är ganska så olika, och har helt olika problem. Vi tränade på starten av vårt program och några förändringar som är gjorda. Lyra har ju haft stora problem med att träna/tävla i laget då hon har gått ner sig. Eller jag vet egentligen inte vad hon har gjort, men på senaste tävlingen la hon sig platt ner flera gånger mitt under programmet, vet inte varför och om det var för att hon blev stressad eller låg. Men i går så var hon SÅÅÅ glad och duktig!!! Så himla härligt!! Jag har tränat massor av mikrokorta pass i vardagsrummet för att få upp attityden, så det ska jag fortsätta med ända fram till SM, så hoppas jag att känslan sitter kvar.
 
Cobie fick också träna lite i hallen och shit vad duktig han var! Inga problem att träna honom lös utan koppel samtidigt som fyra andra hundar sprang runt och tränade freestyle, det var riktigt kul att se. Nu utmanade jag inte det jättemycket men bara att han kunde hålla kontakt och göra flera olika övningar utan att gå bananas när någon annan hund sprang samtidigt, tycker jag var asbra!
 
Ikväll blir det lite träningsvila.
 
 
Tidig lördagmorgon och dags för tävling i freestyle- och HTM!
 
Fin och ny banderoll!
 
Snygga rosetter! Jag har lyckan att ha fått några sådana.
 
Kerstin, Anette och jag går igenom inläppet.
 
Min ständiga plats på dessa tävlingar är att sköta musiken. Roligt och lärorikt, och bästa platsen! Extra roligt var att våra träningskompanjoner Jenny och Tage debuterade i HTM denna gång och var jätteduktiga!! På bilden är det dock ett klass 3-ekipage.
 
På lördagkväll lagade Micke middag och så provade vi kelpie-whiskyn. Lite väl mycket tjärsmak för mig, jag föredrar kelpien till höger i bilden.
 
Lyra är nyttigare och äter satsumas, gott.
 
 
Gammal och ung sover tillsammans, gulligt.
 
Cobie på måndagskurs i Lärahundsporthallen!
 
Efter kursen tog vi en promenad i Västerhaninge och Lyra fick träna lite gruppmoment (utan grupp dårå...) på en parkering.
 
Sovdags! Du kan gå någon annanstans matte!
 
Tisdagsträning på bruksan. Gruppmoment....tränatränaträna.
 
Ganska mörkt nu för tiden...och leriga planer. Snart stänger de väl av helt tyvärr.
 
Onsdagsträning i Haninge hundhall. Cobie tränar sitt stanna kvar med en massa störning bakom, duktig!
 
Då får man chilla lite i soffan sedan.
 
 
Snart har vi förhoppningsvis vårt eget brunnsvatten igen, yeay! Häromdagen fick vi ny hydropress och alla rör flyttades från golvet till väggen av rörisen, och så visade det sig att vårt stora dyra fina filter har varit felkopplat i de 6 åren som vi har haft det!! Så förhoppningsvis kommer vi nu att få ännu bättre vatten när filtret faktiskt används som det ska, tjoho! Nästa vecka kommer den nya pumpen!! Duktig Micke som råddar med allt som ska göras och inblandade rörgubbar och elektriker.
 
 
/Cissi

Kommentera här: