Lydnadskurs för valpen

Vad dagvill man blir när man är ledig mitt i veckan! Nu är det fredag och imorgon är det visst helg! Har haft semester onsdag och torsdag för att gå på lydnadskurs med Cobie för Lillemor Edström. Så lyxigt att vara inomhus i två dagar och diskutera träning, bolla tankar och få inspiration!! Och när Lillemor har kurs är alltid hennes Kjell med, så man kan ställa och diskutera regler/domarfrågor hur mycket som helst, perfekt!!
 
Nu är det alltså dags att börja träna lite mer ordentligt med valpis tänker jag. Vi har ju redan nosat på en hel del saker men jag har tagit det lugnt och inte haft några stora krav på att vi ska komma framåt än...Så jag behövde verkligen de här dagarna för att få en liten spark i baken och börja ta tag i allt som ska göras, och vill inte heller vänta längre för jag vill ju träna!
 
Vi tittade på kontakten och fria följet, snabba ingångar, apporteringen, framåtskick av olika slag (som helst ska ske utan en massa skall, haha), fjärren, påbörjade ställande och sättande under gång och diskuterade vittringen. Det är ju mycket nyinlärning och en del saker har jag redan en plan för, men det är ju super att bolla tankarna med någon innan jag sätter igång, för att kanske komplettera eller revidera lite. Första dagen hann vi med fyra intensiva 10-minuters pass och jag kände att han var rätt så trött sista passet, han blir klängig och ska tugga på min arm... Så dag 2 fick han göra två pass och sedan åkte jag hem på lunchpausen och bytte hund, så Lyra fick två pass på eftermiddagen! Perfekt ju! För även hon har en hel del att jobba på, även om det handlar om detaljer.
 
För övrigt har veckan gått åt till vargobservationer, i måndags sprang hon runt hela dagen utanför oss, och filmades när hon korsade våran lilla väg bara ca 10 m från staketet. Usch det är verkligen inte roligt. Hon är så himla oskygg och går efter både hundägare och ryttare hur länge som helst, och kommer jättenära. Hon har även gått in på tomter och när man skriker åt henne eller kastar typ grus, så struntar hon i det och fortsätter bara gå framåt istället. Även om hon än så länge inte har tagit annat än katter, får och diverse vilda djur, så funderar man ju på när tiden kommer då hon vill ta en hund. Det är obehagligt att hon stryker omkring hos oss och jag känner en oro i att möta henne om man är ute och går med alla tre hundar (kopplade såklart, annars får man ju skylla sig själv om det händer ngt). Det känns ju inte helt orimligt att de då skulle börja skälla på henne, och vad skulle det kunna trigga igång?! Hoppas verkligen att detta får ett slut snart, INNAN det händer något allvarligt. Det funkar liksom inte att ha en så orädd och nyfiken varg bland bostäder. Man måste ju kunna gå med hundarna på promenad, och kunna ha tamdjur och barn på tomten utan att riskera att hon kommer dit.
 
Nåväl, nog om detta. Nu är det snart helg och ikväll blir det middag med några fina kollegor, och imorgon ska jag få njuta och inspireras av massor av HTM- och freestyleekipage då jag är funktionär på tävlingar i Haningehallen, roligt!!
 
När regnet öste ner utanför kändes det väldigt skönt att vara inomhus och träna utan jacka, underbart!
 
Duktig valp, som har mycket att lära....
 
Fina söta Lyra fick träna lite hon också, så duktig och vi fick bra tankar kring lite detaljer.
 
Även Rissie var med en stund.
 
En ny trevlig kelpie-bekantskap var med, kul!
 
Hann även med ett pass på Sthlm Södra BK på onsdag efter kursen, och en stund på Nynäs BK på torsdagkvällen.... Nu jäklar alltså!
 
I måndags kväll var det möte med finalgänget inför hundmässan i december. Årets tema är vikingar! Så det blev lite vikingamat (ja prinsesstårta kanske inte fanns på vikingatiden, men det fanns en annan förklaring till den...).
 
 
Snart är vi där!
 
 
/Cissi 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0