Höst

Vi har haft en jättefin hösthelg full av mysiga aktiviteter! Trots att det har varit fullt upp så känns det som att hjärnan har fått vila, den känslan gillar jag!
 
I fredags efter jobbet tog jag med hundarna till djuraffären och vägde Cobie. 16,8 kg landade han på denna gång, så nu väger han 2 kg mer än Lyra, storklumpen! Sedan blev det ett lydnadspass för alla tre på den fina grusplanen i Norra Söderby. Det jag saknar från de tio år som vi bodde där är just den grusplanen som vi då bodde granne med, som alltid var upplyst och funkade perfekt som träningsplan större delen av året. Då hann man ju liksom träna en sväng både på morgonen och kvällen om man ville. Jaja, tur att den finns kvar så att man kan åka dit ibland och träna ändå, och få njuta av ljuset ifrån strålkastarna när mörkret lägger sig allt snabbare.
 
På lördagen blev det en heldag hemma med en kort arbetsdag med samfälligheten, sedan tog vi ner det nästan döda körsbärsträdet (som jag har velat ta ner i flera år...) och pysslade lite på tomten, tog in utemöblerna osv innan det var dags att packa in alla i bilen och köra hem till våra kompisar Jessica & Björn i Vissvass, Tyresö, för en mysig och lugn lördagsmiddag med övernattning. På söndagen fick vi lite elektrikerhjälp (så nu längtar vi bara tills pumpen till brunnen kommer!) och så eldade jag, och så blev det spårträning för kelpisarna ute på Gålö med Emmelie och Hyzz. En fulltecknad men jätteskön helg!! 
 
 
Fredagkväll på vår vinterträningsplan. Cobie var jätteduktig på sitt-stanna kvar!
 
Sedan fick de andra två träna gruppmoment.
 
Lite läskigt var det tyckte Lyra att man hörde glassbilen...faktiskt jobbigt. Men hon släppte det efter ett tag.
 
Så skönt att gå på promenad på upplysta gångvägar den här tiden på året. Man blir alltid lite trött på det eviga mörkret hemma, och nu är det ju extra jobbigt med vargen också. Den har inte besökt Norra Söderby än vad jag har sett.
 
Nu ska trädet ner! Micke förberedde lite så att jag sedan kunde få såga ner det.
 
Tjoho!
 
Fin ved blev det.
 
Passade på att ta ut hundarna på promenad på åkrarna i det fina vädret.
 
Ingen varg i sikte.
 
 
Fick gosa med fåren hemma hos Jessica och Björn, så himla gulliga gotlands- och roslagsfår som älskade att bli kliade på!
 
Spårträning med Lyra. Fick ett superbra spår som växlade från skog till äng och tillbaka in i skogen igen. Dessutom mötte vi svampplockare på flera ställen vilket var en väldigt bra störning. De hade väl dessutom korsat våra spår flera gånger (och några hade med sig hund) så våra hundar jobbade på riktigt bra med dessa förutsättningar!
 
Lyras spår på 650 m. Vid de gröna flaggorna låg pinnar, hon var lite vääl taggad på just spårandet denna gång så hon gick över 4 av pinnarna utan att plocka upp dem. Dock gick hon rätt över dem så hon spårade ju helt rätt, men hon ska ju plocka upp dem också....
 
Belöning i spåret!
 
Duktig Lyra!
 
Skogsfynd...
 
 
Cobie fick ta en del av Hyzz spår. Dock var det ganska blåsigt så han växlade mellan att spåra och typ stå och vinda in doften istället... Jaja han lär väl sig.
 
Duktig valp!
 
Min söta valp! Fotat med Emmelies nya mobil med en grymt fin porträttfunktion!
 
 
Eftermiddagseldning hemma.
 
Nu börjar hallonen mogna också...det är på tiden.
 
Dags att fundera på vad vi ska ha i hörnet istället nu när trädet är borta.
 
Medan jag eldade så planterade jag om lite grann. Hann visst bli lite mörkt så jag fick ge mig när jag inte ens såg vart jag grävde...
 
Lyxig middag med nyplockade kantareller från spårskogen!
 
Projektet kluriga vittringar med Lyra fortsätter. Hon behöver verkligen hållas igång med olika svårigheter för att få upp säkerheten.
 
Det här var lite svårt när de låg på kanten och trillade ner så fort hon började klampa runt i bädden. Hon fixade det jättebra!!
 
God natt hälsar valpen.
 
/Cissi
1 Mevi:

skriven

Du tar så fina fotot. Skicka gärna några på hundarna till min mail, så jag får visa mina systrar vad fina de är. Hälsa Micke! Kramar från Bålsta

2 Mevi:

skriven

...foton... ska det ju stå ..

3 passionsskrutt.blogg.se:

skriven

Ser supertrevligt ut! :D

Kommentera här: