Genombrott!

En helg med typ oavbrutet regn! Inte vad jag hade hoppats på direkt. Hade ju tänkt köra hoj och njuta av hösten... Men nähä. Vi har myst en del inomhus, städat, packat ner sommarkläderna och upp vinterkläderna, och grejat lite på tomten. Så fint med alla lövträd som byter färg nu, men mindre kul när allt landar på marken och måste krattas upp...puh. 
 
Har tränat lite med hundarna på tomten och Cobie har helt plötsligt börja ta apportbocken, ett härligt genombrott!! Eller så plötsligt är det väl kanske inte, jag har tränat det nästan två pass per dag den senaste tiden...så det är ju trevligt när träning ger resultat! Lyra kommer jag ihåg som väldigt enkel med både trä- och metallapporten, men Cobie har inte varit i närheten av att vilja ta någon av dem. Sedan gick ju hans tänder av och då blev det ju en lång period efter operationen som han inte fick träna sånt. Men nu är vi på gång!!! I går fick han även prova metallen men den förstod han inte meningen med att ta, ännu. Vi tar det ett steg i taget.
 
 
Helgen började med fredagsträning med Jenny. Lyra har verkligen börjat slappna av i gruppmomenten, även som denna gång, när hennes hatobjekt Tage sitter bredvid, haha.
 
När det regnar är det skönt att vara inne. Passade på att göra lite rabarberchutney...
 
...och smarrig fisksoppa! Älskar matlagning på hösten. Bara på hösten dock. :)
 
Nya körkortet hade kommit och hämtades ut, tjoho! Snyggt med lite fler behörigheter.
 
Promenad på åkern, en hund fick vara lös i taget så att jag hade koll ifall vargen skulle komma...allt gick bra och vi såg bara rådjuren. En kompis såg vargis några kilometer bort på en åker, släpandes på en katt, så då passade jag på att gå ut när jag visste att hon var en bit bort och antagligen hade att göra... 
 
 
Dålig hallonskörd i år (tror att jag beskar dem lite fel), men några goda blev det.
 
Sista rabarbern togs in.
 
Lite mer svamp, nu är det nog färdigplockat för i år, tror jag....
 
På söndagen tog jag och kelpisarna en morgonpromenad på Djurgården med Hans, Ecko & Ryssen. Småregnigt och lite kallt, men ändå en skön start på dagen. Det var premiär för Cobie på Gärdet också, och han fick vara lös en liten stund och hälsa på några andra lösa hundar.
 
Frukost!
 
 
På vägen hem blev det lite shopping....
 
Fyndade även syrenhortensia, rosa ölandstokar och klätterrosor! Nu måste jag bara gräva upp ginsten som jag inte alls vet vad jag ska ha, de passar ingenstans men kan inte kasta buskarna heller...svårt.
 
En liten ölandstokshäck ska det bli här på min mur som jag byggde för några år sedan.
 
Hoppas det blir fint när den tar sig.
 
Få se om man hinner sitta något mer här denna säsong...vill inte ta in möblerna riktigt än...
 
Äntligen tar han apportbocken!! Och börjar även förstå att han ska leverera tillbaka den till mig, duktig valp!
 
Men VAD är det DÄR?! Blä, vill inte ha metall i munnen... Nu har vi lite att jobba på.
 
Tålmodig Rissie när valpen släpar runt på sin säng, helst över de andra....
 
/Cissi 

Kommentera här: