Äntligen!

Sådärja, då var det ÄNTLIGEN fixat! Hojkörkortet!! Eller alltså, såå bråttom har jag ju inte haft med min lilla utmaning, det har ju mest varit en kul grej och egentligen inte så viktigt att köra med eller utan övningskörningsvästen på mig. Därför har vi tagit det lugnt. Men nu på sensommaren blev det ändå lite mer viktigt att faktiskt klara det, annars hade jag behövt skriva om teoriprovet som bara gäller ett år (från januari -17 då jag skrev det), och det ville jag ju faktiskt inte göra!
 
Så, nytt försök gjordes igår morse. Samma provförättare som de två tidigare gångerna och han tyckte nog precis som jag att det var dags för det där körkortet nu. Klarade alla delarna på banan utan problem, och sedan tog vi en ganska kort sväng i trafik. Jag körde mycket längre förra gången, men han hade ju sett mig i de flesta situationer, så nu ville han väl bara kolla att jag tagit till mig det som var fel sist (att jag skulle bromsa mer med fotbromsen och även ha bättre bromsberedskap) och han var rätt så nöjd med det när vi kom tillbaka. Så med lite goda råd på vägen så fick jag äntligen den där extra bokstaven A på mitt körkort, jippi!!
 
Jag vill verkligen tacka Farsta trafikskola för att de är så grymt trevliga och hjälpsamma allihopa, och mc-jakten för en superbra online-kurs. Men såklart går mitt största tack till Micke som övningskört med mig i regn och sol, i kyla och värme, på tider man hellre hade legat hemma och sovit och stått och tittat på mig när jag nött, nött och nött.... Nu slipper du det! :) Och jag slipper ha den där västen på mig.
 
Senare på lördagen kom mamma över på lunch och fika, och vi kunde sitta ute och äta i solen!! Jätteskönt! Senare på eftermiddagen kom Fia förbi med Cobies kompis Doris för en playdate, så kul de har tillsammans de där två sötisarna! Och även Rissie tycker att det är riktigt skoj att leka med henne. På kvällen firades det såklart med bubbelbad, champagne och grillning!
 
I dag har jag varit på Skarpnäcks Hundungdoms klubbmästerskap och dömt lydnad. Det är så kul att se de duktiga ungdomarna/barnen som arrangerar och fixar, och såklart jätteskoj att se lite lydnad också. Efteråt tog jag en sväng förbi brukshundsklubben så båda kelpisarna fick sig lite träning och sedan en skön skogspromenad. Det som är skönt när man gör saker på vägen hem är att hundarna är rätt nöjda en stund sedan. Så jag kunde ta mig en lugnt svampletarpromenad tillsammans med Rissie hemma i våra skogar, så skönt att bara gå med en hund då. Vargen har inte setts till, kanske för att länsstyrelsen har varit ute och skjutit med gummikulor i helgen (såg bilarna i fredags). Håller tummarna för att hon nu förstår att hålla lite avstånd.
 
 
Väntar på min tur på uppkörningen på banan.
 
Banan ok, trafikdelen ok. Körkort i hamn!!
 
Då får man ju posera lite! :)
 
 
God champagne en lördagkväll var helt okej!
 
Skarpnäck Hundungdoms fina gräsplan i dag. KM avgjordes i HTM, Freestyle, lydnad och agility!
 
Kul att få döma litegrann, även om jag inte har tävlat de nya klasserna utan bara läst på och tittat, men det var ju inofficiellt så det var ju inte lika noga....som tur var. :)
 
Cobie tränar target i rutan på brukshundklubben. Om han inte skulle skälla så vansinnigt mycket och bita mig i armen hela tiden så skulle det kanske gå bättre...haha. Glad var han i alla fall, och kom tillbaka med leksakerna varje gång han fick belöning. Alltid något!
 
Hösten är så fin. Älskar att gå på promenader!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tidigare i veckan hade vi en man som kikade på vår brunn, då vi fortfarande inte kan använda den. Nu ska en ny dränkbar pump ner i den och det måste grävas lite här och där, och troligtvis tas ner ett träd också. Så jag började gräva lite i dag, får ta lite i taget då det är så mycket grus och rötter som gör det tungt....
 
/Cissi 

Kommentera här: