Glada hundar i träning!

Nu har vi fått ny vattenpump igen, så nu är det bara att hålla tummarna för att denna hålla längre än 6 dgr som den andra gjorde... Hittills verkar det ju lovande.
 
Dagarna rullar på i snabb takt som vanligt, och helgerna och veckorna är över innan man knappt hunnit blinka. I lördags tog Micke och jag säsongens sista tur med hojarna, och det var inte så kallt eller halt som jag trodde att det skulle vara. Det blev egentligen min första riktiga tur efter att jag tagit körkortet, det har inte varit läge sedan dess och jag har inte haft något behov av att åka ut på egen hand. Nu får de sova några månader och ladda upp inför en förhoppningsvis tidig vår!!
 
På lördagkvällen var vi ett gäng som körde träningstävling i freestyle och heelwork to music i Haninge hundhall. Riktigt nyttigt och bra för Lyra som gick ner sig så mycket på senaste tävlingen (i våras) och hon har ju även varit konstig i HTM-träningen sedan dess. Men den senaste tiden har hon varit så himla glad i träningen så jag ville kolla hur det skulle funka i en tävlingssituation. Och det blev faktiskt riktigt bra, hon var glad och gjorde det hon skulle!! Jag började med att belöna några starter och sedan körde jag igenom nästan hela programmet med en fin känsla, kul! Då finns det kanske lite hopp ändå för framtida HTM-starter.
 
På söndagen blev det lydnadsträning med Jenny i det sjukt gråa och tråkiga vädret. Men med fyra glada, pigga och duktiga hundar är det svårt att känna sig grå och trist, perfekt recept på att bli uppiggad! Cobie har verkligen mognat den senaste tiden, han har börjat förstå att arbete och koncentration belönas med karameller och lek, vilket gör träningen såå mycket lättare. Han har dock inte förstått så mycket av shejping-tanken och att våga prova sig fram till ett önskvärt beteende, men jag testar det lite då och då för att se om han börjar snappa upp det. Lyra var ju väldigt enkel på det ganska tidigt, men den träningsmetoder passar ju såklart inte alla hundar.
 
I går hade vi lagträning med freestylen i Farsta parkeringsgarage och Lyra var så taggad att hon till å med skällde en gång, tjohoooo! Från att ha lagt sig ner mitt i programmet och betett sig mycket konstigt så är hon nu med på noterna och verkar ha släppt låsningarna efter att jag gasat upp henne rejält. Hellre att hon har pip och gnäll (vilket inte kommer höras i freestylen) än att hon inte vill vara med. För nästa vecka är det ju liksom SM i lag!!!! Så spännande det ska bli. Det är ju verkligen inte lätt, vi är sex ekipage som ska jobba ihop så vad som helst kan hända, det finns många ställen det kan strula till sig på, men samtidigt är det en styrka att vi är så många för domarna kan omöjligt titta på alla samtidigt. Så är det ngn hund somt strular lite så märks det inte så jättemycket i helheten.
 
I går var jag också på återbesök på Bagarmossens djursjukhus med Cobie, efter hans mystiska allergiska reaktion för två veckor sedan. Han fick äta kortison i en vecka och även kortison i öronen då han har massor av jästsvamp där. Svullnaden gick ner ganska fort och öronen blev, efter två brottningsmatcher per dag i en vecka, också rena och fina. Så det var mest för att konstatera att allt var bra som vi var på återbesök. Så nu är det bara att hålla tummarna för att det inte kommer igen, vad det nu var...
 
 
Mina tre hjärtan på väg ut på promenad en fredagkväll!
 
God efterrätt blev det sedan!
 
Promenad på golfbanan blev det både lördag och söndag. Ingen varg i sikte, även fast hon tassar runt i området hela tiden fortfarande.
 
Hundarna får vara lösa i omgångar så att jag har lite koll på dem.
 
Årets sista hojtur blev slingerbulten och en fika i Rosenhill. Inte så fasligt kallt faktiskt.
 
Fika är viktigt!
 
Promenerade till minneslunden i Österhaninge kyrkogård och tittade på alla fina ljus.
 
Träningstävling i freestyle och HTM på lördagkvällen. Mycket nyttigt.
 
Finfin lydnadsträning med fyra glada hundar på söndagen!
 
Tog en promenad på några spårvänliga åkrar på hemvägen. Man vet ju aldrig om de är plöjda eller funkar att spåra på, så lika bra att åka och kolla ibland. De här var superbra just nu!
 
Lyra trött efter dagens träning.
 
Mysigt att gå på morgonpromenad på golfbanan och gosa lite med de här...
 
Hej hej.
 
Glad och vild hund hos veterinären i går. Och framförallt friskförklarad!
 
/Cissi
1 Mevi:

skriven

Skönt att vattnet kommit igång och att ni mår bra allihopa igen.
Kram

Kommentera här: