3:a på SM!!!

Inne efter en skön eftermiddagspromenad med hundarna i skogen och på golfbanan. Nu är det kolsvart ute och klockan är bara halv fem, men med lite varmt te, tända ljus, nöjda hundar och några tidningar att läsa i soffan känns det helt okej ändå.
 

Har varit inne i stan på förmiddagen med tjejgänget. För att fira att Annie fyllt 40 (hmm det var visst i mars, men ibland är det svårt att få till en tid...) så hade vi bokat lite lektid på Prison Island! Det är lite "fångarna på fortet"-känsla med en massa celler där man ska lösa uppgifter, antingen fysiska eller mentala. Så vi har krypit, klättrat, ålat, funderat och framförallt skrattat en massa!!! Tiden tog slut lite för fort, och vissa celler förstod vi knappt vad vi skulle göra i, men det var en himla rolig grej att göra. Efteråt blev det libanesisk lunch och en massa snack, mysigt.

 

Fyra av sju taggade inför jakten på poäng i cellerna!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I går var det en stor dag, då det var Svenskt Mästerskap i TTM (Teamwork to Music)!! Vårt lag, som bildades inför förra årets hundmässa och uppvisningen som vi gjorde inför finalerna, har ju tävlat under året och fått ihop de fyra kvalpoäng som behövdes för att ta sig till SM. Vi låg till och med högst upp på kvallistan med jättefina poäng, kul!!

 

Åtta lag får kvala, och två lag är direktkvalade från förra årets SM och ungdoms-SM. Men tyvärr är det lite dåligt med tävlingar och något kvalat lag hade tackat nej till medverkan, så även lag som endast hade 1-2 resultat fick vara med. Jag är lite kluven kring detta, då man å ena sidan vill ha ett fullt startfält, men å andra sidan känns det lite knäppt att vissa måste åka runt och jaga poäng under hela året medan andra kommer med ändå med endast en genomförd tävling där poängen inte ens varit ett godkänt resultat... Jaja, det är bara att jobba för att reglerna kring detta ändras och att vi även får fler lag som vill vara med och konkurrera!! TTM är ju en inofficell gren och det finns fler saker som skulle vara roligt att förändra för att locka fler.

 

Vi packade iallafall in oss i Fridas minibuss på lördagsmorgonen och styrde kosan mot Linköping. Vårt lag hade startnr 2 och det var faktiskt lite trist att starta så tidigt, vi hann ju inte ens bli nervösa, haha! Men det kanske var bra, för vi lyckades ju ändå med att göra flera missar i programmet som säkert kostade oss en del poäng. Att vara så många som sex personer och sex hundar är ju både en fördel och en nackdel. Om någon gör en liten miss så är ju fördelen att det kan "försvinna" lite i helheten så att det inte syns så mycket, det finns ju så mycket att titta på samtidigt. Men om missen kommer på fel ställe, där hela laget krävs att man är synkade, ja då drar det ju verkligen ner helheten massor istället... Men många saker satt också jättefint och jag är väldigt nöjd med att Lyra höll sig glad och arbetsvillig genom hela programmet! Det blev ett litet missförtånd mellan oss vid ett tillfälle så vi kom ur takten, men annars är jag supernöjd med vår prestation denna gång!!

Här är en film: https://youtu.be/Dlz_bKTCK4M (jag är längst till höger och vi är visst inte med i bild riktigt hela tiden...)

 

Det var en hel del andra bra lag med och att vi hamnade på pallplats är vi riktigt nöjda med, att komma 3:a på SM är ju superbra!!!! Särskilt som vi som sagt hade en del missar... och så tycker jag att programmet gör sig bättre i mörkare belysning som det var på mässan när vi hade uppvisningen, än en hundträningshall med lysrör, svårt att få till någon fin känsla då liksom.

Ja nu är denna resa slut och målet är uppfyllt. Nu får vi se om det blir något nytt program för det här laget att jobba med till nästa år. För min och Lyras del har det verkligen varit utvecklande och en ära att få vara med. När vi träffades första gången i laget så hade vi ju precis startat i klass 1 och kunde inte så jättemycket, medan alla de andra hade mycket mer erfarenhet av sporten. Men vi har kämpat på och tränat massor, och kan nog säga att vi nu har kommit ikapp och har lärt oss otroligt mycket på vägen!! Och förutom det så har vi fått ett helt gäng nya vänner på köpet! Tänk vad hundsporten förenar och ger mycket!

 

Bra med stor bil så att man får plats med nästan hela laget (en åkte i en annan bil).
 
Uppvärmning....
 
I väntan på SM-ceremonin, vi fick tåga in och gå några ärevarv alla lagen, trevligt!
 
För vi har kvalat till SM, vi är faktiskt rätt bra!!!
 
Åtråvärda rosetter!
 
Lyra var på bra humör!
 
Glamourhund!
 
Tjoho va vi är bra!!
 
Massor av fina priser och en snygg rosett till oss!
 
Fint diplom fick vi också.
 
Det roliga med ett lag är att få dela allt, delad glädje är dubbel glädje!! Skål till oss!
 
/Cissi

Kommentera här: