Lite allt möjligt

Dagarna rullar på och jag vet inte var veckorna tar vägen! Förra veckan bjöd på första riktiga snöfallet där snön faktiskt låg kvar (ett dygn nästan?), hur mysigt som helst och så skönt när det blir ljusare. Och hundarna älskar att rulla, skutta och leka i den! Hoppas att det snart blir vitt igen...
 
Hade en himla massa möten förra veckan, och även en praktikant som gick med mig i 2 dgr, så det blev till att jobba hemma en stund nästa varje kväll för att få gjort det som behövde göras. Helt okej iofs när det är mörkt och kallt ute, är ju inte riktigt lika kul att gå ut och träna med hundarna då i alla fall.
 
Men en del hundträning har det blivit. Cobie har fått köra en del kontaktövningar på olika parkeringar, jättesvårt faktiskt för en liten kelpie som ääälskar människor och vill hälsa på allt och alla....Så nödvändigt och nyttigt att träna på alltså. I fredags blev det lite hallträning med Jenny & Tage, i lördags kväll var Micke på julbord med sitt jobb så då passade jag på att åka och valla, och i går var jag och Lyra med på KM i rallylydnad på vår brukshundklubb. Och som vanligt var det jag som gjorde något tokigt så att vi åkte på en "fel övning" och tappade 10 onödiga poäng bara för att jag inte höll fötterna stilla på rätt ställe (gjorde rätt övning förutom just det, kostsamt)...Förutom det så trodde flera att vi skulle vinna, men när det visade sig att vi fått så mkt avdrag på den skylten så ramlade vi raskt ner i placeringarna. Jaja, jag var i alla fall nöjd med att Lyra var på bra humör och gjorde allt som jag bad henne!
 
Nu är det en ny vecka, med nya möten och en del hundträning. Ikväll blir det träff med freestyle-laget för lite träning i varmgarage.
 
Snöfall vid Odenplan.
 
Ganska fint ändå.
 
Kvällspromenad med dom här som gillar snön. Och Cobie fick en ny Hurtta-sele också, drar mycket mindre när han har den på sig.
 
Full belysning på konstgräsplanen utan att någon är där. Hade ju varit trevligt om man hade fått gå in och utnyttja planen en stund.
 
Söta Cobie i sängen.
 
Han är några centimeter högre än Lyra nu...ska bli spännande att se vilken höjd han slutar på.
 
Skogspromenader i mörkret, tjoho...
 
Sitt, stanna kvar tränar vi på parkeringar.
 
Spontan fredagsträning inomhus, skönt! Tage tränar rutan.
 
Älskar helgerna när man får gå på morgonpromenad på golfbanan i ljuset!
 
 
 
 
Ge oss karameller.
 
Fina flocken.
 
Lördagsmys i ridhuset på Färingsö med fåren.
 
Intresserade....och Lyra var såå duktig med fåren, vi tränade på läxorna vi fått av Paula på senaste kursen och det gick riktigt bra.
 
Jag fick uppdraget att försöka se lika nyfiken ut som kelpisarna. Vet inte om det blev så bra, haha. Rissie förstod ingenting.
 
Lyras syster Lexi väntar på sin tur, tråååkigt.
 
Cobie verkar redan tänd på fåren, satt ett tag och skällde på läktaren till och med!
 
Han fick gå ner och kolla på dem lite närmare....
 
Ehh...hej hej....vem är du...?
 
Trött valp när vi kom hem.
 
Lite bakning blev det också, gott!
 
 
Och pyssel...
 
Sådärja!
 
Skön promenad i skogen, bland vildsvinsbök och varg...
 
Mysigt att rulla i mossen!
 
Söndagkväll i Älta hundhall med hela rallygänget från Nynäshamns BK. Banvandring inför klubbmästerskapet!
 
Nu är det bara att köra. Ny vecka. Ny bulle.

/Cissi

3:a på SM!!!

Inne efter en skön eftermiddagspromenad med hundarna i skogen och på golfbanan. Nu är det kolsvart ute och klockan är bara halv fem, men med lite varmt te, tända ljus, nöjda hundar och några tidningar att läsa i soffan känns det helt okej ändå.
 

Har varit inne i stan på förmiddagen med tjejgänget. För att fira att Annie fyllt 40 (hmm det var visst i mars, men ibland är det svårt att få till en tid...) så hade vi bokat lite lektid på Prison Island! Det är lite "fångarna på fortet"-känsla med en massa celler där man ska lösa uppgifter, antingen fysiska eller mentala. Så vi har krypit, klättrat, ålat, funderat och framförallt skrattat en massa!!! Tiden tog slut lite för fort, och vissa celler förstod vi knappt vad vi skulle göra i, men det var en himla rolig grej att göra. Efteråt blev det libanesisk lunch och en massa snack, mysigt.

 

Fyra av sju taggade inför jakten på poäng i cellerna!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I går var det en stor dag, då det var Svenskt Mästerskap i TTM (Teamwork to Music)!! Vårt lag, som bildades inför förra årets hundmässa och uppvisningen som vi gjorde inför finalerna, har ju tävlat under året och fått ihop de fyra kvalpoäng som behövdes för att ta sig till SM. Vi låg till och med högst upp på kvallistan med jättefina poäng, kul!!

 

Åtta lag får kvala, och två lag är direktkvalade från förra årets SM och ungdoms-SM. Men tyvärr är det lite dåligt med tävlingar och något kvalat lag hade tackat nej till medverkan, så även lag som endast hade 1-2 resultat fick vara med. Jag är lite kluven kring detta, då man å ena sidan vill ha ett fullt startfält, men å andra sidan känns det lite knäppt att vissa måste åka runt och jaga poäng under hela året medan andra kommer med ändå med endast en genomförd tävling där poängen inte ens varit ett godkänt resultat... Jaja, det är bara att jobba för att reglerna kring detta ändras och att vi även får fler lag som vill vara med och konkurrera!! TTM är ju en inofficell gren och det finns fler saker som skulle vara roligt att förändra för att locka fler.

 

Vi packade iallafall in oss i Fridas minibuss på lördagsmorgonen och styrde kosan mot Linköping. Vårt lag hade startnr 2 och det var faktiskt lite trist att starta så tidigt, vi hann ju inte ens bli nervösa, haha! Men det kanske var bra, för vi lyckades ju ändå med att göra flera missar i programmet som säkert kostade oss en del poäng. Att vara så många som sex personer och sex hundar är ju både en fördel och en nackdel. Om någon gör en liten miss så är ju fördelen att det kan "försvinna" lite i helheten så att det inte syns så mycket, det finns ju så mycket att titta på samtidigt. Men om missen kommer på fel ställe, där hela laget krävs att man är synkade, ja då drar det ju verkligen ner helheten massor istället... Men många saker satt också jättefint och jag är väldigt nöjd med att Lyra höll sig glad och arbetsvillig genom hela programmet! Det blev ett litet missförtånd mellan oss vid ett tillfälle så vi kom ur takten, men annars är jag supernöjd med vår prestation denna gång!!

Här är en film: https://youtu.be/Dlz_bKTCK4M (jag är längst till höger och vi är visst inte med i bild riktigt hela tiden...)

 

Det var en hel del andra bra lag med och att vi hamnade på pallplats är vi riktigt nöjda med, att komma 3:a på SM är ju superbra!!!! Särskilt som vi som sagt hade en del missar... och så tycker jag att programmet gör sig bättre i mörkare belysning som det var på mässan när vi hade uppvisningen, än en hundträningshall med lysrör, svårt att få till någon fin känsla då liksom.

Ja nu är denna resa slut och målet är uppfyllt. Nu får vi se om det blir något nytt program för det här laget att jobba med till nästa år. För min och Lyras del har det verkligen varit utvecklande och en ära att få vara med. När vi träffades första gången i laget så hade vi ju precis startat i klass 1 och kunde inte så jättemycket, medan alla de andra hade mycket mer erfarenhet av sporten. Men vi har kämpat på och tränat massor, och kan nog säga att vi nu har kommit ikapp och har lärt oss otroligt mycket på vägen!! Och förutom det så har vi fått ett helt gäng nya vänner på köpet! Tänk vad hundsporten förenar och ger mycket!

 

Bra med stor bil så att man får plats med nästan hela laget (en åkte i en annan bil).
 
Uppvärmning....
 
I väntan på SM-ceremonin, vi fick tåga in och gå några ärevarv alla lagen, trevligt!
 
För vi har kvalat till SM, vi är faktiskt rätt bra!!!
 
Åtråvärda rosetter!
 
Lyra var på bra humör!
 
Glamourhund!
 
Tjoho va vi är bra!!
 
Massor av fina priser och en snygg rosett till oss!
 
Fint diplom fick vi också.
 
Det roliga med ett lag är att få dela allt, delad glädje är dubbel glädje!! Skål till oss!
 
/Cissi

Laddar!

Nu är det uppladdning inför morgondagens Svenska Mästerskap i TTM (teamwork to music)!! Imorgon drar vi till Linköping och tävlar med laget! Paljettyget och guldskorna är packade, naglarna målade och nytt smarrigt hundgodis inköpt. Rätt coolt ändå att få vara med och att vi har haft turen att platsa i ett sånt bra lag. Och det känns skönt att de senaste träningarna gått superbra och att Lyra varit så glad! Nu jäklar ska vi in och ha kul!!!
 
 
Lyra taggar inför morgondagens tävling med att jaga boll.
 
Förbereder....
 
Har fått testa Smakbox via Smartson, och den kom hem idag. Alltid lika kul med massa nya spännande produkter!
 
Två dagars jobbkonferens på Marholmen med dom här två blev det denna vecka.
 
Cobie var hos mamma och när jag hämtade honom fick jag även med mig fina pepparkakor som Elsa, min systerdotter (som också hade tillbringat dygnet där) hade gjort. Bokstäverna hade inte räckt till Mickes namn, så han fick bli ett djur istället, hihi.
 
När man sovit utan sin lillebror en natt är det bäst att ligga nära, så att det inte händer igen...
 
 
/Cissi

Frusen vallning

I dag fyller den lilla valpen 8 månader! Det firades med lite lydnadsträning, sista gången på valp-/unghundskursen för Monika. Så nu har jag förhoppningsvis två nöjda kelpies.
 
Var ledig på förmiddagen för att gå vallkurs på Färingsö med Lyra, för Paula som kommit upp från Skåne! Alltid lika inspirerande och lärorikt!! Hon tyckte nog inte vi hade gjort våra läxor helt bra, som vi fick på lägret i somras... Men det är ju så sjukt svårt det där med vallningen, och så är det inte helt lätt att få till träning... Nåja det gick helt ok och vi kom framåt lite och fick nya läxor. Och en fin dag var det, fast rätt så kallt.
 
Sedan blev det snabbt till jobbet, av med alla leriga kläder i bilen och på med lite normala paltor, så att jag kunde göra några timmar på kontoret med några möten.
 
 
 
 
 
 
 
Kvällskurs för den här killen!
 
I lördags var jag på Fru-lunch hos min kompis Kristina. En jättemysig tillställning med god mat och många skratt med nya bekantskaper. Cobie fick följa med och leka med 2 månader äldre schäfern Xkurk, de hade jättekul!!
 
 
/Cissi

Framsteg

Ikväll är det regn och jättemörkt. Och det var inte alls skoj att gå middagspromenaden när dessutom pannlampan gått sönder. :(
 
 
 
Igår var kvällen desto bättre då det blev lite lydnadsträning tillsammans med Jenny och våra unghundar (skulle träna de äldre också men då släcktes strålkastarna för kvällen...). Cobie visade fina framsteg och jag fick det filmat, tack Jenny!
Här är ett hopklipp:  https://youtu.be/5lQmdLmmZtg
 
Det bästa av allt var dock att det mitt i passet kom en stor smäll, och Cobie visade ingen rädsla, trots att vi tvåbenta verkligen ryckte till. Härligt!! Hoppas vi kan hålla i det.
 
Nu blir det nog lite detaljpill innan läggdags!
 
/Cissi

Glada hundar i träning!

Nu har vi fått ny vattenpump igen, så nu är det bara att hålla tummarna för att denna hålla längre än 6 dgr som den andra gjorde... Hittills verkar det ju lovande.
 
Dagarna rullar på i snabb takt som vanligt, och helgerna och veckorna är över innan man knappt hunnit blinka. I lördags tog Micke och jag säsongens sista tur med hojarna, och det var inte så kallt eller halt som jag trodde att det skulle vara. Det blev egentligen min första riktiga tur efter att jag tagit körkortet, det har inte varit läge sedan dess och jag har inte haft något behov av att åka ut på egen hand. Nu får de sova några månader och ladda upp inför en förhoppningsvis tidig vår!!
 
På lördagkvällen var vi ett gäng som körde träningstävling i freestyle och heelwork to music i Haninge hundhall. Riktigt nyttigt och bra för Lyra som gick ner sig så mycket på senaste tävlingen (i våras) och hon har ju även varit konstig i HTM-träningen sedan dess. Men den senaste tiden har hon varit så himla glad i träningen så jag ville kolla hur det skulle funka i en tävlingssituation. Och det blev faktiskt riktigt bra, hon var glad och gjorde det hon skulle!! Jag började med att belöna några starter och sedan körde jag igenom nästan hela programmet med en fin känsla, kul! Då finns det kanske lite hopp ändå för framtida HTM-starter.
 
På söndagen blev det lydnadsträning med Jenny i det sjukt gråa och tråkiga vädret. Men med fyra glada, pigga och duktiga hundar är det svårt att känna sig grå och trist, perfekt recept på att bli uppiggad! Cobie har verkligen mognat den senaste tiden, han har börjat förstå att arbete och koncentration belönas med karameller och lek, vilket gör träningen såå mycket lättare. Han har dock inte förstått så mycket av shejping-tanken och att våga prova sig fram till ett önskvärt beteende, men jag testar det lite då och då för att se om han börjar snappa upp det. Lyra var ju väldigt enkel på det ganska tidigt, men den träningsmetoder passar ju såklart inte alla hundar.
 
I går hade vi lagträning med freestylen i Farsta parkeringsgarage och Lyra var så taggad att hon till å med skällde en gång, tjohoooo! Från att ha lagt sig ner mitt i programmet och betett sig mycket konstigt så är hon nu med på noterna och verkar ha släppt låsningarna efter att jag gasat upp henne rejält. Hellre att hon har pip och gnäll (vilket inte kommer höras i freestylen) än att hon inte vill vara med. För nästa vecka är det ju liksom SM i lag!!!! Så spännande det ska bli. Det är ju verkligen inte lätt, vi är sex ekipage som ska jobba ihop så vad som helst kan hända, det finns många ställen det kan strula till sig på, men samtidigt är det en styrka att vi är så många för domarna kan omöjligt titta på alla samtidigt. Så är det ngn hund somt strular lite så märks det inte så jättemycket i helheten.
 
I går var jag också på återbesök på Bagarmossens djursjukhus med Cobie, efter hans mystiska allergiska reaktion för två veckor sedan. Han fick äta kortison i en vecka och även kortison i öronen då han har massor av jästsvamp där. Svullnaden gick ner ganska fort och öronen blev, efter två brottningsmatcher per dag i en vecka, också rena och fina. Så det var mest för att konstatera att allt var bra som vi var på återbesök. Så nu är det bara att hålla tummarna för att det inte kommer igen, vad det nu var...
 
 
Mina tre hjärtan på väg ut på promenad en fredagkväll!
 
God efterrätt blev det sedan!
 
Promenad på golfbanan blev det både lördag och söndag. Ingen varg i sikte, även fast hon tassar runt i området hela tiden fortfarande.
 
Hundarna får vara lösa i omgångar så att jag har lite koll på dem.
 
Årets sista hojtur blev slingerbulten och en fika i Rosenhill. Inte så fasligt kallt faktiskt.
 
Fika är viktigt!
 
Promenerade till minneslunden i Österhaninge kyrkogård och tittade på alla fina ljus.
 
Träningstävling i freestyle och HTM på lördagkvällen. Mycket nyttigt.
 
Finfin lydnadsträning med fyra glada hundar på söndagen!
 
Tog en promenad på några spårvänliga åkrar på hemvägen. Man vet ju aldrig om de är plöjda eller funkar att spåra på, så lika bra att åka och kolla ibland. De här var superbra just nu!
 
Lyra trött efter dagens träning.
 
Mysigt att gå på morgonpromenad på golfbanan och gosa lite med de här...
 
Hej hej.
 
Glad och vild hund hos veterinären i går. Och framförallt friskförklarad!
 
/Cissi

Elände och ny hall

När man tror att man ÄNTLIGEN ska få bra vatten igen, efter att den gamla vattenpumpen har gått sönder och vi har haft dåligt sommarvatten i kranarna någon månad, innan det nu stängts av för vintern. När vi grävt, dragit, skottat, har varit lediga från jobbet (Micke), och haft pumpgubben hemma en massa gånger för att vi ska få en ny fin pump, dragit om rören och installerat om filtret (som varit felkopplat i flera år utan vår vetskap). Sen går skiten sönder efter en knapp vecka!! Så nu har vi inget vatten IGEN. :( Ny pump är beställd och vi håller tummarna för att den kommer väldigt snart. Tills dess blir det att ha vatten i dunkar inne. Trist. Tur att man kan duscha på jobbet!
 
Var dessutom och drog ut en visdomstand i morse, börjar kännas en del nu när bedövningen har släppt. Sist jag drog ut en så hade jag så galet ont i nästan två veckor efteråt, och raggade upp både Citodon och Treo comp från vänner, eftersom vanliga smärtstillande inte funkade överhuvudtaget. Hoppas verkligen att det inte blir lika illa den här gången.
 
Nu till något roligare. I måndags var det näst sista gången på valp-/unghundskursen för Cobie. Så skönt att träna inomhus när termometern visade på 2 grader! Han har verkligen mognat under de här veckorna som vi har gått kurs och är så duktig att koncentrera sig och inte bry sig så mycket om omgivningen! Och de senaste passen har han knappt skällt en enda gång när jag skickat honom från mig (för att runda en kon eller springa mot en target t ex), så det går framåt, tjoho!
 
I går var vi några från freestyle-laget som tränade i Dogtajms nya hall i Högdalens industriområde. En ganska liten hall, men funkade gott och väl till vårt syfte att köra vårt tävlingsprogram, och sedan tränade vi våra andra hundar i lite lydnadsdetaljer och annat. Även här blev jag impad över hur cool Cobie var när han delade yta med en yster goldenkille och en tollartik, och kunde utan problem koncentrera sig bara på mig, kul!!
 
Duktig kille på valpkurs!
 
Och på träning i ny hall.
 
Även Rissie fick träna i går i hallen.
 
Lyra har varit riktigt glad och busig på de två senaste lagträningarna, så härligt!! Tidigare har hon gått ner sig och betett sig väldigt konstigt, så att jag varit osäker på om vi ska fortsätta med denna träning. Men om jag nu lyckas hålla i detta ett tag till så borde vi kännas mogna att starta på SM om några veckor!!!
 
 /Cissi 
RSS 2.0