Varmt och ledigt

Tillbaka för en helt vanlig jobbvecka. Eller tja, tisdag-onsdag har vi förbundsmöte i Infracity så helt vanlig är den väl inte. Men inga lediga dagar som förra veckan.
 
I fredags hade jag semester och tillbringade större delen av dagen hemma hos UIrika och Niklas i Ramshammar utanför Eskilstuna. Det blev HTM- och rallyträning på deras fina stora tomt, fikande och babblande. Soligt, varmt och trevligt! Själva träningen gick väl sådär, Lyra kom in i sitt låga tillstånd och ville inte köra HTM...så himla konstigt det där. Kvällen innan hade vi ju kört igenom en träningstävling i lydnad utan några som helst attitydproblem! Jag förstår inte att det ska vara så olika, HTM är ju liksom väldigt likt lydnad. Men hon blir som förbytt och vill inte ens komma fram till mig...! Knepigt. Jag hoppas verkligen kunna hitta nycklarna till det där tids nog.
 
I lördags anordnade kelpieklubben en träff på Vallentuna brukshundklubb som jag åkte på. Cirka 25 personer med kelpisar minglade, grillade och tränade olika grenar. Det var väldigt varmt och klubbens träningsplaner ligger helt i solen, så jag körde bara en rallybana med Lyra och lite kontaktövningar med Cobie, det räckte bra för oss. På plats var en jämngammal valp (en vecka yngre) från Leagården, så våra småttingar fick leka en stund under bordet när vi satt och fikade, kul att få leka med en likasinnad (även om hon dock var rätt mkt tuffare än Cobie).
 
På kvällen var det 40-årsfest hemma hos Robban & Kerstin i Tyresö med hela gänget. Rosévin, grillat och ljummen sommarkväll, mycket trevligt!! Och Cobie skötte sig bra, fick mingla lite, sova i bur, gå på promenad och sova i bur igen. Väldigt smidig valp det där än så länge måste jag säga!
 
I går var det sådär sjukt varmt igen. Och jag var väldigt glad över att jag inte anmält Lyra till HTM-tävlingarna på Haningen brukshundklubb... Däremot var vi anmälda med vårt lag till TTM (Teamwork to Music) så det var bara att pallra sig dit framåt lunch. Denna gång var vi fem (av sju) som var med i laget och med ett avhopp samma dag fick vi snabbt ändra om lite. Men nu börjar programmet sitta ganska bra så det var ingen panik med det. Eller hmm...sitta och sitta. Den här starten var nog det rörigaste jag varit med om! Alla hade problem med något och det kändes hur virrigt och osynkat som helst!! Lyra var lite låg, vet inte om det var för att hon hamnade bredvid högtalaren eller om det var något annat, men vi lyckades genomföra allt och möjligtvis var vi nog en av dem som rörde till det minst denna gång, haha. I alla fall så lyckades vi från detta upplevda kaos ändå samla ihop oss och sista delen i programmet satt som en smäck!! Vårt lag vann och vi fick ändå ganska fina poäng (programmet i sig är ju så pass bra) och vi är ett steg närmare vårt mål, SM!!
 
Efteråt gick vi och badade hundarna och det var första gången för Cobie, vilket var lite konstigt tyckte han nog. Lyra är rätt försiktig när hon går i vattnet så han tittade nog på henne och var lika försiktig han också, men inte rädd. Det ska bli spännande att se nästa gång han kommer till vattnet om han blir ännu mer intresserad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tävlingsdags.
 
 
 
 
Vinnarlaget!
 
 
Fin rosett!
 
 
Ahh bad!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite konstigt men skönt....
 
 
/Cissi 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0