Sommarhelg!

Äntligen sommarväder!!! Allt blir så mycket lättare och skönare bara det är lite varmt!
 
I fredags tog jag ut lite kompledigt på eftermiddagen och drog till Färingsö och vallade med Lyra. Det är jättelänge sedan vi var där, eftersom hon ju drogs med hälta och ryggont i höstas och vintras. Så vi var lite ringrostiga båda två, och en av flockarna hade ganska springiga får, så det blev en utmaning. Men hon hade verkligen superfint fokus och fösningen kändes fin. Hade lina på henne i början eftersom hon gärna gör rusningar runt fåren (ingen fara för dem, men hon har liksom fel inställning och jobbar inte) men kunde ta av den ganska snabbt när hon kom in i jobb. Nu ska vi se till att det inte dröjer lika länge till nästa gång. Cobie var såklart med och tittade. Han var lika cool som vanligt och sov rätt stor del av tiden i buren. Så skönt att ha med den och att han känner sig trygg där, det underlättar verkligen!
 
När jag ändå var på den sidan av stan passade jag på att hälsa på syster yster med alla barnen, de hade ju inte fått träffa valpis än så de blev såklart glada över att ha fredagsmys med den lilla krokodilen!
 
I lördags hade vi årsmöte med samfälligheten och även här skötte han sig fint, låg och gnagade på ett tuggben och mina fingrar.... På kvällen var vi på 50-årsfest och som den exemplariska valp han är, oftast, så sov han i mitt knä i nästan två timmar så att vi kunde käka och sitta och prata! Sedan blev det tidig hemgång för mig innan det var dags att förvandlas till kvällsmonster. K ;)
 
För övrigt har vi mest chillat på tomten, planterat lite, oljat och rensat ogräs. Lite korta skogspromenader och tränat lite på inkallning och kontaktövningar. Tagit det ganska lugnt med andra ord. Lite dåligt samvete har jag för Lyra som inte alls får den träning hon behöver just nu. Dels har jag flera gånger glömt bort hennes ryggövningar och så skulle hon ju vilja träna mer och få springa....men det är lite svårt ibland att hinna med. Man får passa på när Cobie sover, men det blir inte riktigt samma sak att köra lite på tomten, som att gå ut på ordentliga långpromenader med träning. Jaja, det är ju övergående.
 
I kväll har vi möte på Nynäs BK med agilitykommittén, så kanske hinner jag träna lite när jag ändå är där! 
 
 
Cobie tittar noga på när de vuxna hundarna vallar...
 
Ja, ett tag i alla fall. Sedan åt han lite fårbajs, rullade runt och somnade sedan i buren.
 
Lyra hade riktigt fin fokus på fåren!
 
Efteråt blev det fredagsmys med alla kusinerna!
 
Busig Rissie!
 
Bästa årstiden nu när man kan ligga ute hur länge som helst!
 
 
 
 
Lyra ligger hellre och solar på spa-locket...
 
Härliga ljumna kvällar och kvällspromenad....

Köpte en bädd till Cobie, Rissie fick prova den en stund...
 
Den blev godkänd att sova i! Nu ska vi bara få de andra att inse det också...
 
Ensamträningen går bra, han är oftast väldigt lugn och somnar (om han är i rätt mode).
 
Äntligen shortsväder!
 
Försökte ta en selfie med valpis...
 
Aj!
 
Vi måste nog träna lite på det här....
  
Dragkamp 1.
 
Dragkamp 2.
Hej, vill du leka?
 
Snälla?
 
Okej!
 
 
/Cissi 

Kommentera här: