Soliga lediga dagar

Våren och alla långhelger är ju bara så skönt!! I går var det Kristi Himmelfärdsdag och ledigt från jobbet. Passade på att åka ut till Färentuna för att få lite hjälp med vallningen av Lisbeth. Lyra fick träna på att gå ut på flankerna och stanna på sidan av flocken. Det naturliga är ju att de sticker runt och stannar vid kl 12 för att stoppa flocken att gå framåt. Det kan ju dock vara bra att även kunna stoppa dem att gå till höger eller vänster, särskilt om man föser dem framåt. Så just nu jobbar vi med det, roligt. Cobie och Rissie var såklart med också och sov mest hela tiden.
 
När vi ändå var ute på Färingsö tog vi en sväng till fina Bromma gård vid Sånga Säby. En helt fantastisk islandshästanläggning i riktigt tiptop-skick och ordning och reda. Vad sägs om hästsolarium, vattentrask, stoort ridhus, massa hagar och sjöutsikt?! Min f d arbetskamrat Ewa har sin häst där, så jag fick en visning av området, fika och en massa babbel, trevligt!! Cobie var duktig och orädd i stallmiljön och bland alla hästarna, duktig valp.
 
Vi hann hem en liten stund och drog sedan till Norsborgs Lokala kennelklubb som hade träningstävling i lydnad på kvällen. Mest för att titta på Maria & Isa som skulle starta, och även kika på Jenny och Sussi, men även för att socialträna Cobie. När jag väl var där och tittade blev jag så sugen på lydnaden så jag och Lyra fick vara med vi också! Körde igenom ett klass 3-program tävlingsmässigt (hoppade över "cirkus-momentet" som inte är klart) och Lyra var jätteduktig och hade fin attityd och gjorde många fina saker och höll ihop bra!! Särskilt som vi inte har tränat såå mycket. Tomskicket till rutan gjorde jag om en gång, och andra skicket satt det fint. Vi är på gång!!!!
 
Det var en innehållsrik dag och i dag tar vi det lite lugnare. Har tagit en semesterdag från jobbet och det blir en sväng bort till Eskilstuna med hundarna för att träna lite rally och HTM med Ulrika och alla goldens hemma hos dem. Ska bli jättemysigt!! Älska lediga dagar!
 
Han gick själv upp på denna metallramp när vi var i stallet, helt obrydd. Det är ju lite riskabelt att gå på sånt galler så han fick gå ner igen. Men härligt med en nyfiken och modig valp!
 
Sen sov han gott.
 
 
Tränade lite kontakt på Norsborg...
 
 
Duktig hund på träningstävling. Vann i alla kategorier hos mig! 
 
/Cissi 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0