Helg med valpen

Helgen börjar ta slut och i morgon måste jag upp och jobba igen. Hade nog varit bra med lite längre valpledighet känner jag nu... Eftersom han¨hittills har väckt mig två ggr varje natt och behöver gå ut (i natt hade han till å med pinkat i sin hage trots att han rastats precis innan läggning och väckte mig första gången vid 02...), undra om det är kvällsfilen som gör det. Ska testa att ge den lite tidigare. För man blir liksom liiite trött av att inte sova. Men det går ju över snart såklart!
 
I lördags hade vi besök av både Mickes mamma och även Fia och Emmie. Cobie skötte sig utmärkt och var inte monstrig alls (det kommer på kvällen då han förvandlas likt en gremling till ett bitande, morrande och galet monster!).
 
Han och Lyra lekte också jättefint på tomten, och Lyra såg ut att tycka det var riktigt lattjo med den lilla krokodilen, ett bra steg på vägen!! Än så är det inte alls läge att ha dem lösa tillsammans, så han får leka med koppel så att jag kan ha lite styrning på honom och att Lyra kan välja att gå bort. Det lär dröja innan jag släpper dem. Även för Lyras rygg så ska hon ju faktiskt inte rejsa hejdlöst utan att vara uppvärmd.
 
I morse var min morgontrötta hjärna inte riktigt med, så Cobie traskade in i köket när de andra hundarna åt frukost, det var ju inte särskilt populärt, men jag hann ta honom innan Lyra gjorde något allvarligt. Puh! Hon är ju vaktig vid maten så jag får verkligen inte glömma att stänga om dem med kompostgaller, det kommer jag att komma ihåg nu... Strax efteråt så lekte de dock igen på tomten, så ingen fara med det.
 
Vi tog en sväng till djuraffären också och köpte ett till halsband (ok, det är väldigt kul att köpa sånt, men jag SKA försöka hejda mig tills han blir vuxen...men två valphalsband är ju ändå bra att ha, och de är ställbara så att han kan ha dem länge). Sedan drog vi ut till Gålö havsbad för att doppa tassarna och springa lite. Det var rätt många hundar där ute, men vi hittade ett ställe där vi kunde vara för oss själva och upptäcka vatten, alger, blöta stenar och fågelbajs! :) Eftersom Cobie somnade så fort jag la in honom i bilen passade jag på att köra lite rally och lydnadsträning med Lyra på gräsplanen bredvid parkeringen. Duktig hund och nöjd matte!!
 
Förutom det har vi bara varit hemma och tagit det lugnt, han har ätit, varit monster och sovit, om vartannnat... Nu sover han igen, ganska skönt. Jo vi har ju tränat lite inkallningar på tomten, busat med kampleksaker och tränat kontaktövningar några gånger per dag också, lite träning måste man ju hålla på med....
 
 
När man har kraschat i soffan...
 
 
 
 
Sol hela lördagen, härligt!
 
 
Biter i Rissies öra...
 
 
Och sen ge upp....
 
 
 
 
På promenad på lördagkvällen.
 
 
De börjar vänja sig vid varandra!
 
 
Bus!
 
 
Och Lyra leker gärna!
 
 
Fina hund, som med ens blivit så mogen.
 
 
Med populär leksak från Fia och Emmie!
 
 
Lördagkväll och eurovision, nej tack säger Cobie!
 
 
Mysig leksak från Mickes mamma.
 
 
Testar gränserna...
 
 
Jag vill ha den, tack.
 
 
Kelpies vid havet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lunch på stranden medan Rissie tar sig en alggnuggning...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi
 
1 Mevi:

skriven

Hej Cissi & Micke!
Tack för mysstunden hos er i lördags och träffa era hundarna Rissie, Lyra och valpen Cobie. Så häftigt!
Kramar mamma Mevi

Kommentera här: