Regn!

I dag kom det äntligen regn, underbart!!! Det behövdes verkligen till alla växter. Kändes väldigt skönt att inte ha någon träning inbokad på kvällen, det blev lite jobbande och sedan passade jag på att ta en 40-minuterspromenad med Lyra och Rissie när Cobie sov. Lite ensamträning (om han nu ens märkte att vi var borta...). 
 
Lyra gick med klövjen och verkade en aning brydd av det, men det gick bättre efter ett tag. Vet inte om hon hade ont? I går kväll när jag var och tränade på klubben med Kerstin konstaterade vi att Lyra verkade ha lite vattensvans, den bara hängde rakt ner och hon ömmade. Det var dock inga problem att träna. Och i dag var svansen som vanligt igen (ömmar lite men det gör hon alltid, tror det kommer från ryggen). Konstigt.
 
Middagspromenad i regnet, rätt skönt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Lätt att jobba med en sån här i soffan....
 
 
Var ute på Infracity idag och jobbade med förbundsmötet en stund. I år kan jag ju inte vara med hela tiden pga valpis, men delar av dagarna är jag där.
 
 
Lyras tillfälliga vattensvans igår. :(
 
 
/Cissi

Varmt och ledigt

Tillbaka för en helt vanlig jobbvecka. Eller tja, tisdag-onsdag har vi förbundsmöte i Infracity så helt vanlig är den väl inte. Men inga lediga dagar som förra veckan.
 
I fredags hade jag semester och tillbringade större delen av dagen hemma hos UIrika och Niklas i Ramshammar utanför Eskilstuna. Det blev HTM- och rallyträning på deras fina stora tomt, fikande och babblande. Soligt, varmt och trevligt! Själva träningen gick väl sådär, Lyra kom in i sitt låga tillstånd och ville inte köra HTM...så himla konstigt det där. Kvällen innan hade vi ju kört igenom en träningstävling i lydnad utan några som helst attitydproblem! Jag förstår inte att det ska vara så olika, HTM är ju liksom väldigt likt lydnad. Men hon blir som förbytt och vill inte ens komma fram till mig...! Knepigt. Jag hoppas verkligen kunna hitta nycklarna till det där tids nog.
 
I lördags anordnade kelpieklubben en träff på Vallentuna brukshundklubb som jag åkte på. Cirka 25 personer med kelpisar minglade, grillade och tränade olika grenar. Det var väldigt varmt och klubbens träningsplaner ligger helt i solen, så jag körde bara en rallybana med Lyra och lite kontaktövningar med Cobie, det räckte bra för oss. På plats var en jämngammal valp (en vecka yngre) från Leagården, så våra småttingar fick leka en stund under bordet när vi satt och fikade, kul att få leka med en likasinnad (även om hon dock var rätt mkt tuffare än Cobie).
 
På kvällen var det 40-årsfest hemma hos Robban & Kerstin i Tyresö med hela gänget. Rosévin, grillat och ljummen sommarkväll, mycket trevligt!! Och Cobie skötte sig bra, fick mingla lite, sova i bur, gå på promenad och sova i bur igen. Väldigt smidig valp det där än så länge måste jag säga!
 
I går var det sådär sjukt varmt igen. Och jag var väldigt glad över att jag inte anmält Lyra till HTM-tävlingarna på Haningen brukshundklubb... Däremot var vi anmälda med vårt lag till TTM (Teamwork to Music) så det var bara att pallra sig dit framåt lunch. Denna gång var vi fem (av sju) som var med i laget och med ett avhopp samma dag fick vi snabbt ändra om lite. Men nu börjar programmet sitta ganska bra så det var ingen panik med det. Eller hmm...sitta och sitta. Den här starten var nog det rörigaste jag varit med om! Alla hade problem med något och det kändes hur virrigt och osynkat som helst!! Lyra var lite låg, vet inte om det var för att hon hamnade bredvid högtalaren eller om det var något annat, men vi lyckades genomföra allt och möjligtvis var vi nog en av dem som rörde till det minst denna gång, haha. I alla fall så lyckades vi från detta upplevda kaos ändå samla ihop oss och sista delen i programmet satt som en smäck!! Vårt lag vann och vi fick ändå ganska fina poäng (programmet i sig är ju så pass bra) och vi är ett steg närmare vårt mål, SM!!
 
Efteråt gick vi och badade hundarna och det var första gången för Cobie, vilket var lite konstigt tyckte han nog. Lyra är rätt försiktig när hon går i vattnet så han tittade nog på henne och var lika försiktig han också, men inte rädd. Det ska bli spännande att se nästa gång han kommer till vattnet om han blir ännu mer intresserad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tävlingsdags.
 
 
 
 
Vinnarlaget!
 
 
Fin rosett!
 
 
Ahh bad!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite konstigt men skönt....
 
 
/Cissi 

Soliga lediga dagar

Våren och alla långhelger är ju bara så skönt!! I går var det Kristi Himmelfärdsdag och ledigt från jobbet. Passade på att åka ut till Färentuna för att få lite hjälp med vallningen av Lisbeth. Lyra fick träna på att gå ut på flankerna och stanna på sidan av flocken. Det naturliga är ju att de sticker runt och stannar vid kl 12 för att stoppa flocken att gå framåt. Det kan ju dock vara bra att även kunna stoppa dem att gå till höger eller vänster, särskilt om man föser dem framåt. Så just nu jobbar vi med det, roligt. Cobie och Rissie var såklart med också och sov mest hela tiden.
 
När vi ändå var ute på Färingsö tog vi en sväng till fina Bromma gård vid Sånga Säby. En helt fantastisk islandshästanläggning i riktigt tiptop-skick och ordning och reda. Vad sägs om hästsolarium, vattentrask, stoort ridhus, massa hagar och sjöutsikt?! Min f d arbetskamrat Ewa har sin häst där, så jag fick en visning av området, fika och en massa babbel, trevligt!! Cobie var duktig och orädd i stallmiljön och bland alla hästarna, duktig valp.
 
Vi hann hem en liten stund och drog sedan till Norsborgs Lokala kennelklubb som hade träningstävling i lydnad på kvällen. Mest för att titta på Maria & Isa som skulle starta, och även kika på Jenny och Sussi, men även för att socialträna Cobie. När jag väl var där och tittade blev jag så sugen på lydnaden så jag och Lyra fick vara med vi också! Körde igenom ett klass 3-program tävlingsmässigt (hoppade över "cirkus-momentet" som inte är klart) och Lyra var jätteduktig och hade fin attityd och gjorde många fina saker och höll ihop bra!! Särskilt som vi inte har tränat såå mycket. Tomskicket till rutan gjorde jag om en gång, och andra skicket satt det fint. Vi är på gång!!!!
 
Det var en innehållsrik dag och i dag tar vi det lite lugnare. Har tagit en semesterdag från jobbet och det blir en sväng bort till Eskilstuna med hundarna för att träna lite rally och HTM med Ulrika och alla goldens hemma hos dem. Ska bli jättemysigt!! Älska lediga dagar!
 
Han gick själv upp på denna metallramp när vi var i stallet, helt obrydd. Det är ju lite riskabelt att gå på sånt galler så han fick gå ner igen. Men härligt med en nyfiken och modig valp!
 
Sen sov han gott.
 
 
Tränade lite kontakt på Norsborg...
 
 
Duktig hund på träningstävling. Vann i alla kategorier hos mig! 
 
/Cissi