Regn!

I dag kom det äntligen regn, underbart!!! Det behövdes verkligen till alla växter. Kändes väldigt skönt att inte ha någon träning inbokad på kvällen, det blev lite jobbande och sedan passade jag på att ta en 40-minuterspromenad med Lyra och Rissie när Cobie sov. Lite ensamträning (om han nu ens märkte att vi var borta...). 
 
Lyra gick med klövjen och verkade en aning brydd av det, men det gick bättre efter ett tag. Vet inte om hon hade ont? I går kväll när jag var och tränade på klubben med Kerstin konstaterade vi att Lyra verkade ha lite vattensvans, den bara hängde rakt ner och hon ömmade. Det var dock inga problem att träna. Och i dag var svansen som vanligt igen (ömmar lite men det gör hon alltid, tror det kommer från ryggen). Konstigt.
 
Middagspromenad i regnet, rätt skönt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Lätt att jobba med en sån här i soffan....
 
 
Var ute på Infracity idag och jobbade med förbundsmötet en stund. I år kan jag ju inte vara med hela tiden pga valpis, men delar av dagarna är jag där.
 
 
Lyras tillfälliga vattensvans igår. :(
 
 
/Cissi

Varmt och ledigt

Tillbaka för en helt vanlig jobbvecka. Eller tja, tisdag-onsdag har vi förbundsmöte i Infracity så helt vanlig är den väl inte. Men inga lediga dagar som förra veckan.
 
I fredags hade jag semester och tillbringade större delen av dagen hemma hos UIrika och Niklas i Ramshammar utanför Eskilstuna. Det blev HTM- och rallyträning på deras fina stora tomt, fikande och babblande. Soligt, varmt och trevligt! Själva träningen gick väl sådär, Lyra kom in i sitt låga tillstånd och ville inte köra HTM...så himla konstigt det där. Kvällen innan hade vi ju kört igenom en träningstävling i lydnad utan några som helst attitydproblem! Jag förstår inte att det ska vara så olika, HTM är ju liksom väldigt likt lydnad. Men hon blir som förbytt och vill inte ens komma fram till mig...! Knepigt. Jag hoppas verkligen kunna hitta nycklarna till det där tids nog.
 
I lördags anordnade kelpieklubben en träff på Vallentuna brukshundklubb som jag åkte på. Cirka 25 personer med kelpisar minglade, grillade och tränade olika grenar. Det var väldigt varmt och klubbens träningsplaner ligger helt i solen, så jag körde bara en rallybana med Lyra och lite kontaktövningar med Cobie, det räckte bra för oss. På plats var en jämngammal valp (en vecka yngre) från Leagården, så våra småttingar fick leka en stund under bordet när vi satt och fikade, kul att få leka med en likasinnad (även om hon dock var rätt mkt tuffare än Cobie).
 
På kvällen var det 40-årsfest hemma hos Robban & Kerstin i Tyresö med hela gänget. Rosévin, grillat och ljummen sommarkväll, mycket trevligt!! Och Cobie skötte sig bra, fick mingla lite, sova i bur, gå på promenad och sova i bur igen. Väldigt smidig valp det där än så länge måste jag säga!
 
I går var det sådär sjukt varmt igen. Och jag var väldigt glad över att jag inte anmält Lyra till HTM-tävlingarna på Haningen brukshundklubb... Däremot var vi anmälda med vårt lag till TTM (Teamwork to Music) så det var bara att pallra sig dit framåt lunch. Denna gång var vi fem (av sju) som var med i laget och med ett avhopp samma dag fick vi snabbt ändra om lite. Men nu börjar programmet sitta ganska bra så det var ingen panik med det. Eller hmm...sitta och sitta. Den här starten var nog det rörigaste jag varit med om! Alla hade problem med något och det kändes hur virrigt och osynkat som helst!! Lyra var lite låg, vet inte om det var för att hon hamnade bredvid högtalaren eller om det var något annat, men vi lyckades genomföra allt och möjligtvis var vi nog en av dem som rörde till det minst denna gång, haha. I alla fall så lyckades vi från detta upplevda kaos ändå samla ihop oss och sista delen i programmet satt som en smäck!! Vårt lag vann och vi fick ändå ganska fina poäng (programmet i sig är ju så pass bra) och vi är ett steg närmare vårt mål, SM!!
 
Efteråt gick vi och badade hundarna och det var första gången för Cobie, vilket var lite konstigt tyckte han nog. Lyra är rätt försiktig när hon går i vattnet så han tittade nog på henne och var lika försiktig han också, men inte rädd. Det ska bli spännande att se nästa gång han kommer till vattnet om han blir ännu mer intresserad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tävlingsdags.
 
 
 
 
Vinnarlaget!
 
 
Fin rosett!
 
 
Ahh bad!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite konstigt men skönt....
 
 
/Cissi 

Soliga lediga dagar

Våren och alla långhelger är ju bara så skönt!! I går var det Kristi Himmelfärdsdag och ledigt från jobbet. Passade på att åka ut till Färentuna för att få lite hjälp med vallningen av Lisbeth. Lyra fick träna på att gå ut på flankerna och stanna på sidan av flocken. Det naturliga är ju att de sticker runt och stannar vid kl 12 för att stoppa flocken att gå framåt. Det kan ju dock vara bra att även kunna stoppa dem att gå till höger eller vänster, särskilt om man föser dem framåt. Så just nu jobbar vi med det, roligt. Cobie och Rissie var såklart med också och sov mest hela tiden.
 
När vi ändå var ute på Färingsö tog vi en sväng till fina Bromma gård vid Sånga Säby. En helt fantastisk islandshästanläggning i riktigt tiptop-skick och ordning och reda. Vad sägs om hästsolarium, vattentrask, stoort ridhus, massa hagar och sjöutsikt?! Min f d arbetskamrat Ewa har sin häst där, så jag fick en visning av området, fika och en massa babbel, trevligt!! Cobie var duktig och orädd i stallmiljön och bland alla hästarna, duktig valp.
 
Vi hann hem en liten stund och drog sedan till Norsborgs Lokala kennelklubb som hade träningstävling i lydnad på kvällen. Mest för att titta på Maria & Isa som skulle starta, och även kika på Jenny och Sussi, men även för att socialträna Cobie. När jag väl var där och tittade blev jag så sugen på lydnaden så jag och Lyra fick vara med vi också! Körde igenom ett klass 3-program tävlingsmässigt (hoppade över "cirkus-momentet" som inte är klart) och Lyra var jätteduktig och hade fin attityd och gjorde många fina saker och höll ihop bra!! Särskilt som vi inte har tränat såå mycket. Tomskicket till rutan gjorde jag om en gång, och andra skicket satt det fint. Vi är på gång!!!!
 
Det var en innehållsrik dag och i dag tar vi det lite lugnare. Har tagit en semesterdag från jobbet och det blir en sväng bort till Eskilstuna med hundarna för att träna lite rally och HTM med Ulrika och alla goldens hemma hos dem. Ska bli jättemysigt!! Älska lediga dagar!
 
Han gick själv upp på denna metallramp när vi var i stallet, helt obrydd. Det är ju lite riskabelt att gå på sånt galler så han fick gå ner igen. Men härligt med en nyfiken och modig valp!
 
Sen sov han gott.
 
 
Tränade lite kontakt på Norsborg...
 
 
Duktig hund på träningstävling. Vann i alla kategorier hos mig! 
 
/Cissi 

Agilityträning

Jobbade hemifrån i dag, väldigt skönt att kunna lägga upp timmarna när det passar en bäst själv. Hade en privatlektion inbokad med Annica Aller för att kika på lite valp-träning med sikte på agility! 
 
Det var riktigt varmt och knappt någon skugga på planen, så det blev några korta pass. Vi fick med oss två bra lekövningar för att bl a få ett bra framåtskick, och så introducerade vi olika tunnlar. Skitskoj sa valpen!!
 
Resten av dagen har vi varit hemma, gått i skogen och hundarna har lekt fint.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Kväll med solsken

I dag var Cobie med en stund på jobbet igen. Han reagerade inte överhuvudtaget på att promenera på Odengatan, gå in genom de automatiska dörrarna och på gallergolvet vid entrén, in genom spärrarna av glas och sedan åka hiss upp. Allt för första gången, allt utan problem!
 
På kvällen hade vi freestyleträning med laget, en väldigt skön och solig kväll!! Det är dags att tagga igång inför tävlingen på söndag!
 
 
Åka hiss.
 
 
Somnade under mitt skrivbord....
 
 
Freestyleträning!
 
 
 
 
Miles fick påhälsning av en liten valpis...
 
 
Nu går vi!
 
 
Hittade en hage med maskrosor på vägen hem...
 
 
Börjar se lite mogen ut....
 
 
/Cissi

Sommarhelg!

Äntligen sommarväder!!! Allt blir så mycket lättare och skönare bara det är lite varmt!
 
I fredags tog jag ut lite kompledigt på eftermiddagen och drog till Färingsö och vallade med Lyra. Det är jättelänge sedan vi var där, eftersom hon ju drogs med hälta och ryggont i höstas och vintras. Så vi var lite ringrostiga båda två, och en av flockarna hade ganska springiga får, så det blev en utmaning. Men hon hade verkligen superfint fokus och fösningen kändes fin. Hade lina på henne i början eftersom hon gärna gör rusningar runt fåren (ingen fara för dem, men hon har liksom fel inställning och jobbar inte) men kunde ta av den ganska snabbt när hon kom in i jobb. Nu ska vi se till att det inte dröjer lika länge till nästa gång. Cobie var såklart med och tittade. Han var lika cool som vanligt och sov rätt stor del av tiden i buren. Så skönt att ha med den och att han känner sig trygg där, det underlättar verkligen!
 
När jag ändå var på den sidan av stan passade jag på att hälsa på syster yster med alla barnen, de hade ju inte fått träffa valpis än så de blev såklart glada över att ha fredagsmys med den lilla krokodilen!
 
I lördags hade vi årsmöte med samfälligheten och även här skötte han sig fint, låg och gnagade på ett tuggben och mina fingrar.... På kvällen var vi på 50-årsfest och som den exemplariska valp han är, oftast, så sov han i mitt knä i nästan två timmar så att vi kunde käka och sitta och prata! Sedan blev det tidig hemgång för mig innan det var dags att förvandlas till kvällsmonster. K ;)
 
För övrigt har vi mest chillat på tomten, planterat lite, oljat och rensat ogräs. Lite korta skogspromenader och tränat lite på inkallning och kontaktövningar. Tagit det ganska lugnt med andra ord. Lite dåligt samvete har jag för Lyra som inte alls får den träning hon behöver just nu. Dels har jag flera gånger glömt bort hennes ryggövningar och så skulle hon ju vilja träna mer och få springa....men det är lite svårt ibland att hinna med. Man får passa på när Cobie sover, men det blir inte riktigt samma sak att köra lite på tomten, som att gå ut på ordentliga långpromenader med träning. Jaja, det är ju övergående.
 
I kväll har vi möte på Nynäs BK med agilitykommittén, så kanske hinner jag träna lite när jag ändå är där! 
 
 
Cobie tittar noga på när de vuxna hundarna vallar...
 
Ja, ett tag i alla fall. Sedan åt han lite fårbajs, rullade runt och somnade sedan i buren.
 
Lyra hade riktigt fin fokus på fåren!
 
Efteråt blev det fredagsmys med alla kusinerna!
 
Busig Rissie!
 
Bästa årstiden nu när man kan ligga ute hur länge som helst!
 
 
 
 
Lyra ligger hellre och solar på spa-locket...
 
Härliga ljumna kvällar och kvällspromenad....

Köpte en bädd till Cobie, Rissie fick prova den en stund...
 
Den blev godkänd att sova i! Nu ska vi bara få de andra att inse det också...
 
Ensamträningen går bra, han är oftast väldigt lugn och somnar (om han är i rätt mode).
 
Äntligen shortsväder!
 
Försökte ta en selfie med valpis...
 
Aj!
 
Vi måste nog träna lite på det här....
  
Dragkamp 1.
 
Dragkamp 2.
Hej, vill du leka?
 
Snälla?
 
Okej!
 
 
/Cissi 

Solig kväll på bruksan

Ikväll var vi på Sthlm södra BK och tränade lite lydnad tillsammans med Jenny! Fin och solig kväll, lagom med folk och lättsam träning. Lyra var riktigt duktig på "tomskicket" så nu måste jag bygga på lite störning och se hur det går.
 
Cobie skötte sig fint, fick träna lite småsaker men framförallt på att bara titta på. Till slut somnade han...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Citydog

Blev riktigt imponerad av den lilla valpen i dag. Det var dags för alla förväntansfulla arbetskamrater att få gulla med honom, så Micke levererade brunklimpen lagom efter lunch. Det blev flera timmars gosande med många olika personer, och han gjorde verkligen succé och skötte sig utmärkt!
 
Jag tog honom en stund ut på gatan och tittade på trafiken med bilar, bussar och cyklar. Inga problem eller reaktioner alls. Inte heller när det traskade förbi ett stort gäng dagisbarn med neonrosa västar på sig...så duktig!!!
 
På kvällen hade vi träning med freestylelaget och jag lyckades tajma lek- och sovklockan helt perfekt för han sov i sin bur i bilen precis hela träningen, hurra!!!
 
Nu har det varit galenryck och monsterbeteende ett tag, samma sak varje kväll...
 
 
Gosgos.
 
 
Många ville gosa....
 
 
Kollar nyfiket.
 
 
Nemas problemas!
 
 
Man blir trött av kontorsjobb...
 
 
Duktig hund i bilburen. 
 
 
/Cissi

Helg med valpen

Helgen börjar ta slut och i morgon måste jag upp och jobba igen. Hade nog varit bra med lite längre valpledighet känner jag nu... Eftersom han¨hittills har väckt mig två ggr varje natt och behöver gå ut (i natt hade han till å med pinkat i sin hage trots att han rastats precis innan läggning och väckte mig första gången vid 02...), undra om det är kvällsfilen som gör det. Ska testa att ge den lite tidigare. För man blir liksom liiite trött av att inte sova. Men det går ju över snart såklart!
 
I lördags hade vi besök av både Mickes mamma och även Fia och Emmie. Cobie skötte sig utmärkt och var inte monstrig alls (det kommer på kvällen då han förvandlas likt en gremling till ett bitande, morrande och galet monster!).
 
Han och Lyra lekte också jättefint på tomten, och Lyra såg ut att tycka det var riktigt lattjo med den lilla krokodilen, ett bra steg på vägen!! Än så är det inte alls läge att ha dem lösa tillsammans, så han får leka med koppel så att jag kan ha lite styrning på honom och att Lyra kan välja att gå bort. Det lär dröja innan jag släpper dem. Även för Lyras rygg så ska hon ju faktiskt inte rejsa hejdlöst utan att vara uppvärmd.
 
I morse var min morgontrötta hjärna inte riktigt med, så Cobie traskade in i köket när de andra hundarna åt frukost, det var ju inte särskilt populärt, men jag hann ta honom innan Lyra gjorde något allvarligt. Puh! Hon är ju vaktig vid maten så jag får verkligen inte glömma att stänga om dem med kompostgaller, det kommer jag att komma ihåg nu... Strax efteråt så lekte de dock igen på tomten, så ingen fara med det.
 
Vi tog en sväng till djuraffären också och köpte ett till halsband (ok, det är väldigt kul att köpa sånt, men jag SKA försöka hejda mig tills han blir vuxen...men två valphalsband är ju ändå bra att ha, och de är ställbara så att han kan ha dem länge). Sedan drog vi ut till Gålö havsbad för att doppa tassarna och springa lite. Det var rätt många hundar där ute, men vi hittade ett ställe där vi kunde vara för oss själva och upptäcka vatten, alger, blöta stenar och fågelbajs! :) Eftersom Cobie somnade så fort jag la in honom i bilen passade jag på att köra lite rally och lydnadsträning med Lyra på gräsplanen bredvid parkeringen. Duktig hund och nöjd matte!!
 
Förutom det har vi bara varit hemma och tagit det lugnt, han har ätit, varit monster och sovit, om vartannnat... Nu sover han igen, ganska skönt. Jo vi har ju tränat lite inkallningar på tomten, busat med kampleksaker och tränat kontaktövningar några gånger per dag också, lite träning måste man ju hålla på med....
 
 
När man har kraschat i soffan...
 
 
 
 
Sol hela lördagen, härligt!
 
 
Biter i Rissies öra...
 
 
Och sen ge upp....
 
 
 
 
På promenad på lördagkvällen.
 
 
De börjar vänja sig vid varandra!
 
 
Bus!
 
 
Och Lyra leker gärna!
 
 
Fina hund, som med ens blivit så mogen.
 
 
Med populär leksak från Fia och Emmie!
 
 
Lördagkväll och eurovision, nej tack säger Cobie!
 
 
Mysig leksak från Mickes mamma.
 
 
Testar gränserna...
 
 
Jag vill ha den, tack.
 
 
Kelpies vid havet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lunch på stranden medan Rissie tar sig en alggnuggning...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi
 

Söta getter

I dag har jag och Cobie varit i Aspuddsparken och klappat på afrikanska dvärgetskillingar tillsammans med Pia! Eftersom vi känner Anna som jobbar där fick vi gå in i hagen och klappa, till alla ungars stora avundsjuka.... Getterna var verkligen söta, några såna på tomten vore inte helt fel!!
 
Cobie var jätteduktig och sov hela vägen dit, sedan kikade han lite på alla djuren och somnade sedan i Pias famn, sötis!
 
Lyra har varit framme och nosat på honom i dag (utomhus) och de har lekt flera gånger, så det går framåt!! 
 
Själv är mina händer helt perforerade av de små vassa tänderna, och det har varit väldigt skönt att vara hemma dessa två dagar eftersom han vaknar 2 ggr varje natt...
 
Spännande med getter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lyra vågade sig fram till minikrokodilen flera gånger. Och han ställer sig och tokskäller på henne. 
 
 
 
 
Fick fin hemgjord leksak av Pia, rolig!!
 
 
Tuggar lite på svansen bara....
 
 
Bra huvudkudde.
 
 
/Cissi 
 
 

Första dagarna

Nu har det gått två dygn sedan Cobie flyttade in. Hittills har det gått bra. Han har inte sovit hela nätterna än men hoppas att vi får till det snart.
 
Rissie gör sitt tilltänkta jobb med att vara snäll, trygg och lagom uppfostrande. Lyra är nyfiken och vill gärna vara nära, men inte FÖR nära...då blir hon stel och morrar. Så vi pusslar och ser till att de kan leva sida vid sida utan att behöva vara för nära. Många kompostgaller går det åt.... Men det får ta den tid det tar.
 
Den här veckan jobbar jag halvtid och i dag å i morgon dessutom hemifrån. Väldigt skönt för att kunna få in rutiner och lära känna varandra.
 
Det finns mycket att upptäcka för en liten valp där ute i stora världen. Vi har mest utforskat tomten, men har även gett oss ut på några promenader, de andra hundarna måste ju få komma ut. Och ikväll var det debut på brukshundklubben!! Han fick göra några valpinkallningar och sedan satt/sov han mest inlindad i en filt i knät när jag och Jenny tränade. Duktig kille!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tog en promenad bara med de här två idag när Micke var hemma, skönt.
 
 
 
 
/Cissi 

Bilder från Skåne

Det var en kort tur vi gjorde i Skåne, men mycket hinner man se och uppleva ändå! Här är lite bilder från det underbara landskapet som jag helt förälskat mig i!!
 
 
Vi tog en promenad i Åhus:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan stannade vi vid Yngsjö havsbad och lät hundarna springa på den enorma stranden. Skönt att vara helt ensamma och hundarna var lyckliga!! Solen tittade fram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi åkte vidare längs med kusten och vädret blev allt finare....
 
 
Brösarps backar.
 
 
 
 
Vi tog en avstickare till Kivik bland alla äppelträd.
 
 
Kiviks musteri!
 
Fint!
 
 
 
Lite shopping.
 
 
Vidare färd längs med kusten och vackra vyer.
 
 

Nästa stopp blev Sandhammaren. Ännu en fantastisk strand där vi var helt ensamma.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mötte ett gäng lamm som hade mycket att säga, så söta!!
 
 
 
I Ystad blev det middag.
 
 
 
 
Framme vid Beddingestrand, precis där sandstranden övergick till en häftig stenstrand.
 
 
 
 
Morgonpromenad vid havet är underbart!!
 
 
 
 
 
 
Pensionat Rosengården var helt okej! Vi var själva på hela stället och blev fint servade med frukost på morgonen. Stället låg väldigt nära havet, hur bra som helst!!!
 
 
Ett litet stopp på morgonen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Till slut var vi framme vid målet!
 
 
/Cissi
 

Ett nytt kapitel

Efter en natt på pensionat i Beddingestrand är vi klara i Skåne för den här gången. Och nu är Cobie med oss hem!! Eller Amirace Cobie som han heter i stamtavlan. Han var näst sist att bli hämtad i kullen, så han fick leka med brorsan ända tills vi drog.
 
Resan på ca 7 h har gått jättebra, han har sovit mest hela tiden. Rissie och Lyra undrar nog vem det är som åker i deras bil...Rissie har fått hälsa på honom lite kort bara än så länge. Nu blir en lugn kväll hemma med lite promenad (sittandes i ryggsäck) så får vi se hur första natten blir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Då var det dags!

Dåså, nu är det ingen återvändo. Nu ska den lilla valpen snart hämtas hem!! I dag tog vi ledigt, packade in oss i bilen och drog hemifrån vid 08 med sikte mot Skåne.
 
Jag är fortfarande helt tagen av hur vackert det är överallt och kan inte sluta titta på de magiska miljöerna! Nu har jag ju varit nere tre gånger på sex veckor, men är inte ett dugg mätt för det. Varför har jag inte varit här förut i mitt liv?? (eller jag kanske var här som barn, kommer inte ihåg)
 
I dag körde vi ner till Åhus och Österlen, och tog kusten neråt, gjorde en avstickare till Yngsjö havsbad och till Kiviks musteri och sedan igenom en massa fina ställen ner till Sandhammaren där det blev ännu en promenad på de fantastiska stränderna. Middagen åts i Ystad och vid 19.30 landade vi på pensionat Rosengården i Beddingestrand. Efter en kvällspromis vid havet är vi alla fyra rätt trötta. Nu är det godnatt!
 
 
 
Bilder från roadtrippen kommer en annan dag.
 
/Cissi

Mästarrally!

I går debuterade jag och Lyra i rallylydnadens högsta klass, Mästarklass!! Fint värre! Köpings BK hade dubbla starter vilket var superbra för oss som har tränat just mästarbanor väldigt väldigt lite (= 1 gång) och ville få två bra träningstillfällen. Vi har såklart tränat på skyltarna var för sig, och några korta kombinationer. Men inga banor...
 
Det blev en väldigt trevlig dag med flera vänner och bekanta som också tävlade. Och att vi skulle gå in och kamma hem 94 p (av 100) och därmed ett CERT på debuten var väldigt skoj och oväntat!! Andra rundan hade vi fått 97 p om Lyra inte snurrat åt fel håll vid en skylt (svårt att snurra mot mig) så då rök ju 10 p och vi hamnade alltså på 87 p vilket ju också är jättebra, men strax under cert-gränsen...
 
Varje gång jag tävlar lär jag mig massor, och ju mer jag lär mig ju tryggare och mer avslappnat känns det, och roligare! Inte så konstigt iofs, men det känns bra att få denna insikt då jag tyckt att rally är såå förvirrande!!
 
I morse tog jag en promenad på Djurgården med medhavd frukost tillsammans med Hans och hundarna. Sedan blev det kalas för syrrans bonusbarn Anton och jag fick krama Estrid och Elsa lite. Avslutade dagen med lite plantering och sedan spårträning med Emmelie och Hyzz i vackert kvällsväder! Lyra var lite vääl gasad i spåret och plockade bara 2 av 5 pinnar (de andra plockade jag)...hon spårade dock superfint. Ska nog inte ha ett såå bra spårslut kanske (middagen)?
 
 
 
 
/Cissi 

Blomning!

Tog den årliga obligatoriska lunchen i Kungsan i dag med min kollega Ewa för att njuta av körsbärsblomningen, alltid lika vackert!! Så varmt och skönt också!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu på kvällen blev det skrittande i skogen med klövjen på. Lite bekymmersamt var att Lyra haltade flera gånger på höger bakben och gick dessutom rätt mycket i passgång. Vet inte om det var tillfälligt och hon gjorde det inte hela tiden. Får hålla koll på det.
 
 
 
 
/Cissi

Sol och hav!

Har tillbringat ett dygn på Marholmen med jobbet för att hålla i det praktiska på de återkommande strategidagarna med hela landets ledningsgrupper och chefer. Alltid intressant och som en bonus var det helt fantastiskt väder! Hade med mig hundarna vilket är jätteskönt då man ju "tvingas" ut på promenader istället för att bara sitta inne som man annars lätt gör på konferenser. Marholmen är dessutom så himla fint den här årstiden, med blommor, hav och fina promenadstråk!
 
I går kväll var jag och Annie och såg Phantom of the opera på Cirkus! Hade höga förväntningar och blev faktiskt lite besviken. Tyckte inte att den riktigt fängslade och lyfte, det blev liksom lite platt... Musiken är ju fantastisk såklart (och särskilt kul när man sjungit många av låtarna själv när jag gick i musikklass) men det var som sagt något som saknades. Jaja det var en trevlig kväll iallafall!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Långhelg

Åh så härligt med tredagarshelg!!! Det har blivit tre dagar med hojåkning varje dag, fika i solen, lydnadsträning på brukshundklubben och spårträning. Hur bra som helst!!!
 
 
Första gången jag körde kurviga slingerbulten firades med att fika i Rosenhill.
 
 
Dagen efter blev det en tur till Velamsund i Nacka. I dag blev det Sorunda och slingerbulten igen. Lite trött i huvudet och i kroppen av alla kluriga och kurviga vägar nu....
 
 
Rymdfarare?
 
 
Uppletandedags!
 
 
Fin avlämning av gammal vante.
 
 
Rissie letar godis i träden...Bra sätt att äta sin middag på!
 
 
Varm träning på lydnadsplanen i söndags tyckte Ayla!
 
 
Köpte en leksak på rea idag till valpis som Rissie fick bära....
 
 
Nu hänger den i kastajeträdet och väntar på en valp som ska hänga och slänga i den!
 
 
Valpsäkrat lite mellan våningsplanen...
 
 
Kvällens spår i Lännåker gick över äng och sedan in i skog. Duktig Lyra som plockade alla pinnar utom en (som hon nog inte ens märkte)!!! Hade tidigare problem med att hon inte markerade/plockade upp pinnarna utan bara gjorde en alltför snabb markering. Nu har hon plockat varje gång, yeah!
 
 
Rissie fick gå ett kortare viltspår. Supersäker och lugn.
 
 
Hyzz, Rissie och Lyra efter avslutade spår!
 
 
/Cissi 
RSS 2.0