Buzzar Zetas ekologiska gryner

Eftersom jag är en s k Buzzador har jag förmånen att få prova nya produkter, prata med folk om dem och utvärdera. Jätteskoj och inspirerande, och en del av produkterna skulle jag nog troligtvis inte ha tänkt att köpa annars...
 
Härom veckan fick jag prova på valfritt paket gryner från Zetas och även någon av deras ostar. Jag valde "5 gryner" som bestod av ekologisk emmervete, korn, långkornigt råris, kamut khorasanvete och fullkornshavre. En perfekt produkt att ha i en sallad för att göra den mer matig! Jag kokade den (kort koktid 10 minuter vilket var ett plus) och blandade sedan med egenodlade stekta jordärtskockor, stekt halloumi, sallad, rädisor och tomater. Det vart supersmarrigt!
 
Jag köpte även en Orzo-Mix som jag ännu inte har provat, men den lät så spännande.
 
 
 
 
 
 
 
 /Cissi

Run run run!

Jag älskar att springa lopp!! Det är en grymt bra sporre att träna och ett kul sätt att mäta sin prestation. Det är en härlig känsla att springa tillsammans med så mycket folk! Jag har sprungit både Tjejmilen och Midnattsloppet ett gäng gånger, Lidingöloppets milrunda blev det när vi genomförde Tjejklassikern och såklart har det blivit flera år med Vårruset, Blomomloppet och Bellmanstafetten tillsammans med kollegor!
 
Men roligast har nog ändå varit de tunnellopp som jag sprungit. Först innan öppningen av Södra länken och sedan innan öppningen av Norra länken. Och nu senast i lördags, Stockholm Tunnelrun inför Citybanans öppning! Den här gången sprang jag utan min ständiga löparkompis Maria, men fick istället sällsis av systeryster som tog Marias biljett och plats! Det som var extra speciellt med det här loppet var att tunneln ju är till för tåg, så vi kunde ju inte springa i den, utan fick istället springa i servicetunnlarna istället, och de var ju rätt så smala och inte alls lika luftiga som i de andra tunnelloppen. Det gjorde också att det inte var lika mycket dekoration och grejer i tunnlarna som det brukar vara, men de hade ordnat det fint med en hel del ljusshower ändå.
 
Vi tog det riktigt lugnt och joggade oss fram och pratade om ditten och datten. Sedan några år så är mitt knä och jag inte överens om det här med löpningen. Vet inte vad som är fel, men jag la 25 veckor på rehab inkl naparapatbehandling som gjorde sjukt ont för några år sedan, och det blev inte alls bättre. Har försökt med el, nålar, massage, styrketräning, uppvärmning och vila, men inget har hjälpt. Efter ett tag springande börjar det gnaga på utsidan av knät, det hugger och så känns det typ som att hela benet ända upp till höften, somnar. Totalt oskönt. Och oftast väldigt svårt att springa vidare. Lagom irriterande. Vilket har gjort att jag inte springer några lopp längre, för det gör alldeles för ont... :( Men de där tunnelloppen, de MÅSTE man ju uppleva...så det fick gå ändå. Förra tunnelloppet började det att hugga redan efter 2 km, så jag fick halta mig fram i en rasande fart de återstående 8 km och tog mig i mål på ca 55 min på en mil ändå...på adrenalin då jag blev så arg, haha! Den här gången kom faktiskt inte det riktigt onda förrän vid ca 6 km när det var några branta nedförsbackar som jag knappt kunde hantera..blä. Men det gick och lite höga knän och bensparkar den sista km gjorde ändå susen så att vi kom i mål! Kanske ska ta mig till en läkare som får kolla på skiten ändå.
 
För övrigt har helgen varit lugn. Tomtpyssel i solen, Micke har startat upp hojarna, mamma var på besök och det blev våffelätning. Nu på kvällen har jag och hundarna varit på rallyträning i Nykvarns hundhall, nyttigt och kul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Ut å åka

Är så glad över mitt roliga och varierande arbete! I måndags var jag på vår Stockholmsavdelning hela dagen. I dag var jag en sväng till vår lokalavdelning i Norrköping och hjälpte dem i deras processarbete. Det blev riktigt bra och förhoppningsvis lärorikt för dem!! Och även jag lär mig mer varje gång jag coachar andra, win-win liksom!
 
Fick en fin promenad från tåget till kontoret, Norrköping är verkligen en fin stad!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så skönt att åka tåg! Lugnt och fridfullt, och man kan jobba samtidigt. Vill åka mer tåg!!
 
 
/Cissi 

Gym för hund

I dag har vi provat på något nytt. Jag och hundarna har besökt hundgymmet på simmet Haninge Hundhälsa! Har fått några gratistillfällen av snälla Anhelee, och det passar ju perfekt att rehabträna där ibland.
 
Lyra fick prova löparbandet tillsammans med en instruktör. Det var inte helt lätt så det var bra att vi var två. Men efter några korta omgångar började hon nog att förstå att hon skulle gå på bandet och inte bara åka iväg, haha! 
 
Efter det kikade vi på cavalettihindrena, vibben och lite annat. Det blev en kul stund och jag tror att hundarna blev lite trötta i framförallt huvudet.
 
 
Spännande grej det här!
 
 
Tränar på att lyfta benen, in och ur korgarna.
 
 
Vibb vibb.
 
 
Ganska skönt verkar det som.
 
 
/Cissi 

Ljust på kvällen

Hann gå en 45-minuterspromenad, träna tricks en stund OCH komma hem igen och det var fortfarande ljust ute!!! Hurraaa!
 
 
 
 
 
 
 
Fick smygkika på nya pendeltågsperrongen för Citybanan vid Odenplan i dag. Från och med i sommar kommer jag kunna åka pendel hela vägen till jobbet, och slippa byta till t-banan. Tjoho!!
 
 
Älskar friskvårdstimme på jobbet! I dag blev det löpning och en stunds tränande på mitt htm-program! :)
 
 
/Cissi 

Tyngre

I dag ökade jag vikten ytterligare i Lyras klövjeväska, nu är vi uppe i 300 g per sida, alltså 600 g totalt. Jag tror att maxvikten för henne bör ligga på totalt 1,4 kg (ca 10 % av kroppsvikten) men så tungt känns onödigt. Få se vad sjukgymnasten säger nästa vecka. 
 
Hon var iallafall rätt så galen på middagspromenaden. Härligt att se, även om det nog inte är jättebra för hennes rygg. Alltid en fin gräns på vad som är värt och vad som förstör henne...hon måste ju få leva livet också!
 
 
 
 
/Cissi 

Klättrar vidare på rallystegen

Har haft en riktigt skön helg och lyxat till det med sovmorgon två dagar på raken! Eller alltså, jag vaknar ändå typ 06.20, men skillnaden är att man kan ligga kvar och somna om, underbart! I fredags blev det middag hemma hos syster yster, bara hon och jag. Trevligt och händer tyvärr lite för sällan.

 

På lördagen var det dags för min och Lyras debut i Avancerad klass i rallylydnad! De rallytävlingarna jag hittills har varit på har varit rätt så trista, jag har inte känt någon annan deltagare och rally är ju rätt så tråkigt att titta på tycker jag...så det har varit lite segt. Men den här gången var det ju verkligen trevligt, hur mycket folk som helst som jag kände, kul att titta på dem och deras hundar och så många bra tankar som bollades och bra råd jag fick! Det var väldigt trångt med folk, hundar, stolar och burar överallt, knappt någon uppvärmningsyta och så var jag nervös också...men Lyra, hon var hur cool som helst, jag var förvånad över hur lugn hon var i situationen.

 

Banan såg inte särskilt svår ut, men det var en del högerhandling och några grejer som vi inte är så bra på än, gå ett varv runt mig från höger sida och backa på höger sida är klurigt! När vi kom i mål kändes det verkligen segt och dåligt, jag insåg att jag hade gjort några missar och Lyra undrade väl som vanligt vad vi egentligen gjorde där inne. Jag har ju lixom fullt upp med mig själv, om jag ska gå eller stå, läsa skyltar och komma ihåg kommandon...hon får liksom bara hänga med. Hon blir bättre och bättre på det, men jag ser på hennes lite avvaktande attityd att hon är konfunderad, stackare! Glädjande nog så landade vi på 85 poäng och klarade alltså godkäntgränsen som är 80! Jag åkte hem innan prisutdelningen så jag fick aldrig mitt protokoll där vilka poängavdrag som gjorts, men det spelar ingen jättestor roll för mig för vi behöver träna på alla skyltar ändå. Och att gå banor, massor!!!! Nina var snäll och filmade oss, här finns den: https://youtu.be/DEMaboteX6s

 

På kvällen var det tjejmiddag hos Annie för att fira tre födelsedagar. Mysigt och gott som vanligt!

 

I dag skulle jag egentligen har tillbringat hela dagen i Kungsörs hundarena med ett gäng grymt duktiga hundtränare, men jag orkade verkligen inte det. Dels tyckte jag att Lyra verkade ha lite ont i ryggen i början av veckan, och det kändes osäkert om hon verkligen skulle orka träna en hel dag. Sedan kände jag mig så extremt trött efter Englandsresan, jag ville bara gå runt hemma och skrota för mig själv (Micke har varit i fjällen) på tomten. Så jag gav bort min plats och stannade hemma. Krattat löv, eldat lite ris, planterat penséer och sått lite fröer. Gått i solen på golfbanan och legat på soffan och läst en bok. Så himla skönt!!!

 

Nu är jag laddad för en ny arbetsvecka. I morgon ska jag stötta processcoacher (som jag håller på att utbilda) på vår Stockholmsavdelning hela dagen, spännande!

 

Morgonpromenad på golfbanan, underbart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lyras träningsbana som hon ska skritta över...
 
 
En liten del av folkhavet på Rallytävlingen.
 
 
 
 
På lunchpromenad i Observatorieparken i fredags...
 
 
Stadsbiblioteket.
 
 
Var även på återbesök hos hudspecialisten i fredags. Det såg jättebra ut på läpparna så ingen vidare utredning behövs, skönt. Vi ska fortsätta med daglig torkning med alcogel och Malaseb-schampo då och då.
 
 
Jag fick också sitta på bordet!
 
 
Tog en promenad i Hagaparken på fredagseftermiddagen...
 
 
 
 
/Cissi

Utesäsongen är inledd

Har varit på brukshundklubben ikväll och tränat med Kristina och Lexi!! Det var länge sedan vi var där, och Lyra var ÖVERLYCKLIG!! Vi nötte några kluriga rallyskyltar, körde igenom htm-programmet med många belöningsstopp och så fick hon göra en ruta, jippieeee sa Lyra!
 
 
Även Rissie fick lite träning!
 
 
Fick hem nya fina plaketten som Kristina tog åt mig på årsmötet, vet inte var jag ska ha dem men de står bra vid murstocken så länge.
 
 
 
 
Sedan har vi lekt lite apportering med den läskiga klotången, det blev riktigt lyckat! Jag måste träna bort den känslan Lyra har vi just kloklippning, hon är snäll men springer alltid och gömmer sig först... Men nu ska vi vända det till något asballt istället!!
 
 
/Cissi 
 

Finaste priset!

Jag är så stolt över mig och min hund! I helgen tilldelades vi det finaste priset (enligt mig) på Kelpieklubbens årsmöte. Årets Multisporthund!
 
2016 tävlade vi till oss 1:a pris i lydnadens elitklass, debuterade i klass 1 och även i klass 2 i både Freestyle och Heelwork to music med flera vinster, tävlade Nybörjarklass och Fortsättningsklass i rally med fina poäng och även här några vinster, och hann även med ett nollat lopp i agility Hoppklass 1.
 
Det mesta gjorde vi i våras och i somras, för under hösten drogs ju Lyra med hälta till och från ganska länge och jag letade efter problemen både med tassarna och ryggen hos olika veterinärer.
 
Så, eftersom hösten var så trist så kändes det som att vi inte gjort något alls under året... Men när det var dags att skicka in alla resultat till klubben (den enda klubb jag brytt mig om att skicka till) så insåg jag att vi ju FAKTISKT hade hunnit göra en hel del!! Kul ju!
 
Det är så roligt att våga prova nya grenar, gå utanför sin comfort zone och hitta andra träningstankar som man kan ha nytta av i fler grenar. Det är verkligen utvecklande!!
 
Stort tack till kelpieklubben för att ni är så bra på att uppmuntra och uppmärksamma!!!
 
 
 
 
/Cissi 

Goodbye

Då var det slut för denna gång. Trevliga dagar med härligt sällskap, fina hundar, trötta ben och dålig mathållning... Och faktiskt ingen shopping, jo en boll och ett mjukisdjur (det obligatoriska årliga köpet av en ny prasslig bläckfisk, som tuggas sönder ganska fort!). Jag behövde inget mer.
 
Alltid kul att åka iväg varje år. Alltid skönt att komma hem. Och att snälla Micke kan ta hand om djuren några dagar.
 
 
I dag slank vi in på mässan i några timmar innan det var dags att gå mot flyget. Hann kolla på lite agilitytävlingar...
 
 
...och en härlig uppvisning i Citizen Dog. Det är faktiskt en så himla bra grej!!! Man ska lära hunden lite basic-grejer för att fungera i samhället och i situationer som är bra att ha. Här visar de bl a gå genom en grind utan att rusa, sitta lugnt i en bur, leka eller kalla in nära andra hundar som leker med mera.
 
 
Här är det stafett och hundarna springer i en korridor av leksaker och godis!
 
 
Här simulerar de en park med sällskap som har picknick, man går vid barnvagn, drakar som flyger och en massa annat som kan hända...
 
 
Stafett där hundarna ska springa och lägga sig på sin säng/pläd. Man vill att den platsen ska göras positiv och innebära en trygghet.
 
 
 Inkallning av 22 hundar SAMTIDIGT! Två tjuvstartade men annars gick allt perfekt! Inga bråk eller bus.
 
 
Härligt att se!!
 
 
Den här köpte jag...inte. stoppa in din leriga hund i en påse. Ta ut den ren...hmm. Kanske är smart men jag är tveksam.
 
 
Två nöjda hundar hemma.
 
 
 
 
/Cissi 

The Golden Day!

I dag var det Gundogs som bedömdes och alltså bland annat golden. Det var tidig uppstigning och iväg mot mässan. Med våra vip-armband kom vi in i hallarna innan öppning och kunde paxa bästa platserna vid hanringen! Trodde vi ja... För en liten stund senare flyttade de domarbordet till andra sidan av den stoora ringen, så helt plötsligt hade vi typ de sämsta platserna, haha. Det gör väl inte jättemycket iofs, man går och står rätt mycket ändå. Jag fick en pratstund med en italiensk uppfödare som har en av Rissies valpar från första kullen (som snart fyller 8 år!!), kul att ses i verkligheten och inte bara online. 
 
Hann även kika lite på lydnaden och så såg vi den internationella freestylefinalen, där vårt svenska ekipage Nina & Moster gjorde bra ifrån sig! Dagen slutade med lite vin med Dewmist-gänget och sedan gruppfinalerna som var slut vid 20.30.... Sedan blev det en ganska snabb, men väldigt god, middag på stan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Årets motsvarighet till koner i lydnadsringen var kungakronor!! Häftigt!
 
 
 
 
 
 
Lydnadsbåsen är som vanligt smyckade...
 
 
 
 
Någon som ska pensioneras...
 
 
Gott...
 
 
Freestyle!
 
 
Finalen i Gundog group.
 
 
Kvällspromenad.
 
 
 
 
/Cissi 

Same as last year...

Allt är sig likt, de flesta hundarna är i samma utställningsringar som varje år, försäljninhsstånden har samma grejer som vanligt och maten smakar som den brukar. Man vet vad man får och det känns ju tryggt. :)
 
Har flanerat runt i alla hallarna i dag, kollat in shoppingutbudet, sett på engelska HTM-finalen och finalen i den internationella utställningen Eukanuba World Challenge. Druckit gratiskaffe i uppfödarloungen dit vi alltid lyckas komma in i, njutit av underbara Southern Golden retriever display team och kollat på uppvisning/prov i Citizen Dog (en superbra grej som borde komma till Sverige tycker jag, typ hundkörkort i flera steg)....
 
Till middag blev det sallad och creme brulee på en närbelägen krog. Nu är det dags att däcka i säng!
 
 
 
 
Gratis inträde alla dagar kan man få om man har en bra vän! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Lyra vill ha säng!
 
 
Varför just yorkshireterriers visas på röda pallar är oklart...
 
 
El behövs till plattången...
 
 
 
 
 
 
Display team!
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite agility inne på arenan.
 
 
Finalister i World Challenge.
 
 
 
 
/Cissi 

Hello England!

Nu är vi på plats i Birmingham. Alltid lika kul att komma hit! Mycket är sig likt, men det byggs ständigt i stan så varje år är det något nytt stort projekt på gång och nya byggnader som tillkommit. Det är verkligen en häftig stad som överallt blandar gammalt och nytt.
 
Efter en kvällspromenad och indisk middag vid kanalerna är det nu dags att sova. Imorgon blir det Crufts hela dagen, tjoho!
 
 
Fjärde året som vi bor på det här fina hotellet.
 
 
På kvällspromenad för att leta middagsställe.
 
 
 
 
Kerstin och Kjelle spanar vid kanalerna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Pulsa fram

Då vart det lite bakslag i vädret igen och en hel del snö. Mysigt tycker jag, tyst och rent. Och perfekt att fysträna både sig själv och hundarna i det! Lyra fick gå en stund med klövjeväskan på sig i snön, hoppas att det inte blev för mycket. Är ständigt fundersam över vad som är lagom mkt träning och vill ändå ligga så nära gränsen som möjligt för att bygga hennes muskler... 
 
Nu väntar några dagars vila för jag drar till Birmingham imorrn. Är så tacksam för att Micke tar hand om och roddar med hundarna under tiden! <3 Rissie är enkel att lämna bort till hundvakt eller pensionat, men den lilla bruna vågar jag inte lämna bort till ngn som inte känner henne riktigt bra....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Vår, tack!

Oj vad ruggigt och kallt det har varit i helgen! Nollgradigt, isigt och blåsigt, mmmmm härligt. :(
 
I lördags arrangerade Skarpnäcks Hundungdom freestyle och HTM-tävlingar (i klass 2)i Haningehallen, och jag var där och hjälpte till som dj. Och tittade och inspirerades av duktiga ekipage och vänner som tävlade!! Jättekul att Lyras systerdotter Magi med matte Anhelee vann ena HTM-starten!!! De har ett riktigt fint och genomtänkt program, och ett härligt samarbete!!
 
På kvällen blev det middag, vin och bubbelbadande med Micke. Bästa tiden nu tycker jag när det är lite ruggigt!
 
I dag var jag, Maria och min gudson Edvin på Stegsholms gård, som hade öppen gård och loppis. Vi fick hälsa på kor, får, hästar, kaniner, ankor, höns och hundar. Smaka nytappad mjölk från gården (de är en Arla-gård), kolla på traktorer och dricka varm choklad. En mysig dag med andra ord!! Övrig tid har jag mest tillbringat i skogen och på golfbanan, skrittat i terräng och tränat på att backa i position 5 (fot på höger sida), svårt ju!!
 
 
Från DJ-båset...
 
 
Vissa favoriter bland de tävlande har man ju...särskilt när de lämnar små gulliga meddelanden på skivkuvertet! :)
 
 
Söta Magi!
 
 
Lyra ute och tränar med klövjeväska på. Denna vecka har jag ökat tyngden från 100 g/sida till 200 g/sida.
 
 
Koppelbärare.
 
 
Behövde lite vårkänsla i dag. Bort med halvdöd ljung.
 
 
 
 
Snart så....
 
 
Vår!
 
 
Ungdjuren på Stegsholm.
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är nog de äldre.
 
 
Får och lamm.
 
 
 
 
/Cissi

Bra ljud

Blev lite kvällsträning den här fredagkvällen, inte helt fel! Har försökt börja om lite från början med vissa HTM-positioner, har nog haft lite för bråttom... Får se om jag lyckas bättre den här gången.
 
Ville även testa min nya högtalare, och den gjorde mig inte besviken. I går hade jag med den på en middag med kollegor och den skötte sig utmärkt (läs: gjorde succé!) då också. Nu ska jag bara testa den utomhus....
 
 
Lite rallyträning blev det också. Det är lite klurigt med konskicket som skiljer sig mkt från lydnadens skick, men lite träning så ska det väl ordna sig...
 
 
Söthund!
 
 
Min nya lilla kompis!!
 
 
Nöjd hund.
 
 
Belöning till mig själv, hemgjorda chilicheese....
 
 
/Cissi 

Resistens

Nu har vi fått svaret på bakterieodlingen från Rissies läppar, och det var vad jag trodde. Pesudomonas-bakterier som är typ resistenta mot all slags antibiotika. Förra omgången jag var hos veterinären med henne så testade vi ju två olika antibiotikasorter som inte funkade och sedan konstaterade man efter andra bakterieodlingen att dessa var resistenta. Då fick hon Surolan-kortison (som används vid öroninflammationer egentligen) att kladda på, som inte heller funkade... Nu får vi en annan sort att testa. 
 
Vid återbesöket om två veckor ska de eventuellt ta en biopsi för att se om det handlar om ngt annat, t ex hudsjukdomen MMP (mucous membrane pemphigoid). Dock tycker jag att det redan har blivit lite bättre när jag torkar med alcogel och därefter kladdar på inotyol-salva 2 ggr per dag och dessutom behandlar med antisvampschampo Malaseb 1 gång per dag. Nu måste det bara se till att hålla sig bra en längre tid också!
 
I dag har jag för övrigt äntligen köpt en bättre Bluetooth-högtalare, så att vi kan träna HTM med lite bättre ljud! Vill bara hem och testa!!! Valet föll på UE Boom 2 efter att jag hört mig för bland freestylefolk och även sett en del diskussioner kring just ljudanläggning. Så nu hoppas jag att den blir till belåtenhet.
 
 
 
 
Blev dessutom semla både igår och idag, älskar den här tiden på året!!!!
 
 
 
Nu är det dags för nya naglar!
 
 
/Cissi 
RSS 2.0