Buzzar Zetas ekologiska gryner

Eftersom jag är en s k Buzzador har jag förmånen att få prova nya produkter, prata med folk om dem och utvärdera. Jätteskoj och inspirerande, och en del av produkterna skulle jag nog troligtvis inte ha tänkt att köpa annars...
 
Härom veckan fick jag prova på valfritt paket gryner från Zetas och även någon av deras ostar. Jag valde "5 gryner" som bestod av ekologisk emmervete, korn, långkornigt råris, kamut khorasanvete och fullkornshavre. En perfekt produkt att ha i en sallad för att göra den mer matig! Jag kokade den (kort koktid 10 minuter vilket var ett plus) och blandade sedan med egenodlade stekta jordärtskockor, stekt halloumi, sallad, rädisor och tomater. Det vart supersmarrigt!
 
Jag köpte även en Orzo-Mix som jag ännu inte har provat, men den lät så spännande.
 
 
 
 
 
 
 
 /Cissi

Run run run!

Jag älskar att springa lopp!! Det är en grymt bra sporre att träna och ett kul sätt att mäta sin prestation. Det är en härlig känsla att springa tillsammans med så mycket folk! Jag har sprungit både Tjejmilen och Midnattsloppet ett gäng gånger, Lidingöloppets milrunda blev det när vi genomförde Tjejklassikern och såklart har det blivit flera år med Vårruset, Blomomloppet och Bellmanstafetten tillsammans med kollegor!
 
Men roligast har nog ändå varit de tunnellopp som jag sprungit. Först innan öppningen av Södra länken och sedan innan öppningen av Norra länken. Och nu senast i lördags, Stockholm Tunnelrun inför Citybanans öppning! Den här gången sprang jag utan min ständiga löparkompis Maria, men fick istället sällsis av systeryster som tog Marias biljett och plats! Det som var extra speciellt med det här loppet var att tunneln ju är till för tåg, så vi kunde ju inte springa i den, utan fick istället springa i servicetunnlarna istället, och de var ju rätt så smala och inte alls lika luftiga som i de andra tunnelloppen. Det gjorde också att det inte var lika mycket dekoration och grejer i tunnlarna som det brukar vara, men de hade ordnat det fint med en hel del ljusshower ändå.
 
Vi tog det riktigt lugnt och joggade oss fram och pratade om ditten och datten. Sedan några år så är mitt knä och jag inte överens om det här med löpningen. Vet inte vad som är fel, men jag la 25 veckor på rehab inkl naparapatbehandling som gjorde sjukt ont för några år sedan, och det blev inte alls bättre. Har försökt med el, nålar, massage, styrketräning, uppvärmning och vila, men inget har hjälpt. Efter ett tag springande börjar det gnaga på utsidan av knät, det hugger och så känns det typ som att hela benet ända upp till höften, somnar. Totalt oskönt. Och oftast väldigt svårt att springa vidare. Lagom irriterande. Vilket har gjort att jag inte springer några lopp längre, för det gör alldeles för ont... :( Men de där tunnelloppen, de MÅSTE man ju uppleva...så det fick gå ändå. Förra tunnelloppet började det att hugga redan efter 2 km, så jag fick halta mig fram i en rasande fart de återstående 8 km och tog mig i mål på ca 55 min på en mil ändå...på adrenalin då jag blev så arg, haha! Den här gången kom faktiskt inte det riktigt onda förrän vid ca 6 km när det var några branta nedförsbackar som jag knappt kunde hantera..blä. Men det gick och lite höga knän och bensparkar den sista km gjorde ändå susen så att vi kom i mål! Kanske ska ta mig till en läkare som får kolla på skiten ändå.
 
För övrigt har helgen varit lugn. Tomtpyssel i solen, Micke har startat upp hojarna, mamma var på besök och det blev våffelätning. Nu på kvällen har jag och hundarna varit på rallyträning i Nykvarns hundhall, nyttigt och kul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Ut å åka

Är så glad över mitt roliga och varierande arbete! I måndags var jag på vår Stockholmsavdelning hela dagen. I dag var jag en sväng till vår lokalavdelning i Norrköping och hjälpte dem i deras processarbete. Det blev riktigt bra och förhoppningsvis lärorikt för dem!! Och även jag lär mig mer varje gång jag coachar andra, win-win liksom!
 
Fick en fin promenad från tåget till kontoret, Norrköping är verkligen en fin stad!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så skönt att åka tåg! Lugnt och fridfullt, och man kan jobba samtidigt. Vill åka mer tåg!!
 
 
/Cissi