Regn och mörkt

Regnet öser ner ute och alla tre hundar ligger nöjda och tuggar på varsitt litet ben innan läggdags. Det är ändå väldigt mysigt med regnet, när man är inne i mysbrallor och med en kopp te... Och det håller kanske vargen borta, lite läskigt när det stryker omkring såna rovdjur i våra trakter!
 
I kväll blev det lydnadsträning och vi slapp faktiskt regnet. När vi kom till klubben var det dock lite åska, så Lyra fick sitta och vänta i bilen medan vi tog Cobie, Rissie och goldenpojkarna Miles och Glitz upp på planen. Ingen av dem brydde sig och vi fick till jättebra och trygg träning! Jag vill ju gärna utsätta Cobie för lite sånt i lagom dos och det var det i kväll, perfekt! Lyra fick komma ut senare och fick göra ganska mycket springmoment (apporteringsdirigering och runda kon) och sprang av sig de jobbiga känslorna. Annars hade det inte varit möjligt att träna sitt och ligg i grupp som jag ville göra, men nu gick det riktigt bra!
 
Apropå ljudstörning så tränade jag och Maria på Gubbängsfältet i lördags, och det gick verkligen så bra! Nu har ju Lyra varit där några gånger, men det är verkligen mycket störning av folk som går, springer, cyklar, åker rullskidor, lösa hundar, fotbollsspel, blåljus och sirener och en massa annat. Var så nöjd över att hon höll ihop så fint!
 
För övrigt har det blivit vallning i Kungsberga i helgen (gick dock mindre bra, helt fel attityd hos Lyra gjorde att hon tryckte fåren för mycket så de sprang mest omkring ett bra tag innan vi kunde börja öva på vad vi egentligen skulle göra...så sjukt svårt det där med vallning!) och så blev det lite pyssel hemma.
 
Cobie får träna litegrann varje dag, nu börjar han förstå vad "buren" är, i alla fall om man sitter precis bredvid. Jättegulligt och praktiskt att ha senare. :) För övrigt är jag så nöjd över hur cool han är och hur bra det går att lämna honom i buren, bilen, bakom kompostgaller hemma. Han är liksom så trygg i sig själv. Hoppas nu verkligen att det håller i sig!
 
 
Bra ställe att vara på!
 
 
Min stol. Så det så.
 
Är såå nöjd med den här kampgrejen i trädet, perfekt att ta ut sin energi på!
 
Hmmm. Någon har varit här.
 
Jag är dock helt oskyldig!
 
Va? Tror du mig inte?
 
Vallning på söndag förmiddag...
 
Och den här är så duktig och sover....
 
Härliga fårhagar!
 
Efter vallträningen åkte vi till Arken zoo och köpte tuggben och provade sele. Sedan vidare till nästa djuraffär för att väga lilla klumpen.
 
 
Grodben.
 
Min trygghet.
 
Och hon har så roliga öron!
 
Nu har även Cobie börjat tvätta hennes öron, så gör ju Lyra också. Rissie verkar tycka att det är rätt ok.
 
Man får stå ut med mycket...
 
Regn är faktiskt inte särskilt kul.
 
Snabb promenad med öronen bakåt...
 
Träning av gruppmoment på brukshundklubben. Lyra tränar sitt och de andra ligg.
 
Kvällsfil, gott!
 
Var en sväng på Cityakuten för jag hade så himla ont i ett finger. Har haft en knöl där i många år, efter att jag fått in en sticka som sen inte kommit ut.... Det har gått bra, men nu har den börjat värka... Känns som att knölen vill komma ut men inte hittar någonstans att ta vägen typ. Så kirurgen fick skära lite. Trodde jag skulle kräkas av smärta när jag fick tre stick med bedövningssprutan i fingret...när han sedan började skära, trycka och gräva runt blev det för mycket så jag svimmade...trots att jag låg på en brits. Så sjukt äckligt och obehagligt!!! Och inte lyckades han få bort knölen heller. Så helt meningslöst. :( Men nu är det iaf uppskuret så kanske löser det sig av sig själv, eller så får jag väl söka vård igen om ett tag. Tradigt.
 
 En alien i fingret?
 
/Cissi

Kommentera här: