Lydnadspepp!

I helgen var det SM i lydnad borta i Jönköping, och som vanligt var det många vänner och bekanta som tävlade. Det är så himla roligt att se, njuta och glädjas åt dem som lyckats med bedriften att kvala in varje år, och även leverera på själva SM, så många duktiga hundtränare och häftiga hundar alltså!!! Självklart skulle jag ju också vilja stå där på en kvalplats, det har ju varit drömmen/planen redan från början med Lyra....
 
Men ibland blir det inte som man tänkt sig och de hinder vi har haft med ljudrädslor har gjort att det skitit sig många gånger och jag har inte kommit tillrätta med det. Och så det senaste året med hältor, ryggproblem och motivationstapp. Lite surt när man eventuellt hade haft chansen att faktiskt komma med just detta år, eftersom kvalpoängen var så låg jämfört med de åren vi försökte komma med! Jaja, det är väl inte för sent än. Och allt har väl en mening. Oavsett så är jag grymt glad och imponerad av alla duktiga ekipage som var där i helgen. Hade gärna varit på plats och hejat, men det kändes inte optimalt (eller ens tillåtet) att ta med valpis dit.
 
Vi har istället haft en lugn och skön helg hemma. I fredags kväll var vi på Botkyrka BK och hejade på Jenny & Tage som tävlade lydnad, roligt! Passade på att träna lite med både Lyra och Cobie i denna tävlingsmiljö vilket var riktigt bra!! Än så länge verkar inte Cobie särskilt miljökänslig, hoppas verkligen att det håller i sig i och med att jag anstränger mig att träna på olika ställen väldigt mycket. Han får ju göra enkla saker som kontakt, sitt, ligg och lek, det känns lagom än så länge. Blev väldigt lydnadspepp efter den här helgen med alla fina resultat på SM, så nu ska det bli lite träning minsann!
 
För övrigt har vi haft lunchbesök av Peter & Madde (som snart ska ha bebis, såå spännande!!), och det har blivit en del pyssel i trädgården. I går var vi en sväng till Kungsberga och vallade. Just nu tränar jag på att Lyra ska komma ut ordentligt på flankerna och att jag ska kunna stoppa henne där. Hon vill ju helst av allt gå runt och stoppa fåren vid klockan 12 (dvs mitt emot mig), det är hon duktig på. Men nu ska jag försöka få henne att stanna klockan 3 eller 9, dvs på sidan av flocken. Och att hon dessutom ska ta ut svängen lite vidare (inte springa rakt mot flocken). Inte lika lätt....men det gick riktigt bra!!! Skön känsla när man utvecklas, om än i små steg. Jag funderar även på hur bra det är för Lyras rygg det där med vallningen, snabba reaktioner och stopp är ju inte det bästa, men jag försöker värma upp henne innan och skritta av henne efteråt. Cobie fick såklart vara med och titta, snart kanske han ska få komma fram och nosa lite på fåren...! Men det dröjer länge tills han ska få släppas ihop med dem.
 
Ikväll blir det spårträning, tjoho!
 
 
Lydnadsträning vid kyrkan härom kvällen, Lyra var glad och pigg!
 
 
Cobie träffar en snigel för första gången. Konstig grej det där...
 
 
Det växer bra nu på tomten efter lite regn!
 
 
 
 
 
Lite lätt rörigt kanske men det är grönt i alla fall! :)
 
 
 
Vallning. In i fållan.
 
Hej, kan jag få din boll tack?
 
 
Just den där pinnen skulle ju jag vilja ha....
 
 
Jag testar att nappa åt mig den... (obs se Rissies min att hon faktiskt morrar där).
 
 
Sådärja, tack tack.
 
 
Så otroligt söt!!!!
 
 
Tränar kloklippning...får gnaga lite på den då också.
 
 
Två nybadade hundar som sover bredvid varandra, mysigt att se!!
 
 
/Cissi


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0