Parkpromenader

I går blev det en hunddag på jobbet. Eller alltså, hundarna sov till och från i bilen i garaget, fick en förmiddagspromenad med bad i Observatorieparken (toppen med friskvårdstimme!!) och sedan en lunchpromenad med medhavd sushi i Vanadisparken. Skönt väder och bra lösning när Micke ville spela golf och jag hade en mötesfri dag!
 
På kvällen mötte jag upp Pia och Ulf med kelpien Lexie på SSBK, för de ville gulla lite med Cobie. Och så fick jag låna Lexies klövjeväska för att se hur den sitter på Lyra. Den jag har från Hurtta sitter helt plötsligt inte bra, eller Lyra vill inte gå med den utan ser väldigt obekväm ut och bara passgår... 
 
När jag ändå var på klubben passade jag på att träna lite agilitytunnlar och satte ihop två böjda efter varandra, som valpis glatt sprang igenom på första försöket! Duktigt hund!! Lyra fick träna på att runda kon från 20 m, vilket gick bra (dock utan ngt högt tempo, hoppas det kommer med säkerheten).
 
Hade egentligen velat åka och tävla nattävlingen i rally som var i Österåker, med första start 22.00 på kvällen...men får vänta lite med sådana äventyr tills Cobie blir äldre. Sedan är jag väl ingen nattmänniska egentligen, så undra hur smart man hade varit vid typ 03-tiden på en tävling....
 
Nu ser jag fram emot en helg på Nynäshamns BK och den årliga lydnadstävlingen Skärgårdscupen, där jag ska titta på duktiga ekipage och vara funktionär! Håller tummarna för att det inte blir alltför mycket regn.
 
 
Valpis chillar i Observatorieparken med min kollega Ewa.
 
Spännande med en så stor pool! Den orädda valpen hoppade i (men ville snabbt komma upp igen).
 
Lyra ville inte bada.
 
Rissie tyckte att det var lite konstigt med citybad, men väldigt skönt!
 
Lunch i Vanadisparken.
 
Fina Lyra håller span. Många hundar på lunchpromenad runt omkring men hon var duktig och låg kvar hela tiden.
 
Gullgull.
 
Duktig valp som fick gå med Ewa och gick utan problem förbi skyltar, flaggor, högtalare och en massa annat på Sveavägen!
 
Med lite kontakt också!
 
Dagens agilityövning, gick finfint!
 
Bästa leksaken!
 
Hemma blommar det verkligen för fullt just nu, njuter av vår härliga tomt! Schersminen är lite oklippt och yvig i år, men doftar underbart!
 
 
 
 
 
Lite nävor som snart har blommat ut.
 
Det ser ut att bli många jordgubbar!
 
När jag skulle äta middag härom dagen...vips var det en valp på bordet! Hmm....
 
Men hjälp, hur kommer jag ner igen?!
 
/Cissi

Träna i sol

Det blev en fin solig kväll på Sthlm Södra BK med lite spontan rallyträning med några nya bekantskaper. Försöker bygga upp attityd i rallyn eftersom Lyra kan gå ner sig när det blir lite oklart vad hon ska göra i banan. I kväll var hon riktigt taggad och fick smaskiga belöningar!! 
 
Cobie fick såklart komma ut och träna lite kontakt och kamplek, bra störning när det var på samma plan som de körde agility längre bort!
 
I går åkte jag och tränade på den fina gräsplanen i Tungelsta, och avslutade sedan med Cobies första spår! La ett närings-/godisspår i skogen på ca 15 m och det var svååårt och rätt så obegripligt tydligen, haha. Ska testa igen snart, och kanske inte i högt blåbärsris denna gång....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Midsommar

Nu börjar sommaren. Takten på jobbet går ner och äntligen finns det tid till att rensa, utvärdera, planera och fundera. Kvällarna är ljusa så det är lätt att vara ute hur länge som helst. Och om tre veckor går jag på semester!
 
Då finns det nog tid och ork för en massa hundträning. Cobie får än så länge några korta pass per dag, och vi tar det lugnt. Ute går han lätt in i "monster-mode" och bara hugger när han blir uppspelt eller trött, eller det senaste är att han går iväg och börjar nosa på ngt annat...hmm. Så jag tränar kort och försöker att inte bli frustrerad och stressad av valpbeteendet, haha. Här är en liten film där vi börjat med några saker inomhus iaf: https://youtu.be/b7vGnX6w6mg.
 
Midsommarhelgen var helt okej och firades som de senaste åren, hemma hos våra vänner Jessica & Björn på Vissvass gård i Tyresö, tillsammans med ett härligt gäng. Mysigt att vara flera generationer ihop! Hundarna var såklart med och var duktiga.
  
Innan midsommar blev det en kort dag på jobbet och den här bruna fick följa med och ligga på rummet en stund. Han skötte sig utmärkt!
 
Tre hundar på citypromenad.
 
Midsommar i Vissvass.
 
 
 
 
Kul färg men ingen favorit...
 
 
 
 
 
 
 
Passade på att sno ungarnas ballonger och fick bita på dem så att de smällde, perfekt pang-träning och han brydde sig inte det minsta!
 
Tequila såklart.
 
 
 
Skön och varm promenad med hundarna på midsommardagen när vi kom hem.
 
 
 
 
 
Såklart man ska ha en midsommarkrans!
 
Ska den sitta såhär eller?
 
Inte helt lätt att klä valpen....
 
Monster face.
 
Sweet face.
 
Jordgubbar, glass och grädde! Sommar!!
 
Det går för det mesta riktigt bra nu med de här två (Cobie fortf alltid kopplad). Inga problem att äta gammalt märgben när någon tittar på...
 
Eller låna ut det en stund...
 
Saker som är värdelöst att göra tillsammans med en valp är att hänga tvätt...
 
/Cissi

Bad och värme

En lugn och skön helg i full sommarvärme! Har vilat, läst, solat, rensat ogräs, åkt och badat med hundarna och ätit glass. I lördags var vi på 40 + 40-årsfest och Cobie fick hänga med och mingla i trädgården och sova i sin bur i skuggan. Så mysigt att kunna sitta ute ända in på natten, även om det blev lite fuktigt till slut.

Ingen träning har det blivit, men förra veckan fick vi till en del hel bra pass (två på SSBK och två på Nynäs), jättekul!

 

Promenader på varma grusvägar, det är sommar!
 
 
 
 
Tränar fotposition med den lilla bruna.
 
 
Och att kunna ligga kvar några sekunder fast det är störningar bakom...
 
 
Jag var på terminens sista öppenträning för rally på Nynäs BK i torsdags, som drog runt 15 ekipage, kul!
 
 
Veronika hade bakat fina rallybakelser!
 
 
Den lite större bruna var duktig på rallybanan!
 
 
Passade på att träna agilitytunnlarna också, duktig valp sprang glatt igenom både korta och långa tunneln!
 
 
Kom på att jag aldrig testat att binda upp valpis...dags att börja träna det! Lite jobbigt var det faktiskt, men han var tyst och stilla några gånger så pass länge att jag hann belöna. Det är ju så mycket man ska komma ihåg att träna alltså...puh.
 
 
Efter både regn och värme växer det galet mycket hemma i trädgården. Jag vet att rabatterna på muren (de enda rabatterna vi har) är lite tooo much, det är lätt kaos där med hur många olika växter som helst. Ska fundera på hur man kan göra det lite mer ordnat...
 
 
Lammöronen blommar, och ginsten också.
  
 
Lördagens badutflykt till Tjursjön. Så otroligt vackert både i skogen och när man kommer fram till sjön!! Cobie fick stanna hemma med Micke.
 
 
Varm skog doftar så gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tog en tur dit även på söndagen, då fick alla tre hundar följa med.
 
 
Lånad flytväst från Emmelie satt rätt bra. Tryggt att ha på en som inte är så van vid vatten...
 
 
Lyra har flytväst för att avlasta ryggen, och för att det känns tryggt för mig också. Hon fick i stort sett simförbud av sjukgymnasten på Ultuna, så hon får inte simma jättemycket. Men samtidigt så är hon en lugn och duktig simmare, och med flytvästen på så blir det ännu mer stabilt. Så jag låter henne simma en del i alla fall, det är något hon verkligen tycker om.
 
 
Och den här tycker mest om att vada runt i vattnet och lägga ner framdelen, svalkar skönt!
 
 
Trygg storasyster.
 
 
 
 
Plums! Tur att man har både koppel och flytväst när man får tokryck på klipporna så att man trillar i...
 
 
Sitt stanna kvar i några sekunder....
 
 
Ganska söt faktiskt.
 
/Cissi

Regn och mörkt

Regnet öser ner ute och alla tre hundar ligger nöjda och tuggar på varsitt litet ben innan läggdags. Det är ändå väldigt mysigt med regnet, när man är inne i mysbrallor och med en kopp te... Och det håller kanske vargen borta, lite läskigt när det stryker omkring såna rovdjur i våra trakter!
 
I kväll blev det lydnadsträning och vi slapp faktiskt regnet. När vi kom till klubben var det dock lite åska, så Lyra fick sitta och vänta i bilen medan vi tog Cobie, Rissie och goldenpojkarna Miles och Glitz upp på planen. Ingen av dem brydde sig och vi fick till jättebra och trygg träning! Jag vill ju gärna utsätta Cobie för lite sånt i lagom dos och det var det i kväll, perfekt! Lyra fick komma ut senare och fick göra ganska mycket springmoment (apporteringsdirigering och runda kon) och sprang av sig de jobbiga känslorna. Annars hade det inte varit möjligt att träna sitt och ligg i grupp som jag ville göra, men nu gick det riktigt bra!
 
Apropå ljudstörning så tränade jag och Maria på Gubbängsfältet i lördags, och det gick verkligen så bra! Nu har ju Lyra varit där några gånger, men det är verkligen mycket störning av folk som går, springer, cyklar, åker rullskidor, lösa hundar, fotbollsspel, blåljus och sirener och en massa annat. Var så nöjd över att hon höll ihop så fint!
 
För övrigt har det blivit vallning i Kungsberga i helgen (gick dock mindre bra, helt fel attityd hos Lyra gjorde att hon tryckte fåren för mycket så de sprang mest omkring ett bra tag innan vi kunde börja öva på vad vi egentligen skulle göra...så sjukt svårt det där med vallning!) och så blev det lite pyssel hemma.
 
Cobie får träna litegrann varje dag, nu börjar han förstå vad "buren" är, i alla fall om man sitter precis bredvid. Jättegulligt och praktiskt att ha senare. :) För övrigt är jag så nöjd över hur cool han är och hur bra det går att lämna honom i buren, bilen, bakom kompostgaller hemma. Han är liksom så trygg i sig själv. Hoppas nu verkligen att det håller i sig!
 
 
Bra ställe att vara på!
 
 
Min stol. Så det så.
 
Är såå nöjd med den här kampgrejen i trädet, perfekt att ta ut sin energi på!
 
Hmmm. Någon har varit här.
 
Jag är dock helt oskyldig!
 
Va? Tror du mig inte?
 
Vallning på söndag förmiddag...
 
Och den här är så duktig och sover....
 
Härliga fårhagar!
 
Efter vallträningen åkte vi till Arken zoo och köpte tuggben och provade sele. Sedan vidare till nästa djuraffär för att väga lilla klumpen.
 
 
Grodben.
 
Min trygghet.
 
Och hon har så roliga öron!
 
Nu har även Cobie börjat tvätta hennes öron, så gör ju Lyra också. Rissie verkar tycka att det är rätt ok.
 
Man får stå ut med mycket...
 
Regn är faktiskt inte särskilt kul.
 
Snabb promenad med öronen bakåt...
 
Träning av gruppmoment på brukshundklubben. Lyra tränar sitt och de andra ligg.
 
Kvällsfil, gott!
 
Var en sväng på Cityakuten för jag hade så himla ont i ett finger. Har haft en knöl där i många år, efter att jag fått in en sticka som sen inte kommit ut.... Det har gått bra, men nu har den börjat värka... Känns som att knölen vill komma ut men inte hittar någonstans att ta vägen typ. Så kirurgen fick skära lite. Trodde jag skulle kräkas av smärta när jag fick tre stick med bedövningssprutan i fingret...när han sedan började skära, trycka och gräva runt blev det för mycket så jag svimmade...trots att jag låg på en brits. Så sjukt äckligt och obehagligt!!! Och inte lyckades han få bort knölen heller. Så helt meningslöst. :( Men nu är det iaf uppskuret så kanske löser det sig av sig själv, eller så får jag väl söka vård igen om ett tag. Tradigt.
 
 En alien i fingret?
 
/Cissi

Miljöträna

Att jobba hemifrån när man har valp hemma är en ganska dålig idé... Valp sover 1 h, jobba jobba. Valp vaknar och är galen, hungrig, uttråkad, vild, bitig, går på tangentbordet, skäller en i örat, blir övertrött...svårt att jobba. Valp somnar efter någon timme, jobba jobba. Och sen börjar det om. Inte särskilt effektivt och man får ju jobba ända in på kvällen för att få allt gjort. Men nu var det bara två dagar så att Micke kunde få göra något kul han också, så vi överlevde. :)
 
En positiv sak var iallafall att vi hann med många små korta träningspass. Vi har tränat lite på att gå in i buren på kommando och kliva upp på en pall/bok. Sedan har vi hunnit ta en tur i Västerhaninge centrum. Där fanns det mycket att titta på för en liten valp! Människor som ville hälsa, bussar, tåg, lastbilar, statyer, skyltar, rulltrappor och en massa annat spännande. Cobie tog sig an allting med nyfikenhet och var helt orädd för alla ljud! En staty med elefanter var lite konstig men efter att man fått träna "Sitt, stanna kvar" bredvid så släppte det.
 
Vi avslutade äventyret med att dela på en mjukglass på en bänk vid tågen. Om han gillade glass? Han älskade det!!! Så fort jag tog bort den började han att skälla, haha. Så han fick rätt mycket, lugnast så....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen smet jag ut en sväng med de stora hundarna och tränade lite vid kyrkan... Gruppmomenten gick utmärkt!
 
 
 
I kväll har vi varit på Sthlm Södra BK och tränat. Duktiga hundar allihopa! Lyra är lite förvirrad gällande rundakonen och varför det ligger apoortbockar i närheten som man tydligen inte får ta... Men jag ska nog lyckas förklara det för henne tids nog.
 
Tack Jenny för söta lekbilder på Cobie & mig!
 
 
 
 
 
/Cissi

Valpkurs!

I dag var det dags för valpkurs för Cobie! En lugn och trevlig grupp på sex hundar, och bra övningar som vi verkligen behöver. Jag kan ju såklart träna upp den här lilla valpen helt på egen hand, men det man får på en helt vanlig valpkurs är så värdefullt tycker jag! Kontaktövningar och kunna både jobba och slappna av i grupp är riktigt bra träning. Han skötte sig fint och det svåraste i dag var nog att passera en sån där GB-glassgubbe som stod vid parkeringen på väg ner till kursplanen... (det ingick inte i kursen) så den fick en rejäl utskällning och sedan satte vi oss där en stund och käkade godis tills han kändes okej. :)
 
När jag kom hem hade jag en trött valp, så jag passade på att gå en skön promenad med de andra i kvällssolen. Så härligt efter att det har regnat i flera timmar när det bara spricker upp och blir fint!
 
 
Skum figur det där....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har hunnit med annat skoj också!
I går hade jag och hundarna en fika- & babbeldejt med Johanna och Pi (Lyras halvsyster). Hur mysigt som helst att sitta på en klippa och bara snacka ikapp sedan vi sågs sist. Och i förrgår träffade vi Emmelie och Hyzz för spårträning. Vi tog en promenad till en sjö och Cobie fick leka med snälla Hyzz!! 
 
Pi!
 
 
Tufft att fika....
 
 
Somnade i skuggan av ryggsäcken, gulligt!!
 
 
Promenad medan spåren ligger till sig i måndags.
 
 
Ny sjö för oss!
 
 
 
 
 
 
 
 
Hyzz och Cobie!
 
 
Dags att spåra för Hyzz.
 
 
Lyra spårade bra.
 
 
 
 
Ca 400 m. Hon gick över en godisburk och en pinne, resten hittade hon.
 
 
/Cissi 

Lydnadspepp!

I helgen var det SM i lydnad borta i Jönköping, och som vanligt var det många vänner och bekanta som tävlade. Det är så himla roligt att se, njuta och glädjas åt dem som lyckats med bedriften att kvala in varje år, och även leverera på själva SM, så många duktiga hundtränare och häftiga hundar alltså!!! Självklart skulle jag ju också vilja stå där på en kvalplats, det har ju varit drömmen/planen redan från början med Lyra....
 
Men ibland blir det inte som man tänkt sig och de hinder vi har haft med ljudrädslor har gjort att det skitit sig många gånger och jag har inte kommit tillrätta med det. Och så det senaste året med hältor, ryggproblem och motivationstapp. Lite surt när man eventuellt hade haft chansen att faktiskt komma med just detta år, eftersom kvalpoängen var så låg jämfört med de åren vi försökte komma med! Jaja, det är väl inte för sent än. Och allt har väl en mening. Oavsett så är jag grymt glad och imponerad av alla duktiga ekipage som var där i helgen. Hade gärna varit på plats och hejat, men det kändes inte optimalt (eller ens tillåtet) att ta med valpis dit.
 
Vi har istället haft en lugn och skön helg hemma. I fredags kväll var vi på Botkyrka BK och hejade på Jenny & Tage som tävlade lydnad, roligt! Passade på att träna lite med både Lyra och Cobie i denna tävlingsmiljö vilket var riktigt bra!! Än så länge verkar inte Cobie särskilt miljökänslig, hoppas verkligen att det håller i sig i och med att jag anstränger mig att träna på olika ställen väldigt mycket. Han får ju göra enkla saker som kontakt, sitt, ligg och lek, det känns lagom än så länge. Blev väldigt lydnadspepp efter den här helgen med alla fina resultat på SM, så nu ska det bli lite träning minsann!
 
För övrigt har vi haft lunchbesök av Peter & Madde (som snart ska ha bebis, såå spännande!!), och det har blivit en del pyssel i trädgården. I går var vi en sväng till Kungsberga och vallade. Just nu tränar jag på att Lyra ska komma ut ordentligt på flankerna och att jag ska kunna stoppa henne där. Hon vill ju helst av allt gå runt och stoppa fåren vid klockan 12 (dvs mitt emot mig), det är hon duktig på. Men nu ska jag försöka få henne att stanna klockan 3 eller 9, dvs på sidan av flocken. Och att hon dessutom ska ta ut svängen lite vidare (inte springa rakt mot flocken). Inte lika lätt....men det gick riktigt bra!!! Skön känsla när man utvecklas, om än i små steg. Jag funderar även på hur bra det är för Lyras rygg det där med vallningen, snabba reaktioner och stopp är ju inte det bästa, men jag försöker värma upp henne innan och skritta av henne efteråt. Cobie fick såklart vara med och titta, snart kanske han ska få komma fram och nosa lite på fåren...! Men det dröjer länge tills han ska få släppas ihop med dem.
 
Ikväll blir det spårträning, tjoho!
 
 
Lydnadsträning vid kyrkan härom kvällen, Lyra var glad och pigg!
 
 
Cobie träffar en snigel för första gången. Konstig grej det där...
 
 
Det växer bra nu på tomten efter lite regn!
 
 
 
 
 
Lite lätt rörigt kanske men det är grönt i alla fall! :)
 
 
 
Vallning. In i fållan.
 
Hej, kan jag få din boll tack?
 
 
Just den där pinnen skulle ju jag vilja ha....
 
 
Jag testar att nappa åt mig den... (obs se Rissies min att hon faktiskt morrar där).
 
 
Sådärja, tack tack.
 
 
Så otroligt söt!!!!
 
 
Tränar kloklippning...får gnaga lite på den då också.
 
 
Två nybadade hundar som sover bredvid varandra, mysigt att se!!
 
 
/Cissi

Rally

I går var jag på Sthlm Södra BKs öppenträning i rally. Nyttigt att gå bana och med störning av andra ekipage precis bredvid. Fick kämpa mig igenom med Lyra när hon gick på vänstersidan, medan höger gick mycket bättre. Förstår verkligen inte vad som har hänt och varför hon är sådär konstig!?! Hon är så pigg och glad hemma ju.
 
Cobie fick vara med vid banvandringen och sedan tog jag ut honom igen efteråt på stoora planen och tränade lite kontakt och sitt stanna kvar. Mycket duktig valp. Snart kanske vi kan lägga på lite störning på det...få se om han sitter då, haha.
 
Han har nu för övrigt sovit TRE nätter på rad utan att ha behövt gå upp och kissa, tjohoo! Hoppas att det håller i sig.
 
 
Snart min tur!
 
 
Tränar på stanna....
 
 
Anstränger sig hårt för att sitta kvar.
 
 
Duktig!
 
 
Träning med bitsk valp = Blodigt varje dag....
 
 
Rissie fick såklart också komma ut och leka.
 
 
 
 
Gjorde rabarberkräm i går, mmmmm!!!!
 
 
/Cissi
RSS 2.0