Parkpromenader

I går blev det en hunddag på jobbet. Eller alltså, hundarna sov till och från i bilen i garaget, fick en förmiddagspromenad med bad i Observatorieparken (toppen med friskvårdstimme!!) och sedan en lunchpromenad med medhavd sushi i Vanadisparken. Skönt väder och bra lösning när Micke ville spela golf och jag hade en mötesfri dag!
 
På kvällen mötte jag upp Pia och Ulf med kelpien Lexie på SSBK, för de ville gulla lite med Cobie. Och så fick jag låna Lexies klövjeväska för att se hur den sitter på Lyra. Den jag har från Hurtta sitter helt plötsligt inte bra, eller Lyra vill inte gå med den utan ser väldigt obekväm ut och bara passgår... 
 
När jag ändå var på klubben passade jag på att träna lite agilitytunnlar och satte ihop två böjda efter varandra, som valpis glatt sprang igenom på första försöket! Duktigt hund!! Lyra fick träna på att runda kon från 20 m, vilket gick bra (dock utan ngt högt tempo, hoppas det kommer med säkerheten).
 
Hade egentligen velat åka och tävla nattävlingen i rally som var i Österåker, med första start 22.00 på kvällen...men får vänta lite med sådana äventyr tills Cobie blir äldre. Sedan är jag väl ingen nattmänniska egentligen, så undra hur smart man hade varit vid typ 03-tiden på en tävling....
 
Nu ser jag fram emot en helg på Nynäshamns BK och den årliga lydnadstävlingen Skärgårdscupen, där jag ska titta på duktiga ekipage och vara funktionär! Håller tummarna för att det inte blir alltför mycket regn.
 
 
Valpis chillar i Observatorieparken med min kollega Ewa.
 
Spännande med en så stor pool! Den orädda valpen hoppade i (men ville snabbt komma upp igen).
 
Lyra ville inte bada.
 
Rissie tyckte att det var lite konstigt med citybad, men väldigt skönt!
 
Lunch i Vanadisparken.
 
Fina Lyra håller span. Många hundar på lunchpromenad runt omkring men hon var duktig och låg kvar hela tiden.
 
Gullgull.
 
Duktig valp som fick gå med Ewa och gick utan problem förbi skyltar, flaggor, högtalare och en massa annat på Sveavägen!
 
Med lite kontakt också!
 
Dagens agilityövning, gick finfint!
 
Bästa leksaken!
 
Hemma blommar det verkligen för fullt just nu, njuter av vår härliga tomt! Schersminen är lite oklippt och yvig i år, men doftar underbart!
 
 
 
 
 
Lite nävor som snart har blommat ut.
 
Det ser ut att bli många jordgubbar!
 
När jag skulle äta middag härom dagen...vips var det en valp på bordet! Hmm....
 
Men hjälp, hur kommer jag ner igen?!
 
/Cissi

Träna i sol

Det blev en fin solig kväll på Sthlm Södra BK med lite spontan rallyträning med några nya bekantskaper. Försöker bygga upp attityd i rallyn eftersom Lyra kan gå ner sig när det blir lite oklart vad hon ska göra i banan. I kväll var hon riktigt taggad och fick smaskiga belöningar!! 
 
Cobie fick såklart komma ut och träna lite kontakt och kamplek, bra störning när det var på samma plan som de körde agility längre bort!
 
I går åkte jag och tränade på den fina gräsplanen i Tungelsta, och avslutade sedan med Cobies första spår! La ett närings-/godisspår i skogen på ca 15 m och det var svååårt och rätt så obegripligt tydligen, haha. Ska testa igen snart, och kanske inte i högt blåbärsris denna gång....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Midsommar

Nu börjar sommaren. Takten på jobbet går ner och äntligen finns det tid till att rensa, utvärdera, planera och fundera. Kvällarna är ljusa så det är lätt att vara ute hur länge som helst. Och om tre veckor går jag på semester!
 
Då finns det nog tid och ork för en massa hundträning. Cobie får än så länge några korta pass per dag, och vi tar det lugnt. Ute går han lätt in i "monster-mode" och bara hugger när han blir uppspelt eller trött, eller det senaste är att han går iväg och börjar nosa på ngt annat...hmm. Så jag tränar kort och försöker att inte bli frustrerad och stressad av valpbeteendet, haha. Här är en liten film där vi börjat med några saker inomhus iaf: https://youtu.be/b7vGnX6w6mg.
 
Midsommarhelgen var helt okej och firades som de senaste åren, hemma hos våra vänner Jessica & Björn på Vissvass gård i Tyresö, tillsammans med ett härligt gäng. Mysigt att vara flera generationer ihop! Hundarna var såklart med och var duktiga.
  
Innan midsommar blev det en kort dag på jobbet och den här bruna fick följa med och ligga på rummet en stund. Han skötte sig utmärkt!
 
Tre hundar på citypromenad.
 
Midsommar i Vissvass.
 
 
 
 
Kul färg men ingen favorit...
 
 
 
 
 
 
 
Passade på att sno ungarnas ballonger och fick bita på dem så att de smällde, perfekt pang-träning och han brydde sig inte det minsta!
 
Tequila såklart.
 
 
 
Skön och varm promenad med hundarna på midsommardagen när vi kom hem.
 
 
 
 
 
Såklart man ska ha en midsommarkrans!
 
Ska den sitta såhär eller?
 
Inte helt lätt att klä valpen....
 
Monster face.
 
Sweet face.
 
Jordgubbar, glass och grädde! Sommar!!
 
Det går för det mesta riktigt bra nu med de här två (Cobie fortf alltid kopplad). Inga problem att äta gammalt märgben när någon tittar på...
 
Eller låna ut det en stund...
 
Saker som är värdelöst att göra tillsammans med en valp är att hänga tvätt...
 
/Cissi