Mest bilder...

En vecka kvar till semestern nu! Inte för att det händer ngt särskilt då direkt, men det ska bli lite skönt att kanske sova lite längre på mornarna i alla fall (om valpis tillåter det....).
 
Lite hundträning blir det ju också såklart. Men kanske lite mindre än vad jag hoppats på, eftersom Cobie lyckats ha av BÅDA huggtänderna i överkäken...och de har gått av så högt upp att pulpan syns och det därmed finns risk att det blir infektion som går rakt upp i tandbenet... Så i tisdags var vi på Haninge djurklinik och visade upp det, och fick remiss för operation den 21 juli, för tandstumparna måste bort så att de nya kan komma ut. Typiskt nog skulle vi ha åkt till Strängnäs på lydnadsläger just den dagen, men det går inte nu. Han kommer ju att vara sövd och säkert må lite konstigt på eftermiddagen, så det blir väl hem och vila istället. Förhoppningsvis kan vi komma iväg dagen efter istället, vill ju iväg och träna med Lyra (och Cobie får följa med och vila i bur...) och hänga med träningsvännerna!
 
 
Första besöket för den här hos veterinären...
 
Duktig hund visade upp sina tänder och var uppe på bordet.
 
 
I går blev det lyxfrukost på Greasy Spoon bredvid jobbet, med några arbetskamrater som ska gå på ledighet. Inte helt fel att trycka i sig ett lass med pancakes med blåbär, och ricottaost med pistagenötter, slurpigt!!
 
 
För övrigt njuter jag av promenader i skogen och i våra vackra omgivningar på kvällarna. Nu är verkligen en fin tid med all grönska! Har varit iväg några gånger bara med Cobie, men glömmer ofta att ta enskilda promenixer bara med honom... Det är så lätt att ta med sig alla tre när man går ut. Måste blir bättre på det...
 
 
När det bara är vi två på promenaderna kan man ju faktiskt träna lite också, typ på att vara lös och ta kontakt. Duktig valp!
 
 
 
Snygghunden.
 
 
 
Smakar blåbär.
 
Snart är kantarellerna här!
 
 
 
 
 
 
I onsdags var sista gången på valpkursen. Vi fick träna på att sätta dem och gå fram och hälsa på en annan person, jättejättesvårt tyckte Cobie....Varför sitta kvar när man kan gå fram? Sedan skulle vi gå förbi varandra utan att få fnatt...hmm. Måste träna MYCKET mer på hundmöten! Jag är i alla fall nöjd med kursen och med valet att gå en helt vanlig valpkurs utan någon tävlingsinriktning. Det är så lätt att bli stressad över alla moment man ska träna in och så glömmer man de grundläggande vardagsgrejerna... För oss har det varit superbra att bara socialträna, passivitetsträna och hänga med andra valpar utan att få leka. Tävlingsträningen kan man göra på sidan om.
 
 
 
 
Den här middagsutsikten är faktiskt inte helt fel. Så skönt att bara sitta på en sten och se hundarna njuta av vattnet.  
 
Fortfarande lite skeptisk mot det här vattnet....men det kommer väl. Bättre skeptisk än galen antar jag.
 
 
 
 
 
I dag har de här två varit med mig inne i stan, vi tog en paus i Vanadisparken och tränade lite sitt och ligg stanna kvar....Duktig Cobie som klarade flera sekunder, och duktig Lyra som inte försökte äta upp valpis! Alla nöjda.
 
Rissie och Cobie.
 
Såhär kan man ju också sova. Han släpade dit den själv. Mjukt och skönt.
 
/Cissi

Kommentera här: