Mera får

I går blev det ännu en dag i fårhagen tillsammans med ett trevligt gäng kelpie- och bordercollieägare som drillades av Paula Zieger. Det blev väl lite mindre vallning än vad jag hade hoppats på, så mycket väntan...men å andra sidan orkar inte hundarna så mycket mer (alla var trötta på eftermiddagen) och det ger också mycket att titta och lyssna på de andra.
 
Vi fick ett bra pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen där det blev ett viktigt genombrott i träningen för vår del. Jag har haft problem med att Lyra antingen gör en kort rusning runt fåren eller springer och äter lite fårbajs när hon inte vet vad hon ska göra, när jag är för otydlig. Men har man en Paula vid sin sida så löser det sig och så fort hon visade tendens att göra något av detta så blev det ligg-kommando och sedan "fram", och hon jobbade sååå fint och i balans på linjen, yes! Vi fick också jobba mer på ordförståelse på avstånd när vi har fåren mellan oss, för just ligg (gick snabbt att få stabilt), höger/vänster och fram. Jag har varit lite slarvig med just "fram" och ibland sagt det när hon inte är exakt på rätt linje, och då borde jag istället säga höger/vänster.... Ja puh, det är INTE lätt det här! Man ska dels lära sig att läsa fåren, sedan läsa sin hund, och hela situationen, och stå på rätt ställe, säga rätt saker, få hunden att lära sig dessa kommandon och hand-/kroppsrörelser och sedan ta snabba beslut eftersom det hela tiden rör på sig. Ja detta är helt klart den svåraste hundsporten jag tränat, alla gånger!!!  
 
Nu har vi i alla fall en massa läxor att öva på och konkreta övningar, ska bli så kul att träna mer även om jag hade velat ha fler tillfällen med Paula inbokade. Funderar på om man ska ta en liten tur ner i Skåne och få privatlektioner, och samtidigt passa på att hälsa på valpis syskon och uppfödare. Ja vi får väl se när det kan bli av.
 
Cobie fick gå in och nosa lite på flocken, dock låg det största intresset på fårbajset, haha. Men så fort han visade intresse så tog vi ut honom från hagen, så nu har han lite att smälta och fundera på....så får vi se var det landar.
 
Lyra laddar inför förmiddagspasset...
 
Bra skugga fanns det.
 
 
Lyra vill helst ligga i Cobies bur och vila. Han fick träna på att vara uppbunden, inget gnäll och skäll, duktig valp!
 
Lite spännande det där faktiskt.
 
 
 
 
Nu har några av mjölktänderna i över- och underkäken ramlat av, härligt!
 
Lite spring i den stora hagen och träna på inkallningskommando.
 
Gick utmärkt!
 
 
Härligt väder för vallning, sol och en hel del vind och faktiskt lite småkyligt i skuggan var perfekt!
 
Har inte satt nät på jordgubbslandet i år så många har ätits upp av fåglar, men några blev det i alla fall...
 
Lite kvällsträning med den här på tomten.
 
Jag tänker i alla fall INTE släppa. Så det så.
 
Nej, jag är inte trött fast klockan är 21:30, måste vi gå in??
 
/Cissi


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0