Lägerdags

Hemkommen efter fyra dagars träningsläger på Strängnäs brukshundklubb med ett härligt gäng lydnadsvänner! Så mysigt att vara på läger och bara tänka, prata och utöva hundträning från morgon till kväll. Just den här klubben är så bra då den har många sängplatser, stor fin klubbstuga och enorma välklippta planer.
 
Det var också första gången som Cobie sov borta, så det var lite spännande att se hur det skulle gå... Jag, valpis, Lyra och Rissie delade sovrum med Jenny och hennes tre hundar och det gick ändå helt okej. Våra vuxna hundar är ju vana vid varandra och att bo borta, så de var ju såklart lugna och duktiga. Cobie undrade nog vart han hade kommit och det var lite svårt att slappna av stundtals, men några timmars sömn blev det i alla fall. :)
 
Han fick också massor av nyttig kontakt- och störningsträning på lydnadsplanen där det var andra hundar och människor, duktig valp som jobbade på bra i korta pass innan det blev för jobbigt. Lyra hade gjort sig illa i en framtass några dagar innan lägret (vet inte vad det är men hon har fort ont om man trycker på tassen, dock inte halt längre) så hon fick mest lugna övningar. Jag passade på att göra det som hon tycker är allra jobbigast, nämligen sitt och ligg i grupp. Varje dag började med gruppmoment för alla och Lyra var med i båda grupperna, samt gjorde extraövningar med flera olika lugna och snälla hundar bredvid sig under dagarna. Hoppas att jag lyckades få en liten ändring i hennes känslor....eller en början till det i alla fall.
 
För övrigt försökte jag mig på lite HTM-träning två av dagarna men det blev bara pannkaka av det, hon blev bara lägre och lägre, och ville inte alls jobba med mig. Försökte locka och pocka, belöna upp och även vara bestämd, men inget av det funkade. Hon liksom "checkar ut" och vill inte vara med, och då är hon inte mottaglig vare sig för kommandon eller ens belöningar. Förstår inte mig på det alls, jag kommer inte åt henne och vet inte vad det är som gör att hon stänger av. Det är inte ens svåra saker som jag begär och när hon är i den där sinnesstämningen kan hon inte ens gå ett vanligt "fot". Väldigt mystiskt. Känns liksom lite hopplöst och oerhört tråkigt!!! Så tyvärr kan jag väl inte säga att lägret detta år gav mig särskilt mycket träningsmässigt, utan nog mest att det var socialt och trevligt...och sedan är det ju alltid skoj att titta på andra och klura ihop på deras utveckling. Sista dagen behövde både jag och Lyra lite mer positiva känslor och hon kändes riktigt glad på morgonen. Så när de andra körde igenom sina lydnadsprogram tävlingsmässigt så gjorde vi det också, även fast hon kanske egentligen inte skulle springa så mkt med sin tass. Men vi körde igenom en hel klass 3 utan någon hälta och alla moment var fina!!! Och framförallt, min lilla kelpie var GLAD och visade sin härliga snabba sida, hon gillade att jobba och hon kändes trygg i sina arbetsuppgifter!! En väldigt skön känsla och jag valde att inte träna något mer med henne den dagen för att behålla den goda känslan. 
 
Det var riktigt skönt att åka iväg för att få en riktig semesterkänsla! Att bara vara hemma är inte så himla kul i längden och det känns inte som att man är riktigt ledig tycker jag.
 
 
 
I fredags var jag med Cobie till Mälarhöjdens veterinärpraktik i Fruängen för att ta bort några avslagna mjölktänder.
 
Ganska avslappnad valp i väntrummet...
 
Allt gick bra och sedan blev det vila hemma ett tag...
 
Det gick dock ganska fort att piggna till och jaga flugor i fönstren...
 
 
 
Tog en löptur utan hundarna på kvällskvisten, så skönt!!
 
 
Lördag morgon på Strängnäs BK!
 
Husvagnscamp.
 
 
 
Härlig träning på fina planer!
 
 
Gruppmoment....
 
Lyra fick göra extra mycket gruppmoment, här med Saga och Ronja på varsin sida.
 
Jennys och mitt rum.
 
Vad gör jag här?
 
Ännu mer gruppmoment...
 
Rissie hade också det bra!
 
Pigg hund!
 
Tänk så fin hon är, min 11-åring!
 
Sitt stanna kvar för Cobie.
 
Kvällsdopp med några i gänget.
 
 
När man är riktigt trött åker tungan ut...
 
Glad Lyra sista dagen, härligt!
 
Duktig hund!
 
Rissie och Biggles tar det lugnt ett tag....
 
Sista dagen var vi sex stycken som klurade och tränade ihop. Första dagen var vi tolv.
 
 
Smart att förvara silverduken intill valpens bur i bilen...snyft....
 
I dag var Micke och jag en sväng till Bauhaus, och där får hundar följa med in! Perfekt att träna valpen på trånga gångar, folk, truckar, skramliga vagnar och annat spännande. Duktig hund!
 
 
 
 
 
 
Testade att åka i framsätet, det gick bra det. Han somnade på vägen hem....
 
 
 
/Cissi


Kommentarer
Lena Eriksson

Tack för ett roligt läger och kul att se Lyra pigg och glad sista dagen och så roligt att träffa Coby. Nu längtar jag tills nästa sommar då det är dax igen

2017-07-29 @ 15:36:07
URL: http://www.xn--fjllvindarnas-cfb.webdon.nu


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0