Dagarna går

Redan två veckor har gått av semestern, vet inte var dagarna tar vägen. Har kört lite hoj med Micke och tränat lite med hundarna, men inget annat vettigt. Hade velat gjort så mkt mer....och känner mig inte alls i semesterläge eller är särskilt utvilad. Trist.
 
I morse var jag och Lyra i vallhagen och tränade på de läxor vi fick av Paula på lägret. Det gick jättebra och hon svarar verkligen på de tips jag fått. Kul att de andra så att det ser ut som en annan hund bland fåren nu, dels för att vi hittat lite nycklar i träningen men att hon även har ändrat rörelserna sedan jag började med rehaben. I dag kunde hon cirkulera runt flocken i både höger- och vänstervarv, hämta flocken helt sansat och även fösa korta bitar, tjoho!
 
 
Fösning...
 
 
Fokus!
 
 
Blev 4 liter plockade i dag!
 
 
Vad är det där, undrar valpen...
 
 
I går blev det middag på Muskö sjökrog för att fira Mickes brorsdotter Leas ankomst!
 
 
Och så fyllde Micke år i dag så det firade vi lite också!
 
 
 
 
Kvällspromis på Muskö.
 
 
I onsdags var jag med hundarna i Farsta strand på kvällen för lite bad, efter agilitytävlingar på brukshundklubben.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I torsdags hälsade jag och Cobie på hemma hos min kollega Ewa. Deras storpudel Yoda blev överlycklig!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen hade freestylelaget träning och Cobie fick snacka lite med Miles och Glitz!
 
 
Den här synen. Båda avslappnade tillsammans. <3
 
 
Tänkte träna lite agility häromdagen, men det kom visst lite regn...åkte hem.
 
 
/Cissi

Lägerdags

Hemkommen efter fyra dagars träningsläger på Strängnäs brukshundklubb med ett härligt gäng lydnadsvänner! Så mysigt att vara på läger och bara tänka, prata och utöva hundträning från morgon till kväll. Just den här klubben är så bra då den har många sängplatser, stor fin klubbstuga och enorma välklippta planer.
 
Det var också första gången som Cobie sov borta, så det var lite spännande att se hur det skulle gå... Jag, valpis, Lyra och Rissie delade sovrum med Jenny och hennes tre hundar och det gick ändå helt okej. Våra vuxna hundar är ju vana vid varandra och att bo borta, så de var ju såklart lugna och duktiga. Cobie undrade nog vart han hade kommit och det var lite svårt att slappna av stundtals, men några timmars sömn blev det i alla fall. :)
 
Han fick också massor av nyttig kontakt- och störningsträning på lydnadsplanen där det var andra hundar och människor, duktig valp som jobbade på bra i korta pass innan det blev för jobbigt. Lyra hade gjort sig illa i en framtass några dagar innan lägret (vet inte vad det är men hon har fort ont om man trycker på tassen, dock inte halt längre) så hon fick mest lugna övningar. Jag passade på att göra det som hon tycker är allra jobbigast, nämligen sitt och ligg i grupp. Varje dag började med gruppmoment för alla och Lyra var med i båda grupperna, samt gjorde extraövningar med flera olika lugna och snälla hundar bredvid sig under dagarna. Hoppas att jag lyckades få en liten ändring i hennes känslor....eller en början till det i alla fall.
 
För övrigt försökte jag mig på lite HTM-träning två av dagarna men det blev bara pannkaka av det, hon blev bara lägre och lägre, och ville inte alls jobba med mig. Försökte locka och pocka, belöna upp och även vara bestämd, men inget av det funkade. Hon liksom "checkar ut" och vill inte vara med, och då är hon inte mottaglig vare sig för kommandon eller ens belöningar. Förstår inte mig på det alls, jag kommer inte åt henne och vet inte vad det är som gör att hon stänger av. Det är inte ens svåra saker som jag begär och när hon är i den där sinnesstämningen kan hon inte ens gå ett vanligt "fot". Väldigt mystiskt. Känns liksom lite hopplöst och oerhört tråkigt!!! Så tyvärr kan jag väl inte säga att lägret detta år gav mig särskilt mycket träningsmässigt, utan nog mest att det var socialt och trevligt...och sedan är det ju alltid skoj att titta på andra och klura ihop på deras utveckling. Sista dagen behövde både jag och Lyra lite mer positiva känslor och hon kändes riktigt glad på morgonen. Så när de andra körde igenom sina lydnadsprogram tävlingsmässigt så gjorde vi det också, även fast hon kanske egentligen inte skulle springa så mkt med sin tass. Men vi körde igenom en hel klass 3 utan någon hälta och alla moment var fina!!! Och framförallt, min lilla kelpie var GLAD och visade sin härliga snabba sida, hon gillade att jobba och hon kändes trygg i sina arbetsuppgifter!! En väldigt skön känsla och jag valde att inte träna något mer med henne den dagen för att behålla den goda känslan. 
 
Det var riktigt skönt att åka iväg för att få en riktig semesterkänsla! Att bara vara hemma är inte så himla kul i längden och det känns inte som att man är riktigt ledig tycker jag.
 
 
 
I fredags var jag med Cobie till Mälarhöjdens veterinärpraktik i Fruängen för att ta bort några avslagna mjölktänder.
 
Ganska avslappnad valp i väntrummet...
 
Allt gick bra och sedan blev det vila hemma ett tag...
 
Det gick dock ganska fort att piggna till och jaga flugor i fönstren...
 
 
 
Tog en löptur utan hundarna på kvällskvisten, så skönt!!
 
 
Lördag morgon på Strängnäs BK!
 
Husvagnscamp.
 
 
 
Härlig träning på fina planer!
 
 
Gruppmoment....
 
Lyra fick göra extra mycket gruppmoment, här med Saga och Ronja på varsin sida.
 
Jennys och mitt rum.
 
Vad gör jag här?
 
Ännu mer gruppmoment...
 
Rissie hade också det bra!
 
Pigg hund!
 
Tänk så fin hon är, min 11-åring!
 
Sitt stanna kvar för Cobie.
 
Kvällsdopp med några i gänget.
 
 
När man är riktigt trött åker tungan ut...
 
Glad Lyra sista dagen, härligt!
 
Duktig hund!
 
Rissie och Biggles tar det lugnt ett tag....
 
Sista dagen var vi sex stycken som klurade och tränade ihop. Första dagen var vi tolv.
 
 
Smart att förvara silverduken intill valpens bur i bilen...snyft....
 
I dag var Micke och jag en sväng till Bauhaus, och där får hundar följa med in! Perfekt att träna valpen på trånga gångar, folk, truckar, skramliga vagnar och annat spännande. Duktig hund!
 
 
 
 
 
 
Testade att åka i framsätet, det gick bra det. Han somnade på vägen hem....
 
 
 
/Cissi

Semester!

Semestern är äntligen här och hittills har den levererat till belåtenhet. Fint väder, bra träning med hundarna, mycket hojkörning tillsammans med Micke och så lite vila och pyssel på tomten i lagom fart. I morgon blir det agilitylektion hos Annica A för Cobie, rooligt! Har börjat träna in "runda" föremål/hinderstöd och även precis startat upp slalomträningen med honom, så nu behöver jag lite hjälp med mer saker vi kan börja titta på när det gäller just agilityn. Övrig träning går bra och i lugn takt, kontaktövningar, ingångar, koncentration och mycket Stå och springa fint-träning som vi behöver till kommande utställningar...

 

Lyra är tyvärr halt sedan i söndags och jag funderar på om hon har vrickat en tå. Innan ett lydnadspass haltade hon lite (men jag trodde att det var pga ojämn och stenig väg), och typiskt nog trampade jag henne på just den tassen när vi värmde upp, och sedan blev hon ännu mer halt...som inte gått över än. :( Så det blir lugna övningar och inga promenader för henne. Hoppas att hon kryar på sig till helgen då vi ska på träningsläger i flera dagar!

 

Fick i alla fall riktigt bra träning i dag när jag var på Sthlm södra BK! Först blev det agilityträning för valpis tillsammans med Pia & Lexie. Men den bästa träningen var nog efter det, då de körde två åkgräsklippare på stora lydnadsplanen....Tog med mig Lyra och Rissie dit och hittade en plätt som var färdigklippt och passade på att göra massa fjärrdirigering och sedan gruppmomenten medan gräsklipparna åkte både framför och bakom och hit och dit åt olika håll! Snacka om bra störningsträning!!! Och Lyra såg helt lugn och trygg ut i detta, så härligt att se, tjoho!! Nu ska jag leta upp fler knasiga platser och tillfällen att träna sånt på, när jag ändå inte kan göra så mkt annat för tillfället. :)

 

Semesterfrukost med nyplockade blåbär och hemgjort bröd, smarrigt!

 

Gott med stompa, stekpannebröd med smak av anis och fänkål, och min barndom!

 

 

Även trädgården levererar, så gott med hemodlat!!

 

Hammockvila.

 

Spännande besök i trädgården.

Har tappat lite fler tänder, i underkäken....sötis.
 
Sköna skogspromenader i kvällsljuset med dom här två.
 
Skogsfynd!
 
Simträning hemma hos Emmelie och Hyzz.
 
Rätt okej att bo såhär alltså...
 
Trots Hyzzens många plask i havet så följde inte den lilla kelpien efter...
 
Underbart tyckte Rissie.
 
 
Jag går nog inte längre ut tack.
 
Kan någon hämta denna åt mig...?
 
Nöjd Lyra!
 
Mina badkelpisar!
 
Efter bad blev det relax i solstolen.
 
 
Hojkörning i regn för första gången. Lite svårt att se, men jag körde inte av vägen iaf...
 
 
Det kan vara rätt fint också!
 
Vår väg.
 
En annan dag tog vi en tur till Eldtomta café, gott!
 
 
Lågfartsträning...
 
På kvällspromenad innan hältan...
 
 
 
 
 
Morgonmys! Så skönt att de har kul med varandra och även såhär i närheten av frukostbordet...
 
 
 
 
 
 
 
 
Smakar vattenmelon för första gången, gott!
 
 
 
 
 
Ännu mer bad! Lyra får simma lite istället för att springa.
 
Uppfräschning av altanen. i dag..
 
Ett litet projekt på gång....
 
God natt.
 

 /Cissi