Vackra

En bra arbetsdag, men för övrigt en skitdag. Utan att gå in på det närmare. Ont i nacken har jag också.
 
Att Micke hämtade mig på jobbet och dessutom hade med sig vackra blommor, det hjälpte ganska mycket.
 
 
 
 
/Cissi 

Vill inte bli sjuk

En lugn helg har det varit. Firade ett av mina gudbarn Edvin i fredags, med middag, lek, sagor, spel och sånt som en 4-åring gillar. :)
 
Vaknade lite småkrasslig i lördags, så har försökt vila... Blev en lugn promenad med Fia & Alva i går och Kristina & Lexi i dag. Och lite htm-träning på golfbanan och skogspromenad för att skritta i blåbärsris. Men sedan har det varit luuuugnt.
 
I dag var det årsmöte för kelpieklubbens östra lokalområde, trevligt att träffa lite kelpiefolk och vi fick smörgåstårta! :)
 
 
Fika ute i januari är inte helt fel!
 
 
 
 
Kan vi träna lite eller?
 
 
/Cissi 

Bära

Nu har klövjeväskan kommit hem och den sitter riktigt bra! Valde Hurrtas eftersom den har Y-sele för bättre passform och en smart funktion är att man kan klicka bort väskorna och använda bara selen om man vill, smart! 
 
Så nu ska den bäras tom under någon vecka innan jag börjar lägga på lite vikt. Spännande!
 
Det här med att skritta i skogen för att få henne att lyfta tassarna är ju dock inte direkt en jättekul aktivitet såhär i vintermörkret...tog en sväng i dag men är ju lite rädd för att hamna i möte med typ en arg älg eller nåt....Jag får försöka hitta någon annan bra rutin för detta, typ bygga ngt kul på tomten som träningsredskap. 
 
 
 
 
 
 
Skrittar runt i kolsvart skog...
 
 
Så småningom ska hon få bära bollar i munnen på promenaderna också, för att stärka nacke/rygg. Har köpt två lite mindre bollar med olika tyngd.
 
 
Godnatt!
 
 
/Cissi 

Sjukgymnast

Det blir ett himla rännande till Uppsala nu, men det är det värt. I dag var det dags att träffa sjukgymnasten för andra gången, men första gången efter att diagnosen fastställts. Så nu var det dags att prata rehab, övningar och reda ut alla hundra frågor (vi hann dock inte med riktigt alla).
 
Tanken och förhoppningen är ju att hon ska hålla så länge som möjligt, men utan att för den skull behöva leva som koppelpromenadhund utan kunna vara aktiv och ha kul! Lyra har den värre sorten av spondylos, den som går längs med ryggraden på sidan. Det hade varit bättre om den suttit undertill. Så det som är viktigt är att hon hålls stadig och musklad i ryggen, så att allt hålls på plats. 
 
Några stora NO NO som vi fick med oss var simning, hoppa in/ur bilen och att göra hastiga rörelser utan att vara uppvärmd. Typ springa runt på tomten och skälla ut ekorrarna, leka med andra hundar, valla får, köra inkallningar m m, utan att vara uppvärmd.
 
Det vi istället fick i läxa var mycket skritt i terräng, träna på att länga och korta stegen och värma upp ordentligt inför varje träningspass i ALLA gångarter. Jag tycker att jag alltid har lagt upp träningarna så att vi alltid börjar med något lugnt och uppvärmande, för att ta springmomenten sedan. Det har varit genomtänkt. Jag har ofta kört lite uppmjukande övningar som slalom mellan benen osv för att få igång henne. Vintertid har jag försökt värma upp både henne och mig genom att jogga runt lite först. Men jag har aldrig egentligen värmt upp i alla gångarter eller haft en jättenoggrann plan för detta... Nu vet jag bättre och kommer behöva lägga upp träningen på ett annat sätt. Och nu vet jag också att ett varmt täcke inte på något sätt ersätter uppvärmningen, som måste göras i rörelse! Intressant.
 
Vi fick även med oss lite övningar där jag trycker och hon ska spänna emot, och så lite massage vid ryggen. En klövjeväska har köpts in och tre dagar i veckan så ska vi ha den på promenad, och öka tyngden försiktigt.
 
Om några månader ska vi mäta och jämföra musklerna och se vad det har gett, spännande!
 
 
 
 
/Cissi 

Promenader

Med nyinköpta raggsockor, kaffe och en tjock filt i soffan försöker jag återfå värmen igen efter en tvåtimmarspromenad på Djurgården. Det var riktigt ruggigt, kallt och blåsigt, brrr!! Det vägde iofs upp av gott sällskap, Helena och whippeten Aston som det var alldeles för länge sedan vi sågs! Men kylslaget var det verkligen. Jag var lite orolig för att tant Rissie inte skulle orka gå så långt, men det verkade inte vara några program, hon travade på i bra fart.
 
I går blev det en ljuvlig promenad i skogen och på golfbanan i SOLEN!! Blev till och med lite htm-träning och nu har det äntligen släppt lite i mitt huvud med kreativiteten, huxflux har jag lyckats knåpa ihop drygt 2 minuter av programmet!!! Då är det "bara" knappt 2 min kvar att fixa då... Sedan ska ju allt funka i praktiken med Lyra också, så vissa justeringar kommer högst troligt behöva göras längs med vägen. Och snart börjar vi kurs också, så det här ska nog ordna sig! :) Skulle vilja komma igång med freestyleprogrammet också....känner att en liten plan har börjat ta form i huvudet....
 
Förutom promenixer har jag varit på kalas, i går var vi ett gäng som överraskade vår kompis Kerstin som fyllde 60!! Hon visste att hennes man hade fixat något slags öppet hus för henne, men inte vilka som skulle komma. Härligt att få vara med och fira, äta god mat och umgås med golden-vännerna som jag träffar allt för sällan.
 
 
Obligatoriskt gruppfoto på Blockhusudden med vår f d skola Nackademin i bakgrunden. Helena och jag startade en tradition när vi pluggade där att gå på promenad. Nu var det dock några år sedan sist.
 
Snön är nästan borta på golfbanan nu. Utmärkt träningsplan!
 
Härligt!!
 
Fick vårfeeling och köpte såna där som man tränar händer & underarmarna med...jag är så svag just där så för att orka köra mc i vår så är det nog bäst att jag börjar träna nu!
 
 
/Cissi 

Is

Lite jobbigt väder just nu, mest bara is överallt!! Har fått åka iväg på äventyr och gå promenader på andra ställen än hemma där det är mindre is, och letat andra ställen att träna på. Så trist att hundhallen i Älta har stängt ner och att det är totalt fullbokat i Haninge hela tiden...
 
Hoppas nu att detta smälter bort fort eller att det kommer ett ordentligt lass med snö!!!
 
Träningslokal hemma om man flyttar lite möbler. Underbar hjälp med spegelväggen!!
 
 
Garageträning funkar ju också.
 
 
Nöjd hund. Vi tränar försiktigt, håller oss till lugna grejer och även lugna belöningar...hoppas på bättre tider 
 
 
/Cissi 

Snopet

Här har man gått och väntat på att äntligen få träffa sjukgymnasten på Ultuna i dag igen för att göra en plan för Lyra...och så blev hon sjuk! :( Jag som hade så mycket frågor och funderingar som jag hade behövt ta upp för att veta hur jag kan träna framöver, vad vi bör undvika och om det är något som är totalförbud att göra. Trist. Nu får vi vänta lite till och hoppas få en ny tid snart.
 
Försökte köra lite heelwork på gräsmattan vid kyrkans församlingshem (bra yta, bra belysning!!) men det där lilla snötäcket som finns nu är tungt att gå i och svårt att få till detaljer i. Gaaah! Kul iallafall att vi fick hem ett nytt hundspel i dag som jag vann i en utlottning!! Så lite hjärngympa blev det. Lyra fattade det direkt, Rissie ska få prova i morgon.
 
 
 
 
 
 
 
 
Snabbt löst!
 
 
Fin träningsplan!
 
 
I går var det simträning.
 
 
/Cissi

Blå himmel

Det blev lite skönt väder i helgen ändå, härligt men kallt trots att det ju inte var så många minusgrader!
 
I går morse tog vi en morgonpromenad på Djurgården med Hans och hans fyrbenta, såklart med lite frukost i ryggsäcken. Småkyligt men ändå en bra start på helgen! På kvällen var dags att frysa igen, då vi tränade i ridhus med Kerstin och Jenny, brrrr! Eller tja, Lyra tränade inte så jättemycket, vi pratade mest, men det var nog bra att komma iväg ändå.
 
I dag blev det en tur på golfbanan och då fick finkameran följa med, det händer inte så jätteofta... Hann njuta av solen en stund innan det var dags att dra till stan och gå på julgransplundring med Estrid.
 
Här är ett axplock av dagens bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

/Cissi

Ett steg närmare...

Har pluggat en hel del de senaste veckorna, och bestämde mig under julledigheten att boka in teoriprovet för hojkörkortet. Kanske lite väl tight inpå eftersom jag ju vid det laget inte hade pluggat särskilt mycket, men då fick jag ju lite press och anledning att faktiskt ta tag i det!
 
Problemet har varit att jag har haft rätt på majoriteten av frågorna och testerna i den webbutbildning som jag köpte, och jag har även pluggat i två olika mc-kortsböcker...men jag var ändå osäker på om jag faktiskt hade koll på alla frågor. Eller alltså, det finns väl typ över 1000 frågor totalt så alla kanske man inte kan ha koll på.... Men när jag tog bilkörkort så fick jag tillgång till en körskolas frågepärmar och datorprov (jag drog på en intensivkurs till Orsa för att plugga på heltid) och lärde man sig bara dessa frågor var det inga överraskningar som kunde komma, och jag fick faktiskt alla rätt på det provet. Nu har det känts som att jag nog inte riktigt har haft tillgång till allt, utan ett axplock, vilket har varit lite nervöst. Men jag har pluggat så gott det går och det är ju inte så dyrt att skriva prov så det går ju alltid att göra om.
 
Så i dag var det dags att testa om jag hade någon koll på frågorna eller inte...lätt nervöst! Trots att jag har haft bilkörkort i typ 19 (!!) år så är det dels saker som har ändrats och sedan är det ju bara ett fåtal av frågorna som man faktiskt har hjälp av att man har erfarenhet, resten är bara att plugga in svaren såsom trafikverket vill ha dem. Och en hel del hojfrågor som såklart är ny kunskap för mig.
 
Det var SÅ skönt när jag tryckte på knappen "Avsluta prov" och det stod med gröna bokstäver GODKÄNT!!!! Inte med något jättestor marginal direkt, men det viktigaste var ju att jag var på rätt sida på strecket. Några av frågorna hade jag ärligt talat ingen som helst aning om svaret på...jag hade inte sett de frågorna i några av de testen jag gjort och jag kunde inte heller utesluta vissa svar, så där blev det rena chansningar och det var på de frågorna som jag antagligen missade. För majoriteten av frågorna kände jag mig väldigt säker på.
 
Nu längtar jag till våren så att vi kan ta fram hojarna igen och fortsätta med övningskörningen. Ett år har jag på mig att klara uppkörning.  
 
 
 
/Cissi

Storm

Stormen viner ute och det känns extra skönt att ha ett varmt hem att skydda sig i mot kylan. Var ute en sväng med hundarna och borde ha haft skidglasögonen på, gjorde ju svinont att få snöpisk i ögonen!
 
Byggde en snölykta på tomten iallafall. Man måste ju passa på när det är kramsnö.
 
 
 
 
Någon myser med täcke på. 
 
 
Jag har mindre mysigt med körkortspluggande...
 
 
Fick fina naglar igår med brunt och guld!
 
 
/Cissi 

Hopp och skutt

Nu är all julledighet definitivt slut och det är dags att rikta in sig på arbete igen, det ser ut att bli en kul och intressant vår!
 
Jag hann krama ur det sista ur de lediga dagarna på ett riktigt bra sätt. Fredag och lördag var vi mest hemma, skottade snö och njöt av vintern. Hundarna har varit på tomten och fått gå på sköna promenader där Lyra tyvärr fått gå i koppel mestadels, trist för henne med förhoppningsvis bra för hennes framtass och rygg... Hade tillsammans med grannarna börjat få ett fint längdskidspår på golfbanan efter att vi åkt där några gånger, men det är svårt att hålla det fint när det bara fortsätter att snöa hela tiden...! Så jag orkade inte ut och göra nya spår varenda dag. Hoppas att det töar lite och sedan fryser på så att man kan få till hårda bra spår att köra på.
 
I går var jag på Globen med Estrid och Elsa för att titta på Disney on Ice. Mysigt att få hänga med mosters fina! <3 Senare på kvällen var det dags för att fira Monica som fyllt 40 år genom att testa Bounce, en stor relativt nyöppnad tramponlinpark i Kungens Kurva med en massa studsmattor som var HUR kul som helst!!
 
När vi kom dit kryllade det av barn överallt som hoppade, gjorde volter och sprang runt...kändes som att vi kanske var lätt överåriga i sammanhanget, haha. Men det som var bra var att vi hade bokat ett kalas vilket gjorde att vi hade med oss en guide/coach under vår hopptimme som såg till att vi fick testa allt och när vi var på en station så fick inga andra än vi vara med. Lyxigt och det innebar att vi inte behövde använda vår tid till att köa. Kan rekommenderas!!
 
Vi körde någon slags spökboll/dodgeball på en station, en annan var bara allmän fri hoppning, en tredje var en lång studsmatta där man kunde hoppa och göra tricks för att landa i på stoor fluffig uppblåsbar kudde (obs jag avstod från tricksande och hoppade mest bara, lite självinsikt har jag faktiskt...). Den fjärde grejen vi hann med var hinderbanan X-park, som en Ninja Warrior-bana där man skulle springa på väggar, klättra, hoppa, gå armgång, gå på lina, slänga sig i lianer och lite annat skoj. En del var lite väl svårt men kul att prova på ändå och alla kunde köra efter sina förutsättningar. Efter hopptimmen (som tog slut alldeles för fort, men det var nog ändå bra för våra halvdant tränade kroppar, haha) fick vi ett eget kalasrum med pizza och lemonad! Vi avslutade kvällen med en smaskig fika inne på Heron city för att sammanfatta kvällen, jättemysigt.
 
I dag känns det i kroppen att man hoppade kan jag säga... Tydligen ska 10 minuters hoppande motsvara 30 minuters löpning. Ja det lär väl bero på hur man hoppar, men det låter ju bra iallafall!!
 
 
Älskar lediga helgmornar med tända ljus och kaffe....
 
...och livestreaming från MyDog i Göteborg där flera vänner tävlade freestyle och heelwork to Music! Här är Kerstin och Miles!! <3
 
Lyra har de senaste dagarna hållit sig nära Rissie, vet inte om hon har haft ont eller vad det är, men ganska gulligt när de för ovanlighetens skull delat sovplats.
 
Det inhandlades ett Back on Track-nättäcke som hon har haft på sig en del när hon varit inne. Är bra för blodcirkulationen och vid spondylos. Här ser hon kanske inte jättenöjd ut men jag upplever att hon tycker att det är helt okej att ha det på sig.
 
Massor av snö, det är så vackert!!
 
Det ska rullas på promenaderna....
 
Lyra i sitt eget Narnia...
 
 
 
Bra med snöslunga.
 
 
 
Andra gången det kom såhär mycket snö på bara några dagar...mycket skottning.
 
 
Blev lite bubbelbad på lördagkvällen, bästa årstiden!
 
Disney on Ice var fint. Duktiga skridskoåkare och jättefin rekvisita!
 
Jag och gullungarna! <3
 
 
 
 
 
Dags för Bounce! Då måste man ha särskilda hoppstrumpor.
 
Lyxigt att ha hela stationen för oss själva!
 
Dodgeball.
 
Freejumping!
 
Big bag där man kunde göra volter...
 
Hinderbanan började med att försöka springa upp på väggen. Jag klarade den i mitten, yeah!
 
Maria har fått grepp om kanten.
 
Nöjda hoppare!! Saknas fyra personer på bilden som redan sprungit vidare till nästa grej...
 
Kalasmat efteråt! :) 
 
 
/Cissi

Domen

Äntligen har vintern kommit på riktigt!! I morse var det -23 grader och en hel del snö. Kanske lite väl kallt, men när jag träffade Fia & Alva för en förmiddagspromenad i Tyresta nationalpark var det "bara" -20 och det gick upp några grader allt eftersom.
 
I går kom det efterlängtade samtalet från ortopeden på Ultuna. De hade då tittat på röntgenbilderna som togs på höger framtass och på hasen, samt ryggbilderna från Haninge djurklinik från i somras. Framtassen hade glädjande nog ingen som helst artros men troligtvis en inflammation i en sena. Lyra har ju visat smärta i femte tån (den längst till höger) och även i de små sesamoidbenen som finns under senorna i tassen. Förhoppningsvis kommer detta att läka av sig själv om jag kan hålla ifrån henne att belasta tassen så mycket med snabba starter och stopp (jätteenkelt på en kelpie, hmmm).
 
Höger bakben var inte heller någon större fara. De hittade två ställen som hade början till artros vid hasen, men det är än så länge så pass lite att det inte är någon fara, men bra att veta om. Glädjande svar med andra ord!!
 
Det som däremot var mindre bra visade sig på de ryggbilderna som Haninge tagit. När jag var där i juni och tog dem och pratade med ortopeden där så fann han att det finns en lindrig spondylos mellan ländkota 2 & 3, och att den är så pass liten att det inte är någon fara, det kan inte vara där problemet sitter. Radiologen och ortopeden på Ultuna sa samma sak om detta, men däremot hittade de på bilderna även tre andra spondyloser längre fram som troligtvis är problemet. Sammantaget med min beskrivning av Lyras agerande i agilityn, hur hon reagerade vid tryck, vridningar och sträckningar hos ortopeden, så stod det alltså klart att det högst sannolikt är just detta som är vad jag letat efter. Vi har en diagnos!
 
Spondylos uppstår när diskarna mellan kotorna blir mindre elastiska, de liksom torkar ut och rörligheten mellan  ryggkotorna ökar. Då blir det pålagringar och bildar taggar under eller mellan kotorna som senare kan bli som bryggor mellan dem. Ryggkotorna ”växer ihop” och ryggen stelopererar typ sig själv. Risken finns att nerver kommer i kläm när detta sker. Och att de blir stela och får rörelsestörningarna kan ju leda till att de får ont i andra delar av kroppen. Det är alltså inte säkert att de är i ryggen som de har som mest ont, utan det onda kan visa sig på andra ställen. I Lyras fall sitter spondyloserna på sidan av kotorna och inte under, det hade dessvärre varit en bättre prognos om det suttit just i underkant. :(

Om spondylosen sitter mellan sista ländkotan (L7) och första sakralkotan (S1), kallas det L7/S1-syndromet och det är ganska vanligt bland vallhundar. Det kan bildas om de kryper mycket eller som just vallhundar rör sig, sådär smygande med korset högre upp än resten av ryggen så att det blir en sträckning där. Men på Lyra såg detta jättefint ut vilket var skönt. Det är ju alltså inte helt ovanligt på kelpies med spondylos och flera av hennes släktingar har någon slags ryggproblem så man blir ju inte förvånad.

Det är såklart väldigt tråkigt att det faktiskt är något fel och att det är något som inte går att reparera. Har man det så har man det och det går bara åt ett håll....men det finns sätt att göra utvecklingen långsammare genom att t ex se till så att hon är bra musklad i ryggen. Och i värsta fall behövs antiinflammatoriskt och smärtstillande. Vi har fått en tid hos sjukgymnasten Kjerstin på Ultuna för att få träningstips, övningar och även vad vi bör och inte bör göra framöver. Förhoppningsvis kan vi ju faktiskt få fortsätta med mycket av det vi gör i dag och ha ett härligt aktivt liv även framöver! Dock är agilityn helt över för vår del, det är något man absolut måste avstå ifrån. Och för tillfället ska hon inte skutta i snön, göra några snabbar starter/stopp, kampa och göra höga hopp i allmänhet.... Men jag hoppas ju och gissar att vi kan fortsätta med HTM och freestyle (där jag får anpassa efter förutsättningarna), rallyn och kanske till och med lydnaden. Och spår på inte alltför kuperade områden kanske (om det inte är så att hon inte får dra, hon är ju rätt pigg i spåret....).
 
Trots att det är trist så är det ändå så oerhört skönt att till slut få veta att det faktiskt är något fel. Min magkänsla har ju sagt det ganska länge men jag har ju inte lyckats få fram vad det är. Alla jag har tränat agility för (och med) har ju sett det, men kanske har det varit så att Lyra bara inte gillar just den grenen och att det är därför hon stannar, springer från plan, inte kan göra tighta svängar? Nä jag har aldrig trott det, en hund som älskar att arbeta tror jag inte väljer bort något så häftigt som just agility. 
 
Efter att ha famlat i mörkret ett tag känner man ju sig som att man har Münchhausens syndrom eller liknande...man inbillar sig att hunden är sjuk eller hittar på! Och man blir osäker på vad man kan träna, hur mycket man kan pressa, eller om man ska lägga ner all träning totalt? Jag vill ju ändå att hon ska hålla så länge som möjligt och vill verkligen inte ta sönder henne! Så därför känns det bra. Och också att spondylos med hög sannolikhet inte orsakats av att jag har tränat henne för hårt eller fel (jo det hade kunnat varit så om jag kört skydds eller agility med henne som valp/unghund med så är ju inte fallet). Man vet i dagsläget inte riktigt vad som orsakar detta, men som tur är så forskar just den här ortopeden och sjukgymnasten just i detta ämne, så det känns som att jag är så nära expertisen jag kan komma!!
 
Jag ser verkligen fram emot att få träffa Kjerstin snart igen och få mer information om vad vi ska göra framöver.
 
 
På kvällspromenad i kylan...
 
Viktigt att rulla sig på vägen....
 
 
Kyrkan.
 
 
I skogen.
 
 
Skottning på altanen.
 
I eftermiddags.
 
Vår väg.
 
Blev en tur på längdskidorna på golfbanan, härligt!
 
 
Några grannar har åkt lite också så vi jobbar tillsammans upp ett ganska fint spår.
 
På vissa ställen gjorde jag nya spår...
 
Snönos på tomten.
 
 
 
 

 
 
 En av de bästa leksakerna, kartong!!
 
 
/Cissi

Ortopeddags igen

I dag har vi varit på Ultuna för andra gången. Denna gång fick Lyra träffa en ortoped. Hon fick en ordentlig och nogrann genomgång och jag är så glad över hur snäll min lilla bruna är och bara finner sig i hanteringen!
 
Ortopeden fick fram samma reaktioner som sjukgymnasten fick för två månader sedan, dvs i ryggen på två ställen, i höger framtass och höger bakben/has. Lyra reagerar alltså tydligt men det känns inget konstigt eller svullet, svårt! Hon är fortfarande mindre musklad på höger sida och ser lite spänd ut i rörelse.
 
För att gå till botten med det så blev det röntgen, åtta bilder totalt som specialist ska titta på, tillsammans med röntgenplåtarna som Haninge Djurklinik tog i somras på ryggen.
 
Så nu är det bara att hålla tummarna för att de inte hittar några konstigheter.
 
Kvällen har varit väldigt lugn, som den ju blir när man har varit nedsövd... inte ens den stora snömängd som fallit de senaste timmarna var speciellt intressanta...
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Nytt år!

Nytt år och nya möjligheter. Är så nöjd över att jag tagit ledigt i dag 2 januari också, och i morgon ska jag bara jobba halvdag. Man får passa på när det är möjligt.
 
Nyårsafton tillbringades med ett härligt gäng vänner, barn och hundar hos Jessica och Björn i Vissvass by i Tyresö. Alltid lika trevligt, gott och avslappnat! Och mysigt att sova över och hänga tillsammans hela nyårsdagen, vi kom inte hem därifrån förrän 20-tiden i går kväll.
 
Nyårsafton började med en löptur med denna kompis. Skönt att ta ut sig lite innan det börjar smälla. Lite jobbigt bara med mitt sabla knä som verkligen inte vill vara med...ont. :(
 
 
Men såhär glada blir man efter löpturen och sedan en promenad på golfbanan!
 
 
 
14 personer runt middagsbordet....
 
 
Smarrig förrätt.
 
Rissie hade koll på köket.
 
Mysig kväll/natt!
 
Full fart i köket, som senare under natten blev ett dansgolv...
 
Frozen margaritas coming up.
 
Gott nytt år med tomtebloss!
 
På morgonpromenad för att hälsa på hästarna.
 
Eftermiddagspromenad i solen med hela gänget. Retrievrarna badade i havet...
 
 
Att ha varit ledig i över en vecka med Micke och hundarna har bara varit SÅ skönt! Veckan i fjällen var verkligen avslappnande. Med slalomåkning, längdskidåkning, skoterkörning, hundpromenader och tid i stugan med bastubadande, sällskapsspelande, korsordslösande och bara slappande. Väldigt skönt!!
 
 
Fina längdspår uppe på Höglandet.  
 
 
 
Testade även elljusspåret dagen efter. Rätt mycket träningsvärk blev det...
 
 
Vacker morgonpromenad!
 
Fin slalomåkning!
 
Patrik och Andrea.
 
 
Mackmyra sky bar.
 
Paus i restaurangen.
 
Lampor i skidstavar...
 
 
 
Härligt med snöpromenader!
 
Att vila i soffan är viktigt.  
 
Härlig skotertur på fjället!
 
 
 
 
 
Paus vid våffelstugan.
 
Hittade några andra som också pausade från sin skidtur...
 
Det var lite snöfattigt på sina håll, men vi kom fram ändå....
 
Högst upp på fjället var det vackert!
 
 
Vi hittade en renflock...
 
 
 
 
 
 
 
 
Fin solnedgång på hundpromenad.
 
Tack för i år Lofsdalen!
 
 
På vägen hem mötte vi ännu fler renar...
 
 
 
 
En sjö på vägen hem till Stockholm som vi passerade i farten...
 
/Cissi
RSS 2.0