Träningsboost

Den här helgen har vi fått oss en ordentlig träningsdos, så roligt!! I lördags var vi i Upplands Väsby-hallen i sju (!!) timmar då vi hade en liten miniträff för de Walkaboutare som kunde vara med. Lyra och Lexi från ena kullen och Magi, Myx, Minn och Pod från den andra kullen. 
 
Det blev en riktigt kul dag med massa snack, många jämförelser om våra hundars likheter och olikheter, och såklart diskussioner och funderingar kring träning! Vi hann med att träna lydnad och brukslydnad, htm, rally och lite annat nyttigt. Verkligen inspirerande och kul!!
 
På kvällen tänkte jag och Micke gå på bio, men det fanns inga intressanta filmer på vettig tid, så det blev middag ute på stan och en lite kylig promenad på söder istället. Och jag fick en underbart god Nutellacheesecake!!!!
 
I går var det dags för oss att vara med på vår första organiserade rallyträning. Jag har ju tränat det väldigt lite och klarat mig ändå bra på de sex tävlingarna vi startat. Men nu inför Avancerad klass så behöver vi steppa upp lite och faktiskt träna banor och även de nya skyltarna. Och det svåraste, att samtliga skyltar även ska kunna göras med Lyra på min högra sida. Det är lite klurigt! Så därför var det perfekt att hänga på när hemmaklubben anordnade två timmars banträning i Nykvarns hundhall! Det var riktigt roligt. Mycket träning, gott fika och trevlig gemenskap.
 
Jag har ju inte alls fastnat för rallyn och har inte tyckt att det är särskilt skoj, men i går kände jag faktiskt ett litet uns av att det faktiskt KAN vara lite kul! Eller snarare att det är utmanande, dels att utmana sig själv att INTE stressa upp sig över alla skyltar, att klara av att gå banan, göra det som står och samtidigt ha med mig Lyra med en fin attityd. I tävlingslydnaden så strävar du ju efter att vara inne i en "bubbla" hela tiden tillsammans med hunden, det ska vara fullt fokus och man (många iaf) lyfter knappt blicken mot tävlingsledaren för att det är så viktigt att vara ETT tillsammans med sin hund. Släpper man det så kanske hunden också tänker att den kan släppa tanken på arbete, och den tappar koncentrationen, drar iväg (om man har en unghund) eller inte vet vad som förväntas. Man går för det mesta med en ganska låst blick på en punkt långt där borta, och mellan momenten tittar man bara oftast på hunden när man förflyttar sig till nästa moment. Så är i alla fall jag lärd och har tränat förut, och ser att många andra gör så också.
 
Med Lyra har jag verkligen tränat på att jag ska kunna titta upp och att hon ändå ska kunna fortsätta jobba. Det ska liksom inte hänga helt och fullt på MIG, hon ska förstå att kunna jobba ändå och hon får ta ett ansvar i det. Med tanke på att hon är rätt störningskänslig och även har lite vakt/osäkerhet så har det också varit en trygghet för mig att jag kan hålla koll på omgivningen så att vi inte överraskas av t ex en lösspringande hund (då det troligtvis skulle smälla...). Jag tränade särskilt på detta väldigt mycket i början av vår tävlingskarriär då jag såg att hon hade ett stort behov av att se sig om när vi kom in på tränings-/tävlingsplanen. Därför experimenterade jag en del med att hon vissa gånger skulle få sitta och titta lite först innan vi gick in, eller att jag hade henne rätt så fritt när vi gick in på tävlingen, så att hon verkligen få tid till att scanna av så att hon sedan skulle kunna släppa det. Andra tillfällen testade jag har ha nolltolerans i att titta, hon skulle istället lita på mig att jag skulle sköta det åt henne.
 
Var vill jag komma med detta? Jo, att i rallyn så känner i alla fall jag att det är helt omöjligt att gå i den där lydnadsbubblan eftersom jag behöver titta på skyltar och tänka på vad jag ska göra (är ju MYCKET lättare att göra något när en person säger åt en vad man ska göra som i lydnaden, än när man ska göra det vid en skylt av sig själv), skyltarna och momenten kommer väldigt snabbt efter varandra och det går inte alls att förbereda sig på varje grej som man gör i lydnaden. Det krävs därför att hunden hänger på och tar eget ansvar. DET är en utmaning att få ihop detta och att släppa tänket från lydnaden, och jag är glad över att jag redan har tränat det till viss del. Men vi har en hel del att träna på i just detta, vilket är det som jag insett är roligt. Härligt när man kommer till insikt och kan utveckla sin hundträning genom att hitta saker i andra grenar på det här sättet! :)
 
 
Två banor och tre andra träningsstationer, många skyltar men väldigt nyttigt för mig som stressar upp över detta...
 
 
Även den här sötnöten fick vara med och träna! <3
 
 
Duktig hund!
 
Några bilder från lördagens träningsdag. Några är tagna av mig, någon av Sandra och Kristina, resten av Anheele. Tack för dem!
 
Vi pratade mycket om vikten av uppvärmning (då det har blivit extra viktigt just för oss med Lyras rygg. Så vi började träningen med just uppvärmning i alla gångarter för hundarna.
 
Lyra och jag kör fritt följ med störningar, duktig hund!
 
Hon kändes riktigt fin!
 
 
 
 
Sedan blev det HTM och jag fick massor av bra feedback på vårt program och träning, grymt bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Söt!
 
Lite paus i träningen och utbyte av erfarenheter.
 
 
Pod är väldigt lik Lexi och Lyra!
 
 
Hej hej!
 
 
Termosvaktare.
 
 
Rissie är statist till platsliggning med Myx.
 
 
 
 
Tjipp!
 
 
I fredags var jag för övrigt till veterinären med Rissie för att träffa en hudspecialist för hennes infektion vid munnen. Bakterieodling är satt så nu väntar vi på svar från det. Tills dess ska vi tvätta med vanlig alcogel och schamponera med Malaseb varje dag. Hoppas nu att vi kan hitta något som hjälper. När jag sökte hjälp för ca 2 år sedan så blev det aldrig riktigt bra, så nu när det blossat upp igen valde jag att gå till en specialist. Håll tummarna!!
 
 
Duktig hund hos veterinären som lät sig hanteras och gnuggas på såren utan protester.
 
 
Belöning fick bli en leksak.
 
 
Själv belönade jag mig med en wienersemla, sjukt gott!!
 
/Cissi

Inte helt mörkt

När man hinner komma hem från jobbet och gå långpromenad innan det blir mörkt!! Snart är det verklighet varenda kväll.
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Vårig helg

Har varit en mysig och inspirerande helg. I fredags blev det tjejmiddag hos en kollega. Fantastiskt god libanesisk mat och många skratt med ett härligt gäng fina kollegor.
 
I lördags åkte jag fram och tillbaka till Kungsör hundarena för att hjälpa till på freestyle och HTM-tävlingar i klass 3. Så otroligt inspirerande att stå och köra musiken åt alla duktiga och modiga ekipage!! Hemma väntade sedan Micke med hemgjord pizza, vin, brasa och film!! 
 
Full av inspiration tog jag och hundarna en långpromis på söndagen med skritt-träning i skog och htm-träning på golfbanan. Positivt var att jag lyckades utveckla några sekunder till på programmet. Negativt var att Lyra var svårtränad och kändes lite låg (Osäker? Ont? Omotiverad? Vet inte!). Så vi avslutade med massa bus och gick sedan hem och vilade. På eftermiddagen tog jag med mig filmkameran ut och körde ett pass till. Gick lite bättre men fortfarande känns det alldeles för osäkert, även i de positioner som jag vet att hon verkligen kan!! Måste vara situationen som gör det? Får fundera vidare och har fått lite idéer från flera håll som jag ska testa. Hon har iallafall inte haltat på några dagar!
 
 
Kungsörhallen från dj-hörnet.
 
 
Fina specialrosetter för Årsmötesdansen!
 
 
Promenad och filmning. 
 
 
Någon ligger och solar...
 
 
Skritta i skogen med koppel på stärker musklerna, men är lite jobbigt...
 
 
Skönare att rulla!
 
 
 
 
Nutellasemlor blev det i helgen, mmmmm!
 
 
/Cissi 

Godisleverans!

I går kom första sändningen av priserna från Prima Dogs bildtävling jag vann häromdagen! En hel kartong full med massa olika sorters ben och godis, hur bra som helst ju!!! Glada och nöjda hundar. Och kul att prova lite nya grejer, kanske kan bli någon favorit som vi köper senare. Nästa vecka kommer andra delen av priset som är en fodersäck.
 
Tyvärr var Lyra halt på kvällspromenaden när vi gick med klövjeväskan på. :( Lite oklart om det satt fram eller bak (kolsvart ute och endast en guppande pannlampa gjorde det lite svårt att fastställa...), eller jag tyckte att hon haltade på båda benen på högersidan. Klämde igenom henne hemma och hon reagerade en del. Tröttsamt.
 
 
 
 
 
 

/Cissi

Årets Walkabout!

Även fast vår uppfödare inte finns kvar med oss så har vi ändå fortsatt att dela ut Årets Walkabouthund. Maria lämnade efter sig ett antal priser som vi tror hon hade tänkt ha till detta och så känns det ju både fint och roligt att få ha ett sådant pris, även om vi "bara" är två kullar.
 
Lyra fick priset 2014 då hon blev lydnadschampion. Och nu när vi sammanställde 2016 års tävlingsresultat så landade det på henne igen! Denna gången snarare för bredden än höga resultat. För trots att hon var halt och sjuk i stort sett hela hösten hann vi ändå med att tävla en hel del under våren. Vi hann få ett 1:a pris i lydnadens elitklass, fixa ett felfritt agilityhopplopp, tre uppflyttningsresultat i rallyns nybörjarklass och tre uppflyttningsresultat i fortsättningsklassen. Hon fick då titlarna RLD N och RLD F. Sedan debuterade vi i både freestyle och heelwork to Music klass 1 i april, vann båda grenarna med fina poäng. Några månader senare debuterade vi i klass 2 i båda grenarna och fick även då uppflytt varav en vinst. I höstas mellan hältorna knep vi titeln HTMII då vi tävlade ytterligare en klass 2 som vi vann!
 
Så roligt att ha provat på alla dessa olika grenar och alla deras helt olika utmaningar. Väldigt lärorikt och inspirerande! Och så har man ju också träffat en hel del nya hundmänniskor vilket alltid är skoj!
 
Så visst är vi stolta över priset vi fått. Och konkurrens fanns det ju, t ex blev en av brorsorna lydnadschampion i år, så nu har kenneln två championer, kul!!!
 
 
 
 
 
 
Priserna för 2014 och 2016 står på bästa platsen i vardagsrummet.
 
/Cissi

Bild på min bästa fyrbenta vän

I går fick jag ett roligt besked att jag vunnit en bildtävling på PrimaDog Sveriges Facebooksida, där man skulle berätta varför min hund är min bästa vän.
 
Jag kom direkt att tänka på en av de finaste och mest känslosamma bild jag vet. Den som Micke fick ta på mig och Rissie efter att vi tagit vårt första 1:apris i lydnadens elitklass! Det var både hennes och mitt första godkända resultat i klassen och alltså en stor dag. Jag var såå stolt, och det ser ut som att även hon känner detsamma.
 
 
 
"Det här är min bästa vän Rissie. I 11 år har jag haft förmånen att ha henne vid min sida, och jag hoppas att hon stannar några år till. Rissie och jag har upplevt så mycket tillsammans, och hon har funnits där i både bra och dåliga stunder, i framgång och i motgång. Med tiden växer man liksom ihop på något sätt, man kan varandra och ofta behövs inga ord. Hon är en stor del av mig och min bästa vän."
 
Tillsammans med beskrivningen så vann vi alltså det fina och ärofyllda priset! :) Så nu ser vi fram emot en leverans av lite hundmat och godis.
 
/Cissi

Förkylt!

Den här helgen skulle ju blivit så mysig med middag och övernattning hos vänner, hundträning och så hade jag äran att få vara ordförande på golden retrieverklubbens Stockholmssektions årsmöte! 
 
Men nää. Blev risig redan i fredags och insåg att det fick bli en helg i soffan under en filt...Med ett lass näsdukar, halstabletter, hostmedicin, nässpray och te... Och allt kul fick ställas in. Tråkigt!!!!
 
Blev ändå några promenader i solen på golfbanan i vårvädret!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick kennelklubbens tidning Hundsport häromdagen och en härlig bild på oss i finalgänget från Stockholms Hundmässa! (förutom att jag ser typ 1 m bred ut, haha, inte min form på klänningen)
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Tuppenja!

Det är inte varje dag man hänger med en tupp, särskilt en som är så viktig som den här. 
 
Tuppen är en del av det förändringsarbete som Kommunal gör och är ansiktet utåt för den medlemsdialog som precis dragit igång. Genom att skanna av sociala medier har tuppen koll på allt som sägs om Kommunal. När man som medlem gillar det Kommunal gör, då är den glad. Är man missnöjd, då visar den det. Den hjälper helt enkelt förbundet att förändras. Man kan läsa mer om "Kommunal vaknar" här: https://www.kommunal.se/kommunal-vaknar/
 
 
Tuppen står på laddning, så jag passade på att ta en selfie med honom, eller en s k Tuppfie! :) Såg sedan att jag hade hela handen full av bulle, haha...
 
 
Vi chillar lite inne hos ordförande, tuppen och jag. :)
 
 
 
Just nu söker för övrigt vi efter två nya kollegor till mig. Vi är tre ledningsassistenter åt de fyra personer som finns i ledningen. Och nu ska de andra två assistenterna gå i pension! Så passa på och sök vetja! Vi behöver kompetenta, serviceinriktade, flexibla och professionella assistenter.
 
 
 
 
/Cissi 

Tankat hund hela helgen

Har haft en härlig och lugn hundhelg hos Rissies uppfödare. Ibland är det skönt att bara vara på landet och få den där stora dosen hund, och egentligen inte göra så mycket annat (jo förutom några timmars jobb då datorn var med...) än att gosa, klappa, gå promenader och äta, typ. Att få gulla med valpar är ju också väldigt bra för valpsuget, man blir liksom lite mätt och nöjd att åka hem. :)
 
I kväll har Rissie och jag varit på simmet. Hon fick testa jetstreamen för första gången på flera år. Jag körde med den ibland när vi simtränade för några år sedan. Ska nog börja använda den, bra träning att simma med lite lätt motstånd så att hon börjar använda bakbenen bättre!
 
Lyra var för övrigt jättehalt på höger fram på middagspromenaden, hoppas VERKLIGEN att hon klivit på ngn liten sten eller annat ofarligt...! Orkar liksom inte med mer hälta!!!
 
 
Mat snart?
 
 
Vila. 
 
 
Ut på tur med klövjeväska på. 
 
 
Så söt!
 
 
Ge mig dina ostbågar NU!!
 
 
Rissie ville inte åka med hem utan parkerade här istället.. 
 
 
Kolla här vad som stod i senaste numret av tidningen Brukshunden, i reportaget från Hundmässan i december! Härligt att showen uppskattades och tänk att VI fick vara med!!!!
 
 
 
/Cissi 

Kursstart

Jag älskar kurser! Och nu var det alldeles för länge sedan vi gick en, så det är dags. I går startade onlinekursen för programutveckling i Heelwork to Music (man fick välja det eller Freestyle) som pågår i en månad.
 
Håller ju på och bygger ett program till klass 3, så det ska bli spännande att se vad vi kan få hjälp med här. Har några grejer jag känner att jag vill förändra i men framförallt behöver jag få inspiration till att bygga vidare och få det klart. Har byggt ca 2 minuter men har nästan lika mycket till att göra...
 
Hoppas att det här ska ge mig den feedbacken och inspirationen jag behöver! 
 
 
 
/Cissi
 

Släppa taget

När man försökt och försökt, och försökt ännu mer. I flera år. På olika sätt, med olika argument, med olika metoder och med olika känslor. Bönat, bett, resonerat och kommit med konstruktiva förslag. Gett det tid. Tänkt på framtiden. Sett saker ur olika synvinklar. Velat höra alla sidor av myntet och inte velat välja sida för något man inte ska behöva göra. 
 
När man bara vill blicka framåt och få en så normal relation som möjligt med sin pappa. Men han vägrar. Trots att det inte är varken jag eller min syster som har gjort något fel, utan han själv som satt hela familjen i en sits som han uppenbarligen inte kan backa ifrån. För det är principer och stolthet i vägen. Och en massa annat. Och ett orättvist ultimatum till oss barn. Som tydligen är värt så mycket mer än att behålla kontakten och försöka bygga upp relationen igen.
 
Det är så fruktansvärt sorgligt. Jag hoppas att jag aldrig någonsin blir som honom.
 
Antar att man till slut måste släppa taget och ge upp. Trots att hjärtat gråter. 
 
Det får bli en bild som gör mig glad och påminner mig om härliga dagar istället.
 
 
/Cissi
RSS 2.0