Hundmässan!

Nu är Stockholm Hundmässa över för detta år och jag har klivit ur mässbubblan som jag i fredag klev in i. En väldigt trevlig bubbla där tiden känns allt för kort och jag vill stanna längre i!!
 
Som vanligt har det varit fantastiskt mysigt att få träffa hela finalgruppsgänget och hänga med dem hela helgen, bo på hotell tillsammans, äta goda middagar, skrattat massor, planerat, funderat, lärt sig nya saker, jobbat hårt och såklart njutit av vackra hundar. Tänk vilken lyx att få tillhöra det här gänget som år efter år med Hans i spetsen får det här att fungera och vara en av världens mest omtalade utställningar just eftersom det varje år är ett nytt tema som verkligen går all in hela vägen!! Jag vill inte ens tänka på hur det ska bli när Hans inte längre kommer ha hand om det, han som under hela året planerar, köper grejer och har så otroliga idéer. Men men, man får njuta så länge det varar.
 
Och förutom finaljobbandet så stod lite annat på schemat också. Var på plats kl 07:00 på lördagmorgonen för att soundchecka inför SM i Freestyle och Heelwork to Music, som började strax efter kl 08 och som jag var DJ på. Det pågick ända till 12:30 och som vanligt var det väldigt inspirerande att se alla duktiga ekipage tävla, och som vanligt fick jag känslan att jag ju också vill vara med där!!! Men hmmm....då måste jag ju se till att fixa ett klass 3-program och tävla lite kanske först... Allting avslutades med trevligt mingel och kennelklubbens ordförande höll ett kort tal till landslaget som tidigare i år tog Guld på VM! Sverige är verkligen på gång nu!!
 
Jag hann inte så mycket mer då det sedan var dags att gå direkt till lunchen och förberedelserna inför finalerna. Allt gick bra och den där känslan sekunderna innan finalerna startar, då allt är nedsläckt och vi står bakom och bara väntar på att det ska dra igång, den är speciell!
 
På kvällen var det den stora domarmiddagen och lite nattsudd, mycket trevligt (vi hade som vanligt ett eget rum och satt inte med domarna, tror vi hade mer än dubbelt så roligt som dem, hehe). Hade sedan lite sovmorgon på söndagen då jag inte behövde vara på plats förrän vid 09, denna gång med Lyra med.
 
Jag hade nämligen blivit tillfrågad om att hålla i en lydnadsuppvisning i aktivitetsringen, och självklart tackade jag ja till det, och drog ihop ett gäng duktiga vänner! Vi hade satt ihop en blandning av alla fyra olika klassers moment som skulle rymmas på en kvart. Tyvärr kunde jag inte vara med på lördagen då jag ju satt på SM, men söndagens uppvisning var jag och Lyra med på, jättekul att få visa upp och inspirera lite! Så skönt också när man har en hund som med åren har blivit så trygg i den här väldigt speciella och stökiga mässmiljön (hon har ju fått vara med på diverse uppvisningar de senaste åren nu) så det är bara roligt att gå in och visa upp fina saker! Hon låste sig en gång bara i fjärren men för övrigt var hon bara bäst! <3 Efteråt stod vi i brukshundklubbens monter och svarade på lite frågor.
 
Hann sedan gå ett shoppingvarv (och för ovanlighetens skulle blev det en hel del shopping!) och en sväng med Maria och min gudson Edvin för att titta på djurambulansen, spännande värre. Sedan tog tiden slut alldeles för fort som vanligt och det var dags att springa iväg med Lyra till hotellrummet och sedan förbereda sig finalerna igen. Hade som vanligt velat haft mer tid och hunnit titta lite på agilityn och kompisar som tävlade rally, hälsat på mer i rasklubbsmontrarna och tittat på utställningarna. Men inget av detta hann jag med. Körigt värre alltså, men kul ändå!
 
Även söndagsfinalen gick som smort, och trots att både min och Conny som släppte in hundarna hade trasiga headset så att vi inte kunde kommunicera med övriga som vi brukar, det blev lite knepigt då det är mycket snack i de där mickarna oss emellan, men som tur är så är vi så inkörda på vad vi ska köra så det flöt på ändå.
 
Som vanligt avslutades helgen med en mysig middag för hela gänget efter att allt plockats ihop. Sedan blev det ut till Spånga för att hämta Cobie och Rissie, som hade tillbringat några dagar hos dels mamma och dels syster med familj.
 
Nu är det ett helt år kvar till nästa gång. Temat är nästan bestämt och det ska bli spännande att se hur det byggs upp. Jag längtar!! 
 
 
Genrep med lydnadsgänget i aktivitetsringen på fredagen. Sista justeringarna och känna lite på mattan och stämningen.
 
Sedan vidare till finalringen för ytterligare ett genrep.... Som vanligt med en helt otrolig dekor. Denna gång med vikingatema.
 
Såklart Lyra fick känna på finalringsmattan lite....
 
Runstenar som prismarkeringar, vid varje prisutdelning sänks de ner från taket, snyggt.
 
Finalinledningen detta år var en saga som lästes på isländska och engelska, och så presenterades ett antal raser från den tiden.
 
T ex den maffia irländska varghunden.
 
Sagan börjar uppläst på isländska... Och med isländska fårhundar och en islandshäst. Fint.
 
Hans arrangerar och informerar vår gäng.
 
Tobbe som ska vara träl fick träna lite, haha...
 
Fina dekorer. Som alltid.
 
 
Allt står klart på fredagkvällen inför helgen. Nu fattas bara alla hundar och allt folk!
 
Såklart är mässan upplyst i kennelklubbsgrönt!
 
Mitt hotellrum med fyra sängar faktiskt!
 
Första natten delade jag med franska bulldogen Icon.
 
Andra natten var Lyra med, och även tvåbeningen Madde.
 
Mysigt att bo på hotell, man får rulla runt i en stor säng, få nya mjukisdjur, en massa tuggben och så väntar roliga aktiviteter!
 
Lördag morgon kl 07:00 i Svenska Hundfreestyleklubbens tjänst.
 
Musikbordet. Bästa utsikten att vara DJ ju!
 
Fina rosetter stod på spel i svenska mästerskapen!
 
Prisutdelning, så många duktiga ekipage!!
 
Förberedelser till eftermiddagens finaler, vikingakläder på och flätning av hår.
 
Min outfit.
 
Förfriskningar.
 
Lördagsmiddag med fantastisk underhållning av ett gäng som spelade irländsk gammaldags musik med väldigt mkt vikingakänsla. 
 
Söndag. Ny dag. Ny tröja. Nu i Svenska Brukshundklubbens tjänst!
 
Hann springa förbi rasklubbstorget och hälsa på i kelpieklubbens monter.
 
Sedan var det lydnadsuppvisning i aktivitetsringen. Allt gick så bra och Lyra var så duktig! Min fina kompis!
 
Happy dog!
 
Sandra, Jenny, Sussi, Sandra och jag visade lite härlig lydnad! Och våra duktiga hundar såklart!
 
Sedan lite monterjobb en kort stund.
 
Utställningsringarna hann jag inte besöka alls i år tyvärr. :(
 
Dags för söndagsfinalerna!
 
 
En irländsk terrier blev i år Best in Show!
 
Fick visst med mig 12 rullar kennelklubbsbajspåsar hem, det räcker väl ett litet tag.
 
Blev lite snabbshopping. Lite smaskigt godis på Brit (hundmatsmärket som Cobie äter), tuggben, några nya träningsleksaker, koppelfynd och det bästa av allt; de prassliga bläckfiskarna!! Jag brukar köpa en sådan varje år när jag är på Crufts i Birmingham, och hundarna ÄLSKAR dem, men tuggar sönder dem efter den tid... Har aldrig sett dem i Sverige så lyckan var total, både för mig och hundarna!!!
 
Lite fina kelpiegrejer från Bamses bollar hittade jag också. Klistermärken och stora kylskåpsmagneter! Alltid lika kul när man hittar pryttlar med kelpies på, eftersom det inte är så vanligt.
 
Prinsen på ärten tyckte att det var mysigt med lite nya fällar!
 
 
Årets mässa är över. Jag är så glad över att få tillhöra det här fina finalgänget med Hans i spetsen!
 
/Cissi

Kommentera här: