Vila

Det blir inte mycket gjort när man åkt på en ordentlig förkylning... Men skönt ändå att vara ledig. Vi vilar mest, kollar på film och läser...
 
Försöker dock hålla fast i slalomprojektet jag tagit upp de senaste dagarna, det är ju inte så ansträngande för mig i alla fall. Jag började ju introducera slalomet redan i somras när Cobie var ganska nyhämtad. Men sedan har det legat på is litegrann då jag kände att han behövde mogna och göra annat. Så nu var det dags att ta tag i det igen och jag har blandat med att shejpa in beteendet samtidigt som jag har kört "allé-metoden" dvs flyttat varannan pinne ca 1 dm utåt så att det blir lite enklare. Just nu har jag 6 pinnar i allén och så har jag 4 pinnar som står helt på linje för att variera lite.
 
Här är en kort film på gårdagens status: https://youtu.be/1gxzCLUqqtw
 
Nu ska vi vila lite till.
 
 
 
 
 
/Cissi

Jul igen

Ösregn ute. Nerbäddad i soffan med feber, huvudvärk och snuva, vilken härlig julledighet....precis som det brukar vara varenda jul alltså. Skönt då att vi bara är hemma och inte hade mycket inplanerat. 
 
Ledigheten började i fredags med lite trevlig lydnadsträning i Nykvarnshallen med vänner. Det var första gången för Cobie i den lokalen och på detta la jag lite störning i form av folk på plan och kommendering av några korta kedjor. Jag tyckte att han klarade det jättebra!! Vi är ju inte alls klara ännu med något moment, men har kommit en bit på väg, utan att skälla (som han gjorde mkt förut) eller dra iväg och hitta på annat...
 
Här är lite av träningen: https://youtu.be/phcti1mJObE
 
Julafton tillbringades hemma hos oss med Andrea & Patrik, julmat, bubbelbad och sällskapsspel. Det är lite tråkigt att vi inte längre har kvar några traditioner, de försvann för tre år sedan när mamma och pappa bestämde sig för att inte längre komma hem till jul... och vi har liksom inte skapat några nya traditioner. Men det kanske kommer.
 
Men det är väldigt skönt att vara lite ledig en vecka! Har blivit mycket film, hundpromenader och läsning. Ja och den där febern som slig till igår dårå. Hade en privatlektion idag som jag kravlade mig ut till, men nu är det soffan som gäller.
 
God jul!
 
Fredagkväll i Nykvarn. 
 
Duktig Cobie! 
 
Lyra var väldigt pepp och sjöng sig igenom sitt pass....  
 
Saker man kan hitta i skogen på julafton...
 
Jag gjorde finsk kålrotslåda. Smakade inte som mammas, så skippar nog det nästa år (eller letar nytt recept!).
 
Blev en liten julgran i år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nöjd kille med julklappar! 
 
Min finaste jultant!
 
 
Söta trion på golfbanepromenad.
 
Fick även med mig Micke och en fresbee!
 
Kul grej det där!
 
Fina familjen.
 
Lite träning idag på brukshundklubben med de här. Med feber och lera...puh.
 
/Cissi 

Snart ledigt

Nu är det bara 1,5 arbetsdag kvar innan lite julledighet stundar. Det ska verkligen bli jätteskönt!! Har en hel hög med tidningar att läsa och en lista på saker att se på play-kanalerna på paddan, mysigt.
 
Är taggad att börja planera träningsåret 2018 också, en hel del på gång och mål att uppfylla, som jag får återkomma om. :)
 
 
De här två alltså. Så söta.
 
Har tagit mig an ett litet projekt att ta fram några kelpiesiluetter som ev ska användas till rasklubben. Det var ett tag sedan jag använde Illustrator men lyckades ändå komma igång... Nu ska jag jobba lite mer med denna och kanske göra några andra varianter också.
 
Pensionavtackning av kollega som börjar nytt kapitel i sitt liv. Hon heter Wahl i efternamn så såklart fick hon en god valtårta!
 
Härlig träning i går kväll med pigga hundar!
 
Nu åker tomtarna fram hemma, så att man får lite julkänsla inför helgen...
 
/Cissi

Ännu ett år

Tiden går och det är redan tre år sedan. Jag skulle gå in på din hemsida häromdagen för att kolla en sak. Men den var stängd, den finns inte längre. Hamnade då på din blogg där du skrev om M-kullens uppväxt och att du hade anmält till agilitykurs med Lenka och lydnadskurs med lilla Minn, och planerade vårens kennelläger för fullt, det första lägret med två kullar! Bara du fick ordning på benen som gjorde så ont.
 
Men de blev aldrig bättre och bara någon månad senare var det över. Jag tänker fortfarande på dig så ofta och påminns om dig. Fortfarande får jag ofta frågan om var Lyra kommer ifrån, och jag måste säga att hennes uppfödare inte längre finns. Det är lika jobbigt varje gång. För det är så mycket jag vill prata med dig om!
 
Men vi får ta det sen. Maria, jag saknar dig så.
 
Maria Rick och Vickulas Kylie (Lyras mamma) på lydnads-SM 2012.
Foto: Johanna Blom
 
 
/Cissi

Hundmässan!

Nu är Stockholm Hundmässa över för detta år och jag har klivit ur mässbubblan som jag i fredag klev in i. En väldigt trevlig bubbla där tiden känns allt för kort och jag vill stanna längre i!!
 
Som vanligt har det varit fantastiskt mysigt att få träffa hela finalgruppsgänget och hänga med dem hela helgen, bo på hotell tillsammans, äta goda middagar, skrattat massor, planerat, funderat, lärt sig nya saker, jobbat hårt och såklart njutit av vackra hundar. Tänk vilken lyx att få tillhöra det här gänget som år efter år med Hans i spetsen får det här att fungera och vara en av världens mest omtalade utställningar just eftersom det varje år är ett nytt tema som verkligen går all in hela vägen!! Jag vill inte ens tänka på hur det ska bli när Hans inte längre kommer ha hand om det, han som under hela året planerar, köper grejer och har så otroliga idéer. Men men, man får njuta så länge det varar.
 
Och förutom finaljobbandet så stod lite annat på schemat också. Var på plats kl 07:00 på lördagmorgonen för att soundchecka inför SM i Freestyle och Heelwork to Music, som började strax efter kl 08 och som jag var DJ på. Det pågick ända till 12:30 och som vanligt var det väldigt inspirerande att se alla duktiga ekipage tävla, och som vanligt fick jag känslan att jag ju också vill vara med där!!! Men hmmm....då måste jag ju se till att fixa ett klass 3-program och tävla lite kanske först... Allting avslutades med trevligt mingel och kennelklubbens ordförande höll ett kort tal till landslaget som tidigare i år tog Guld på VM! Sverige är verkligen på gång nu!!
 
Jag hann inte så mycket mer då det sedan var dags att gå direkt till lunchen och förberedelserna inför finalerna. Allt gick bra och den där känslan sekunderna innan finalerna startar, då allt är nedsläckt och vi står bakom och bara väntar på att det ska dra igång, den är speciell!
 
På kvällen var det den stora domarmiddagen och lite nattsudd, mycket trevligt (vi hade som vanligt ett eget rum och satt inte med domarna, tror vi hade mer än dubbelt så roligt som dem, hehe). Hade sedan lite sovmorgon på söndagen då jag inte behövde vara på plats förrän vid 09, denna gång med Lyra med.
 
Jag hade nämligen blivit tillfrågad om att hålla i en lydnadsuppvisning i aktivitetsringen, och självklart tackade jag ja till det, och drog ihop ett gäng duktiga vänner! Vi hade satt ihop en blandning av alla fyra olika klassers moment som skulle rymmas på en kvart. Tyvärr kunde jag inte vara med på lördagen då jag ju satt på SM, men söndagens uppvisning var jag och Lyra med på, jättekul att få visa upp och inspirera lite! Så skönt också när man har en hund som med åren har blivit så trygg i den här väldigt speciella och stökiga mässmiljön (hon har ju fått vara med på diverse uppvisningar de senaste åren nu) så det är bara roligt att gå in och visa upp fina saker! Hon låste sig en gång bara i fjärren men för övrigt var hon bara bäst! <3 Efteråt stod vi i brukshundklubbens monter och svarade på lite frågor.
 
Hann sedan gå ett shoppingvarv (och för ovanlighetens skulle blev det en hel del shopping!) och en sväng med Maria och min gudson Edvin för att titta på djurambulansen, spännande värre. Sedan tog tiden slut alldeles för fort som vanligt och det var dags att springa iväg med Lyra till hotellrummet och sedan förbereda sig finalerna igen. Hade som vanligt velat haft mer tid och hunnit titta lite på agilityn och kompisar som tävlade rally, hälsat på mer i rasklubbsmontrarna och tittat på utställningarna. Men inget av detta hann jag med. Körigt värre alltså, men kul ändå!
 
Även söndagsfinalen gick som smort, och trots att både min och Conny som släppte in hundarna hade trasiga headset så att vi inte kunde kommunicera med övriga som vi brukar, det blev lite knepigt då det är mycket snack i de där mickarna oss emellan, men som tur är så är vi så inkörda på vad vi ska köra så det flöt på ändå.
 
Som vanligt avslutades helgen med en mysig middag för hela gänget efter att allt plockats ihop. Sedan blev det ut till Spånga för att hämta Cobie och Rissie, som hade tillbringat några dagar hos dels mamma och dels syster med familj.
 
Nu är det ett helt år kvar till nästa gång. Temat är nästan bestämt och det ska bli spännande att se hur det byggs upp. Jag längtar!! 
 
 
Genrep med lydnadsgänget i aktivitetsringen på fredagen. Sista justeringarna och känna lite på mattan och stämningen.
 
Sedan vidare till finalringen för ytterligare ett genrep.... Som vanligt med en helt otrolig dekor. Denna gång med vikingatema.
 
Såklart Lyra fick känna på finalringsmattan lite....
 
Runstenar som prismarkeringar, vid varje prisutdelning sänks de ner från taket, snyggt.
 
Finalinledningen detta år var en saga som lästes på isländska och engelska, och så presenterades ett antal raser från den tiden.
 
T ex den maffia irländska varghunden.
 
Sagan börjar uppläst på isländska... Och med isländska fårhundar och en islandshäst. Fint.
 
Hans arrangerar och informerar vår gäng.
 
Tobbe som ska vara träl fick träna lite, haha...
 
Fina dekorer. Som alltid.
 
 
Allt står klart på fredagkvällen inför helgen. Nu fattas bara alla hundar och allt folk!
 
Såklart är mässan upplyst i kennelklubbsgrönt!
 
Mitt hotellrum med fyra sängar faktiskt!
 
Första natten delade jag med franska bulldogen Icon.
 
Andra natten var Lyra med, och även tvåbeningen Madde.
 
Mysigt att bo på hotell, man får rulla runt i en stor säng, få nya mjukisdjur, en massa tuggben och så väntar roliga aktiviteter!
 
Lördag morgon kl 07:00 i Svenska Hundfreestyleklubbens tjänst.
 
Musikbordet. Bästa utsikten att vara DJ ju!
 
Fina rosetter stod på spel i svenska mästerskapen!
 
Prisutdelning, så många duktiga ekipage!!
 
Förberedelser till eftermiddagens finaler, vikingakläder på och flätning av hår.
 
Min outfit.
 
Förfriskningar.
 
Lördagsmiddag med fantastisk underhållning av ett gäng som spelade irländsk gammaldags musik med väldigt mkt vikingakänsla. 
 
Söndag. Ny dag. Ny tröja. Nu i Svenska Brukshundklubbens tjänst!
 
Hann springa förbi rasklubbstorget och hälsa på i kelpieklubbens monter.
 
Sedan var det lydnadsuppvisning i aktivitetsringen. Allt gick så bra och Lyra var så duktig! Min fina kompis!
 
Happy dog!
 
Sandra, Jenny, Sussi, Sandra och jag visade lite härlig lydnad! Och våra duktiga hundar såklart!
 
Sedan lite monterjobb en kort stund.
 
Utställningsringarna hann jag inte besöka alls i år tyvärr. :(
 
Dags för söndagsfinalerna!
 
 
En irländsk terrier blev i år Best in Show!
 
Fick visst med mig 12 rullar kennelklubbsbajspåsar hem, det räcker väl ett litet tag.
 
Blev lite snabbshopping. Lite smaskigt godis på Brit (hundmatsmärket som Cobie äter), tuggben, några nya träningsleksaker, koppelfynd och det bästa av allt; de prassliga bläckfiskarna!! Jag brukar köpa en sådan varje år när jag är på Crufts i Birmingham, och hundarna ÄLSKAR dem, men tuggar sönder dem efter den tid... Har aldrig sett dem i Sverige så lyckan var total, både för mig och hundarna!!!
 
Lite fina kelpiegrejer från Bamses bollar hittade jag också. Klistermärken och stora kylskåpsmagneter! Alltid lika kul när man hittar pryttlar med kelpies på, eftersom det inte är så vanligt.
 
Prinsen på ärten tyckte att det var mysigt med lite nya fällar!
 
 
Årets mässa är över. Jag är så glad över att få tillhöra det här fina finalgänget med Hans i spetsen!
 
/Cissi

Det närmar sig mässa

Den här veckan har snön äntligen kommit!! Och även hunnit regna bort. :( Så nu är det mest is och mörkt igen. Men det var härligt så länge det varade. Har inte blivit så mycket träning, bara lite i ett blött garage och lite trix i köket, svåraste tiden just nu med det här vädret. Men det är ju skönt att göra annat ibland också.
 
I går var det julbord med jobbet. Lite jobbigt att åka ända till Norrtälje och vår konferensanläggning där, men det var god julmat och trevligt sällskap så det vägde upp. Valde dock att inte stuffa runt på dansgolvet eller hänga på de andra ut på stan, utan åkte hem med bilen tidigt, kände att jag inte skulle orka med den kommande helgen annars.
 
Och tur var väl det att jag kom hem ganska tidigt, eftersom Micke precis märkt att frysen lagt av och allt hade tinat! En del kanske kan frysas om men det kändes inte helt bra att göra det med fisk och kött, så det vara bara att ställa sig och tillaga det...sådär lagom kul aktivitet att börja med efter kl 21 på kvällen liksom... Mystiskt nog fick vi igång frysen igen efter några försök, men det var ju liksom redan för sent, och frågan är hur länge frysen håller. Lite surt att laxen jag köpte häromdagen och såg fram emot att grava till julafton nu fick åka in i ugnen (tycker att det var några dgr för tidigt att grava den)... :( Så i dag blir det till att ringa Folksam och hoppas på ersättning.  
 
Men det är väl bra med lite utmaningar! Nu är det dags att peppa upp inför helgens hundmässa! Ska som vanligt dit redan ikväll och repa med finalgruppsgänget, alltid lika mysigt att ses så det ser jag verkligen fram emot!! Har fått förmånen att bo på hotellet bredvid mässan hela helgen, jätteskönt då jag ska vara på plats redan kl 07 på lördag och 09 på söndag...och sedan heeela dagarna ända till sen kväll. På lördag blir det SM i freestyle och HTM som jag kör alla musik på, ska bli så roligt som vanligt! På söndag har jag dragit ihop ett litet gäng som ska visa lydnad i brukshundklubbens aktivitetsring, så Lyra får vara med en stund. Sedan är det som vanligt finalringsjobbet båda dagarna, och i år ska vi gå klädda som vikingar. Välkommen helg!!
 
 
I måndags var Rissie hos veterinären för en seniorkontroll. Min fina 12-åring fick gott betyg, men hon tycker verkligen INTE om att vara där. Först försöker hon smita från rummet hela tiden och när hon väl inser det och kommer upp på undersökningsbordet går hon in i sig själv och visar ingenting, blinkar knappt...
 
Det kom en del härlig snö i början av veckan också! Cobie verkar väldigt fascinerad och ska galoppera och äta det där vita kalla konstiga...
 
 
 
 
 
 
Fick hem min nysydda mössa också, med kelpisar på!
 
 
Köpte ett täcke till den här killen (att ha i bilen mellan träningspassen), kanske har han växt klart på längden nu så att han kan ha det här ett tag? Tyckte att det var lite poppigt mönster.
 
Hundarnas julklappar inhandlade! Perfekt att fynda på Myrorna för en billig peng. Vad den där gula grejen till höger ska föreställa vet jag dock inte... Men tog alla som inte hade hårda ögon (för de bits bort så fort).
 
Och den här är egentligen lika glad för en strumpa fylld med stoppning...
 
Ibland är han lugn. Hoppade upp och la sig i gästsängen när jag städade lite...
 
Försökte ta julkort häromkvällen... Hade egentligen inte tid men gjorde ett snabbt försök... Gav dock upp ganska fort då ljuset inte ville samarbeta, och hade inte heller ngt bra ställe att vara på, så det får bli ngt annat upplägg.
 
Kanske inte heelt nöjd över att matte fyndat tomtedräkt, men hon är ganska gullig...:)
  
Rissie och Cobie är hos mamma och pappa i några dagar när de ändå är i Sverige för tillfället. Fick bilder på hur det gått första dagen, de har provat partyhattar...
 
Hej hej!
 
Ingen fest utan konfetti, hälsar Cobie!
 
/Cissi

Ett år äldre

Åren går så fort, och nu är jag vips 38! Känner att en viss ångest byggs upp ju närmare 40 jag kommer, vad har jag åstadkommit hittills i livet, är jag nöjd med hur det är och vad vill jag bli när jag blir stor? Typ sånt. Men så går man på systembolaget och handlar och får visa leg ("-Får jag be om din legitimation tack" "-Ja, GÄRNA, jag fyller år i dag faktiskt! 38!" :)) så känns det lite lättare, haha.
 
Det blev en fin födelsedag med present från Micke på morgonen, en ganska lugn arbetsdag och sedan tjejmiddag hemma på kvällen, med bubbelbadande, övernattning och lång frukost dagen därpå. Supermysigt!! Efter frukosten hängde jag med Annie till hennes häst Curre och red lite. Puh, de musklerna som behövs har jag verkligen inte!!! Han är stor och stark och det gäller att hitta de rätta knapparna för att det inte bara ska bli en dragkamp, men jag lyckades få till det till å från och fick uppleva riktigt trevlig ridning, kul! Träningsvärken kom typ så fort jag kom hem och sitter fortfarande i rätt ordentligt....
 
På lördagkvällen var vi på glögg och middag hos våra fd grannar i Söderby, med ytterligare ett par fd grannar (som också flyttat därifrån), jättemysig tradition att ses, äta och spela sällskapsspel!
 
Söndagen blev väldigt lugn och avslutades med lite hundträning på Stockholms Södra BK med Sandra och Sandra. Det var bara -2 grader men var nog fukt i luften för det var askallt verkligen, brrr! Men hundarna var glada och det är ändå härligt att träna ute när det är så fin belysning och gräset är lite fruset och inte geggigt som det annars varit hela hösten.
 
Tjejmiddag! Tänk att vi har hängt ihop sedan mellanstadiet/högstadiet då vi träffades på ridskolan! Vilken förmån det är att ha såna vänner!
 
Malin hade gjort en smaskig efterrätt då vi passade på att fira henne också denna gång. Mmmm!
 
Synd att det inte kommit någon snö, men det är ändå väldigt mysigt att bada utomhus nu när kylan börjar komma.
 
Lite fler vid frukostbordet än i vanliga fall, mysigt!
 
Bästa frukosten!!
Underbart att vara på hästryggen! Det blir alltför sällan tyvärr.
 
Annie och jag turades om lite att rida honom i ridhuset, så att jag skulle få känna på hur han var från början och sedan när han var genomjobbad.
 
Fina Curre!
 
Lördagkväll. Glögg, middag och spel. Och många skratt!
 
Söndagkväll på bruksan.
 
Söta Cobie! Jag tränar så mycket hemma själv, så det var liite svårt med störning... Måste bli bättre på det!
 
Gruppmoment med Myx, Jade och Lyra. Duktiga hundar.
 
Morgonpromenad i dag, det har kommit mera snö, underbart!!! Behöver knappt ha pannlampan (dock hade jag det på denna bild).
 

I förra veckan var jag också på en kvällsföreläsning med Thomas Gunnarsson på Folkets Hus i Nynäshamn. Den hette "Träna din inre kondition – mindre stress, mer glädje - Konsten att lyfta sig själv och andra". Alltid när man går på sådana föreläsningar så finns det ju många delar som man redan vet om, men alltid får man lite tankeställare och några guldkorn att ta med sig hem igen, vilket är värdefullt. Hans idé var att man ska tänka att man varje dag vaknar med ett fullt russinpaket, vilket är ett mått på tillfredsställelse och hur man mår. Om du bara tänker negativa tankar så äter det av ditt russinpaket och till slut har du inga russin kvar och ingen energi. Allt negativt, konflikter, stress, destruktiva tankar eller sånt som tar energi gör att russinen ramlar ut, och i slutet av dagen riskerar man att paketet är slut om man låter det läcka hela dagen. Det är viktigt att dels se till att det inte läcker ut, men även att ta ansvar för att fylla på med nya russin för att man ska må bra och orka.

Detta kan man göra genom att t ex

  • Ändra hur man mår genom att ändra hur man gör. Du kan inte styra alla dina tankar – men du kan lägga till goda tankar.
  • Uppskatta saker - Det är de små sakerna som är de stora. Fyll på russin genom att tänka på vad jag uppskattar!
  • Vara en "Bra-sökare" (motsats till personer som är "fel-letare"). Bra tankar ger bra känslor. Att man alltid lägger till något bra bredvid det dåliga (t ex en händelse eller när det inte blir som man tänkt) och tänka "vad det är för bra med det här?" Göra det till en vana att tänka så, trampa stigen och se hur tankesättet smittar av sig till andra.
  • Bekräfta och se folk, utan motprestation. "Vad kul det är att se dig!" "Vad kul att ha dig som vän!! Ge oväntad uppskattad beröm.
  • Fokusera på lösning istället för låsning.
  • Hamna inte i rätt- och felfällan, sätta sig över det.
  • Försöka avsluta oavslutade saker.
  • Vara en omtänksamhetspridare. Generositet - Bjud på din tid, kunskap, misstag m m. När vi gör omtänksamma handlingar skapar det dopamin, det är sådant som fyller på russin hos mig och andra.
  • Vara en "smile opener", lämna möten med andra lite ljusare än de var innan. Fokusera på att få andra att skina upp, det fyller på russin både hos andra och hos en själv.
  • Vara en "vågmästare". Våga få motstånd, våga för att växa, våga sätt gränser. Våga säga ja. Om man möter motstånd eller känner sig oskyldt anklagad, tänk strategiskt. Djupandas. Tänk "111", dvs hur viktigt är detta om 1 dag, 1 månad och 1 år? Tänk att hen har grus i dojan, som gör att det skaver och hen är i obalans. Varför ska detta få störa mig? Se hen som utsänd för mig att träna på, för att på så sätt spara russin. Tänk "Vad hade Dalai lama gjort?" och kasta osynliga energibollar på personen.
 
 
 
I förra veckan var det också Finlands självständighetsdag och firande av 100 år, det är stort! Och firades med massa smaskigt finskt fika som några kollegor hade fixat, underbart!!!
 
Bästa kakorna!
 
Här står presidenterna på rad.
 
Marmeladkulor...
 
Choklad och pepparkakor.
 
Lakrits såklart!
 
Hemgjorda Jultårtor, finska pinnar och julkaka.
 
Och jag fick de här helt fantastiska muminkaramellerna!!
 
/Cissi 

Tänk vad vi får vara med om!

Det är verkligen helt otroligt häftigt vad jag och Lyra får vara med om. Vi har fått uppleva så mycket tillsammans hon och jag, och även fast hon är lite speciell med sin osäkerhet så har hon klarat alla uppdragen så bra! Den här helgen har vi fått äran att uppträda på Sweden International Horse Show på Friends Arena! Ja, alltså inte i huvudprogrammet, men tillräckligt stort var att vi fick en halvtimme i paddocken, som ligger intill och är en sidoaktivitet. Nästa år kanske vi får vara med i stora ringen? :) Vi körde vårt lagprogram Loveroutine med TTM-laget, sedan några individuella program och så avslutade vi med att alla gick in och bara jammade loss under en hel låt samtidigt, superkul!  
 
I lördags var det dags för dop för lilla Lea, Peter & Maddes supersöta tjej, och Micke hade äran att bli fadder till henne. Så nu har vi fem gudbarn totalt (jag har tre och han har två), haha, det verkar vara våran lott i livet när det gäller barn. Dopdagen avslutades med en jättegod och mysig middag tillsammans med Maddes släkt på en förvånansvärt trevlig kvarterskrog i Hagsätra.
 
Sedan har jag äntligen fått träffa Tesla! Pia och Ulfs kelpievalp som flyttade hem till dem i tisdags. Alltså så underbart söt och sååå mysigt att få gosa med henne!! Tiden går så fort ju, det är ju inte länge sedan Cobie var sådär liten, men samtidigt känns det som en evighet då han har utvecklats så mycket sedan dess. Kul också med Tesla som är valp till Cula, som jag har följt i flera år och även fick låna hem förra sommaren över en helg och ha med mig på agilitykurs när Lyra hade ont i ryggen. Jag har ju själv varit väldigt sugen på en valp efter henne, men vågade inte vänta...så det ska bli superkul att få följa henne och Pia och förhoppningsvis blir de stjärnor på agilityplanen!!
 
Har även hunnit med lite adventspyssel och det blir ju verkligen mysigare med lite stjärnor i fönstret, även om julen nu för tiden skapar lite ångest och ledsamhet hos mig efter att pappa valt att ta avstånd från mig och syrran sedan några år tillbaka... Det är just vid denna tid på året som sådant känns mest, när man borde och vill vara med familjen. Jaja jag hoppas att han någon gång kommer till insikt och kanske börjar värdera sina barn högre än principer och stolthet. Och jag och Micke har ju vår lilla familj ändå. Det är ju bra.
 
Nu är det en ny vecka, och den börjar med ett gäng möten, både på jobbet och ikväll blir det träff på kennelklubben inför hundmässan som är om några veckor! 
 
Friends Arena en fredagkväll, tänk ändå att vi har fått uppträda där inne, stort!
 
Agrias monter var välbesökt. Det är genom dom som vi (freestyleklubben) hade fått uppvisningstiden.
 
Ibland var det dock lugnt.
 
Paddocken! Ett helt annat underlag än vad vi är vana vid, sand. Och att komma in efter en westernuppvisning gjorde att sanden låg i drivor på vissa ställen...inte helt lätt att gå i och Lyra råkade dessutom svälja sand så hon blev lite hostig och tappade sjalen som hon ska hålla i...men för övrigt gick det bra.
 
Värmer upp lite. Jag fick multitaska och köra musiken för alla, och sedan slänga oss in och ut i ringen...lite körigt men börjar bli van...
 
Duktig hund efteråt! Kanske var det här sista gången vi körde vårt kärleksprogram. Nu börjar planeringen för ett nytt.
 
Alla har inte en fin loge att hänga i... Här är vår, förrådet. :)
 
Högvakten på väg in i arenan. Hade jag haft ork hade jag kilat in och kollat på showen en stund, men var alldeles för trött...
 
Dop i Essinge kyrka på lördagen, en avskalad och sydeuropeisk inspirerad byggnad som är byggd så sent som 1959.
 
 
Doptårta!
 
Besök hos Tesla, så söt!
 
Hon hamnade visst i min famn....åhhhh.... <3
 
Lite adventspyssel på söndagkvällen.
 
Rissie och Cobie.
 
Jag vill gärna ha det där märgbenet alltså....snälla kan du ge det till mig.
 
Dags att laga stolsdynorna som en viss valp har tuggat på....
 
1 av 3 stolar återställda!  
 
 
/Cissi

Tränar helst inomhus

När det är såhär ruggigt väder, mörkt, småregnigt och kallt, så är det ju inte så jättekul varje dag att träna hund... Men de behöver ju aktivering och man kommer ju inte direkt framåt heller om man inte tränar, så bara att försöka hitta lösningar på det. I måndags var det garageträning med freestyle-laget och i onsdags var det instruktörsmöte på brukshundklubben så då fick Cobie följa med in och träna på att slappna av...gick sådär, hmm. Han vill ju liksom hälsa på allt och alla, och det är sååå tråkigt att bara lägga sig ner och ta det lugnt. Men till slut så gick det bra.
 
I går kväll mötte jag upp Emmelie och Hyzz för träning i garage och det blev bra träning. Mycket nyttigt för Cobie att försöka koncentrera sig när hon stod och tittade på, när han helst av allt ville springa till henne och pussas hela tiden! Jag fick också de två nya halsbanden som hon på min beställning köpt åt Cobie när hon åkte förbi Björkis i Skellefteå härom veckan, så fina på honom!! Äntligen börjar han bli så stor att man kan börja köpa grejer som han kan ha en längre tid och som han inte bör växa ur.
 
I kväll ska jag och Lyra medverka vid en freestyleuppvisning på Sweden International Horse Show på stora Friends Arena, spännande!!! Återkommer om det.
 
 
Cobie tränar rutan. Vi har target i och tränar från olika håll. Ibland får han för sig att istället runda en av konerna men de flesta gånger springer han rakt in. Och att han skäller när han kommer fram blir allt mer sällsynt.... Så det går framåt.
 
Hyzz visade upp många fina delar.
 
Bästa publiken = Rissie! <3
 
Snygga grabbar i fina Björkis-halsband. Hyzz och Cobie - Vem är vem?
 
Cobie till höger såklart.
 
Efter träning blev det lite bus, så härligt att se dem leka!!
 
Det blir ganska varmt och torrt i garaget...men hellre det än att frysa ute.
 
Tänkte fota Rissie....svårt när det finns en linslus.
 
som sagt.....
 
Hmmm....
 
Cobies andra halsband, fint!
 
Bild från morgonens hotellvisning, var och kikade på konferenslokaler på ett nygammalt hotell, så himla fint och mysigt!!
 
Bra ord på väggen.
 

/Cissi
RSS 2.0