Vila

Det blir inte mycket gjort när man åkt på en ordentlig förkylning... Men skönt ändå att vara ledig. Vi vilar mest, kollar på film och läser...
 
Försöker dock hålla fast i slalomprojektet jag tagit upp de senaste dagarna, det är ju inte så ansträngande för mig i alla fall. Jag började ju introducera slalomet redan i somras när Cobie var ganska nyhämtad. Men sedan har det legat på is litegrann då jag kände att han behövde mogna och göra annat. Så nu var det dags att ta tag i det igen och jag har blandat med att shejpa in beteendet samtidigt som jag har kört "allé-metoden" dvs flyttat varannan pinne ca 1 dm utåt så att det blir lite enklare. Just nu har jag 6 pinnar i allén och så har jag 4 pinnar som står helt på linje för att variera lite.
 
Här är en kort film på gårdagens status: https://youtu.be/1gxzCLUqqtw
 
Nu ska vi vila lite till.
 
 
 
 
 
/Cissi

Jul igen

Ösregn ute. Nerbäddad i soffan med feber, huvudvärk och snuva, vilken härlig julledighet....precis som det brukar vara varenda jul alltså. Skönt då att vi bara är hemma och inte hade mycket inplanerat. 
 
Ledigheten började i fredags med lite trevlig lydnadsträning i Nykvarnshallen med vänner. Det var första gången för Cobie i den lokalen och på detta la jag lite störning i form av folk på plan och kommendering av några korta kedjor. Jag tyckte att han klarade det jättebra!! Vi är ju inte alls klara ännu med något moment, men har kommit en bit på väg, utan att skälla (som han gjorde mkt förut) eller dra iväg och hitta på annat...
 
Här är lite av träningen: https://youtu.be/phcti1mJObE
 
Julafton tillbringades hemma hos oss med Andrea & Patrik, julmat, bubbelbad och sällskapsspel. Det är lite tråkigt att vi inte längre har kvar några traditioner, de försvann för tre år sedan när mamma och pappa bestämde sig för att inte längre komma hem till jul... och vi har liksom inte skapat några nya traditioner. Men det kanske kommer.
 
Men det är väldigt skönt att vara lite ledig en vecka! Har blivit mycket film, hundpromenader och läsning. Ja och den där febern som slig till igår dårå. Hade en privatlektion idag som jag kravlade mig ut till, men nu är det soffan som gäller.
 
God jul!
 
Fredagkväll i Nykvarn. 
 
Duktig Cobie! 
 
Lyra var väldigt pepp och sjöng sig igenom sitt pass....  
 
Saker man kan hitta i skogen på julafton...
 
Jag gjorde finsk kålrotslåda. Smakade inte som mammas, så skippar nog det nästa år (eller letar nytt recept!).
 
Blev en liten julgran i år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nöjd kille med julklappar! 
 
Min finaste jultant!
 
 
Söta trion på golfbanepromenad.
 
Fick även med mig Micke och en fresbee!
 
Kul grej det där!
 
Fina familjen.
 
Lite träning idag på brukshundklubben med de här. Med feber och lera...puh.
 
/Cissi 

Snart ledigt

Nu är det bara 1,5 arbetsdag kvar innan lite julledighet stundar. Det ska verkligen bli jätteskönt!! Har en hel hög med tidningar att läsa och en lista på saker att se på play-kanalerna på paddan, mysigt.
 
Är taggad att börja planera träningsåret 2018 också, en hel del på gång och mål att uppfylla, som jag får återkomma om. :)
 
 
De här två alltså. Så söta.
 
Har tagit mig an ett litet projekt att ta fram några kelpiesiluetter som ev ska användas till rasklubben. Det var ett tag sedan jag använde Illustrator men lyckades ändå komma igång... Nu ska jag jobba lite mer med denna och kanske göra några andra varianter också.
 
Pensionavtackning av kollega som börjar nytt kapitel i sitt liv. Hon heter Wahl i efternamn så såklart fick hon en god valtårta!
 
Härlig träning i går kväll med pigga hundar!
 
Nu åker tomtarna fram hemma, så att man får lite julkänsla inför helgen...
 
/Cissi