Lydnad!

Just nu är det lydnadsträning för hela slanten. Lyra och jag ska tävla på söndag, det var ett år sedan sist och sen dess har både regler och vissa moment förändrats. Nu vill jag ut och se hur vi ligger till, vi är inte helt klara med ett av de nya momenten och är väl lite ringrostiga i de andra, men det ska bli skoj att stämma av läget!
 
Förutom att jag inte riktigt har haft tid för lydnaden har jag satt som högsta prio att hon ska känna sig trygg i gruppmomenten (som hon tycker är jobbiga) innan vi kommer ut på tävlingsplan igen. 
 
Så vi har tränat massor av just det. I olika miljöer och de senaste veckorna även med många nya hundar. Vi är absolut inte i mål än, behöver lägga på mer störningar och svårare miljöer, men jag tycker ändå mig se en klar förbättring. Hon sitter för det mesta med öronen framåt och ser inte ut som att hon har gått in i sig själv. Vi kan iallafall våga oss ut på tävling med den attityden, och sedan jobbar vi vidare mot ännu mer trygghet!
 
Jag märker också att hon är i lite kass kondition. Diverse hältor som kommit och gått det senaste året, samt ryggproblemet, har gjort att jag inte vågat träna henne så hårt. Och valpens ankomst har  gjort att promenaderna inte blivit så långa. Men nu tänker jag våga mig på att utöka all form av konditionshöjande träning, så att hon även orkar hela vägen inne på lydnadsplan!
 
Efter träningen i måndags blev det lite härligt bad vid sjön Öran. Och Cobie tog sina första simtag!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I går innan lydnaden blev det lite agility för valpis och ligg i grupp med lätt störning i form av leksaker som kastades. Duktig valp!
 
Började bygga på trappan i måndags. Lite tidskrävande att gräva ur och få till alla stöttestenar perfekt...
 
I går kväll blev jag klar med det och kunde göra en ram! Pga hjärnsläpp och mörker sågade jag av en planka för kort, annars hade allt blivit klart....
 
 
/Cissi


Kommentarer
NORRSKEN EMMA

åh vilka härliga foton!! =)


ha en fin dag
kramizz

Svar: Tackar! :)
Cissi

2017-08-16 @ 08:13:36
URL: http://nouw.com/lillemmish


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0