Jobb igen

Då var semestern slut för denna gång, och med ens kändes det som höst då det var endast 5 grader ute imorse på väg till tåget!! :( 
 
Den här ledigheten kommer knappast bli ihågkommen som någon speciell, det har liksom inte blivit mycket av den. Micke har varit tvungen att jobba ganska mycket och vi har inte fått särskilt mycket gjort hemma då vi behöver vara båda två för en del av projekten, både för att det är lättare och roligare så. Och det är massa annat som inte blivit gjort som jag hade tänkt. Jaja så blir det ibland. Nästa sommar lägger vi helt enkelt upp det annorlunda!
 
Den här sista semesterhelgen var iallafall fulltecknad med roliga möjligheter, men varför ska allt hända samtidigt?? På lördagen var det Kelpiespecialen (utställning) i Tullinge och jag hade så gärna velat vara med och ställa ut Cobie. Tyvärr kom ju en mjölktandsoperation i vägen och då det är 28 dgrs karens så blev jag tvungen att stryka honom, väldigt trist. Så då blev det 70-årslunch i Flen för Gunilla och en stor del av Dewmist-gänget istället, trevligt det också såklart! 
 
På söndagen var det Goldenspecial (utställning) i Västerås och jag var tillfrågad att vara ringsekreterare, vilket är jättekul och jag gärna hade varit det.... om det inte krockat med Djurens helg på Solvalla och mina åtaganden där! Lyra och jag hade lite Freestyleuppvisning vid Svenska Brukshundklubbens monter, sedan var jag speaker och DJ på tävlingarna som Freestyleklubben arrangerade, alltid lika kul och inspirerande!! Många vänner och bekanta som tävlade och visade upp härliga program!
 
Vårt lag tävlade i Teamwork to Music, och vi vann! Laget vann även på lördagens tävlingar då jag inte var med. Men då var det bara vårt lag med, hehe, (på söndagen var det två lag iaf) dock jättefina poäng båda dagarna vilket var kul! Tyvärr går det bara sämre och sämre för Lyra i både träning och tävling i denna sport... :( Hon blir seg och konstig och låser sig hela tiden, tar inte vare sig kommandon, uppmuntran, belöning eller någon form av tillsägelse. Jag får ingen kontakt även under de enklaste övningarna, så himla konstigt! Vi genomförde tävlingen men med nöd och näppe, denna gång lade hon sig ner flera gånger mitt i programmet! Det är tur att vi är så många i laget så när det strular för någon så kan ju domarna titta på de andra som går bra... Och strulen försvinner liksom när man ser den fina helheten, så det ser inte lika illa ut som det känns. Min lilla bruna...vet inte hur jag ska lösa det och det känns såå tråkigt!! Nu får vi träna vidare och nästa mål är SM i november. Vi får väl se om vi deltar i lagprogrammet då eller sitter på bänken och hejar på de andra! Man vill ju inte sabba när man tävlar i lag liksom.
 
Nä nu kör vi lite lydnad istället och försöker få upp attityden och glädjen. Där visar hon som tur är sin rätta sida och är glad och fartig för det mesta!
 
 
Utsikt från speaker- och dj-platsen på Djurens helg, bästa utsikten!  
 
Lyra fick en fin och lugn tältplats bredvid ån som går genom Solvalla. Inte varje dag man har så fin utsikt!
 
Lyra och Solvallahästen.  
 
Kör lite bil inne på Solvalla. :) 
 
70-årslunch på fina Värskäls gård i Bettna (Flen) med ett härligt gäng. Gården är helt nybyggd karolinergård som de såg ut på 1700-talet, riktigt häftig! 
 
Cobie fick hänga med och det var spännande att hälsa på fåren på gården! 
 
Efter lunchen blev det kaffe och tårta hemma hos Gunilla och Helmut i deras lada, de bor så otroligt fint!! Cobie var nöjd som fick titta på deras söta getter och höns.
 
Har varit ganska restriktiv med promenader för valpen, men nu är han stor nog att följa med de andra hemma.  
 
Praktiskt att man har tre hundar när man ska träna sitt och ligg i grupp på promenaden! 
 
Denna sommar har det inte blivit så många projekt, men förra veckan drog jag i alla fall gång med ett eget litet jobb. Vår entré har varit så trist med betongplattan och det är fult runtomkring... 
 
Rätt trist faktiskt.  
 
Micke hjälpte mig att bolla tankar och räkna på materalåtgång och handla brädor.
 
Men sen har jag gjort allt själv! 
 
Själv är bäste dräng. Typ. 
 
Är nöjd!! Nu ska jag bara göra ett trappsteg och sedan behöver vi göra något åt grus/jorden som ligger från grinden fram till entrén som gör allt så smutsigt inne. Funderar på att fylla på med mer grus. Sedan vore det ju fint att snygga till putsen på väggen också, börjar se lite skabbigt ut... Fortsättning följer...
 
 
/Cissi 
1 NORRSKEN EMMA:

skriven

vilka fina foton.

ha en bra måndag =)

Svar: Tack! :)
Cissi

Kommentera här: