Bushund!

Sådärja, nu är mitt projekt med att klä in farstukvistens golv klart! Jag tyckte att det blev fint. Nu blir nästa steg att snygga till runtom, dels på sidorna och även framför. Just nu är det en blandning av grus, jord och sand som gör det såå smutsigt inomhus (hundtassar drar in...), och dessutom är det rätt fult.
 
Funderar på om man ska bygga ut lite på vänstersida och även bygga något runt luftvärmepumpen så att den inte syns lika bra (men inte tappar prestanda såklart), eller lägga grus/plattor. Många funderingar...
 
 
Ser rätt trist ut just nu...
 
Häftig dimma häromkvällen på promenaden...
 
 
 
 
I går var det träningstävling på hemmaklubben, både i tävlingslydnad och brukslydnad. Jag tänkte att det var ett perfekt tillfälle att köra tävlingsmässigt inför söndagens tävling, men ändå kunna sticka in några belöningar på utvalda ställen. Eftersom Lyra har varit så låg och konstig i träningen har jag de senaste veckorna jobbat med att peppa upp henne och höja attityden. Men balansgången är svår för att det inte ska slå över! Har i perioder haft FÖR mycket attityd och därmed pip och gnäll, och det vill jag ju inte ha tillbaka såklart.
 
Vi var det enda ekipaget som skulle köra lydnadsklass 3, och jag var också den enda som hade koll på upplägget, så jag försökte så gott jag kunde instruera de andra hur planen skulle se ut och gav även skriftliga instruktioner på exakt vilka moment vi skulle göra, vad de skulle säga och var jag skulle belöna. Jag vet inte om det var för att det ändå blev väldigt rörigt på planen och tokigt och svårt upplägg, eller om det var för att Lyras syrra Lexi körde precis innan oss och Lyra låg och pep heeela tiden i väntan på sin tur, men det blev inget annat än total cirkus för oss inne på planen, haha! Hon hade lämnat hjärnan utanför helt enkelt.
 
Hon lyssnade inte på mig i ett enda moment, stannade inte överhuvudtaget, sprang inte åt det håll jag dirigerade och pep dessutom en hel del...så allt blev fiasko och jag valde att bryta och gå av, för att sedan träna vidare på egen hand på en annan plan. Det var inte riktigt det genrep jag hade tänkt mig...tänk om det blir SÅ mycket kaos på tävlingen, vore ju lite pinsamt, hihi!
 
Jaja, vi lämnar det där bakom oss och kunde ändå glädjas åt en trevlig kväll med många fina ekipage och gott fika! I kväll ska vi till Botkyrka och träna, hoppas på mer kontrollerad hund då!
 
Cobie fick såklart vara ute och mingla en del, passade på att träna kontakt och stanna kvar-övningar samtidigt som brukset körde sina högre klasser där det var skall och annat som jag tänkte var lite bra störning. Jätteduktig valp som klarade det. Han fick även hälsa och leka lite med Kristinas stövare Skilla.
 
I går var jag även ute och körde hoj i nästan två timmar med trafikskolelärare. Jag tog ju en lektion på manöverbanan tidigare, och nu tog jag en till i trafik, för att se hur jag ligger till och få lite tips. Vi körde runt i Haninge, sedan motorväg och runt i Farsta och till Huddinge/Tullinge, slingerbulten fram å tillbaka och på ställen jag inte varit förut (och inte visste vad jag var heller, haha, tror det var Huddinge...). Det gick rätt så bra och fick bra feedback. Avslutade med att nöta lite på högfartsbanan som jag absolut inte är klar med än. Man ska upp i 50 km/h, göra en undanmanöver och sedan slalom mellan koner (viktigt att behålla farten vilket är svårt tycker jag), bromsa ner fort och göra en mkt snäv U-sväng, gasa upp till 50 km/h igen i slalom och sedan kontrollerad tvärbroms. Puh. Jag klarar det i typ 35 km/h om jag ska hålla samma jämna fart hela tiden, så vi har en del kvar att nöta....svårt!!!!
 
 
Det blev en helkväll på klubben och det hann nästan bli mörkt innan de sista skulle köra. Lite väl lång tid tog det, så nästa gång får vi nog styra om upplägget en aning.
 
 
Valpen kollade noga på brukslydnaden och nu hoppas jag att lite av detta fastnade hos honom, så att vi får det lätt att träna in momenten sedan! ;)
 
/Cissi

Kommentera här: