Spårträning

I kväll har ännu en vägg blivit målad....det tar sig. Nu är det ju bara runt dörren och sedan på baksidan som är kvar. Sen följer nästa del i projektet....
 
 
Var iväg och spårade med Emmelie och Hyzz i går också! Cobie fick ett rakt och kanske 50 m spår som gick ok. Han hittade till slutet men gick ur spåret flera ggr under vägen. Men mycket bättre än sist när jag spårade själv, då funkade det inte alls. Lyra var så jäkla grym, spårade fint och plockade upp alla pinnar!! Jag har de senaste gångerna haft med Rissie lös i spåret (för att även hon ska få motion), hon går ibland framför och ibland bakom. Kanske stressar det Lyra, men jag uppfattar det snarare som att hon blir taggad att lyckas. Och alla är nöjda vid spårets slut! :)
 
 
 
 
 
 
Lillskiten.
 
 
 
 
Nu blir det jobbkonferens i två dagar. Valpen kan jag som tur är lämna hos mamma som är i Sverige några dagar till!
 
/Cissi

Bra dagar

En aktiv vecka är slut, och har hunnit med en hel del skoj faktiskt!
 
I torsdags var jag och Cobie och hälsade på Maria och min gudson Edvin. Så mysigt att få leka, gosa och äta middag med dom, och min valp var mer än nöjd över att få leka både med Edvin och med Isa!
 
 
Har varit i djuraffären och valpen var helt galen, han är det för det mesta nu för tiden...puh. Passade på att väga klumpen och vågen stod på 14,2 kg, så alldeles snart är han ikapp Lyra!
 
Det blev inköp av en ny bur till Lyra också! Här tränar dock valpen kommandot "buuuren", det är han jätteduktig på!
 
Han får ärva Lyras gamla, som är lite sliten, så det gör inget om han skulle få för sig att tugga lite på den....
 
Kvällsträning på en tom brukshundklubb på fredagskvällen. Ett riktigt feelgood-pass med Lyra och skällig agility med valpen...
 
Tränar på att ha honom lös....Inte alla ställen man vågar göra det på. Och i skogen hemma smyger ju varg runt så där vågar jag inte ha honom lös tyvärr.
 
Besök på Bauhaus med Micke och valpen. Vi köpte bland annat några stenplattor att lägga vid farstukvisten. Cobie hoppade upp och vägrade komma ner...
 
I dag övningskörde jag och Micke med hojarna till Muskö och fikade där hos Mickes brorsa med familj med sin lilla söta bebis Lea. Sedan åkte jag in till stan med min systerdotter Elsa för att hon skulle få sin födelsedagspresent från mig, hål i öronen! Jätteduktig tjej som satt helt stilla.  
 
Då blev det smaskig fika som belöning!
 
På vägen därifrån visade jag henne insidan av fina Adolf Fredriks kyrka och vi hade ett samtal om de döda. Sedan titta vi in i stadsbiblioteket också, det är så häftigt så det måste man ju se.
 
Hälsade på mamma i Tyresö också, har inte sett huset sedan de målat om det från gult till grått (och så är det ett nybyggt hus bakom också, rätt så fult tycker jag).
 
Medan Micke gjorde lite småpyssel på tomten tröttnade jag på den fula lappade putsväggen på ena sidan farstukvisten...
 
Blev en viss skillnad med lite vitfärg, wow!
 
 
Varför gjorde jag inte detta tidigare?
 
I dag var det dags för den här väggen att få ny färg.
 
Det såg ju vitt ut innan....men här ser man att det visst inte var såå vitt!
 
Fint och fräscht.
 
Kvällspromenad på åkern, äntligen kan man gå där igen!
 
 
Fina Lyra.
 
Valpen tränar på att sova i bur. Lyra retas utanför...hmmm...
 
/Cissi

Underbara bilder!

Härom kvällen var jag hos duktiga fotografen Kickan Nikolic och fotade hundarna i det fina kvällsljuset. Med lite redigering på detta blev bilderna helt magiska!
 
Jag är så glad över att ha några fina bilder framförallt på min äldre kompis Rissie, man vet aldrig hur länge man får ha dem hos sig... Passade även på att ta porträttbilder på Cobie och Lyra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna får inte användas utan tillstånd från mig. Foto: Kickan Nikolic
 
/Cissi