Spårträning

I kväll har ännu en vägg blivit målad....det tar sig. Nu är det ju bara runt dörren och sedan på baksidan som är kvar. Sen följer nästa del i projektet....
 
 
Var iväg och spårade med Emmelie och Hyzz i går också! Cobie fick ett rakt och kanske 50 m spår som gick ok. Han hittade till slutet men gick ur spåret flera ggr under vägen. Men mycket bättre än sist när jag spårade själv, då funkade det inte alls. Lyra var så jäkla grym, spårade fint och plockade upp alla pinnar!! Jag har de senaste gångerna haft med Rissie lös i spåret (för att även hon ska få motion), hon går ibland framför och ibland bakom. Kanske stressar det Lyra, men jag uppfattar det snarare som att hon blir taggad att lyckas. Och alla är nöjda vid spårets slut! :)
 
 
 
 
 
 
Lillskiten.
 
 
 
 
Nu blir det jobbkonferens i två dagar. Valpen kan jag som tur är lämna hos mamma som är i Sverige några dagar till!
 
/Cissi

Bra dagar

En aktiv vecka är slut, och har hunnit med en hel del skoj faktiskt!
 
I torsdags var jag och Cobie och hälsade på Maria och min gudson Edvin. Så mysigt att få leka, gosa och äta middag med dom, och min valp var mer än nöjd över att få leka både med Edvin och med Isa!
 
 
Har varit i djuraffären och valpen var helt galen, han är det för det mesta nu för tiden...puh. Passade på att väga klumpen och vågen stod på 14,2 kg, så alldeles snart är han ikapp Lyra!
 
Det blev inköp av en ny bur till Lyra också! Här tränar dock valpen kommandot "buuuren", det är han jätteduktig på!
 
Han får ärva Lyras gamla, som är lite sliten, så det gör inget om han skulle få för sig att tugga lite på den....
 
Kvällsträning på en tom brukshundklubb på fredagskvällen. Ett riktigt feelgood-pass med Lyra och skällig agility med valpen...
 
Tränar på att ha honom lös....Inte alla ställen man vågar göra det på. Och i skogen hemma smyger ju varg runt så där vågar jag inte ha honom lös tyvärr.
 
Besök på Bauhaus med Micke och valpen. Vi köpte bland annat några stenplattor att lägga vid farstukvisten. Cobie hoppade upp och vägrade komma ner...
 
I dag övningskörde jag och Micke med hojarna till Muskö och fikade där hos Mickes brorsa med familj med sin lilla söta bebis Lea. Sedan åkte jag in till stan med min systerdotter Elsa för att hon skulle få sin födelsedagspresent från mig, hål i öronen! Jätteduktig tjej som satt helt stilla.  
 
Då blev det smaskig fika som belöning!
 
På vägen därifrån visade jag henne insidan av fina Adolf Fredriks kyrka och vi hade ett samtal om de döda. Sedan titta vi in i stadsbiblioteket också, det är så häftigt så det måste man ju se.
 
Hälsade på mamma i Tyresö också, har inte sett huset sedan de målat om det från gult till grått (och så är det ett nybyggt hus bakom också, rätt så fult tycker jag).
 
Medan Micke gjorde lite småpyssel på tomten tröttnade jag på den fula lappade putsväggen på ena sidan farstukvisten...
 
Blev en viss skillnad med lite vitfärg, wow!
 
 
Varför gjorde jag inte detta tidigare?
 
I dag var det dags för den här väggen att få ny färg.
 
Det såg ju vitt ut innan....men här ser man att det visst inte var såå vitt!
 
Fint och fräscht.
 
Kvällspromenad på åkern, äntligen kan man gå där igen!
 
 
Fina Lyra.
 
Valpen tränar på att sova i bur. Lyra retas utanför...hmmm...
 
/Cissi

Underbara bilder!

Härom kvällen var jag hos duktiga fotografen Kickan Nikolic och fotade hundarna i det fina kvällsljuset. Med lite redigering på detta blev bilderna helt magiska!
 
Jag är så glad över att ha några fina bilder framförallt på min äldre kompis Rissie, man vet aldrig hur länge man får ha dem hos sig... Passade även på att ta porträttbilder på Cobie och Lyra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna får inte användas utan tillstånd från mig. Foto: Kickan Nikolic
 
/Cissi

Tävla med god känsla!

Nu har vi gjort det, nu har vi till slut debuterat i lydnadens klass 3! Efter att ha hamnat i någon konstig spiral av dålig känsla hos Lyra i träningen behövde jag hitta något sätt att bryta den, och lydnaden fick bli vårt andningshål. Till skillnaden från HTM och rally har hon i lydnaden en massa härliga springmoment som gör att hon inte låser sig, och eftersom vi har tränat det i så många år tror jag också att hon tycker att det är skönt att känna igen sig i vad hon ska göra, även om en del är förändrat och nytt. Men att bara träna utan mål tycker jag är rätt så trist, så därför anmälde jag till tävling för att få ett konkret träningsmål. Inte för att jag tänkte att vi på så kort tid skulle vara helt klara för det, men för en bra avstämning hur träningen skulle funka i tävlingsmiljö.
 
Och det blev verkligen en bra upplevelse! Vi var bara fem ekipage så det blev en lugn tävling och duktiga hundar i gruppmomenten. När vi stod gömda kikade jag lite i "titthålen" i planket, och till min glädje såg Lyra lugn och harmonisk ut. Så otroligt skönt och när vi kammade hem full pott 10+10 p på momenten var min dag gjord och egentligen hade jag kunnat åka hem efter det! Att Lyra såg ut att tycka situationen var okej och inte gick in i sig själv var en riktig träningsseger!!!
 
Men såklart stannade vi kvar och körde resten av momenten också. Här insåg jag att både hon och jag var lite ringrostiga från just lydnadstävlandet. I och för sig hade jag tänkt hjälpa henne med extrakommandon om hon behövde, målet var verkligen att få henne att lyckas och att hon skulle känna sig duktig. Men att jag i fria följet sa "backa" tre gånger var inte riktigt meningen...där ska man ju vara tyst liksom. Men jag glömde bort mig själv, haha. Samma sak i nya rundamomentet, där jag blev så himla glad över att hon klarat det, att jag inte väntade på tävlingsledarens ord "momentet slut", innan jag tjoande belönade min lilla hund! Sånt kostar en del poäng... :) Men som sagt, det spelade ingen roll just denna gång, bara jag skärper till mig framöver.
 
För övrigt så fick vi nerslag på lite långa stoppsträckor både i Zätat och i inkallningen, positionen i fria följet några ggr, omdirigering i rutan och någon förflyttning framåt i fjärren. Inga konstigheter och sånt som verkligen behöver tränas mer på. Fick även nerslag på att Lyra grep apportbocken bakifrån i apportering med dirigering, vilket tydligen en del domare drar ner på. Men det väljer jag att inte försöka lära om det, då det verkligen inte är alla som bryr sig, hon griper jag snabbt och snyggt i farten, så lite knäppt tycker jag det är att man ska kunna få poängavdrag för det. Tyvärr blev det 0 p på vittringen då hon sprang ut, tog rätt pinne men på tillbakavägen stannade upp, spottade ut pinnen och gick tillbaka och sökte, gick sen tillbaka till den rätta och tog med den in till mig (men spottade ut den IGEN vid ingången, och plockade upp den...). Vi hade lite strul i fredags i det momenten och något hände så att hon blev osäker, vilket uppenbarligen satt kvar. Men jag är nöjd över att hon fick tid att jobba igenom och faktiskt valde rätt pinne även om hon blev osäker, det var bra inför framtiden!
 
Så, sammanfattningsvis är jag riktigt nöjd. Jag är glad över att vi klarade svårigheterna med de nya momenten och att hon såg harmonisk ut i gruppmomenten. Jag är glad över att hon jobbade på, höll hela vägen och inte låste sig i något moment. Men jag är överlycklig över att hon kändes nyfiken och öppen, och GLAD när vi var inne på planen, trots lite missar så kändes det som att vi var ett TEAM igen, en känsla som jag saknat så!!! Så nu ska vi träna mer, både moment och kondition, så testar vi tävling igen om ett tag. Målet får bli att klara ett 1:a pris och ha en go och trygg känsla. Något annat har jag inte i sikte, hon är ju redan lydnadschampion min lilla stjärna, och mer än så behövs inte för mig.
 
 
Förutom gårdagens tävling har vi hunnit med en del annat. I lördags blev det övningskörning med Micke (jag körde inge bra alls...suck) och senare kräftor och bubbelbad! I går var jag på fina Rosendals trädgård på Djurgården med mamma och syster för att fika och bli inspirerade av alla fina växter. Cobie fick följa med och var jätteduktig som vanligt, sötis. På kvällen var jag iväg med alla tre hundar och fick dem fotograferade av duktiga Kickan Nikolic, ska blir jättespännande att se resultaten!! När jag ändå var i Gudö avslutade vi kvällen med en hundpromenad med Fia & Alva. Fullt program med andra ord, men det gäller att njuta av dessa sensommardagar så mycket man kan!!
 
Kräftkalas ute på altanen i lördags!
 
Cobie undrar om man kan få hoppa i badet.
 
Dragkamp!
 
På promenad. Tur att Lyra är solblekt så att man ser skillnad på dem!
 
Vi måste träna lite mer på det här med fotografering tillsammans... Någon är inte jättenöjd.
 
Blir tyvärr mest koppel just nu, då vi har varg i skogen sedan i juni! :( Rissie får vara lös om hon håller sig nära flocken.
 
Fina Rosendal!
 
 
Vi hittade ett eget litet växthus att fika i, jättemysigt!
 
Det är jobbigt att fika...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och så några bilder från i fredags kväll:
 
  
Nu hoppas jag att de sista mjölktänderna ryker. Den här hittade jag i sängen i fredags. Lite senare hittade jag tanden från andra sidan också.
 
Kvällsmys 1.
 
Kvällsmys 2.
 
De här två alltså. Svåra att fånga på bild, men roligt har de!
 
Såhär står han ofta, över Rissies huvud. Undra vad det betyder? Ett försök till dominans? Jag tycker att hon borde säga ifrån, men hon låter honom hållas...
 
Dessutom tycker han att de ska dela biabädd...
 
Hon är inte riktigt lika nöjd.
 
/Cissi

Bushund!

Sådärja, nu är mitt projekt med att klä in farstukvistens golv klart! Jag tyckte att det blev fint. Nu blir nästa steg att snygga till runtom, dels på sidorna och även framför. Just nu är det en blandning av grus, jord och sand som gör det såå smutsigt inomhus (hundtassar drar in...), och dessutom är det rätt fult.
 
Funderar på om man ska bygga ut lite på vänstersida och även bygga något runt luftvärmepumpen så att den inte syns lika bra (men inte tappar prestanda såklart), eller lägga grus/plattor. Många funderingar...
 
 
Ser rätt trist ut just nu...
 
Häftig dimma häromkvällen på promenaden...
 
 
 
 
I går var det träningstävling på hemmaklubben, både i tävlingslydnad och brukslydnad. Jag tänkte att det var ett perfekt tillfälle att köra tävlingsmässigt inför söndagens tävling, men ändå kunna sticka in några belöningar på utvalda ställen. Eftersom Lyra har varit så låg och konstig i träningen har jag de senaste veckorna jobbat med att peppa upp henne och höja attityden. Men balansgången är svår för att det inte ska slå över! Har i perioder haft FÖR mycket attityd och därmed pip och gnäll, och det vill jag ju inte ha tillbaka såklart.
 
Vi var det enda ekipaget som skulle köra lydnadsklass 3, och jag var också den enda som hade koll på upplägget, så jag försökte så gott jag kunde instruera de andra hur planen skulle se ut och gav även skriftliga instruktioner på exakt vilka moment vi skulle göra, vad de skulle säga och var jag skulle belöna. Jag vet inte om det var för att det ändå blev väldigt rörigt på planen och tokigt och svårt upplägg, eller om det var för att Lyras syrra Lexi körde precis innan oss och Lyra låg och pep heeela tiden i väntan på sin tur, men det blev inget annat än total cirkus för oss inne på planen, haha! Hon hade lämnat hjärnan utanför helt enkelt.
 
Hon lyssnade inte på mig i ett enda moment, stannade inte överhuvudtaget, sprang inte åt det håll jag dirigerade och pep dessutom en hel del...så allt blev fiasko och jag valde att bryta och gå av, för att sedan träna vidare på egen hand på en annan plan. Det var inte riktigt det genrep jag hade tänkt mig...tänk om det blir SÅ mycket kaos på tävlingen, vore ju lite pinsamt, hihi!
 
Jaja, vi lämnar det där bakom oss och kunde ändå glädjas åt en trevlig kväll med många fina ekipage och gott fika! I kväll ska vi till Botkyrka och träna, hoppas på mer kontrollerad hund då!
 
Cobie fick såklart vara ute och mingla en del, passade på att träna kontakt och stanna kvar-övningar samtidigt som brukset körde sina högre klasser där det var skall och annat som jag tänkte var lite bra störning. Jätteduktig valp som klarade det. Han fick även hälsa och leka lite med Kristinas stövare Skilla.
 
I går var jag även ute och körde hoj i nästan två timmar med trafikskolelärare. Jag tog ju en lektion på manöverbanan tidigare, och nu tog jag en till i trafik, för att se hur jag ligger till och få lite tips. Vi körde runt i Haninge, sedan motorväg och runt i Farsta och till Huddinge/Tullinge, slingerbulten fram å tillbaka och på ställen jag inte varit förut (och inte visste vad jag var heller, haha, tror det var Huddinge...). Det gick rätt så bra och fick bra feedback. Avslutade med att nöta lite på högfartsbanan som jag absolut inte är klar med än. Man ska upp i 50 km/h, göra en undanmanöver och sedan slalom mellan koner (viktigt att behålla farten vilket är svårt tycker jag), bromsa ner fort och göra en mkt snäv U-sväng, gasa upp till 50 km/h igen i slalom och sedan kontrollerad tvärbroms. Puh. Jag klarar det i typ 35 km/h om jag ska hålla samma jämna fart hela tiden, så vi har en del kvar att nöta....svårt!!!!
 
 
Det blev en helkväll på klubben och det hann nästan bli mörkt innan de sista skulle köra. Lite väl lång tid tog det, så nästa gång får vi nog styra om upplägget en aning.
 
 
Valpen kollade noga på brukslydnaden och nu hoppas jag att lite av detta fastnade hos honom, så att vi får det lätt att träna in momenten sedan! ;)
 
/Cissi

Lydnad!

Just nu är det lydnadsträning för hela slanten. Lyra och jag ska tävla på söndag, det var ett år sedan sist och sen dess har både regler och vissa moment förändrats. Nu vill jag ut och se hur vi ligger till, vi är inte helt klara med ett av de nya momenten och är väl lite ringrostiga i de andra, men det ska bli skoj att stämma av läget!
 
Förutom att jag inte riktigt har haft tid för lydnaden har jag satt som högsta prio att hon ska känna sig trygg i gruppmomenten (som hon tycker är jobbiga) innan vi kommer ut på tävlingsplan igen. 
 
Så vi har tränat massor av just det. I olika miljöer och de senaste veckorna även med många nya hundar. Vi är absolut inte i mål än, behöver lägga på mer störningar och svårare miljöer, men jag tycker ändå mig se en klar förbättring. Hon sitter för det mesta med öronen framåt och ser inte ut som att hon har gått in i sig själv. Vi kan iallafall våga oss ut på tävling med den attityden, och sedan jobbar vi vidare mot ännu mer trygghet!
 
Jag märker också att hon är i lite kass kondition. Diverse hältor som kommit och gått det senaste året, samt ryggproblemet, har gjort att jag inte vågat träna henne så hårt. Och valpens ankomst har  gjort att promenaderna inte blivit så långa. Men nu tänker jag våga mig på att utöka all form av konditionshöjande träning, så att hon även orkar hela vägen inne på lydnadsplan!
 
Efter träningen i måndags blev det lite härligt bad vid sjön Öran. Och Cobie tog sina första simtag!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I går innan lydnaden blev det lite agility för valpis och ligg i grupp med lätt störning i form av leksaker som kastades. Duktig valp!
 
Började bygga på trappan i måndags. Lite tidskrävande att gräva ur och få till alla stöttestenar perfekt...
 
I går kväll blev jag klar med det och kunde göra en ram! Pga hjärnsläpp och mörker sågade jag av en planka för kort, annars hade allt blivit klart....
 
 
/Cissi

Jobb igen

Då var semestern slut för denna gång, och med ens kändes det som höst då det var endast 5 grader ute imorse på väg till tåget!! :( 
 
Den här ledigheten kommer knappast bli ihågkommen som någon speciell, det har liksom inte blivit mycket av den. Micke har varit tvungen att jobba ganska mycket och vi har inte fått särskilt mycket gjort hemma då vi behöver vara båda två för en del av projekten, både för att det är lättare och roligare så. Och det är massa annat som inte blivit gjort som jag hade tänkt. Jaja så blir det ibland. Nästa sommar lägger vi helt enkelt upp det annorlunda!
 
Den här sista semesterhelgen var iallafall fulltecknad med roliga möjligheter, men varför ska allt hända samtidigt?? På lördagen var det Kelpiespecialen (utställning) i Tullinge och jag hade så gärna velat vara med och ställa ut Cobie. Tyvärr kom ju en mjölktandsoperation i vägen och då det är 28 dgrs karens så blev jag tvungen att stryka honom, väldigt trist. Så då blev det 70-årslunch i Flen för Gunilla och en stor del av Dewmist-gänget istället, trevligt det också såklart! 
 
På söndagen var det Goldenspecial (utställning) i Västerås och jag var tillfrågad att vara ringsekreterare, vilket är jättekul och jag gärna hade varit det.... om det inte krockat med Djurens helg på Solvalla och mina åtaganden där! Lyra och jag hade lite Freestyleuppvisning vid Svenska Brukshundklubbens monter, sedan var jag speaker och DJ på tävlingarna som Freestyleklubben arrangerade, alltid lika kul och inspirerande!! Många vänner och bekanta som tävlade och visade upp härliga program!
 
Vårt lag tävlade i Teamwork to Music, och vi vann! Laget vann även på lördagens tävlingar då jag inte var med. Men då var det bara vårt lag med, hehe, (på söndagen var det två lag iaf) dock jättefina poäng båda dagarna vilket var kul! Tyvärr går det bara sämre och sämre för Lyra i både träning och tävling i denna sport... :( Hon blir seg och konstig och låser sig hela tiden, tar inte vare sig kommandon, uppmuntran, belöning eller någon form av tillsägelse. Jag får ingen kontakt även under de enklaste övningarna, så himla konstigt! Vi genomförde tävlingen men med nöd och näppe, denna gång lade hon sig ner flera gånger mitt i programmet! Det är tur att vi är så många i laget så när det strular för någon så kan ju domarna titta på de andra som går bra... Och strulen försvinner liksom när man ser den fina helheten, så det ser inte lika illa ut som det känns. Min lilla bruna...vet inte hur jag ska lösa det och det känns såå tråkigt!! Nu får vi träna vidare och nästa mål är SM i november. Vi får väl se om vi deltar i lagprogrammet då eller sitter på bänken och hejar på de andra! Man vill ju inte sabba när man tävlar i lag liksom.
 
Nä nu kör vi lite lydnad istället och försöker få upp attityden och glädjen. Där visar hon som tur är sin rätta sida och är glad och fartig för det mesta!
 
 
Utsikt från speaker- och dj-platsen på Djurens helg, bästa utsikten!  
 
Lyra fick en fin och lugn tältplats bredvid ån som går genom Solvalla. Inte varje dag man har så fin utsikt!
 
Lyra och Solvallahästen.  
 
Kör lite bil inne på Solvalla. :) 
 
70-årslunch på fina Värskäls gård i Bettna (Flen) med ett härligt gäng. Gården är helt nybyggd karolinergård som de såg ut på 1700-talet, riktigt häftig! 
 
Cobie fick hänga med och det var spännande att hälsa på fåren på gården! 
 
Efter lunchen blev det kaffe och tårta hemma hos Gunilla och Helmut i deras lada, de bor så otroligt fint!! Cobie var nöjd som fick titta på deras söta getter och höns.
 
Har varit ganska restriktiv med promenader för valpen, men nu är han stor nog att följa med de andra hemma.  
 
Praktiskt att man har tre hundar när man ska träna sitt och ligg i grupp på promenaden! 
 
Denna sommar har det inte blivit så många projekt, men förra veckan drog jag i alla fall gång med ett eget litet jobb. Vår entré har varit så trist med betongplattan och det är fult runtomkring... 
 
Rätt trist faktiskt.  
 
Micke hjälpte mig att bolla tankar och räkna på materalåtgång och handla brädor.
 
Men sen har jag gjort allt själv! 
 
Själv är bäste dräng. Typ. 
 
Är nöjd!! Nu ska jag bara göra ett trappsteg och sedan behöver vi göra något åt grus/jorden som ligger från grinden fram till entrén som gör allt så smutsigt inne. Funderar på att fylla på med mer grus. Sedan vore det ju fint att snygga till putsen på väggen också, börjar se lite skabbigt ut... Fortsättning följer...
 
 
/Cissi 

Öland!

Då är vi hemma igen efter en lite spontan minitripp till Öland! En ö som jag inte varit på sedan jag var barn och som Micke aldrig tidigare besökt. Så det var liksom dags nu. Vi åkte ner i måndags morse och kom hem igen onsdag kväll.
 
Så en kort tur blev det, men vi hann se väldigt mycket ändå. Vi körde från norr till söder och kors och tvärs, längs med hav, odlingar och alvaren.. Besökte olika vackra stränder, fina skogar och vackra vyer. Åt god mat och fikade längs med vägen. Ja även om det hade varit trevligt att stanna lite längre på vissa ställen så var vi rätt nöjda efter turistandet på den vackra ön. Vi valde också att åka första veckan efter högsäsong, då det dels var billigare men det visade sig även vara väldigt lite folk vart vi än kom, perfekt!!!
 
Jag kommer gärna tillbaka till denna fina ö och utforskar mer!
 
Älska roadtrip! Såhär glada var vi efter ett tag i alla fall... Vi fick stanna TVÅ GÅNGER innan vi ens kommit till Södertälje för att Cobie kräktes i bilen.... Men efter lite sanering och byte i buren kunde vi till slut åka vidare utan fler spyor...
 
Ahh, Ölandsbron!
 
Vi hade hyrt en liten stuga på fina Eriksöre camping, jättefräscht och otroligt hundvänligt! I området där vi bodde hade alla hund, trevligt! :)
 
17 kvadrat med allt man kunde önska sig!
 
 
Kollar omgivningen....Campingen hade såklart en egen hundstrand, en rasthage, aktiveringsområde och agilitybana precis nere vid vattnet!
 
 
 
 
 
Såna här härliga ytor fanns det flera av!
 
Kvarteren där villavagnarna låg hade bra namn!
 
 
Det fanns något för alla...
I Färjestaden med valpen...
 
...som skällde ut en palm! Väldigt väldigt konstigt träd ju!
 
God middag vid vattnet med calamares, rökt lax och rökta räkor med aioli.
 
Vi hann även se solnedgången från campingen.
 
 
 
Dagen efter körde vi norrut.
 
Solliden...
 
Glashytta.
 
Borgholm.
 
 
Lite kameler längs med vägen...
 
Och blommor!!! Massor av fina blommor längs med vägarna!
 
Hittade en väldigt fin väg längs med havet.
 
 
 
Så häftig "strand" med klipporna!
 
 
 
 
 
 
 
Nästa stopp blev Byxelkrok där det blev lite lunch.
 
Målade mattor....
 
Och bad såklart!
 
 
 
Sedan vidare norrut.
 
Långe Erik.
 
 
 
Körde runt lite och hittade några fina pärlor, bland annat Fagerrör.
 
 
 
 
 
 
...och Källa, där det fanns en fin gammal kyrka.
 
 
Och en glassgård!!!
 
Väderkvarna vid Lerkaka var häftiga!
 
Där hade jag läst till mig ett tips om ytterligare en fin strand...
 
 
 
 
 
Sedan fick det vara färdigbadat för denna dag.
 
Jag tog en tidig morgonpromenad till campingens hundbad där vi var alldeles själva.
 
Härligt!
 
 
 
Efter frukost och städning av stugan drog vi söderut, längs med majsfälten...
 
 
 
Fortfarande blommade vallmon på några ställen, så fint!
Mycket odlingar överallt, här någon slags böna.
 
 
Och gravar fanns det gott om. T ex Gettlinge gravfält.
 
Framme vid södra udden! Kor, får, hjortar och en massa fåglar överallt!
 
 
 
 
 
Lunch med häftig utsikt!
 
Fyrvaktarkelpie vid Långe Jan.
 
 
Ett fint café och lanthandel på vägen norrut.
 
 
 
Ett sista dopp innan den långa hemfärden... Ännu en vacker och folktom strand!
 
Ahh härligt med alggnuggning!
 
 
 
 
Bredvid stranden låg denna fina äng!
 
 
 
 
 
 
 
Hejdå Öland! Tack för fina dagar!!
 
Dessa fina stenar fick vi med oss som minnen.
 
/Cissi

Regn och sol!

I dag har det regnat jag vet inte hur många gånger? Regn, sol, regn igen.... Micke och jag var ute och körde hoj en stund, men det är lite svårt i spöregn faktiskt...
 
För övrigt har det varit lugna dagar med lite hundträning och inte så mycket annat....
 
Cobie chillar på altanen...
 
Han tappar de sista mjölktänderna nu, lyckades få en i handen häromdagen när vi kampade lite.
 
...och ALLT ska gnagas på. T ex köksmattan som ska släpas runt på, gärna upp i sängen...
  
 
Lyra har fattat att bollar är bättre än mattor.
 
I torsdags tog jag min första lektion på trafikskolan för att stämma av hur jag ligger till och vad jag bör träna mer på. Jättebra!! Det blev två intensiva och svettiga timmar på manöverbanan i stekhet sol och jag var rätt slut efteråt. Här är fartbanan.
 
Gokartbanan är jättebra till uppvärmning och att träna lite svängar på.
 
Lågfartsbanan behöver nötas nötas nötas. Det är inte helt lätt att köra serpentinsvängar i 3 km/h och hålla balansen!
 
På eftermiddagen blev det ett agilitypass med valpen på Sthlm Södra BK! Två tunnlar och ett par hinderstöd för att träna framförbyten, placering, fart och framåt.
 
Det var väldigt varmt så det blev korta pass med mycket vila. Duktig och glad Cobie!
 
Åkte sedan vidare till Gubbängsfältet för kvällsträning med freestylelaget. Eller tja, vi var bara tre (av sju) denna gång, så det blev halvdan träning.
 
Dessutom började det att ösregna....halvjobbigt tyckte Lyra. Men när hon väl blivit blöt gick det bättre. Värre var det för bostonterriern Gina som sprang till sin bil och vägrade köra något mer! :)
 
Men halvdan träning är bättre än ingen träning. Heja oss!!
 
På fredagen blev det ett pass på Nynäs BK. Först lite promenad....
 
....sedan agility med Cobie och ett lydnadspass med en duktig Lyra. Fick både regn och sol, och hade högtalaren med mig med peppig musik, så det blev en bra kväll! Gruppmomenten fick hon göra ensam denna dag men la lite störningar bakom henne såsom en högtalare, ett fladdrigt paraply och hennes träningsväska....
 
Lätt att byta lakan med den här alltså....hmm..
 
 
 
 
I dag kom syster Andrea & hela kånkarongen på lunch- och fikabesök. Jag gjorde rulltårta med rabarberkompott, vispgrädde och nyplockade vildhallon på toppen, gott!
 
Cobie fick bästa platsen!
 
En omgång smarrigt fröknäcke är fixat!
 
Mellan regnskurarna tog jag och hundarna en skogspromenad på eftermiddagen. Testade att ha Lyra och Cobie lösa i omgångar vilket gick jättebra. Förut kunde jag inte ha Cobie lös när de andra var med, då han hela tiden var på de andra och skulle leka...vilket Lyra inte uppskattar om hon är kopplad (och jag vill inte ha båda lösa ihop än, då blir det lite väl busigt). Men i dag sprang han jättefint lös bredvid henne eller för sig själv och kom fint på inkallning, kul att se!
 
Underbara skogens färger, sol och regnmörkt.
 
Första försöket någonsin att fota dessa tre tillsammans....
 
Det gäller att få alla att titta åt samma håll....
 
Jaja, två av tre får anses okej just nu! :)
 
/Cissi

Slappna av i grupp

Nu är Lyra anmäld till sin första klass 3 i lydnad, och det ska bli så spännande!! Om vi nu kommer till start. Jag jobbar på hennes känslor i gruppmomenten och vill se att hon mår bra i det först innan vi gör det på tävling. Så nu är det hårdträning som gäller med nya platser och olika hundar i trygga miljöer, jättekul att träna med nya personer också! :)
 
 
Måndagens träning på SSBK med Camilla och Cilla. Här gruppmoment med Tista, Lyra och Lava. Lyra såg väldigt avslappnad ut.
 
 
Sedan blev det rallyträning!
 
 
...och direkt hem för en kvällspromenad med Annie, Gonzo och hästen Kurre som tillfälligt stått i närheten av oss.
 
 
Fin kväll!
 
 
Tisdagens träning på SBKs Sthlmsavdelning i Kista med Amanda och Josefine som jag fått kontakt med via Instagram (båda har kelpies). Här gruppmoment med Marwin, Lyra, Rissie, Dex och Kiro! Bra med mkt trafikstörning bakom och allt kändes bra. Efteråt blev det lite lydnadsträning, jättekul!
 
 
På vägen hem svängde jag förbi Arken zoo och botaniserade bland nya halsband åt Cobie, då valphalsbanden börjar bli för små... Vill ha ALLA färger!!!
 
 
På kvällen var det middag och valptitt med Dewmist-teamet hos Rissies uppfödare i Västerås. Så trevligt, gott och mysigt!
 
 
Varm kväll och härligt sällskap i skenet av tända ljus!
 
 
/Cissi
RSS 2.0