Status oförändrad, hurraa!

I dag var det så dags för ett återbesök hos sjukgymnast Kjerstin på Ultuna med lilla Lyra. Vi var där senast i januari och fick då i läxa att börja promenera med klövjeväska tre gånger i veckan, skritta i terräng och göra stabiliseringsövningar. Tanken men allt detta var att stärka upp och muskla på sig på ryggen, länden och bakbenen, så att spondylosen kunde hållas i schack och förhoppningsvis utvecklas så sakta som möjligt. Vi fick även en del restriktioner, men även uppgifter, i den vanliga träningen.
 
Till en början var hon halt och konstig till och från, men när det väl gick över så lyckades jag få in rutiner för allt vi skulle göra, det är ju typ ett halvtidsjobb att hålla på bara med rehab, haha! Nu har vi kommit så långt att rehaben känns som en naturlig del och vi kan lägga på lite vanlig träning utan att det känns som ett stort projekt. Grejen är ju att hon ska rehaba resten av sitt liv och hålla sig i såhär god form, så jag måste få det till vardag och inte ett tillfälligt projekt som man tröttnar på.   
 
Så i dag på lunchen drog vi iväg till Uppsala fram å tillbaka för en timme med Kjerstin. Det blev rätt mycket pillande och tryckande på rygg och ben eftersom det även var en praktikant från veterinärhögskolan där som skulle testa allt också, vilket Lyra tyckte var lite jobbigt på slutet och mest låg och spände sig. Hon visade reaktioner på samma ställen som tidigare, på rygg och bakben, men det var inte värre än sist vilket kändes jättebra!! De tyckte att hon var jättefint musklad och rörde sig bra i gångarterna. Jag hade även med klövjeväskan som Lyra fick röra sig med. Så totalt var det ett väldigt bra resultat och hon fick en OK-stämpel! Vi ska fortsätta som vi gör med rehaben och fortsätta bygga på, lägga på lite mer vikter och ha extra fokus på att hon blir ännu jämnare i bakbenen (hon belastar olika, mkt mindre på vänster bak). Så det var ju jättebra besked!!! Vi fick inte ens någon ny tid, så nu är det bara att köra på och hoppas att det håller!!
 
Hade hoppats på att kunna gå hem lite tidigare från jobbet eftersom min hjärna är lite lätt slut efter att ha suttit med på tre heldagar långt chefsmöte...men så blev det visst inte, ännu en chefsgrupp skulle få en dragning och vår största avtalsdelegation skulle kallas in med kort varsel, vilket innebär jaga konferenslokal och hotellrum åt ca 45 pers samt mejla, smsa och försöka få fatt i dessa personer på olika sätt...
 
Lyckades i alla fall komma iväg så att jag hann till hemmaklubbens öppna rallyträning, vilket var väldigt nyttigt. Vi ska tävla i helgen och just det här med banor är något vi måste öva massor på!!!! Det var roligt också att träffa några nya bekantskaper som vi inte sett förut.
 
Nu ska jag gå skumma igenom min härliga jobbmejl som för tillfället har 108 olästa mejl....sen sova!
 
 
 
 
Nöjd med belöningsben efter besök hos rehab!
 
 
/Cissi  


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0