Räcker det snart?

Jag tycker att det börjar räcka med veterinärbesök på ett tag nu. Det senaste halvåret alltså, undra hur många gånger jag har varit där? Med båda hundarna. 
 
I går hade jag egentligen tid på Ultuna i Uppsala hos deras rehab som är väldigt svår att få tid hos. Jag tänkte göra ett sista försök att hitta vart i Lyras kropp det felar, med tanke på att hon beter sig så konstigt i träningen och att vi ändå har hittat att hon reagerar på vissa delar i bakpartiet. Men på grund av den mystiska hältan hon fick förra veckan var det ju bara att avboka rehaben, är hon ju ingen idé att åka dit när hon har ont på ett helt annat ställe just nu.... Men nu går hon faktiskt riktigt fint och hoppar bara till ibland. Så det här ska nog vara helt över snart!! Så jag får väl fundera på att boka in en ny rehab-tid.
 
Men så fort hon blev bra så blir den andra dålig. Fick åka in akut till veterinären med Rissie i går kväll istället....! En långtråkig onsdagkväll i väntrummet hos Djurakuten blev det. Jippi. Hon har kissat lite väl mycket de senaste två dygnen och blivit allt mer orolig, så jag gissade på urinvägsinfektion. Och det var det. En odling gjordes som jag precis fick svar på, så nu blir det antibiotika i 10 dgr och sedan nytt urinprov.
 
Känns som att det börjar räcka med veterinärbesök nu!
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 
 

Valpgull

Det känns som att veckorna mest består av måndagar och fredagar, jisses vad tiden flyger iväg! Nu är det i alla fall måndag igen och helgen gick snabbt.
 
I fredags kväll hade jag en tid bokad i Haninge hundhall för att träna heelwork med Lyra, men eftersom hon hade så ont i tassen fanns det inte en chans att träna något alls med henne. Lite surt eftersom jag tänkte köra igenom vårt program och kolla hur det funkade i den miljön och om det fick plats, vi ska ju tävla där om några veckor! Fick sällskap av Jenny och Tage som tog över en del av träningstiden istället, och så fick Rissie lite mer träning än planerat, såå glad blev hon!
 
Lördagen började med en sväng på hojarna. Vi har så många bra vägar runt oss och ner mot Nynäshamn som är lagom trafikerade och varierar mellan 40, 60 och 70, perfekt att träna på! Och så kan man åka upp korta bitar på motorvägen också för att få den träningen. Men det är lite jobbigt att köra 110 då det blir väldigt blåsigt, och lite läbbigt också... Hoppas att vi hinner med några turer till innan det blir för blött och kallt.
 
Resten av helgen har spenderats i Västerås för att passa hus och hundar hos Rissies uppfödare. Det var ett tag sedan sist och det var mysigt att träffa gänget igen. Och ibland är det skönt att vara någonstans där man inte kan göra så mycket mer än att pyssla med hundarna och ta det lugnt. Satt faktiskt i solen på altanen och läste en bok ett bra tag, hur skönt som helst! Hade lyxen att få gosa med nio 6-veckorsvalpar också, ljuvliga!!! Och det är så kul att se Rissie skrota runt i flocken med de andra vuxna och bara njuta. Hon vill oftast hellre vara med dom än med mig när vi är där. Men även om hon ser ut att mysa på kenneln så tror jag att hon ändå tycker om att komma hem igen och få full uppmärksamhet. Hon sticker ju inte direkt ut och hävdar sig inte, så i en flock försvinner hon liksom lite i mängden. Hon kanske tycker att det är skönt, men jag tycker lite synd om henne.
 
Lyra har hoppat på tre ben hela helgen och har varit lite extra spänd och nervig, antagligen då hon känner att hon inte riktigt är frisk. Så hon har mest fått vara för sig själv dessa dagar. Jag hade tänkt ringa veterinären nu på morgonen eftersom det faktiskt inte blivit bättre med tassen på en vecka, MEN nu i morse så började hon faktiskt att stödja och sätta ner den då och då när vi gick på promenad!! Så en liten förbättring och jag avvaktar någon dag till...
 
 
Träning i hundhallen, roligt!
 
 
 
 
 
 
Sovande valpar, bland det sötaste som finns!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lyra gör lekinviter på andra sidan staketet. Hon brukar leka med hanarna, men denna gång fick det vara.
 
Kvällshäng med en del av gänget...
 
Rissie älskar trappen med olika avsatser.
 
 
 
I väntan på middag....
 
På promenad. Söndagen bjöd på sommarvärme, borde ha tagit med shorts!!!
 
 
Jättesöta får!
 
Och så lite mer valpar...
 
God natt.
 

/Cissi

Trebent konferenssällskap

Hemma igen efter två dagar konferens på Marholmen. Eftersom Lyra var lite krasslig fick båda hundarna följa med, ska rengöra tass och tempa varje dag.
 
Det är så smidigt och enkelt att ha med dem dit, och skönt också att få en anledning att komma ut och gå några gånger per dag istället för att bara sitta stilla som annars lätt blir på konferenser. Fast så värst mycket promenerande blev det inte denna gång, ville inte anstränga den lilla bruna eftersom hon fortfarande hoppar på tre ben och inte alls vill stödja på benet... Hoppas att det vänder snart.
 
Konferensdags!
 
 
Fin lunchpromenad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kväll...
 
 
Morgonpromenad, magiskt.
 
 
/Cissi 

Ont i tassen

Dagen började helt fel, Lyra var sämre i baktassen och hade feber igen, och datorn på jobbet envisades med att bråka... Gårdagen bjöd på ett galet mötesrally (som avslutades med kvällsmöte på brukshundklubben) som jag hade tänkt hantera efterspel av i dag. Men behövde även kolla upp lilla brun, så det blev till att dra sig hem från jobbet redan vid lunch för att ta den enda akuttid veterinären hade (och sedan jobba hemifrån hela eftermiddagen och kvällen...).
 
Tog min jättehalta lilla kompis (som iofs med lätthet tar sig fram hoppandes på tre ben eftersom hon inte vill sätta ner det fjärde alls) och fick henne undersökt. Febern hade vänt ner igen, jättebra. Jag hade funderat på om det kilat in sig någon tagg eller så, som jag inte sett, men inte heller veterinären hittade något. Vi tog två röntgenbilder på tassen för att utesluta att något var trasigt, den såg jättefin ut... Men svullen och jätteont! Så nu testar vi smärtstillande/antiinflammatoriskt i 10 dgr, daglig rengöring och tempkoll. Och håller tummarna för att det går ner med det, så att man slipper börja skära i tassen.
 
Hon är helt klart allmänpåverkad även om hon är ganska pigg emellanåt. Och att ha krage på sig för att inte kunna slicka på tassen är lite jobbigt...så hoppas att det går över fort nu!
 
 
I väntrummet.
 
 
 
 
Vi åkte till djuraffären efteråt och köpte lite tuggben och annat...
 
 
Det här var ju kul...
 
 
Hon är dock jätteduktig och springer rätt så obekymrat runt med kragen på.
 
 
Godnatt från en tratt-kantarell...
 
/Cissi 

Framsteg!

En ganska så oplanerad och tom helg i kalender blev riktigt bra och oväntad. Har inte blivit så jättemycket hojåkning efter semesterns slut och jag hade ställt in mig på att det kanske inte skulle bli något mer denna säsong heller, det är ju ändå höst nu. 
 
Men med det här fina vädret så var det ju helt perfekt att ta en liten träningssväng på lördagsförmiddagen bort till Håga industriområde, där vi hängt den senaste tiden. Krypkörning med svängar, träning på att växla bättre och att bli allmänt säkrare har stått på programmet. Och den här gången fick jag extra hjälp av en fd körskolelärare som Micke känner, som generöst öste på med goda råd och viktiga tips som gav resultat direkt! Jag fick även titta och testa på banorna som finns på uppkörningen, och en annan rolig bana att träna kurvtagning på, lyxigt!!
 
På eftermiddagen blev det pyssel hemma på tomten, lite snickrande och planterande. Jag tränade lite med hundarna men Lyra kändes inte alls i form, hon gick och la sig hela tiden och saknade lite gnista. Så jag lät henne vara ifred och bara skrota runt på tomten resten av dagen.
 
På kvällen åkte vi in till stan och åt middag på restaurang Hearts, på Nordic C Hotel, ett försök att fira vår 7-åriga förlovningsdag. Vi är inte så bra så sånt, är nog första gången vi firade just den dagen... När vi kom hem och jag tog ut hundarna på kvällspromenad så haltade Lyra ganska ordentligt på ett bakben. Väl hemma konstaterade jag att en trampdyna verkade ha fått sig ett stick, bett eller smäll av något slag. Den var röd och svullen och hon ömmade när man tog på tassen. Passade på att ta tempen och faktiskt så hade hon 39,7 vilket är lite mer än en grad över hennes normala temp. Så inte så konstigt att hon varit så låg tidigare på dagen.
 
I morse haltade hon inte längre och tempen hade gått ner, men svullnaden var kvar och så fort jag peta på trampdynan ryckte hon bort tassen, så ont gjorde det fortfarande. Så där rök dagens planerade aktivitet...vår efterlängtade debut i agilityklass 2 (hoppklass)... Lyra har varit uppflyttad i den klassen sedan förra sommaren men jag ju kört på i klass 1 ändå. Men nu ville jag verkligen testa en klass 2-bana innan säsongen tar slut och innan de nya reglerna träder i kraft vid årsskiftet och vi tvingas upp en klass... Men så blev det alltså inte. Kändes inge bra att åka och tävla, även om hon inte längre haltade. Med tanke på hur känslig lilla brun är så vill jag inte riskera att hon ska få några smärtminnen i tävlingssituationen, det tror jag skulle göra hennes känslor för det här ännu svårare. Gissar jag. Men lite bittert är det, eftersom det var den enda tävlingen jag planerat in, nästa möjlighet blir väl först till våren...jaja, det hade kunnat vara värre, hon hade kunnat blivit ormbiten istället.
 
Så, utan någon tävling att åka till var även denna soliga dag utan planer (och utan möjlighet till hundaktiviteter)! Jag lyckades övertala Micke att jag var redo för att testa motorcykeln ute på vägarna i trafik, även om han var väldigt skeptisk till det... Men jag kände att jag behövde få köra lite längre sträckor för att bli säkrare på farten (man kommer ju lixom inte upp i så hög fart inne i ett industriområde), jag tycker ju att 60 km/h är vääldigt snabbt, och för att kunna göra den obligatoriska Risk 2:an så måste man upp i typ 90-100 km/h och göra bromsprov...långt ifrån vad jag vågar alltså!
 
Eller vågade. För det blev en tur ute på vägarna som jag önskade, även om det var rätt så läskigt. Man ska våga köra ut och gasa, vara rätt placerad i sitt körfält och i svängarna (vilket ju inte är på samma ställen som en bil), titta i backspeglar och över axeln (och inte tappa balansen och tappa hojen) komma ihåg att blinka (och trycka bort blinkersen), gasa och bromsa med ena handen, koppla med andra, växla med ena foten och bromsa med andra...och komma ihåg att ta ner fötterna när man stannar...och så ha koll på medtrafikanter och eventuella oväntade händelser. Ja det är en hel del att hålla koll på, men jag tycker att det funkade helt okej. Vi tog en tur ut till Dalarö och tillbaka, och sedan bort mot Häringe via en liten stund på motorvägen. Och det var helt okej att köra 60, 70, 80 och även 90 km/h! Härligt! Så nu var det gjort, trafikdebuten. Och det gick ju bra.
 
Testade att träna lite HTM/freestyle med Lyra på eftermiddagen och hon var riktigt pigg och på. Det är så tydligt när hon mått dåligt och blivit bra igen, då blir hon på något sätt extra glad nr hon märker att hon är friskare! Men fortfarande gör tassen ont om man petar på den. Nu är det bara att hålla tummarna för att det snabbt är tillbaka till det normala igen.
 
 
Morgonpromenad en fin septemberlördag!
 
 
 
 
Efter frukost och morgonpromis blev det lite ekorrspaning inifrån...
 
 
 
 
 
 
Någon gör nosmärken på rutan...
 
 
Lördagens hojnöje, banträning! Roligt!
 
 
Finaste soldyrkaden. <3
 
 
 
 
Mitt sista snickarprojekt denna säsong? En äppellåda till...
 
 
Mickes lilla projekt, inredning av garaget och bygge av en massa bänkar och hyllor...
 
 
Hittade lilla brun sovande i närheten av garaget...inte så pigg.
 
 
Inte helt frisk.
 
 
Dagens hojtur med varsin hoj för första gången!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftermiddagspromenad på mjuka mossor i skogen...
 
 
Får vi karameller nu?
 
 
 
/Cissi
 

Kvällsdopp

I kväll blev det kvällspromenad med Nettan och Polka i Tyresta. Nu är det nog inte många kvällar till man kan få gå i ljuset...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Sommaren håller i sig

Det känns som att jag sakta sakta verkar hitta sätt att låsa upp den lilla bruna kelpiens mentala spärrar i agilityträningen. Ibland blir det bakslag men det går ändå framåt hela tiden tycker jag. I går tog jag ut kompledigt halva dagen för att vara med på Maximerad agility-kurs med temat Handling, för Eva-Marie Wergård och Linda Enberg i Arningehallen!! Grymt bra och roliga instruktörer!!
 
Upplägget på deras kurser är verkligen givande, man delas in i två grupper och kör sedan 1,5 h för den ena instruktören, och sedan byter man instruktör och bana resterande 1,5 h. Jag har fått så mycket bra med mig på dessa kurser, detaljer, tankar, övningar och massa pepp och inspiration!! Även om vi inte körde hela banorna i går med Lyra så gjorde vi utvalda delar som blev riktigt fina! Och det var såå tydligt hur jag påverkar henne med var jag står/befinner mig på banan och när jag var exakt rätt så gick hon ASFINT!! Hon är ju ingen hund som hoppar av sig själv, jag måste jobba precis lika mycket för varje jäkla hinder och handlar jag det minsta fel så svarar hon genom att göra fel, eller stanna. Så tydligt. Vi får se om jag någonsin blir så duktig att jag klarar av att handla henne som hon vill ha det för att det ska funka, men om inte så har jag samlat på mig en enorm erfarenhet och kunskap till nästa hund.
  
Två banor samtidigt med varsin duktig instruktör, lyxigt!
 
 
Lyra fick fira sin 6-årsdag i hundhallen, inte helt fel!
 
 
På promenad i Arninge efter kursen, sommarvärme!
 
 
Hittade en liten strand...
 
 
Skönt att svalka tassarna efter agilityspring!
 
 
Livsnjutaren.
 
 
Snygg t-shirt som följde med hem...
 
 
Hemma på altanen känns det fortfarande som sommar! Fick fikabesök på lördagen av Mickes pappa och det blev nästan för varmt att sitta där (eftersom parasollen hade blåst sönder, nu finns ett nytt på plats!)
 
 
 
 
På kvällen hade vi familjen John över på kräftmiddag, bubbelbad och mys!!
 
 
Söndagens lunch intogs på fina Ösmo plantshops café!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En söndageftermiddag och kväll på jobbet...i konfliktplaneringstider kan det bli så.
 
 
Då blir det kvällspromenad i Observatorieparken!
 
 
Lantisarna tittar ut över storstan.
 
 
 
 
Mitt jobb sett uppfriån kullen.

 
Såhär kan man också sova, nästan nos mot nos...gulligt.
 
 
/Cissi

Lynnigt knä

En påse micropop och ett glas vin (också det micrat eftersom flaskan med vinslatten stod i kylen...) var en bra avslutning på veckan! Jobb, jobb, jobb och en del hundträning. Och även ett försök att träna mig själv, men blev så sur när knät började protestera redan efter 1,5 km löpning, att jag gick och duschade istället. Blir ju bara värre när jag försöker pressa. Men EN OCH EN HALV KILOMETER!? Allvarligt talat knäet, vad hände med att 5 km var ok innan det började hugga? Det köpte jag, det fick duga. Men det här! INTE OKEJ. Trist.
 
Nu är det iallafall helg och jag ser fram emot vila, kräftätning med vänner, kanske lite hundträning eller vallning...och så en del jobb....
 
 
Micrat vin, namnam!
 
 
Lite kvällsbak, fröknäcke, mmm!
 
 
Godnatt.
 
 
/Cissi

Lydnad i mitt hjärta!

Vilken riktigt härlig helg det har varit!! I lördags var det dags för lydnadstävling på Roslagens BK i Norrtälje, en klubb jag verkligen gillar och har lite speciella känslor för.
 
Här debuterade jag & Lyra i lydnadsklass 1 (supernervös!), i samband med att kelpiespecialen hölls där och då vi även ställde ut officiellt för första (och sista gången). Lyra vann lydnaden, blev lydnadsmästare i kelpieklubben Östra, och vann även sin klass på utställningen, blev 4:e bästa tik och och fick CK, och vi var med och vann Bästa avelsgrupp OCH Bästa uppfödargrupp med uppföderskan Maria och syskonen till de mer etablerade uppfödarnas förtret! (Eftersom Lyra dock ogillar starkt att bli hanterad av okända personer, är kastrerad och inte ska avlas på, och att Maria inte är med oss längre, så blir det inga fler utställningar för oss...). Året efter tävlade vi klass 2 på Roslagens BK, även då i samband med kelpiespecialen, och vi vann och tilldelades mästarpriset igen! Extra kul eftersom Maria var på plats och var tävlingsledare!
 
Ungefär två år senare tävlade jag där igen, då i elitklass och även Maria & Lenka var med!! Det var en småkylig aprildag och vi fick 255,5 p (dvs 0,5 p från ett 1:a pris och denna dag stod ett championat på spel...). Men det spelade inte så jättestor roll. Bara några dagar innan hade Lyras mamma Kylie fått somna in i en alltför tidig ålder. Maria sa till mig efter att vi varit inne och tävlat, att Lyra påminde SÅ mycket om Kylie inne på planen med sin fart och arbetsglädje, att hon fått rysningar. För egen del fick jag rysningar när jag såg henne och Lenka inne på planen och utstråla så mycket glädje ihop, trots alla motgångar med cancern och med Kylie.
 
Precis ett år efter det var jag åter på plats på Roslagen för att tävla... Då hade det gått drygt två månader efter Marias begravning. Att vara på denna plats där vi hade så mycket glada minnen ihop var rätt så känslosamt... Men vi hade en kul dag och vi fick det årets bästa poäng jämfört med våra andra starter det året (2015 var för övrigt ett riktigt skitår resultatmässigt i lydnaden)!
 
Såå...long story, men därför är alltså detta en speciell klubb för mig. Och sedan är det alltid så välarrangerat och duktiga tävlingsledare, vilket också bidrar till att jag gärna tävlar där. I går var det dessutom två tävlingar på samma dag, kul! Vi har ju verkligen legat lågt med lydnadsträning och -tävling det senaste året, och jag märkte hur jag saknat det och hur jäkla KUL det är!! Vilken trygghet att komma in på lydnadsplanen istället för alla andra sporter jag pysslat med på sistone. Både Lyra och jag hade riktigt skoj och fick till en hel del att vara nöjd med, snygga flashiga ingångar, fina vittringar och pigg attityd. Kanske blev det lite väl kul för den lilla bruna då det kom lite överslagshandlingar...så rutan nollade vi (hon vägrade lägga sig utan bugade istället, sen kom hon springande mot mig....), på båda tävlingarna!! På den andra tävlingen valde jag att bryta då hon typ kastade en apportbock på mig i farten, haha!! Knäpphund, men glad! :) Vi hade en riktigt skoj dag och hängde med Jenny & Zeb och Sharon & Koe, vi hjälpte varandra med bra träning mellan tävlingarna och hade bra samtal om mål och funderingar med träningen.
 
I dag har det blivit pyssel i trädgården och så långpromenad i skogen tillsammans med Susy & Razzia, med bad (för hundarna alltså!), härligt!! Och så har jag solat på altanen, ätit mjukglass med strössel, nystekta kantareller och en hel krabba! Känns som att jag är redo för en ny vecka!
 
 
Att buga är tydligen kul! Även i rutan (där man bör ligga ner...).
 
 
Fina blommor från trädgården. 
 
 
/Cissi 

Varsel på gång

Äsch. Tisdagens peppiga agilityträning gav inga snabba toppresultat på tävlingsbanan... Gårdagens KM resulterade i två disk-lopp. Ett planerat (agilityklass) där jag valde att bara köra första hindret, en tunnel och sedan sista hindret. Och sedan en oplanerad där det blev lite för svårt hinna med på banan när jag hade min trixa och starta ihop-start... Jaja. Är dock väldigt väldigt nöjd med just starterna, där jag fick henne taggad och hon skällde!! 
 
I dag har Kommunal varslat om stridsåtgärder för vårt största avtal för personliga assistenter på privatsidan. För att arbetsgivaren inte vill betala ut den löneökningen som resten av arbetsmarknaden redan har fått på 2,2 %, det s k märket. Trots att de företagen ofta tar ut enorma vinster och får en assistansersättning som är bra mkt högre än Kommunals lönekrav. Märkligt.
 
Dags att sova, efter en rätt så hektisk dag...
 
 
 
/Cissi 
RSS 2.0