Räcker det snart?

Jag tycker att det börjar räcka med veterinärbesök på ett tag nu. Det senaste halvåret alltså, undra hur många gånger jag har varit där? Med båda hundarna. 
 
I går hade jag egentligen tid på Ultuna i Uppsala hos deras rehab som är väldigt svår att få tid hos. Jag tänkte göra ett sista försök att hitta vart i Lyras kropp det felar, med tanke på att hon beter sig så konstigt i träningen och att vi ändå har hittat att hon reagerar på vissa delar i bakpartiet. Men på grund av den mystiska hältan hon fick förra veckan var det ju bara att avboka rehaben, är hon ju ingen idé att åka dit när hon har ont på ett helt annat ställe just nu.... Men nu går hon faktiskt riktigt fint och hoppar bara till ibland. Så det här ska nog vara helt över snart!! Så jag får väl fundera på att boka in en ny rehab-tid.
 
Men så fort hon blev bra så blir den andra dålig. Fick åka in akut till veterinären med Rissie i går kväll istället....! En långtråkig onsdagkväll i väntrummet hos Djurakuten blev det. Jippi. Hon har kissat lite väl mycket de senaste två dygnen och blivit allt mer orolig, så jag gissade på urinvägsinfektion. Och det var det. En odling gjordes som jag precis fick svar på, så nu blir det antibiotika i 10 dgr och sedan nytt urinprov.
 
Känns som att det börjar räcka med veterinärbesök nu!
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 
 

Valpgull

Det känns som att veckorna mest består av måndagar och fredagar, jisses vad tiden flyger iväg! Nu är det i alla fall måndag igen och helgen gick snabbt.
 
I fredags kväll hade jag en tid bokad i Haninge hundhall för att träna heelwork med Lyra, men eftersom hon hade så ont i tassen fanns det inte en chans att träna något alls med henne. Lite surt eftersom jag tänkte köra igenom vårt program och kolla hur det funkade i den miljön och om det fick plats, vi ska ju tävla där om några veckor! Fick sällskap av Jenny och Tage som tog över en del av träningstiden istället, och så fick Rissie lite mer träning än planerat, såå glad blev hon!
 
Lördagen började med en sväng på hojarna. Vi har så många bra vägar runt oss och ner mot Nynäshamn som är lagom trafikerade och varierar mellan 40, 60 och 70, perfekt att träna på! Och så kan man åka upp korta bitar på motorvägen också för att få den träningen. Men det är lite jobbigt att köra 110 då det blir väldigt blåsigt, och lite läbbigt också... Hoppas att vi hinner med några turer till innan det blir för blött och kallt.
 
Resten av helgen har spenderats i Västerås för att passa hus och hundar hos Rissies uppfödare. Det var ett tag sedan sist och det var mysigt att träffa gänget igen. Och ibland är det skönt att vara någonstans där man inte kan göra så mycket mer än att pyssla med hundarna och ta det lugnt. Satt faktiskt i solen på altanen och läste en bok ett bra tag, hur skönt som helst! Hade lyxen att få gosa med nio 6-veckorsvalpar också, ljuvliga!!! Och det är så kul att se Rissie skrota runt i flocken med de andra vuxna och bara njuta. Hon vill oftast hellre vara med dom än med mig när vi är där. Men även om hon ser ut att mysa på kenneln så tror jag att hon ändå tycker om att komma hem igen och få full uppmärksamhet. Hon sticker ju inte direkt ut och hävdar sig inte, så i en flock försvinner hon liksom lite i mängden. Hon kanske tycker att det är skönt, men jag tycker lite synd om henne.
 
Lyra har hoppat på tre ben hela helgen och har varit lite extra spänd och nervig, antagligen då hon känner att hon inte riktigt är frisk. Så hon har mest fått vara för sig själv dessa dagar. Jag hade tänkt ringa veterinären nu på morgonen eftersom det faktiskt inte blivit bättre med tassen på en vecka, MEN nu i morse så började hon faktiskt att stödja och sätta ner den då och då när vi gick på promenad!! Så en liten förbättring och jag avvaktar någon dag till...
 
 
Träning i hundhallen, roligt!
 
 
 
 
 
 
Sovande valpar, bland det sötaste som finns!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lyra gör lekinviter på andra sidan staketet. Hon brukar leka med hanarna, men denna gång fick det vara.
 
Kvällshäng med en del av gänget...
 
Rissie älskar trappen med olika avsatser.
 
 
 
I väntan på middag....
 
På promenad. Söndagen bjöd på sommarvärme, borde ha tagit med shorts!!!
 
 
Jättesöta får!
 
Och så lite mer valpar...
 
God natt.
 

/Cissi

Trebent konferenssällskap

Hemma igen efter två dagar konferens på Marholmen. Eftersom Lyra var lite krasslig fick båda hundarna följa med, ska rengöra tass och tempa varje dag.
 
Det är så smidigt och enkelt att ha med dem dit, och skönt också att få en anledning att komma ut och gå några gånger per dag istället för att bara sitta stilla som annars lätt blir på konferenser. Fast så värst mycket promenerande blev det inte denna gång, ville inte anstränga den lilla bruna eftersom hon fortfarande hoppar på tre ben och inte alls vill stödja på benet... Hoppas att det vänder snart.
 
Konferensdags!
 
 
Fin lunchpromenad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kväll...
 
 
Morgonpromenad, magiskt.
 
 
/Cissi