Måndagslyx

Vissa dagar är lite godare än andra. 
 
Som när man får avnjuta en skaldjursplatå med musslor, räkor, ostron, krabbor och humrar, tillsammans med fina vänner på Bistro Bon. Och så lite cava till det.
 
En bra inledning på veckan!
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Sol!

Äntligen en helg med massor av sol, underbart!! Trots det fina vädret är nu utemöblerna undanstoppade, Micke har bytt däck på bilarna och hojarna är satta på vintervila...För nu kommer nog kylan och halkan i morse var det dags att skrapa bilrutorna.
 
Det hade suttit fint med ett härligt pass på bruksan eller i spårskogen...Men istället har hundarna tagit det lugnt, varit på tomten och i skogen. Lyra har varit jättepigg och stödjer på tassen nästan hela tiden, men har fortfarande ont om man tar på den. Så än är det inte över. Och hon hoppar på tre ben ibland. I dag har det gått sex dagar med antibiotika.
 
 
 
 Altanen tömd och är klar för vintern. Lämnade en stol i solen bara...
 
 
Det blommar fortfarande fint i krukorna!
 
 
Och ute på golfbanan, plockade en bukett på morgonpromenaden.
 
 
 
 
 
 
 
 
Såhär i jakttider är det viktigt att synas så att man inte blir tagen för en räv....
 
 
Pinntuggning i skogen.
 
 
Här sitter vi på en sten i skogen och njuter av solen.
 
 
Skördat lite jordärtskockor.
 
 
Som blev god soppa!
 
 
Gjorde en variant på coq au vin så nu blir det matlådor till jobbet i veckan.
 
 
Har hunnit med lite vila också... (soffan är draperad eftersom överdragen är i tvättmaskinen).
 
 
 
 
/Cissi

Leda sig själv

Har varit på föreläsning i kväll. Och nej, den handlade faktiskt inte om hundar eller hundträning. Den handlade om att leda och lyfta sig själv, och hur man vänder tvivel, negativitet och energitjuvar till positiva känslor! Och om hur man genom små små enkla förändringar över tid kan nå stora steg mot dit man vill vara. Några intressanta och inspirerande timmar med Jesper Caron tillsammans med ett gäng arbetskamrater, nyttigt och något man borde träna och tänka på oftare. 
 
Lyras tass verkar redan lite bättre, men det är allt för tidigt att utvärdera antibiotikan än, det bör nog gå en vecka iallafall. Och hon blev ju bra förra gången också, men det kom tillbaka....vill att det ska hålla långsiktigt!
 
 
På väg hem mot tåget, ganska tomt i stan...
 
 
Julbelysningen börjar komma upp.
 
 
Saker man inte ser på dagtid när man stressar. En vägg full med växter, fint!
 
I går gjorde jag en sats med citron- och ingefärsshot! Tänker att jag ska hålla mig från alla förkylningar och magsjukor som går på jobbet med en shot varje dag... Gott men STARKT!
 
 
 
 
/Cissi 

Kolla tass

Har ultraljudat Lyras tass nu på kvällen. Vi hittade något som skulle kunna vara en 3 mm böld inuti den svullna trampdynan, kanske. Hur det har blivit så känns ju lite oklart, men det blir nog antibiotika och se om det kan hjälpa. Funkar inte det får man väl börja skära... :(
 
Tycker så synd om henne som har så ont, men hon är oftast på glatt humör ändå.
 
 
 
/Cissi 

Kärlek och regn

Regn och grått, så sjukt tråkigt väder! Var ute en stund i går och krattade löv, men sen kom regnet och det har ju fortfarande inte slutat....
 
Tog en längre promenad i går på eftermiddagen eftersom Lyra tass har funkat bra I några dagar. Jag som hyser stort obehag för clowner har hållit mig långt borta från tätbebyggt område den senaste tiden och varit väldigt nöjd med att bo såhär off, dit förhoppningsvis inga clowner hittar. Men nu vet jag inte vad hag ska tycka längre.... För några dagar sedan blev jag ordentligt uttittad av en älgtjur med många taggar, när jag behövde ta mig förbi en äppelträdgård där hans ko och kalv käkade, lite småläbbigt men jag behövde verkligen gå på den vägen. Man vet liksom inte om man ska smyga eller springa förbi, hur stör man dem minst?
 
I går mötte jag TVÅ olika älgsällskap (inkl kalvar) på promenaden. Och de har ju inte direkt neonreflexer på sig som hundarna så de syns ju inte förrän man är riktigt nära...för nära. Och dom där älgkorna är INTE att leka med, fy va läskiga, arga och stora. Trots att jag höll mig till grusvägen och de stod en bit in i skogen så skulle de ändå springa ut och göra utfall mot oss!! Jag fick upp Lyra i famnen när den ena rusade mot oss, men Rissie är ju lite långsam i reaktionerna så hon kan ju lätt bli en måltavla. Tror att älgen var ca 2 m från Rissie när jag fick den att vända om, eftersom jag skrek och vrålade så mycket jag orkade. Skitläskigt, men allt slutade ju bra. Denna gång.
 
Så kanske är det nog ändå bättre att möta en clown....
 
Förutom detta lilla äventyr gick dagen i kärlekens tecken, eftersom det var dags för Kristina och Johan att bli 
fru och man! Åh om man ändå kunde få gå på bröllop lite oftare alltså!! Så fint!! Fin kyrka, fina kläder, fint brudpar, fin ringbärare (Lyras syrra Lexi kom inspringande i kyrkgången när det var dags, så gulligt!) och en väldigt fin fest efteråt i fina Ekeby loge. Det enda som var mindre fint var vädret, men regn när man gifter sig sägs ju ge lycka till äktenskapet....
 
I dag har vi knappt gjort något alls, Micke har jobbat men jag och hundarna har varit inne nästan hela dagen, rensat i garderober, tvättat, ätit godis, spelat hundspel och kollat på Play. Lyra är nämligen superhalt igen (promenaden i går kanske?), så hon ligger mest i soffan och har ont....jobbigt. :( Blir till att ringa veterinären i morgon, igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brudparet skär tårtan.
 
 
Micke. <3
 
 
Min klänning.
 
 
Vi åkte en sväng till djuraffären i dag, köpte tuggben och provade en kofta.
 
 
Nu ligger hon mest och är låg...
 
 
/Cissi 

Klänningsfrossa

Fredag och ett glas rosé sitter bra. Eftersom vi ska på bröllop imorgon gick jag lite tidigare från jobbet och panikshoppade inte bara en, utan faktiskt fyra klänningar! Har letat hela veckan men inte fastnat för något vettigt. Men som vanligt jobbar jag bäst under press så i dag hittade jag så många som kändes okej, att jag inte kunde bestämma mig... så alla fick följa med hem. Få se om alla får stanna.
 
I går var Lyra ohalt igen, och även i dag, yes! Hoppas att det håller i sig om vi tar det lugnt. Ska förhoppningsvis ultraljuda tassen nästa vecka för att se om det är något dumt som fastnat inuti tassen.
 
Tjipp!
 
Ny årstid, ny frippa, ny höstfärg på håret.
 
 
/Cissi 

Aj aj

Ohalt hund imorse men halt igen nu på kvällen. Trökigt!!
Hur kan det gå så upp och ner och vad är det för fel?? Trampdynan är svullen så kanske sitter det ändå något i den? Gaaaah!
 
 
Ont i tassen, aj! Det är synd om mig. 
 
 
Fin hösthund.
 
 
Och en till.
 
 
Lyxade till det med pankopanerad zuccini till middag, smaskens!!
 
 
/Cissi 

Lite ljus kvar

Nu är det inte många dagar kvar då det fortfarande är ljust när man kommer från jobbet... känns lite jobbigt, särskilt när man bor utan belysta vägar.
 
Hann iallafall hem i dag innan mörkret, så det blev en sväng på golfbanan (inte många golfare kvar nu, äntligen får man ha hela stället för sig själv, woop woop!). Packade en liten rygga med en kon, apportbockar och ett gäng leksaker, så vi fick till lite kul och nyttig träning när vi ändå var ute! Runda kon på långt avstånd med massa roliga grejer att passera utan att ta... och även lite inkallning med sitt-träning. Nya grejer att träna på inför det nya momentet i lydnaden efter årsskiftet, skoj! Och så blev det lite högerhandling också, det börjar funka riktigt bra!! Undra egentligen varför inte det finns med i lydnadsklass elit, hade varit roligare än att gå fritt följ bakåt så mycket som det ska bli...
 
Resten av kvällen sov hundarna djupt och när jag släppte in dem från sista kissen ute på tomten så hoppade Lyra på tre ben!!!! Alltså, vad ÄR det?!? Hoppas att det var något tillfälligt som är borta imorgon. Suck.
 
 
Börjar bli mörkt på golfbanan nu...
 
 
Konen som ska rundas finns långt där framme, men det är bland annat en retriever i vägen som stångar sig i gräset... 
 
 
Det hann bli mörkt. Men vi lyste upp. 
 
 
Gissa vad detta är? Jo en clownnäsa på TV! Kan de bara sluta upp med de där dumheterna nu. Jag hatar clowner, de är otäcka och obehagliga!!
 
 
/Cissi 

Glädje i träning!

Har haft en riktig hundhelg (som det brukar vara med andra ord...). I fredags kväll tillbringade vi några timmar tillsammans med vänner i Haninge hundhall för lite Heelwork to music-träning. Jag kom dit med en osäker känsla av hur träningen skulle bli. I början av veckan hade vi nämligen ett träningspass på brukshundklubben där Lyra av någon anledning slutade att jobba och istället hade svansen mellan benen... Vet inte vad det var som störde henne, något ljud, doft eller annat? Hon är ju så känslig... Efter det har jag kört massor av bus-pass med höga och många belöningar, kamplekar och extra gott godis. Alla de passen har varit superhärliga, men vi har kanske inte fått till den helhetsträning som jag hade planerat för den här veckan med tanke på tävling.... så jag visste inte riktigt om vi var tävlingsklara. Men fredagens träning gick riktigt bra och jag hade en GLAD hund hela tiden som gjorde det mesta rätt!!
 
Så vi bestämde att det skulle bli tävling på lördagen. Det blev upp i ottan för att vara i hundhallen och göra det sista innan vi öppnade för de tävlande prick kl 07. Hela förmiddagen var klass 3 i både freestyle och HTM, såå inspirerande att titta på, och lyxigt att vara funktionär och spela musiken åt alla ekipage. Så bra sätt att lära sig mer! Men känner samtidigt en lätt ångest över att vi också borde gå upp i den klassen snart...vi kan inte hänga kvar i klass 2 hur länge som helst, även om det är tryggt så är vi ju egentligen uppflyttade sedan i somras och borde börja sikta uppåt lite mer.
 
Vid lunch åkte jag hem och hämtade Lyra och någon timme senare var det dags för oss att starta. Att man blir så nervös alltså, lite jobbigt!!! Det som är värst är att jag är så rädd för att få blackout inne på plan. Det har hänt ganska många gånger på lydnadstävlingar att jag har glömt mina kommandon (som jag haft i flera år!), dock har det oftast löst sig i sista sekund. Men där har man ju även hjälp av en tävlingsledare och själva situationen om det t ex är ett hopphinder eller en apportbock i momentet så får ju hjärnan en hint om vad det är jag bör säga. I freestyle/HTM måste man ju komma ihåg ALLT själv utan någon hjälp, det är läskigt!!
 
Nåväl, så fort jag gick in så försvann nervositeten och vi hade bara ROLIGT! Jag hade bestämt mig för att det skulle bli kul oavsett hur hon betedde sig, och vad beredd på alla olika sinnesstämningar. Några missar blev det, en ganska väntad vid en snurr och en mindre väntad när vi skulle backa i fotposition (den brukar vara bra). Men överlag höll hon ihop och vi satte det mesta med en bra attityd och precision, så jag är verkligen nöjd!! Det håller inte för klass 3, men för klass 2 duger det gott och väl. Vilket visade sig i och med att vi vann klassen med jättefina poäng! :) Och eftersom det var tredje gången med uppflyttningspoäng erövrade vi titeln HtMII, dvs diplom. Jag har verkligen inte varit någon titeljägare förut men känner att det ändå är lite skoj när man börjar med en ny tävlingsgren, det blir ändå ett kvitto på att man har gjort något rätt, även om det är i de lägsta klasserna.
 
Jag har ju tävlat klass 2 vid ett tillfälle förut (en dubbeltävling, med två starter alltså) och även om jag fick bra poäng även då så har jag förändrat en hel del i programmet med tanke på att jag vill använda detta även i klass 3. Detta var ett väldigt bra tillfälle att stämma av om dessa förändringar funkade i tävlingssammanhang och vad domarna skulle tycka. Eftersom det verkade gå hem och det kändes som att förändringarna flöt bättre än vad det gjorde tidigare så fortsätter vi nu på detta och utvecklar lite till, jobbar bort handtecknen och förlänger programmet någon minut. Sedan är det start i klass 3 till våren om allt går som det ska!! Och samtidigt ska jag försöka ta tag i freestyleprogrammet till klass 3 också, puh.
 
Ja det blev en väldigt trevlig dag med många fina ekipage att titta på och många trevliga vänner att babbla med som vanligt. Och så skönt att det var inomhus hela dagen... På söndagen hade vi klubbmästerskap i agility på hemmaklubben Nynäshamns BK och då var det desto kallare och blåsigare eftersom vi ju var utomhus, brrr!
 
Jag och Lyra avstod från att vara med, jag vill inte köra agility med henne förrän vi varit hos rehaben på Ultuna och fått deras utlåtande om de hittar något. Sedan har jag nog tänkt simma henne hela vintern och testa igen först till våren. Är det något fysiskt fel så kanske det har läkt ihop vid det laget, och är det något psykiskt så är det nog bra med ett brejk för att att bryta beteendet. Vi får väl se.
 
Vi var i alla fall där på KM:et och hjälpte till och fick titta på de andra. Och efteråt fick båda hundarna ett träningspass med både freestyle, HTM och lydnad. Alla nöjda och glada. Nu blir det fokus på freestyle och lydnad ett tag framöver, har ju en viss uppvisning att klara av i december som vi behöver lägga mycket tid på om vi ska få till den bra....
 
Tävlingar i hundhallen! Här är det Lyras systerdotter Minn och hennes matte Nina som är inne på tävlingsplanen. Så roligt att se dem och de har många fina saker i sitt program!!
 
 
Stolt vinnarhund!
 
 
Fina rosetter till vinnaren och för det tredje uppflyttningsresultatet = diplom!
 
 
Alltid roligt att få domarnas kommentarer. Backa i fotposition brukar inte vara några problem men det var det visst i dag, så kan det gå...
 
 
Från andra domaren. Den här domaren tyckte att position 8 svajade lite, det kan jag förstå eftersom jag inte ens hade den positionen i programmet...men gissar att han skrivit fel (de som var svajiga var pos 1 och 4).
 
 
Söndagsträning på bruksan, mysigt!
 
 
Träning av gruppmomenten med pendeltåget som åker i bakgrunden. En väldigt jobbig störning tycker Lyra, men vi måste träna på det.... det gick väldigt bra denna gång.
 
 
...men jag gillar det fortfarande INTE hälsar Lyra!
 
/Cissi

Smarrig granola!

Gjorde en riktigt smaskig granola, dvs rostad müsli, i helgen. Det blev jättegott!
 
2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
2 dl hackade hasselnötter 
1,5 dl rågflingor
1,5 dl havregryn
6 msk kokosolja
2 msk flytande honung
kardemumma
kanel
 
Jag smälte kokosoljan i en kastrull och blandade sedan i alla andra ingredienser. Sedan ut i en långpanna och in i ugnen ca 20 minuter i 175 grader tills det blev lite knaprigt. Rörde om då och då.
 
 
 
 
 
 
Torkade även blåbär i ugnen, det tog typ fyra timmar i 50-75 grader men hade nog gått snabbare om de hade fått ligga i rumstemperatur och förtorkat i några dagar först. Det ska jag testa nästa gång. Gott blev det iaf!
 
 
 
Hittade den här produkten i affären. Smakade dock lite väl mycket get för min smak...typ yoghurt med chevresmak, inte jättegott direkt. Men då har man provat det.
 
 
Det blev dock helt okej tillsammans med granolan!
 
 
Nyfixade naglar i veckan, lite mer diskret än vanligt.
 
 
Förra gången var det mycket bling och prickar (lite dålig bild dock).  
 
 
/Cissi
 

Träningsvärk i händerna

Hjälp vilken dag! Har precis lassat in en väldigt försenad middag bestående av pannkakor (köpte färdiga för första gången, usch inte alls lika gott som hemgjorda! Men jag orkade inte laga mat kl 22....) med Nutella och sylt. Känns lite gött att svulla lite efter gårdagens hälsoprofil som jag gjorde på jobbet i går. Fick riktigt fina resultat på kondition, blodtryck och allt sånt där. Och det känns bra att väga lika som när jag gick ut gymnasiet!
 
I dag blev det en ganska kort dag på jobbet, hann med ett bra och utvecklande möte med webbisarna och även coacha ett gäng som fastnat i ett processarbete att komma vidare. Kul det där med att vara processcoachutbildare!
 
Tog ledigt från lunch eftersom det var dags för mig att göra Risk 2:an med hojen. Rätt nervöst kan jag säga!!! Fyra timmar på en hoj jag inte kört förut, på bana, bromsprov från 70 km/h, kurvtagningar, undanmanövrar och en trafikskolelärare som tittar på alltihop.... Men OJ så KUL det var!!!! Vi var ett bra gäng på åtta personer (tre tjejer) och en skön lirare till lärare. Hojarna vi körde var likadana som min hemma förutom att de var nyare och mycket mer lättkörda. Vi fick göra en massa nyttiga övningar (väldigt många utan händerna på styret) och jag blev förvånad över att jag inte alls tyckte att det var läskigt! Mest kul och intressant! 
 
Så efter dessa fyra timmar var man rätt så mör, i hela kroppen men främst händerna, armarna och hjärnan... Men det var bara att snabbt åka hem, byta om och ta med hundarna till Haninge hundhall. Där blev det nästan tre timmars träning tillsammans med gänget som vi ska göra en freestyleuppvisning med i december. Jag kan säga att jag var rätt trött och inte riktigt i rätt mood för träning eftersom jag helst ville sova.
 
Så underbart att det är lördag och ingen väckarklocka imorgon, godnatt!!
 
Många hojar att välja bland!
 
 
Min pärla för dagen!
 
 
Bromstest med bil vs motorcykel.
 
 
Hittade en fin kompis som tyckte att mina kläder luktade gott (=hund) och ville vara med mig så fort vi inte körde.
 
 
Hundträning på g!
 
 
/Cissi 

Höst

När hösten kommer så infinner sig även inspiration till att laga mat hos mig. Det blir liksom mysigare och godare att göra något mer än sån där enkel och snabb mat jag annars ofta gör (för att jag varken har tid, lust eller ork att göra ngt ordentligt, kan lika gärna äta yoghurt). I går åkte lergrytan fram och den fylldes med massa smarriga grejer som blev en god middag tillsammansmed Micke och en flaska gott rödvin. I dag var det rätt gött att äta nyplockad stekt smörsopp på nygjort fröknäcke, hemodlade tomater och stuvad vitkål, smask!! Kanske tur att det bara är på hösten jag går bananas på mat, skulle väl inte få något annat gjort annars...
 
I går blev det övningskörning med Micke i det underbara vädret. Fokus på starter och träna på att accelerera upp till 70 km/h på så kort sträcka som möjligt. Och jag körde i bostadsområden och vid trafikljus för första gången. Det tar sig! I dag hann vi också med ett pass och det blev mycket landsväg och kurvträning, lite klurigt. Vilken tur att vi har fått låna Mickes brorsas hoj så att vi kan åka runt såhär med varsin MC, guld värt!!
 
Träffade mamma igår också som är på Sverigebesök. Det blev lunch på Ösmo plantshop och sedan shopping i fina Stenstallet vid Fållnäs.
 
I dag hade vi i agilitykommittén en Prova på-dag på Nynäshamns BK. Några glada och nyfikna mattar och hundar dök upp och fick lära sig massor om agility.  De verkade nöjda allihopa! Jag hade velat träna lite själv också men är lite osäker på Lyras tass som fortfarande är svullen. Så hon fick nöja sig med att titta på.... Det blev en skogspromenad med diverse aktivering istället. 
 
Fina färger just nu...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hallontjuv!
 
 
Frost i gräset imorse...
 
 
Världens finaste kompis fyller 11 år i dag! Jag kan inte tänka mig ett liv utan henne.
 
 
 
 
Godisletning i träd...
 
 
 
 
Fantastiskt hojväder både lördag och söndag!
 
 
Stenstallet, värt ett besök.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick av mamma, mmmmm!!!
 
 
/Cissi 

Skön dag att va ledig på!

Idag var det verkligen underbart väder, och dessutom lite knepigt att få ihop logistiken, så jag valde att ta ledigt från jobbet hela förmiddagen. Så skönt!!! Vakna utan väckarklocka och sedan börja dagen med en promenad på golfbanan i morgonsolen, inte helt fel.
 
Åkte sedan iväg till brukshundklubben för ett träningspass. Har ju varit lite paus i det och dessutom är väl inte Lyras tass helt bra än, så jag körde ganska försiktig HTM-träning och lite lite lydnad. Hon kändes väl inte helt 100, men det blev ett trevligt pass ändå. Superlyxigt att träna hund en vardagförmiddag sådärbara!
 
Efter träningen blev det en lite skogspromenad och jag kunde lämna två trötta och nöjda hundar ensamma hemma med gott samvete när haft senare åkte till jobbet.
 
Hann jobba effektivt i några timmar innan arbetsdagen helt plötsligt var slut och det blev lite trevligheter hemma hos en fd chef tillsammans med ett gäng fina kollegor. Jag hann dock bara vara där någon timme innan det var dags för mig att dra vidare hem till Maria på födelsedagsmiddag med vårt tjejgäng. God mat och dryck och trevligt sällskap till midnatt blev det! Micke var snäll och åkte hem för att titta till hundarna så att de slapp följa med. Nu är det sovdags, har mycket som ska hinnas med imorgon lördag!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 
RSS 2.0