Dags att börja simma igen

Då har snön lagt sig på marken igen. Inte mycket men ändå vitt och fint. Då passade det utmärkt att inleda vinterns simsäsong för hundarna i dag! De verkade ganska glada och väldigt nöjda efteråt. Själv tog jag ett löparpass i morse, värsta friskusarna! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Goldens i massor!

Stormen viner utanför och marken är vit av snö. Shit vad det har blåst i dag! Jag och hundarna åkte redan vid 07 i morse mot Enköpings ridhus och golden retrieverklubbens utställning. Superhalt och blåsigt, men vi kom fram och hem igen oskadda.
 
Det blev nio lite kyliga timmar i ridhuset med många fina hundar och härliga vänner!! Att vara ringsekreterare är verkligen roligt och ett perfekt tillfälle att få första parkett och höra domarens bedömning. I dag var dessutom domaren från Finland, och eftersom min finska är väldigt dålig så blev det engelska hela dagen, kul! 
 
Jag hade tänkt anmäla Rissie, det är ju kul att visa en gammal hund som är i så fin kondition. Men det blev av flera praktiska orsaker inte så, hon fick ligga i en hage med täcke och titta på istället. Tror dock att hon hade platsat riktigt bra i klassen Special veteran (hundar över 10 år), nästa gång kanske...
 
Det enda jobbiga med att hänga med så många fina goldens en hel dag är att jag blir sugen på en till...
 
I går kväll var vi ute och käkade, jag, Micke, Andrea & Patrik. Först blev det några smarriga drinkar på nybyggda hotell Continentals roof top bar (dit måste jag gå i sommar och testa terrassen!). Sedan grymt bra mat på Griffins steakhouse, mmmmm! Rekommenderar verkligen båda ställena varmt!
 
Nu är jag totalt slut...dags att sova för att orka jobba imorgon.
 
 
Vy från en ringsekreterare....goldens överallt! :)
 
 
Många priser...
 
 
Dagens vinnare.
 
 
Skandic Continental. Är detta upp eller ner?
 
 
Rasberry daquiri och någon röd stor drink med okänt namn...
 
 
Men god var den!! 
 
 
Krispiga löjromstacos till förrätt....alltså MUMS! 
 
 
/Cissi

Walkaboutare regerar!

Det är så himla roligt att kunna få glädjas åt andra! I dag har Svenska Brukshundklubbens Talangtrupp i lydnad för 2017 presenterats och vår lilla grupp av fina Walkabout-kelpiesar är representerad ännu en gång!
 
Sandra och Myx (Lyras systerson) har fått en väldigt värdig plats och det är bara SÅ ROLIGT!!! Kommer ihåg själv hur overkligt och kul det var att få beskedet en gång i tiden. Känns som att man vill uppleva det igen...hmm...måste skaffa valp snart alltså! :)
 
Så himla roligt också att det faktiskt är FEMTE Walkaboutaren som tas ut till en talangtrupp. Maria & Kylie (Lyras mamma) var med i den allra första truppen (tror jag det var) och Johanna med Pi (från Kylies första kull) har också varit med, sedan var Maria & Lenka (Kylies andra kull, och Lyras syster) med en termin och så jag & Lyra i tre terminer. Det är verkligen inte dåligt, måste väl nästan vara något rekord?! Tänk ändå om Maria hade fått uppleva det, shit va stolt hon skulle ha varit!
 
Apropå duktiga hundar så såg jag att Lyras senaste titel blivit registrerad nu, diplomet i Heelwork to Music klass 2 (HTMII), lite roligt. Jag har verkligen inte varit någon titeljägare och det enda som egentligen har varit viktigt är lydnadschampionatet, men övrigt har inte varit särskilt intressant. Men när jag förra året började testa lite andra grenar och knep ett agilitydiplom så kändes det ju ändå lite skoj, och i år har vi lyckats knipa två rallytitlar och en i heelwork. Även om dessa titlar inte betyder så mycket så har de ändå ett slags värde, det är ett bevis på att JAG har vågat kasta mig ut på totalt okänd mark, testat något nytt och lyckats uppnå något som jag inte alls hade planerat eller förväntat mig. Att våga vara nybörjare igen och hela tiden utmana sig själv. Det är också ett bevis på att både jag och min lilla bruna kompis är rätt så mångsidiga och att vi utvecklats rätt bra ihop under åren. Ja, det känns ju ändå lite fint måste jag säga.
 
 
 
/Cissi