Dags att börja simma igen

Då har snön lagt sig på marken igen. Inte mycket men ändå vitt och fint. Då passade det utmärkt att inleda vinterns simsäsong för hundarna i dag! De verkade ganska glada och väldigt nöjda efteråt. Själv tog jag ett löparpass i morse, värsta friskusarna! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Goldens i massor!

Stormen viner utanför och marken är vit av snö. Shit vad det har blåst i dag! Jag och hundarna åkte redan vid 07 i morse mot Enköpings ridhus och golden retrieverklubbens utställning. Superhalt och blåsigt, men vi kom fram och hem igen oskadda.
 
Det blev nio lite kyliga timmar i ridhuset med många fina hundar och härliga vänner!! Att vara ringsekreterare är verkligen roligt och ett perfekt tillfälle att få första parkett och höra domarens bedömning. I dag var dessutom domaren från Finland, och eftersom min finska är väldigt dålig så blev det engelska hela dagen, kul! 
 
Jag hade tänkt anmäla Rissie, det är ju kul att visa en gammal hund som är i så fin kondition. Men det blev av flera praktiska orsaker inte så, hon fick ligga i en hage med täcke och titta på istället. Tror dock att hon hade platsat riktigt bra i klassen Special veteran (hundar över 10 år), nästa gång kanske...
 
Det enda jobbiga med att hänga med så många fina goldens en hel dag är att jag blir sugen på en till...
 
I går kväll var vi ute och käkade, jag, Micke, Andrea & Patrik. Först blev det några smarriga drinkar på nybyggda hotell Continentals roof top bar (dit måste jag gå i sommar och testa terrassen!). Sedan grymt bra mat på Griffins steakhouse, mmmmm! Rekommenderar verkligen båda ställena varmt!
 
Nu är jag totalt slut...dags att sova för att orka jobba imorgon.
 
 
Vy från en ringsekreterare....goldens överallt! :)
 
 
Många priser...
 
 
Dagens vinnare.
 
 
Skandic Continental. Är detta upp eller ner?
 
 
Rasberry daquiri och någon röd stor drink med okänt namn...
 
 
Men god var den!! 
 
 
Krispiga löjromstacos till förrätt....alltså MUMS! 
 
 
/Cissi

Walkaboutare regerar!

Det är så himla roligt att kunna få glädjas åt andra! I dag har Svenska Brukshundklubbens Talangtrupp i lydnad för 2017 presenterats och vår lilla grupp av fina Walkabout-kelpiesar är representerad ännu en gång!
 
Sandra och Myx (Lyras systerson) har fått en väldigt värdig plats och det är bara SÅ ROLIGT!!! Kommer ihåg själv hur overkligt och kul det var att få beskedet en gång i tiden. Känns som att man vill uppleva det igen...hmm...måste skaffa valp snart alltså! :)
 
Så himla roligt också att det faktiskt är FEMTE Walkaboutaren som tas ut till en talangtrupp. Maria & Kylie (Lyras mamma) var med i den allra första truppen (tror jag det var) och Johanna med Pi (från Kylies första kull) har också varit med, sedan var Maria & Lenka (Kylies andra kull, och Lyras syster) med en termin och så jag & Lyra i tre terminer. Det är verkligen inte dåligt, måste väl nästan vara något rekord?! Tänk ändå om Maria hade fått uppleva det, shit va stolt hon skulle ha varit!
 
Apropå duktiga hundar så såg jag att Lyras senaste titel blivit registrerad nu, diplomet i Heelwork to Music klass 2 (HTMII), lite roligt. Jag har verkligen inte varit någon titeljägare och det enda som egentligen har varit viktigt är lydnadschampionatet, men övrigt har inte varit särskilt intressant. Men när jag förra året började testa lite andra grenar och knep ett agilitydiplom så kändes det ju ändå lite skoj, och i år har vi lyckats knipa två rallytitlar och en i heelwork. Även om dessa titlar inte betyder så mycket så har de ändå ett slags värde, det är ett bevis på att JAG har vågat kasta mig ut på totalt okänd mark, testat något nytt och lyckats uppnå något som jag inte alls hade planerat eller förväntat mig. Att våga vara nybörjare igen och hela tiden utmana sig själv. Det är också ett bevis på att både jag och min lilla bruna kompis är rätt så mångsidiga och att vi utvecklats rätt bra ihop under åren. Ja, det känns ju ändå lite fint måste jag säga.
 
 
 
/Cissi

Belöning

Har hållit i två dagars utbildning på jobbet för att få fram nya processcoacher, både på vårt kontor och ute på lokalavdelningarna i landet. Man blir rätt trött av sånt även om det är jätteskoj!
 
Belönade mig själv med ett kort men intensivt träningspass i Haninge hundhälsas lokal nu på kvällen. Hundarna var jätteglada och nöjda över det. Lokalen är verkligen i minsta laget men har man en bra plan och mest tränar detaljer så funkar den utmärkt.
 
Och det blev försiktig träning. Lyra ömmar i ena bakbenet. Och i svansen (det hittade sjukgymnasten) men jag vet inte hur/om det påverkar henne.
 
Passade på att väga henne också. När jag var på Ultuna vägde hon in på 15,3 kg. Hon som stadigt vägt 14,7 kg de senaste åren, aldrig mer än så. Gissningsvis har hältan och vilan gjort att hon tjockat på sig lite...Men i dag var hon nere på 15,1, så snart är hon tillbaka i matchvikt!! 
 
Utbildning i processinriktat arbete.
 
 
 
 
Man fick gratis Meat stick i lokalen om man checkade in på Facebook där. Såklart vi gjorde. Allt för godis!!
 
 
Springa till kon-träning.
 
 
Hålla fast-träning.
 
 
Hålla fast jättemycket!
 
 
Glad hund!
 
 
/Cissi 

Randigt

Tänk att förra helgen var det massor av snö och nu känns det som vår i luften! Väldigt härligt vilket som, men vill nog ändå ha lite vinter nu och ett tag framöver...
 
I fredags kväll var vi med uppvisningsgänget i Nykvarns fina hundhall, tänk om man hade haft en sådan hall lite närmare... Lyra börjar tycka att det är ok att göra en massa tricks fast det är andra hundar nära, hon blir mindre och mindre störd. Men det är svårt fortfarande och vi kämpar verkligen med detta hela tiden!! Det är ju bara två veckor kvar till uppvisningen...
 
I lördags stod lydnadsträning på schemat för ovanlighetens skull! Det blev några jättehärliga timmar med Jenny, Sussi och Anne-Li på Norsborgs LKK. För Lyras del blev det lugna övningar eftersom jag ju inte vet om/vad som är fel på henne. Är jättenöjd med attityd och vad hon levererade, vi har nog saknat lydnaden lika mycket hon och jag! Efter den något kylslagna träningen blev det fika med en massa gott, bl a glögg och pepparkakor!
 
I dag har det inte blivit någon träning alls. Jag tog istället en skön och solig promenad på golfbanan och i skogen, verkligen superfint väder!! Sedan har det blivit hemmafix för oss tvåbenta med städning och sånt. Och jag tog tag i mitt planerade ljusstöparpyssel. Brukar spara ljusstumpar och nu hade det blivit rätt många, i massa olika färger. Så i fredags köpte jag vekar och lite extra ljusmassa för att kunna sätta igång. För jag gillar verkligen att pyssla! Roligast är ju att pyssla med sällskap och gärna tillsammans med barn tycker jag, men nu finns det ju inga såna häromkring, så då får jag helt enkelt pyssla själv.
 
Det tog kanske liite längre tid än vad jag tänkt mig, fick ta både mat- och hundpromenadspaus under tiden. Eftersom jag hade så många olika färger så behövde ju varje lager sin tid att stelna...båååring. Men det blev helt ok i slutändan. Nu får vi hålla tummarna för att ljusen brinner som de ska också...
 
Apropå pyssel så har jag även sytt ett halsband till Lyra (inget avancerat), planterat om blommor och redigerat videofilmer efter det. Så nu räcker det. Godnatt!
 
 
Fredagkväll i en hundhall är inte helt fel!
 
 
Lördag i solen på lydnadsplanen med fina vänner.
Foto: Jenny
 
 
Golfbanan imorse!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ljusstöpning.
 
 
 
 
Gjorde formar av lite av varje...
 
 
Från hämtmat till ljus!
 
 
Ta-daa! 
 
 
/Cissi 

Skönt att vara inomhus

Nu regnar snön bort, det var trevligt med vinter men lite väl kort... Hoppas att vi ses snart igen!
 
När det är sånt här slask är det skönt att träna inomhus. Så i går var vi i det nyinredda lilla träningsrummet (ca 50 kvm) som öppnat ovanför hundsimmet. Väldigt litet men bättre än att träna hemma i vardagsrummet om man ändå ska träna detaljer. Och dessutom är det just nu gratis provträning de första veckorna. Så i kväll var vi där igen, tillsammans med Emmelie och Hyzz! :) Och Lyras tassar verkade hålla för det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Vinterlek

Ännu en fin vinterdag med inte så många planer. Var en sväng hos Kristina och Lexi för att fixa naglarna, sedan har det bara blivit lugnt hemma. Jätteskönt!
 
 
Dagens verk hade kärlekstema!
 
 
 
 
Jag och hundarna har jobbat upp två spår, ett skidspår och ett för promenad. Hundarna går dock i båda...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ljusslinga uppe. Julstämning. :)
 
 
/Cissi 

Utan diagnos

Jag älskar vintern! Iallafall dagar som denna, med klarblå himmel, någon minusgrad och massor av snö!!! Underbart! Synd bara att Lyra har fått koppeltvång och inte alls får skutta fram som hon vill... 
 
I går var det äntligen dags att träffa sjukgymnast Kjerstin Pettersson på Universistetsdjursjukhuset i Uppsala, Ultuna. Vi har väntat sedan augusti för en genomgång, som ett led i mitt försök att hitta vad som är fel på Lyra. Ibland känns det som att jag letar efter något som inte finns, vi har ju träffat ortoped och en annan veterinär, röntgat och behandlat hos kiropraktor. Men ingen har hittat något konkret. Så jag begärde remiss till Ultuna eftersom så många rekommenderat Kjerstin. För något är ändå konstigt när Lyra vägrar på hinder, går ner i trav och beter sig konstigt i vissa situationer.
 
Först tittade hon på Lyra i rörelse, och konstaterade då att hon gick orent fram. Sedan följde en nogrann genomgång av varenda del i hela kroppen både stående och liggande. Vid några ställen visade Lyra reaktioner. Mitt på svansen, på höger framtass (nedanför handleden typ, vid några småben, vilket troligtvis orsakade orenheten fram), på ryggen (vid kotorna L2-L3 där hon har konstaterad lätt spondylos) och flera ställen på höger bakben/lår. MEN inga reaktioner alls på baktassen som hon haltat på nyss!! Så antibiotikan har verkligen hjälpt, hurraaa!!!
 
Sammantaget hittade hon alltså en del grejer, men inget tillräckligt konkret för att kunna ställa diagnos. Och utan diagnos, ingen rehabplan eller lösning. :( Rekommendationen blev att kontakta en annan ortoped för att ev röntga/ultraljuda just de delarna där Lyra har ont. Och om den hittade något så skulle Kjerstin gärna hjälpa oss i behandlingen. Jag fick rådet att ta det lugnt på promenaderna och ha koppel ett tag för att bakbenet som ev var muskulärt, ska kunna läka. Trååååkigt, särskilt nu med all snö!
 
Tyvärr fanns det inga tider kvar detta år hos ortopederna på Ultuna. Så antingen får jag leta efter någon annan riktigt bra (vem???) eller försöka få en januaritid som släpps om några veckor...segt.
 
Så vi blev alltså inte särskilt mycket klokare av besöket, men intressant var det iallafall. 
 
 
Fin promenad på golfbanan i dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rissie fångade en mus. Som hon släppte. Den sprang iväg sedan.
 
 
 
 
Värdelöst med koppel på!
 
 
Vår backe.
 
 
Ultuna.
 
 
 
 
 
 
Fredagkväll i Haningehallen med uppvisningsgänget. Blev lugn träning för Lyra. Foto: Frida
 
 
Avslutade med lite syjunta... Foto: Kerstin 
 
 
Har även snickrat  (sågat och limmat...) ihop en ny pall till uppvisningen och mitt freestyleprogram.
 
 
/Cissi 

Overkligt

Vaknade i går upp till det otippade och overkliga resultatet att Trump ska bli USAs kommande president. En man med så sjuka värderingar och uttalanden, världen känns helt upp och ner.
 
Vaknade också upp med en väldans massa snö. Som bara ökade och ökade under dagen. Tydligen var det något rekord på snömängd i november. Alltså väldigt mycket snö på kort tid! Hela länets bussar ställdes in och bilar tog sig inte fram pga halka. Allmänt kaos alltså. Och för en gångs skull var det spårtrafiken som gick bäst, så jag lyckades faktiskt komma hem (tog ju 2 h istället för 45 min, men ändå!).
 
Som tur var hade Micke hållit sig hemma hela dagen och tagit flera varv med snöslungan. Det var väldigt skönt att komma hem till en nyplogad infart, spa-badet uppvärmt, tända ljus och en flaska bubbel! Ett bra avslut på en knäpp dag (tja, själva arbetsdagen med heldagsmöte med chefsgruppen var det inte ngt fel på).
 
I dag har det fortsatt att snöa men lite mer regnblandat, mysigt värre....
 
 
Helt tyst och tomt på ett i vanliga fall livligt Odenplan, igår morse.
 
 
Snömängden som kom igår...
 
 
I stan.
 
 
 
 
 
 
Min bil vid tåget var ju faktiskt inte såå insnöad.
 
 
Hemma väntade bubbelbad!
 
 
På kvällspromenad. 
 
 
I ljuset av pannlampan på golfbanan.
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Det snöar!

I dag har det snöat hela dagen, mysigt!! Hundarna älskar det! Blir till att valla skidorna snart.
 
Det som är jobbigt är dock att vägarna är så himla hala just nu! Åkte iväg och tränade med uppvisningsgänget på kvällskvisten och det var riktigt slirigt på vägen.
 
 
Vi tränar på att apportera glittrig sjal...
 
 
/Cissi 

Helg i Öst

Oktober och november är så sega månader, och särskilt trist när vi inte ens kunna träna och tävla så mycket. Så jag passade på att göra en liten minisemester med hundarna till Finland! Perfekt att kunna träffa både min och Lyras släkt på samma gång!! 
 
Hundarna är vana vid att åka färja vid det här laget så allt går väldigt smidigt. De går och lägger sig och vilar så fort vi kommer in i hytten och har fått varsitt tuggben, jätteskönt.
 
För att hinna med de jag vill träffa krävs lite planering och visst, det skulle ju vara trevligt att umgås lite längre med varje person. Men nu har jag bara en helg på mig och jag tycker att det här konceptet funkar riktigt bra och det känns inte alls stressigt utan bara väldigt innehållsrikt!
 
I lördags när jag körde av färjan i Åbo visade termometern på -12 GRADER! Shit va kallt!! Jag åkte ju från Stockholm med några plusgrader och var glad att jag tagit tjocka vinterjackan med mig.
 
Det blev raka vägen till Ekenäs och frukost hos faster med familj, och sedan en hundpromenad med våra fyrbenta (de har en jaktlabbe). Sedan vidare till mormor & morfars grav för att tända ljus. Lunch blev det hos min gudmor Lenne och sedan tog jag en sväng till gammelfaster som bor i närheten. Jag är så glad att jag har henne i mitt liv, den enda "gamlingen" som finns kvar och kan berätta om hur det var förr. Jag älskade verkligen att hela min uppväxt sitta och lyssna på min farfars historier om när han var med i finska vinterkriget, titta på bilder och få en inblick i hur livet var då. Jag saknar det. Så att hälsa på Maja gör mig glad! Och hon blev väldigt glad över att hundarna var med och hoppade runt i sofforna. :)
 
Sedan blev det en sväng till farmor & farfars och gammelfarmors gravar för att tända ljus och ta ett litet snack. Jag brukar alltid hälsa på dem när jag är i Ekenäs, men det var extra fint när det var allhelgona.
 
Jag vinkade hejdå till min älskade barndomsstad och drog vidare österut till Heli, Velde och Lyras brorsa Lasse. Och söta kelpien Lina såklart. Det är så skoj att ses, prata oändligt mycket hund och hundträning! Vi hängde med dom hela kvällen, sov över och gick upp tidigt. På söndagen var det nämligen dags för Heli & Lasse att tävla rally, och jag ville också titta på lydnadstävlingar som gick samtidigt i den stora fina hallen. Finland införde ju de nya lydnadsreglerna för över ett år sedan, och Sverige reviderar dem nu till årsskiftet. Så det var jätteintressant att kika på de nya momenten, bedömningen och upplägget!!
 
Efter en hel dag ihop med tävlingar, bilåkning, hundpromenader, lunch och träning i hall (Lyra har inte haltat en enda gång, yeay!) åkte jag vidare tillbaka till Åbo. Åt middag hos min morbror och kusiner, gosade med deras vita herdehund (galet stor) och tax (vääldigt liten) och drog sedan vidare till färjan som tog oss hemåt.
 
I morse när jag körde av så hände något väldigt ovanligt. Det brukar bara vara att köra rakt ut i Stockholm, aldrig någon alkoholblåsning (som det ofta är i Åbo) och aldrig någon som tittar när man kör av. Förr i tiden var det ju tullstationer som man åkte igenom och jag har minnen från min uppväxt att de alltid såg så bistra ut och att de ibland kollade igenom bilarna, lite läskigt som barn.
 
I dag fick alla köra igenom en passage med 6 poliser & tull som lyste in i alla bilar med ficklampor. Jag blev direkt vinkad åt sidan för att deklarera införseln av hundarna. Fick visa upp dem och att rabiesvaccinationen i passen var i sin ordning. För första gången någonsin! Väldigt förvånande men såklart jättebra!! Hoppas att det inte var en engångsföreteelse. 
 
När jag kom hem hade Micke tänt ljus och hade morgonkaffe klart, mysigt. Alltid roligt att åka iväg och ganska skönt att komma hem igen.
 
 
Dags för en tur med de här två vana resenärerna.
 
 
Än så länge har de aldrig ens gått i närheten av denna rastningslåda...gissar att den inte luktar så fräscht.
 
 
Hyttmys. Bokar alltid med TV så att vi kan chilla och äta godis hela kvällen ihop.
 
 
God natt. Lyra vill hellre sova i sängen än i buren...
 
 
Ekenäs på morgonen. Underbart vackert!
 
 
 
 
Väldigt halt, kallt och en del snö.
 
 
 
 
 
 
Momi och mofis grav. Hej hej.
 
 
Gammelfaster Maja och Lyra hade kul!
 
 
Här är den väldigt gamla Mårtenson-graven som får sig ett litet ljus.
 
 
Och den tredje graven, famo och faffa.
 
 
Någon älskade snön!
 
 
På plats för att titta på tävlingar! Det finns sjukt många hundträningshallar häromkring, stora och fina. Just den här hallen tävlade vi faktiskt agility i för 1,5 år sedan.
 
 
Gruppmomenten i lydnad Class 3, såg väldigt fint och lugnt ut.
 
 
Målade apportbockar ser man väldigt sällan i Sverige (nästan bara på SM), men här är det väldigt vanligt.
 
 
Hallen var uppdelad i fyra sektioner, två rally, en lydnad, och en uppvärmningsdel, lyxigt.
 
 
Lyra och jag kikar på när Heli och Lasse värmer upp...
 
 
Fint ekipage!
 
 
Åkte hem en sväng och hängde med Lasses lillasyster Lina, så gullig!
 
 
Vi hann med ett träningspass i den närmsta hallen, under 10 minuters promenadväg från Heli. Lyxigt!!
 
 
Hallen var uppdelad i tre delar och väldigt mycket agilityaktiviteter. Ljust och fint med nyinlagt konstgräs med korkbitar i istället för svart gummi som annars är vanligt (och tyvärr giftigt för hundarna), perfekt!!
 
 
Hemresa på Viking Grace.
 
 
Bra att ha bollen med sig om det blir tråkigt.
 
 
Vissa saker står alltid på min köpelista när jag åker till Finland, t ex en sjuk mängd lakrits, maltlimpa, lonkero-dricka och lite annat, och oftast någon mumin-grej. Trots att jag redan har 17 muggar hemma så kände jag att denna måste följa med hem. Årets vintermugg "snowhorse" är SÅ fin!
 
Tack Finland, släkt och vänner för denna gång!
 
 
/Cissi
RSS 2.0