Kongresstider

I dag har det tydligen varit fint väder ute....själv har jag suttit i Folkets hus hela dagen mellan 08-19. För i dag startade Kommunals kongress. 
 
Det ska bli väldigt skönt att få komma hem och gå ut med de fyrbenta i skogen, min hjärna är trött!
 
 
 
 
Förberedelser.
 
 
Invigning.
 
 
 
 
Världens bästa ordförande håller inledningstal. Mäktigt. Sorgligt.
 
 
Presidiet som jobbar på scen alla dagar. Jag och två kollegor kör tekniken med dagordningspunkter, talarlista och lite annat.
 
 
Då kör vi!!!
 
 
/Cissi 

Vad ska jag göra med all min agilityvilja?!

I dag var det dags för agilitytävling igen, nu på hemmaklubben! På förmiddagen var jag funktionär åt klass 3, väldigt kul och inspirerande uppladdning att se alla dessa duktiga ekipage!! 
 
För mig och Lyra startade tävlingen först framåt 14-tiden. Först ut var hoppklass och det kändes som en enkel bana med mycket springa. Höjden låg på 35 cm (lägsta höjden för Medium klass 1) vilket var skönt då vi tränat väldigt lågt de senaste veckorna. Men ändå stannade hon redan vid hinder 4! Ett enkelt hinder som vi gjort många gånger förut. Efter det gick det dock fint, hon sprang på, klarade slalomet bra och var glad när vi gick i mål. 
 
Har tittat på filmen några gånger och kan dock inte förstå eller se var i banan som vi diskade oss? Vi fick ju bara en vägran, men står som diskade i resultatlistan. Och jag ser på filmen att domaren slutar döma någonstans efter slalomet. Konstigt tycker jag. Film: https://youtu.be/Ix7imN4_TFY
Jaja skitsamma.
 
Agilityloppet som följde var däremot en klockren disk, som jag valde själv. Märkte att hon var låg och saknade fart redan efter en tunnel i början. Sedan ville hon inte upp på balanshindrena och hon sprang dessutom på sidan av ett väldigt enkelt hinder....så då valde jag bort att ens köra gungbrädan och sprang bara förbi den. 
 
Nu fortsätter vi vidare med massage och balansträning för att se om det ger resultat. Kanske ska jag inte tävla något mer agility förrän det är klarlagt vad som är problemet  (om det nu går att klarlägga). Svårt att hålla sig bara när jag tycker att det är så himla skoj....!
 
 
Fortfarande rätt ordentliga reaktioner vid massage på låren....aj.
 
 
/Cissi 

Stabilt

Jag och Lyra har tävlat rally idag igen. En lugn och trevlig tävling på Norsborgs lokala kennelklubb. 
 
Det känns som att jag börjar förstå det här lite nu. Jag klarar nu av att gå framåt, läsa på skyltarna, göra vad som står på skyltarna och även ha med mig hunden i detta! Haha! Men det har ju nästan varit det svåraste hittills, allt detta multitaskande man ska klara av! 
 
Banan idag var trevlig och äntligen kom också det som jag faktiskt började med rallyn för. Dvs att störningsträna Lyra i en miljö där jag kunde peppa henne. Det kom nämligen ett för Lyra jobbigt ljud (från ngt bygge tror jag) mitt i ett moment och jag hade då alla möjligheter att peppa och prata med henne, och vi kunde glatt gå vidare. Skönt!!
 
Resten gick bra och vi landade på 98 p av 100! Nerdrag för ett snett sittande och en tvekan. Det räckte till klassvinst, skojigt värre!! :)
 
Nu behöver vi bara ett kvalificerande resultat till för att komma upp i avancerad klass!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilar lite....
 
 
Gott pris, hundsushi!
 
 
Mysigt pris tyckte Rissie!
 
 
/Cissi