Kongresstider

I dag har det tydligen varit fint väder ute....själv har jag suttit i Folkets hus hela dagen mellan 08-19. För i dag startade Kommunals kongress. 
 
Det ska bli väldigt skönt att få komma hem och gå ut med de fyrbenta i skogen, min hjärna är trött!
 
 
 
 
Förberedelser.
 
 
Invigning.
 
 
 
 
Världens bästa ordförande håller inledningstal. Mäktigt. Sorgligt.
 
 
Presidiet som jobbar på scen alla dagar. Jag och två kollegor kör tekniken med dagordningspunkter, talarlista och lite annat.
 
 
Då kör vi!!!
 
 
/Cissi 

Vad ska jag göra med all min agilityvilja?!

I dag var det dags för agilitytävling igen, nu på hemmaklubben! På förmiddagen var jag funktionär åt klass 3, väldigt kul och inspirerande uppladdning att se alla dessa duktiga ekipage!! 
 
För mig och Lyra startade tävlingen först framåt 14-tiden. Först ut var hoppklass och det kändes som en enkel bana med mycket springa. Höjden låg på 35 cm (lägsta höjden för Medium klass 1) vilket var skönt då vi tränat väldigt lågt de senaste veckorna. Men ändå stannade hon redan vid hinder 4! Ett enkelt hinder som vi gjort många gånger förut. Efter det gick det dock fint, hon sprang på, klarade slalomet bra och var glad när vi gick i mål. 
 
Har tittat på filmen några gånger och kan dock inte förstå eller se var i banan som vi diskade oss? Vi fick ju bara en vägran, men står som diskade i resultatlistan. Och jag ser på filmen att domaren slutar döma någonstans efter slalomet. Konstigt tycker jag. Film: https://youtu.be/Ix7imN4_TFY
Jaja skitsamma.
 
Agilityloppet som följde var däremot en klockren disk, som jag valde själv. Märkte att hon var låg och saknade fart redan efter en tunnel i början. Sedan ville hon inte upp på balanshindrena och hon sprang dessutom på sidan av ett väldigt enkelt hinder....så då valde jag bort att ens köra gungbrädan och sprang bara förbi den. 
 
Nu fortsätter vi vidare med massage och balansträning för att se om det ger resultat. Kanske ska jag inte tävla något mer agility förrän det är klarlagt vad som är problemet  (om det nu går att klarlägga). Svårt att hålla sig bara när jag tycker att det är så himla skoj....!
 
 
Fortfarande rätt ordentliga reaktioner vid massage på låren....aj.
 
 
/Cissi 

Stabilt

Jag och Lyra har tävlat rally idag igen. En lugn och trevlig tävling på Norsborgs lokala kennelklubb. 
 
Det känns som att jag börjar förstå det här lite nu. Jag klarar nu av att gå framåt, läsa på skyltarna, göra vad som står på skyltarna och även ha med mig hunden i detta! Haha! Men det har ju nästan varit det svåraste hittills, allt detta multitaskande man ska klara av! 
 
Banan idag var trevlig och äntligen kom också det som jag faktiskt började med rallyn för. Dvs att störningsträna Lyra i en miljö där jag kunde peppa henne. Det kom nämligen ett för Lyra jobbigt ljud (från ngt bygge tror jag) mitt i ett moment och jag hade då alla möjligheter att peppa och prata med henne, och vi kunde glatt gå vidare. Skönt!!
 
Resten gick bra och vi landade på 98 p av 100! Nerdrag för ett snett sittande och en tvekan. Det räckte till klassvinst, skojigt värre!! :)
 
Nu behöver vi bara ett kvalificerande resultat till för att komma upp i avancerad klass!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilar lite....
 
 
Gott pris, hundsushi!
 
 
Mysigt pris tyckte Rissie!
 
 
/Cissi 

Kallt

Från sommarvärme på stranden på onsdagen till långkalsonger och mössa på agilitykursen på torsdagen, brr! Återigen var det väldigt givande timmar med Sandra Sjöberg, grymt inspirerande!!! Lyra kändes pigg och var duktig trots att det var rätt kluriga kombinationer.
 
I dag har vi varit på hemmaklubben och hjälpt till att göra iordning inför helgens agilitytävlingar. Blev lite träning också, freestyle och lydnad. Behöver verkligen få till utvecklingen av vårt freestyleprogram, men det går lite trögt....gaaah!
 
Håller nu tummarna för fint väder. Imorgon blir det rallytävling och på söndag agilitytävling!
 
 
Lyra hade passat på att frisera en blomma när jag kom hem...igen.
 
 
Man måste ju kunna titta ut!
 
 
Banorna klara för helgens tävlingar!
 
 
Båda hundarna fick sin kvällsmassage och de beter sig väldigt olika. Lyra spänner sig och tycker nog att det gör lite ont. Rissie ligger mest och myser med ett leende...
 
 
/Cissi  
 

Havsmiddag

När det är fint väder och man suttit instängd på ett kontor hela dagen så måste man UT! Blev en sväng ut till Gålö havsbad med hundarna så fort jag kom hem. Köpte med mig middag och åt på stranden, mysigt som alltid. 
 
Tanken var att jag skulle sätta mig där och planera lite långsiktig träning, men det blev inte mycket av det. Det var ett gäng kitesurfare på andra änden av stranden och det var faktiskt jätteläskigt tyckte Lyra! Så vi gick bort till klipporna en sväng istället, men lika läbbigt där...  Till slut hamnade vi på den stora fina (och välklippta) gräsplanen istället och tränade tricks för att komma bort från stressen....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Vinnarhunden!

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om rallylydnad, har inte direkt fastnat för det...Men klart är att det blev både roligare och lättare i fortsättningsklass jämfört med nybörjarklass. Iallafall för mig. Eftersom man nu har hunden okopplad och därmed en sak mindre att hålla koll på! Men fortfarande är det en utmaning att hålla koll på vägen, vad skyltarna betyder och få Lyra att följa med någorlunda nära (vilket är lite svårt när jag har fullt upp med att tänka på det andra...).
 
Var i går en sväng till mysiga Hölö-Mörkö brukshundklubb och debuterade i just fortsättningsklass. Jag är nöjd med att jag kom ihåg vad jag skulle göra vid alla skyltar och att Lyra följde med mig helt ok runt hela banan. Hon gillar nog också att vara utan koppel, det blir med likt träning då. Vid ett tillfälle på banan fick jag lite lätt hjärnsläpp och fick stanna upp och tänka lite extra. Det kostade oss 1p i avdrag, men för övrigt missades inget och vi landade på 99 poäng (av 100 möjliga)! Och vann faktiskt klassen!! Lite surt med det där avdraget, hade vi inte haft det hade vi fått full pott och blivit uppflyttade till avancerad klass direkt. Nu får vi jaga poäng på ytterligare tävlingar (3 godkända resultat krävs dvs över 70 p, om man inte lyckas få en 100 poängare).
 
För övrigt har vi fått en hel del gjort på to do-listan hemma. Micke har satt upp taklister i badrummet, jag har oljat möbler och planterat en del. Vi har haft arbetsdag med samfälligheten (vilket innebär sopa vår lilla vägsnutt) och så har vi övningskört med hojen. Igår lyckades jag komma upp i lite mer fart och växlade ända till 5:an! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Ont eller inte?

Bilen tvättad, fästingspruta tagen, blommor till trädgården inhandlade och middagen uppäten! Nu ska jag ta ett glas vin och njuta av helgen!
 
Måste bara berätta om gårdagens agilitykurs för duktiga Sandra Sjöberg! Fokus var på handling och nog fick vi träna på det! Många olika varianter och en hel del som inte jag gjort förut. Framförallt fick vi bra träning och tankar vid den typ av hinder som kallas staket, det kommer jag verkligen ha nytta av! Vi avslutade med en slags tävling där Sandra mitt i banan ropade åt en på vilket sätt man skulle handla vid just staketen (3 olika varianter fanns), lätt stressigt att inte ha kunnat planera det, men roligt!
 
Jag körde Lyra på låg small-höjd och det funkade helt okej. På slutet fick vi upp riktigt bra med fart!! Dock kvarstod problemet från tidigare, hon tar inte hindrena själv alls, utan jag måste verkligen handla och nästan lyfta henne över varenda hinder....kommer hon det minsta fel eller snett så stannar hon eller går förbi, trots att det är enkla hinder. Lite svårt eftersom jag lätt blir och väntar in henne för att se att hon verkligen hoppar, och gör hon det så blir jag då sen till nästa. Så trots lite begtänsningar var det en riktigt kul och lärorik kväll!!!
 
I morse tog jag lite kompledigt och tog med Lyra till häst- och hundkiropraktorn Eva Solstrand för en genomgång. Hon hittade några punkter som Lyra reagerade på, vid höftböjarna och vid triceps (bakom frambenet) på ena sidan. Så laser- och tryckbehandling blev det. Och så fick jag i läxa att massera och träna henne på balansboll i ca 2 veckor innan återbesök. 
 
Ska bli spännande att se om det blir skillnad på träningsplanen efter det här. 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Det kommer närmare

Något som brukar kännas spännande och kul är snart här. Om två veckor är det Kommunals kongress.
 
Men istället för spänning känner jag osäkerhet. Istället för glädje känner jag sorg. Risken är att något som ska vara ett avstamp framåt istället blir ett ältande bakåt. Med allt som har hänt denna vår är det mest ångest som infinner sig när jag tänker på kongressen. Hur blir stämningen? Vilka väljs om och vilka väljs bort? Vad innebär det för oss anställda i förändring, vilka ska vi som är närmast ledningen jobba med?
 
Flera av kollegorna kommer att sluta i samband med kongressen, så det är inte bara förtroendevalda vi tappar, utan även kompetenta och fina anställda. Det är en sorg.
 
I dag blev det extra tydligt att vi snart är där. I dag avtackades vår avgående ordförande Annelie officiellt. Över 200 personer, dels från organisationen men många många utifrån, hade anmält sig för att säga hejdå och lycka till. Det var så fint och trevligt att få vara med (och hur ofta får man möjlighet att sitta och snickesnacka med fd ministrar, särskilt när man inser att man har samma intresse!). Men samtidigt oerhört sorgligt.
 
Åsa förevigade en kram mellan mig och Annelie i dag. Jag ler på bilden, men det var väldigt nära till gråt...
 
 
Denna fantastiska kvinna. Som hon har inspirerat, engagerat och förändrat! Orädd, produktiv, målmedveten och ytterst kompetent. Med en otrolig utstrålning och förmåga att få personer i sin närhet att ta i och kämpa. Och samtidigt så omhändertagande, empatisk och inlyssnande. Hon ser alla, den enskilde medlemmen eller den anställda på kontoret. Hon har varit, och är fortfarande, otroligt omtyckt. En förebild och inspirationskälla. MIN förebild! Och det är bara så fel att hon måste gå! Kommunal behöver en person som Annelie. Det är så oerhört sorgligt att det blivit som det blivit. Och att det inte kommit fram i medierna hur enormt mycket den nuvarande ledningen faktiskt har förändrat och förbättrat. Man kommer bara ihåg felen.
 
En av hennes närmaste på jobbet har skrivit så fint på http://www.asapetersen.se/blogg/2016/05/mitt-kommunalkrisen-kokade-annelie-soppa/
 
Ibland är allt bara så jäkla orättvist.
 
Nä, nu ska hag sluta deppa och gå ut och träna rally istället!
 
 
 
 
/Cissi

Intressant träning

Efter att ha tränat processledning halva arbetsdagen kompade jag ut lite tidigare och drog iväg på hundträning. 
 
Hade bokat privatlektion hos inspirerande Annica Aller tillsammans med våra kompisar Karin & Tarzan. Det passade riktigt bra efter helgens trista tävling och få bolla den konstiga känslan jag har. Så himla bra att jag hade fått loppen filmade så att jag kunde skicka dem till Annica innan! Hon hade analyserat och tyckte också att det såg konstigt ut, att jag gör rätt men att jag inte få någon respons från Lyra. Vi pratade länge om det och att kiropraktorn förhoppningsvis hittar en låsning som kan vara orsaken till beteendet. Hoppas att det kan vara så enkelt!! 
 
Vi testade att köra två olika banor på låg höjd, typ 20 cm, och höjde sedan successivt upp till 40-45 cm. Och kunde konstatera att det blev stor skillnad. Inga låsningar alls på den låga höjden. Hon lyssnade på mig, hon hade bra fart och vi fick till bra tighta svängar och byten. Men på den högre slutade hon att lyssna, stack iväg åt helt fel håll, vägrade på hinder och gick ur slalomet....Jag fick kämpa varenda centimeter och fick ingenting gratis, hon hoppade knappt själv! Den hunden hon blir, det är inte min Lyra!
 
Mitt i allt elände och frustration så sa Annica att "du GÖR ju rätt, du ÄR på rätt linje och du handlar henne hur bra som helst!" Vilket kändes som en liten tröst iallafall... För att få känna på hur det borde vara fick jag låna hennes kelpie Em och köra samma bana några varv, och ÅH SÅ KUL DET VAR!!!! En hund som hoppade själv och som jag kunde handla utan problem!!! Så himla kul att få prova! Och så snyggt det kändes! :)
 
Vi avslutade med en jättelåg bana för Lyra, och hon fick tillbaka lite fart och självförtroende, kändes bra.
 
Det var några intressanta timmar som verkligen gav mycket! Nu håller jag tummarna för att det bara är en låsning i ryggen (vilket inte är helt ovanligt). Om inte så går jag nog vidare och röntgar.
 
 
Härliga timmar i fint väder!
 
 
Söta Em som jag fick låna!
 
 
Rissie njuter av havet vid Söderby brygga på hemvägen.
 
 
/Cissi

Inget agilityämne direkt

Ibland undrar man vad man håller på med. Har varit på agilitytävlingar på SSBK sedan 07.10 imorse. 8 grader, småregnat och blåst hela dagen. Körde tre lopp med en riktigt tråkig känsla, i båda agilityloppen gick hon ur mitt i slalomet och sedan ville hon inte riktigt springa framåt. Hopploppet kändes lite bättre och där satt även slalomet som det skulle. Men fortfarande med dålig fart och trots att vi gick felfritt blev det ingen pinne och typ 10 sekunder efter vinnaren!
 
Här är första agilityloppet: https://youtu.be/EFae89673CI
 
Här är andra agilityloppet: https://youtu.be/HKTZQTd6_2c
Försökte peppa henne ännu mer och följa med närmare hindrena vilket blev lite bättre, tills gungbrädan kommer.... :( 
 
Förstår verkligen inte vad det är för fel. Banorna idag var väldigt bra för att få ett flyt men vad gör det när hon travar och nästan skrittar ibland!? Jag har tänkt ibland att hon nog är osäker på uppgiften och att hon därför blir låg (eller vad hon nu blir?) och travar, men i dag var det ju faktiskt inga svåra banor alls! Så har hon kanske svårt med avståndsbedömningen? Eller att hon bara blir spänd och låser sig? Eller stör hon sig på mig? Eller har hon ont?? Jättesvårt!! Inte vill jag ju tävla med en hund som jag måste heja fram varje steg, hon ska ju vilja själv! Annars ska man ju inte hålla på. Lägger ju ner en hel del både tid och pengar på träning och tävling, och då vore det ju kul om det gick framåt....!
 
Bortsett från besvikelsen över våra lopp var det en jättetrevlig dag, trots regn och kyla. Så roligt att vara med som funktionär då man kommer nära de tävlande och inspireras och lär sig. Och kul att se många träningsvänner köra fina lopp med sina hundar!!
 
Nu får vi se vad kommande vecka ger för vår träning. På tisdag har vi privatlektion och torsdag handlingkurs. Ska försöka boka in en tid hos kiropraktorn för Lyra också, för att se om hon kanske har ont någonstans.
 
Lilla fina kompis, jag förstår mig inte på dig!
 
 
/Cissi

Helg igen!

Halvdag på jobbet idag, innan det hotellfrukost med visning och senare finlunch på stan. 
 
Tog en sväng till brukshundklubben och körde lite agility och freestyle, pigga hundar och väldigt VARMT!
 
Sedan blev det banbygge, tältresning och rensning runt planerna tillsammans med ett glatt gäng agilityentusiaster! För nu i helgen blir det tävling för hela slanten på SSBK, för vår del blir det tre lopp på söndag!! Roligt!
 
Nöjd och tränad hund!
 
 
De två banorna är klara för tävling!
 
 
Själv försöker jag planera min söndag med tre lopp och funktionärsuppgifter däremellan....
 
 
/Cissi

Våren är bästa tiden!

När kvällarna är ljusa så länge och luften ljummen, och man kan vara ute hur länge som helst. Man får liksom inte nog. Nu är bästa tiden på året, med allt härligt framför sig!
 
Blev agilityträning ikväll med Jenny och Camilla. En lite klurig bana med mycket slalom. Försökte mig på att handla lite svårare än vad vi riktigt behärskar  (bakombyten är inte det jag är bäst på...) med varierat resultat. Men man måste ju testa lite. Hon gick fint i slalomen iallafall. Längtar till nästa vecka då det blir handlingskurs OCH en privatlektion!
 
Efteråt körde jag och Camilla lite rallyträning och Jenny tränade lydnad bredvid. Och så filade jag såklart lite på de nya freestyletrixen... Alla nöjda och glada!
 
Imorgon är det halvdag på jobbet, och jag ska dessutom på en hotellvisning inkl frukost. Sedan kan det nog bli liite agility igen innan vi ska bygga banorna inför helgens tävlingar på Stockholms Södra BK.
 
Jenny knäppte visst några bilder! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Kan man inte vara på läger jämt?

Hemma efter en heldag med processcoachutbildning och sedan agilityträning på hemmaklubben efter det, bra dag!! Men hade nog helst egentligen velat vara på läger med hundarna istället...det är så otroligt mysigt och roligt!! Bara träna och tänka hund hela dagarna!
 
Årets kennelläger (Walkabout & Lilla Primtorpet) på Kloten blev riktigt lyckat. Vi var ca 20 personer och lite fler hundar än så. Så roligt att nästan alla från både L- och M-kullen var där!!! De flesta från M-kullen hade jag inte sett sedan de var små, så det var kul att se hur de har blivit och träffa deras ägare.
 
Dagarna var fulltecknade från morgon till kväll, men utan att vara stressigt. På förmiddagarna delade vi upp oss i två grupper, en sök- och en spårgrupp. Jag valde att träna sök eftersom det inte är något vi får till i vanliga fall. Det krävs en hel del människor och jag känner inte att vi har tid att gå med i någon sökgrupp som tränar regelbundet...men roligt är det ändå!! Lyra var lite försiktig till en början men när polletten väl trillade ner så sprang hon glatt ut och hämtade sökrullarna från figuranterna!
 
Eftermiddagarna tillbringade vi på den stora fina gräsplanen som finns i området. Där blev det lite lydnadsträning, rallylydnad, prova på nosework och så visade jag upp och pratade lite om freestyle och heelwork to music. Kul att få visa något som majoriteten av deltagarna inte kunde något om eller ens hade sett!
 
Jag hann också lägga viltspår till Rissie varje dag, så att även hon skulle få göra något extra kul dessa dagar och inte bara tigga godis från alla... Hade planerat att lägga några personspår till Lyra också men det blev lite för mycket, tror att det räckte med träning ändå. Sista dagen körde vi lite uppletande och då märkte jag att hon nog var ganska trött då uthålligheten inte var den bästa.
 
Sammanfattningsvis var det riktigt härliga dagar, med fantastiskt väder, rolig hundträning och trevligt sällskap varav en hel del nya bekantskaper! Det var bara en som saknades, vår gemensamma nämnare och uppfödare, Maria. :( Men det känns ändå jättekul att dessa läger har blivit av ändå så att vi har varandra, tack vare Anette på Lilla Primtorpets kennel som har ordnat det åt oss. Och att Marias man Håkan var med tillsammans med Lyras syster Lenka, det var riktigt skoj det!
 
Nu är det bara att hålla tummarna för att det blir ett läger nästa år igen, längtar redan!!!
 
 
Trevligt med stugboende tillsammans!
 
Utsikten var det inget fel på.
 
 
Morgondopp, lunchdopp och middagsdopp blev det....
 
Galet fina sök- och spårskogar! Lagom glesa och fint kuperade.  
 
Hej hej! När är det vår tur att söka?
 
Min lilla glada brukshund! <3
 
Spännande med sök!
 
Leta!
 
En annan, lika fin, sökskog.
 
Figuranten hittad, hurraa!!
 
Fin utsikt även vid söket.
 
Fika är viktigt.
 
Mingel, vin och en väldig massa babbel blev det varje kväll i den största stugan!
 
Vi visade upp både vårt freestyle- och htm-program och försökte förklara lite kring sporterna.
Fotona nedan: Anheele Pugliano och Kristina Svanfeldt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi visade även det nya momentet i lydnadens elitklass (kommande class 3).
 
 
 
Rallylydnad.
 
Min fina kompis!
 
 
 
 
Tränar in backa rakt...
 
Letar spelkort i strumpa vid den ärofyllda apporteringstävlingen 21...
 
Gruppbild! Några personer och hundar saknades vid fototillfället.
Foto: Göran Svensson
 

/Cissi

Blir inte mycket....

Hemkommen från fantastiska dagar på Kloten. Orkar inte skriva mer just ikväll. Njut istället av dessa urgulliga bilder på mitt hjärta Rissie, som Anhelee tog i fredags.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Lägerrapport

Andra kvällen här på Kloten redan, tiden går fort när man har roligt! Vilken fantastisk förmån det är att få hänga med en massa kelpiesar och deras trevliga hussar och mattar!!
 
Vi kom hit på sen eftermiddag i går, så det blev mest samling, middag och en massa babbel över några glas vin i den största av våra stugor. 
 
I dag delade vi in oss i en spårgrupp och en sökgrupp, Lyra och jag anslöt oss till söket då det är svårt att träna hemma. Vi har ju bara testat det en gång förut och det var på lägret här förra året... Tyvärr hade inte Lyra vilat sig i form under året (märkligt...) så vi fick börja om från början igen. Lite svårt har hon att springa ut till figuranten trots att denne har godis. 
 
Efter en halv dags sökarbete och lunch i skogen åkte vi tillbaka till anläggningen för lite fika i solen med allihop. På vägen hann jag lägga och gå ett viltspår med en väldigt nöjd Rissie!
 
Resten av eftermiddagen tillbringades på den stora fina gräsplanen där vi tränade rallylydnad och sedan lite av varje. Blev kanske ingen högkvalitativ träning, men kul att titta på Lyrasyskonen och syskonbarnen som tränade!
 
I dag var det första dagen som shortsen åkte på också, härligt!!!
 
Nu har vi haft lite kvällsmys vi som bor i vår stuga, med vin, ost och kex, och en massa hundprat såklart. Dags att sova och ladda inför en ny sökdag imorgon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Något på gång!

En del saker önskar man att man gjort tidigare. Till exempel att man tagit en privatlektion av en fantastisk jäkla bra och superengagerad instruktör för att få hjälp att komma vidare med freestylen! I dag träffade jag Frida. Och jag är frälst!
 
I nästan tre timmar diskuterade vi programmen, lyssnade på musiken om och om igen, vände och vred på idéer och tittade på inlärning av nya trix.
 
Det blev väldigt tydligt att jag slarvat/missat en del i inlärningen på vissa saker som jag nu får göra om och göra rätt, om de ska hålla ända upp i klass 3... Och kanske funkar det inte att ha samma kommando till tre olika saker....skärpning till mig!
 
Alltså jag tror att det här kommer att bli riktigt jäkla bra! Lyra älskar den här träningen och jag med!! Och nu tror jag att vi snart har ett lite längre och mer utvecklat program till vår klass 2-debut i juli. Iallafall i freestyle, heelworken får jag se hur jag gör med...
 
Nu ser jag fram emot kommande dagar, imorgon drar jag och hundarna till Kloten i Kopparberg för kennelläger!!! Det ska bli SÅ roligt att träna och hänga tillsammans med Lyras syskon, syskonbarn och andra kelpies! Jag återkommer med rapport.
 
 
Nu är det riktigt varmt ute! Ett tecken på det är att Lyra lägger sig på spa-locket och solar...
 
 
Middagspromenad i Drottningholms slottspark idag...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Blomning

Trots att jag känner mig lite allergitrött så får man ändå en massa extra energi så fort det blir varmt och ljust! En rackarns effektiv dag hade jag i går, det känns bra att ta tag i en massa smågrejer på jobbet som blivit liggandes då annat har prioriterats högre pga avtalsrörelsen. Nu blir det lite lugnare i ett tag då jag inte är lika inblandad i övriga avtal. Eller i några veckor i alla fall, fram till kongressen.
 
Lunchen intogs under de fantastiska körsbärsträden i Kungsträdgården tillsammans med en kollega. Det är verkligen helt magiskt! Träden har verkligen en lugnande effekt, skulle så gärna vilja ha några sådana hemma på tomten.
 
När det är så himla fint väder så är det svårt att vara inomhus. Det blev därför en långpromenad med hundarna på kvällen med efterföljande träning i uppletande och sedan rally. Och det var fortfarande ljust när vi var klara!!
 
Hann även klippa om mina låtar till freestylen och HTM så att vi är beredda till nästa klass. Har nu gjort båda låtarna lite längre och funderar febrilt på vad jag nu ska lyckas fylla dessa extra sekunder med...nya tricks måste tränas in och så vill jag justera och finputsa på det vi redan har, så roligt!!! Klippte även ihop ett medley av låtar till ett kommande hemligt projekt.... :)
 
Det här alltså....underbart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kvällspromenad och Lyra fick träna lite på att dra. Det går bättre och bättre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konstverket blev fulländat med en liten kelp.
 
 
 
 
Höll på att få hjärtsnörp när Lyra nosade på denna. Vet inte om den levde eller inte, den låg i alla fall väldigt stilla. Usch.
 
 
Finaste tiden på året när allt är nygrönt och tomten badar i kvällsljuset.
 
 
Uppletandeträning! Vi behöver friska upp minnet lite inför kommande kennelläger... Perfekt att köra med två hundar så att de kan skickas ut på söket varannan gång. Då blir de taggade! 
 
 
Hmm hur var det här nu då...blir helt förvirrad av alla rallylydnadsskyltar.  Och nu när vi ska tävla fortsättningsklass tillkommer det ju ytterligare ett gäng som jag måste lära mig. Bara på't!
 
 
/Cissi 
RSS 2.0