Fint pris

Har varit en helt vanlig och rätt så lugn helg. Inget jobbande alls! Däremot filmtittande, middag och bubbelbadande med Micke. Det händer inte alltför ofta. Fick till lydnadsträning i ridhus i går med en pigg och duktig Lyra, och agilityträning i hundhall i dag med en ganska trött liten brun. Kanske inte så konstigt eftersom hon sprungit järnet med sin lilla systerdotter Magi vid två promenader på förmiddagen (de hade såå kul!) och sedan varit med mig på födelsedagskalas för Estrid 8 år, och där varit klappföremål för ett helt gäng ungar...
 
Var på kelpieklubbens östra lokalområdes årsmöte i dag och fick ta emot hederspris för agility klass 1! Jag tycker att det är så trevligt att de delar ut dessa priser varje år. Vi har lyckats knipa ett varje år; spår apellklass, lydnadsklass 3, lydnadsklass elit och så nu agility klass 1. Få se vad vi kan åstadkomma under detta år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Kvällslek

Har haft två grymt bra arbetsdagar tillsammans med våra avtalsansvariga lokalombudsmän och sedan avtalsdelegationen för vårt största avtal, det med Sveriges Kommuner och Landsting. Skönt att fokusera på annat än kris och knäppa rubriker på jobbet. Nu sätter avtalsrörelsen igång på allvar, nu jäklar!!
 
Fick också förmånen att äta pannkaksmiddag, leka med lera och läsa sagor med min söta gudson Edvin i dag, på hans 3-årsdag! Och såklart träffa min bästa vän Maria, hans mamma. 
 
Energin är på väg tillbaka känns det som!
 
 
/Cissi
 
 

Smält inte bort!

Plusgrader och den lilla snön som fanns smälter. Jag vill inte! Jag vill fortsätta ta mina skidturer, kunna se konturerna på kvällarna och känna tystnaden som blir av snön. Snälla kom tillbaka!
 
Hann med en tur i lördags morse. Så underbart.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hade inplanerad agilityträning på söndag kväll, men istället hamnade jag här. På jobbet. Bara mitt rum som lyser upp. Man får väl va glad att man har ett jobb i alla fall. Och att det är världens bästa! Även om agility hade varit kul...
 
 
 
Det blev en sen söndagkväll.
 
 
 
 

/Cissi

Dag för dag

De senaste veckornas dagar har gått i varandra, har helt tappat koll på när man gjort vad, och vilken dag det är, ens vilken tid på dygnet det är. Hjärnan har varit, och är fortfarande, ganska omedgörlig och seg. Skum känsla. 
 
Nu har jag förstått att det iallafall är helg och i dag är det vilodag innan det blir jobb igen i morgon söndag.
 
Hoppas att det har vänt nu. 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Vänd nu då!

Orkar inte med allt negativt som är runt omkring just nu, kan det inte bara ta slut!?! Får ju sammanbrott snart....
 
Min morfar dog dessutom i lördags. Vi stod inte varandra nära, har aldrig gjort det. Han bor, som övrigt släkt, i Finland. Mormor dog när jag var typ 5 och efter det var det mest ett trist måste att åka till morfar. Vi förstod nog aldrig oss på varandra, eller så gillade han inte barn. 
 
Jag vet inte ens om jag ska på begravningen, men kanske man borde det. 
 
Längtar fram i tiden lite. Främst för att få stabilitet och veta hur det blir med jobbet och de som är mig närmast där. Osäkerhet är sjukt jobbigt! Men sedan finns det en stor positiv sak som kommer framöver, hojkortet! I dag kom en bok som jag beställt, ska börja läsa så snart min hjärna är sitt vanliga jag igen och inte så förbannat trött.
 
 
 
 
Nu är det sovdags, med den här finingen på kudden bredvid.
 
 
 
 
/Cissi 

Skidhelg

Det är väldigt sällan som jag har söndagsångest, dvs känner en jobbig känsla inför måndagen och att gå till jobbet. Jag älskar ju mitt jobb, trivs bra med mina arbetskamrater och med hela grejen att vi arbetar hårt tillsammans för medlemmarnas bästa. Det är en grymt härlig känsla!
 
I dag känner jag dock en rätt så olustigt känsla. Svårt att veta hur morgondagen blir. Kommer det mer? Hur går vi vidare? Många tankar. Men det blir nog bra på längre sikt.
 
Har dock haft en bra helg och kunnat tänka på annat. Testade nya skidorna i går på "vår" golfbana i ett helt underbart väder. Lättåkt och jättekul!! Gjorde nya spår och det blev en fin slinga på ca 2 km. Lagom just nu. I dag blev det en tur till i solnedgången. Testade att låta Lyra dra mig lite och det gick ju riktigt bra! Ramlade bara en gång och Lyra verkade förstå vad jag ville att hon skulle göra. Rissie sprang okopplad bredvid och hade nog lika kul hon! Nu längtar jag till den riktiga dragselen kommer!!
 
Hängde en stund med systerdöttrarna Estrid och Elsa i dag också. Mamma är på snabbvisit i Sverige så vi var där. Det blev korvgrillning i öppna spisen, skattjakt, ansiktsmålning och semmelbakning. Mysigt.
 
Nu ska jag ladda inför morgondagen.
 
Några bilder från lördagens sköna skidtur. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mamma och pappa har ju styckat av sin tomt och sålt. Nu är det på väg upp ett hus där. På berget som var min bästa lekplats som liten.
 
 
 
 
Några bilder från dagens skidtur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Ändrade planer

Hade tänkt skriva ihop en liten årskrönika om 2015. Hade tänkt köpa hem ett fång tulpaner - det är ju ändå tulpanernas dag. Hade tänkt gå och göra syntestet till mitt körkortstillstånd för mc.
 
Åt helvete med allt. De senaste dygnen kvalar lätt in bland de värsta, längsta och märkligaste dagarna i mitt liv. Ett galet mediadrev som innehållit alla klassiska rubriker, vinklingar och utelämnande av "tråkig" fakta.
 
Och två av de jag skulle behöva mest har inte ens hört av sig och frågat hur jag mår. Om jag någonsin blir förälder lovar jag att aldrig svika mitt barn, även om det blivit vuxet. Punkt.
 
Nu blir det helg. Har lämnat återbud till morgondagens agilitytävling, alldeles för kallt. Trist, men det kommer fler.
 
/Cissi

Travare?

De senaste dagarna har rent ut sagt varit riktiga skitdagar. Det finns oändligt mycket att säga, men jag avstår från det här. Förutom att allt som står i tidningar inte är sant, eller kanske snarare att media har en enorm makt att vinkla saker på det sätt de önskar, men helst utelämnar viss fakta och vägrar ta in logiska förklaringar i en del delar. Hur skulle man annars kunna sälja lösnummer, det blir ju inte lika snaskigt. Är både fruktansvärt arg och ledsen.
 
Oavsett så är jag fortfarande enormt stolt över min arbetsgivare, dess ledning, alla anställda och förtroendevalda. Som varje dag tillsammans arbetar för att göra skillnad och för det vi tror på. På riktigt.
 
Tog ledigt på förmiddagen och åkte till Upplands Väsby-hallen med Karin för några timmars agilityträning. Lyra kändes pigg och glad, men ändå känns det något som är fel. Varför lägger hon in trav mitt i banorna helt plötsligt? Beror det på osäkerhet, något fysiskt eller pga mattan? Eller för att hon tänker för mycket (vilket har varit min tanke en period)? Hon har nu gjort det vid flera pass. Försöker leka/jaga upp henne, men ändå kommer traven t ex in i tunnlarna (men även på andra ställen). Förstår inte! 
 
Skaffade förresten äntligen längdskidor igår! Har tänkt på det länge men har lånat syrrans istället. Men nu har jag egna, och supersköna pjäxor. Och midjebälte, expanderlina och dragsele till Lyra! Förhoppningen är att kunna åka på golfbanan och att få Lyra att dra (och att jag inte ramlar stup i kvarten...). Tyvärr känns -14 som lite för kallt för att testa grejerna, så vi får sikta på en annan dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Söndag är träningsdag

Vilken skillnad snön gör alltså! Så ljust och fint, och jag tycker att det verkligen märks att vi är på väg mot ljusare tider. Man blir liksom gladare, wonderful!! 
 
Helgen har innehållit sköna snöiga promenader, vallning på Färingsö, smarrig tapasmiddag på stan med Micke, lite jobbande och så avslutningsvis två timmar i hundhallen med Jenny & Tage för lite agility! Suuuper med andra ord! 
 
Fin och snöig skog...
 
 
 
 
 
 
Fåglarna och ekorren har fått påfyllning av mat där ute, väldigt spännande! 
 
 
 
 
Två timmars darrande och gnällande...och en del vallande. 
 
 
Kallt var det!!
 
 
Fattar inte grejen med får...
 
 
Kan vi göra något roligare?
 
 
Stockholmskväll.
 
 
Hittade några älgar på språng...
 
 
 
 
Kvällsagility!
 
 
Såhär uttråkad var hon inte hela tiden. Mycket godis och en del lek blev det faktiskt. Men hon är bra på att koppla av...
 
 
Golfbanan i skymning. Blir väldigt fint rosa ljus av motorvägen som är långt bakom skogen.
 
 
 
 
/Cissi 

Sockerlös

Två arbetsdagar och nu helg igen, inte helt fel!
 
Nu har jag dessutom kört 8 av 100 dagar utan onödigt socker, helt utan problem! Hoppas att det håller i sig. Firade med pannkakor och bär från frysen, gott och utan socker såklart! :)
 
 
Pannkaksmiddag! Testade att använda rågsikt istället för vetemjöl, gick utmärkt och var gott!
 
 
Kanelpudrade äpplen.
 
 
Pannkaka med jordgubbar, blåbär, kaneläpplen och kokoskvarg, smaskens! 
 
 
Natti natti. Mysigt att sova sked med den här blondinen.
 
 
Nu har det kommit snö, härligt! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Ledigheten slut

Sista lediga dagen, imorgon är det dags att åka till jobbet igen. Har varit så himla sköna dagar med mycket slappande, tid med Micke och även en hel del hundaktiviteter. I går kväll blev det simning med Lyra och i dag var det agilityträning med Jenny, Kerstin och Anja. Egentligen börjar vår agilityträning med Nynäs BK i kväll också, men det blev lite för mycket att köra två pass på en dag tycker jag, dessutom är det ju så himla kallt!!
 
Har tränat många slalompass på sistone, främst hemma på tomten där jag kört med bara fyra pinnar och olika varianter på hinder och ingångar. På dagens pass satt alla slalomingångar jättefint, så det är bara att hålla tummarna för att det håller i sig nu. Testade några svårare ingångar, men då blev det knepigare, så det får vi jobba vidare med.
 
Jenny filmade lite övningar där jag ville att Lyra skulle hitta ingångarna helt själv utan min stora inblandning (förutom att jag hojtar mig blå typ...men det hjälper henne verkligen att jag peppar mycket).
 
https://youtu.be/0emNXD4iPYo
 
 
 
Någon är visst lite trött...
 
 
Gårdagens simning, hon börjar slappna av lite nu.
 
 
Funderar på om även Rissie ska få vara med, hon såg ganska intresserad ut sist.
 
 
Dagens väder var det inget fel på...en skön morgonpromenad med grannen på golfbanan i solen blev det!
 
 
Min lilla agilityplätt funkar bra just nu, hoppas att det inte kommer mer snö! 
 
 
/Cissi

Rallydiplom

Rallylydnadsdiplom är en titel man får efter tre godkända resultat. I dag har jag & Lyra erövrat en sådan titel; RLD N. Det var dubbeltävling på Kistamässan i samband med Husdjursmässan (som för övrigt var ngt bland det tristaste jag sett...) så vi hade två chanser att få godkänt i Nybörjarklass. 
 
Främsta anledningen till att jag anmälde oss var för att jag blev så himla arg på mig själv sist vi tävlade (debuten) då jag klantade mig så mycket. Så nu ville jag testa igen för att se om jag kunde göra det bättre. Och visst, det gjorde jag. Lite iallafall, MEN även dessa gånger glömde jag två små detaljer (på varje bana) och det kostar enormt mycket poäng! Tycker verkligen att det är svårt att ha hunden i koppel, kolla skyltarna och samtidigt ha någonslags kontakt...
 
Sedan hade jag köpt ett nytt fint koppel i perfekt längd (trodde jag) för att det inte skulle trassla i sig hela tiden. Det visade sig emellertid vara något för kort, för jag lyckades få flera poängavdrag för "sträckt koppel". Så det åkte av till andra tävlingen. 
 
Banorna var lätta (om man inte virrar bort sig som jag) och jag ångrar att jag inte anmälde Rissie också, så hade hon fått komma ut och röra lite på sig också. 
 
Nåväl, två godkända resultat är ju absolut inte fy skam, men jag hade nog tänkt mig liite högre poäng än vad vi lyckades med. Får väl helt enkelt träna lite mer om det ska bli fler tävlingar...
 
Det som var bäst på hela dagen var iallafall Lyras lugna och coola attityd! Hon hade inga problem med allt folk och rörelse, och att det var hästar, får, kaniner, katter m m i samma lokal. Hon låg lugnt i sin bur och när hon kom ut var det fullt fokus på mig. Medan vi väntade på den sista prisutdelningen passade jag på att träna gruppmomenten, fritt följ, Z och runda en stol. Hur duktig som helst!!! Så i dag uppnådde vi ändå målet, en trygg hund i en ganska rörig miljö. Och en matte som skötte sig bättre än sist. 
 
Efter tävlingarna åkte jag hem och hämtade Micke för vi skulle hämta ut en ny diskmaskin som vi blev tvungna att köpa igår. Det är nog billigare än att hålla på och laga nuvarande. In i bilen och när vi lastat av den hemma i hallen konstaterade vi att den inte alls var vit som vi tänkt oss... Så nu är frågan om vi ska behålla denna stålfärgade klumpen eller åka och byta....dags att börja fundera på hur framtida köksrenoveringen ska bli.
 
 
Premiär för Lyra på Kistamässan. 
 
 
Två banor gick parallellt. 
 
 
Stora ytor!
 
 
 
 
Passade på att träna sitt i grupp på slutet av dagen.
 
 
Stolt hund med fin rosett!
 
 
Kul när de skriver så trevliga saker på protokollen!
 
 
/Cissi 

Vila sig i form

Det var ett tag sedan vi var hos fåren på Färingsö, augusti tror jag bestämt att det var. Det har varit så mycket annat på helgerna att vi inte har haft tid med vallningen.
 
Men det verkade inte ha gjort något, jag tror minsann att lilla bruna har vilat sig i form!
 
Efter en lite kaosartad början (Lyra hoppade upp på ridhussargen och ramlade ner bakom, ett fall på ca 3 meter. Så jag fick klättra över och hämta henne...) så fick hon värma upp med lite balansering. Väldigt pigg hund och väldigt tänd på fåren, men absolut inte dum.
 
När hon coolat ner sig lite var det dags för lite fösning, något som inte alls funkade i somras. Hon ska ju alltså gå mot fåren och fösa dem framför sig/oss men tidigare har hon bara sprungit runt flocken så att de hamnat mellan oss. Testade med lina på och alltså wow va DUKTIG hon var!!!! Lugnt och fint föste hon runt dem och när vi gjorde hämt så var det också relativt kontrollerat! Nu behöver vi träna mer på orden höger & vänster, så att inte behöver styra henne med mina flaxade armar hela tiden....
 
Så kul att vi kom iväg och jättetrevligt att även Kristina med Lyras syster Lexi kom. Även hon har mognat enormt, kul att se att de blivit så duktiga! 
 
På vägen hem passade jag på att åka förbi Andrea och Patrik med alla barnen, det blev lunch och julklappsutdelning och en liten stund med ungarna. 
 
Nu har jag en rätt trött (och förhoppningsvis nöjd) liten kelpie sovandes i soffan... 
 
 
Någon är rätt intresserad av får...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Första dagen för i år

Lite trött och tvärtäppt i näsan såhär på årets första dag. Lite segt, främst att inte kunna andas ordentligt.... Hade en riktigt trevlig nyårsafton hemma hos våra vänner Jessica och Björn lååångt ute på landet i Tyresö. Vi var ett gäng på 10 pers och 4 hundar, massor av god mat och dryck, skratt, sällskapsspel och en hel del tequila (som det oftast blir när man är med Jessica...). Kom i säng först efter kl 05 imorse....så skönt att sova kvar då! 
 
Inga läskiga fyrverkerier hördes vid midnatt när vi stod ute och skålade, vi anade bara lite ljusspel långt långt bort. Så otroligt skönt för både hundarna och hästarna på gården!
 
I dag har vi bara hängt tillsammans allihopa, fått amerikansk frukost, slötittat på film, gått lite i skogen, ätit hemmagjord pizza och bara varit. Så himla mysigt. 
 
Men nu börjar tröttheten krypa på. Tror att det blir tidig nattning om Lyra och jag ska orka valla imorgon!
 
Har slappat på kökssoffan några timmar idag, rätt skönt!
 
 
Sen nyårsdagslunch...
 
 
Isig promenad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla är lite trötta idag, som det ska vara....
 
 
/Cissi 
RSS 2.0