Solig helg

En fantastiskt skön och solig helg har det varit! Två dagar med kanonväder. Två dagar utan tidiga inbokade aktiviteter (fast jag vaknar ändå vid 07...men skönt att inte stressa upp iaf) och två dagar med långa frukostar med nystekt bananpannkaka, kaffe och nyhetsmorgon i lugn och ro!
 
I lördags tog jag ut hundarna på golfbanan på förmiddagen, riggade upp videokameran på stativ och satte på musik och tränade loss! Så roligt att träna till musik, oavsett vad man gör! :) Har inte kollat på filmerna än, men det var inte det viktigaste....
 
Hann vara hemma en stund med Micke innan det var dags att dra iväg till Stockholms Hundsportcenter i Upplands Väsby för att delta i deras agilitycup! En inofficiell tävling med både blåbärsklass (för de som inte tävlat tidigare eller var ganska oerfarna) och öppenklass (där man behövt ta minst 1 uppflyttningspinne i officiell klass 1). Cupen är fördelad på tre olika tillfällen men man kan välja att bara vara med vid ett tillfälle om man vill också, det viktigaste är ju att få till denna otroligt bra träningstävlingen innan den riktiga säsongen drar igång! En riktigt bra grej var också att man fick välja till en omstart, dvs man körde vanliga loppet och sedan fick man gå in igen och köra samma bana lite senare. Sååå bra träning!!! Det händer ju liksom inte på vanliga tävlingar, där är det över på typ 30-40 sekunder (som ett lopp tar oftast).
 
Min & Lyras klass skulle inte starta förrän runt 18-tiden men jag var där redan vid 14 för att hinna titta på flera av träningskompisarna som skulle testa att debutera i blåbärsklass med sina hundar. Så roligt att se och få vara med om det! Dessutom debuterade Lyras systerdotter Magi med matte Anhelee, roligt att se dem in action också!  
 
När det äntligen blev dags för vår klass var jag rätt seg av allt väntande. Men det är bra träning det med, att ladda och peppa upp sig för att inte tappa fokus. Jag lyckades med det och vi gick in och satte båda loppen riktigt bra! Jag är väldigt nöjd med starterna där hon låg stadigt utan tjuvstart innan min "ok"-signal. Jag är också riktigt nöjd med att slalomet satt eftersom det har strulat en del under vintern då hon har slarvat i ingångarna. Sedan är jag glad över att hon mer och mer lyssnar på mig och tar mina signaler (både röst och handlingen) och inte kör sitt eget race som hon gjort förut. Och slutligen är jag nöjd med mig själv att JAG kom ihåg den lite snurriga och kluriga banan och lyckades handla henne så att hon förstod!!! På minussidan får väl vara att farten fortfarande inte är den bästa och att hon går ner i trav ibland, men det tänker jag att vi kan få bort med mer erfarenhet, säkrare handling av mig och mer grundträning.
 
Ja det blev en härlig lördag eftermiddag/kväll tillsammans med härlig träning och goda vänner! Kvällen avslutades med pizza, öl och film hemma med Micke. Och sedan somnade jag på soffan. :)
 
Här finns lopp nr 2 att skåda (första loppet såg i stort sett identiskt ut): https://youtu.be/N-z4KhFyD78
 
 
I dag blev det en golfbanesväng igen men denna gång utan videocam och musik, bara lite godis och bollar. Håller på och tränar in några nya tricks och Heelwork to Music-positioner med båda hundarna, så det blir lite sådan träning varje dag nu. De lär sig snabbt och tycker att det är skoj!
 
Efter lunch drog jag iväg till Sollentuna och till min kollega Ewa som har skaffat sig en 1-årig storpudel som behöver få lite styrning. En jättego kille vid namn Yoda som är deras första hund! Jag fick leka hundcoach med honom och hela familjen i några timmar både inne och utomhus, och vi kikade på båda kontaktövningar, shejping, klicker, target, inkallning, nej-övningar och tränade hundmöten. Så roligt att få lära ut det som man brinner för och ändå har lyckats skaffa sig en del kunskap om genom åren! Och vilka framsteg han gjorde redan under den tid jag var där! Det ska bli så kul att följa dem framöver och se hur de utvecklas.
 
Rissie och Lyra fick vara med och visade upp sina bästa sidor, alltid lika trevligt när de sköter sig exemplariskt. :) På vägen hem svängde jag förbi Solna-Sundbybergs brukshundklubb och gick en sväng över fälten. Såg till min stora glädje att hela deras agilitypark var ute så vi passade på att träna kontaktfältshinder, slalom och göra 180-graderssvängar efter raka tunnlar. Skoj!
 
Nu har vi landat hemma och jag känner en skum känsla i kroppen, ont i huvudet och i halsen, precis som jag gjorde i mitten av förra veckan men som jag lyckades häva med massa medikament. Ska nog lyckas häva det den här gången också!! Har en spännande jobbvecka framför mig och att vara sjuk ingår INTE i den, så det så.
 
 
Härliga promenader och fin träningsplan!
 
 
Fina motiv.
 
Lyra älskar att titta på ekorrar. Jag lät henne sitta på en stol och kika ut på de tre (!!) ekorrarna som besökte fågelmatshusen. Huxflux satt hon på bordet! Bra utsikt därifrån ju. Men hon åkte ner igen rätt fort.
 
 
 
 

 
Några bilder från tävlingen:
 
 
En del av hallen var avsatt för burar och uppvärmning. Skönt att ha det lite vid sidan om. När tiden blev lite seg tog jag en liten vilopaus intill Lyras bur, somnade nästan...
 
 
Öpenklassbanan som vi körde två gånger. Lite klurig att komma ihåg, men jag satte den båda varven! Öppenklass är en inofficell klass som motsvarar vanliga klass 2.
 
 
Vi fixade det! Glad hund! Nöjd matte!
 
 
Hej, jag heter Lyra och jag är väldigt söt. Eller hur?
 
Eftermiddagens träningsplats!
Fick i går en rosett i efterskott från hemmaklubbens Klubbmästerskap (som delats ut på förra helgens årsmöte). Tydligen vann vi KM i agility för Mediumhundar. Kul! Fast jag kan inte minnas att loppen vi körde var något annat än lätt katastrof, haha! Men har man tillräckligt få konkurrenter så kan man ju vinna ändå... Hepp!
 
/Cissi
 

Urblåst

Har jag blivit överkörd av ett tåg? Eller fastnat i en tornado halva kvällen? Nä, jag har bara varit på föreläsning med härliga Kickan Nikolic! Vilken grym jäkla energi och så många konkreta och bra idéer alltså!!! Men nu är man ju helt slut.
 
Temat för kvällen var "Gör din hund snabb" och en stor del handlade egentligen om grund-/lekövningar av olika slag, och hur man för över värdet av något till där man hellre vill ha det. Har skrivit många många sidor med tankar och spännande saker att prova. Ett problem jag tycker att Lyra och jag har är att hon inte alltid vill ta sin belöning, ibland funkar det utmärkt att kampa medan det nästa stund är helt ointressant. Tänker att hon nog många gånger ser det som roligare att t ex springa till en kon än att få belöning av mig för att hon gjort det...Här fick jag med mig en hel del bra tankar och övningar som jag bara längtar efter att testa!!!
 
I går var jag på möte på SBKs kansli, så nu tror jag snart att det börjar hända lite förändringar på lydnadssidorna på hemsidan....den som väntar får se. :)
 
Nu laddar vi för morgondagens inoff agilitytävling i Upplands Väsby-hallen, ska bli såå roligt!!!!
 
/Cissi 

Ingen vanlig dag

I dag är ingen vanlig dag, i dag är det min älskade storasysters 40-årsdag!!!
 
Vi fick tillfälle att överraska henne med tårta, ballonger och presenter på kvällen när familjen kom hem efter en tidig middag ute (då vi satt och väntade i mörkret hemma hos dem). Tolv vuxna, tio barn och två hundar gjorde förhoppningsvis slutet på hennes födelsedag minnesvärd!
 
På vägen hem svängde jag förbi Ica Maxi och fyndade på bokrean. En Nutellarecept-bok (mmm!) och en "målarbok för vuxna". Har suktat efter en sådan ett tag, sedan jag förstod grejen med dessa i januari när allt bara var kaos. Att sitta och färglägga små små detaljer ger en avslappning och ett lugn på något sätt. Lite meditativt typ. Få se om den ska vara på jobbet eller hemma.
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Skön vecka

En rätt så lugn vecka är slut. Lagom mycket jobb på dagarna och lagom med kvällsaktiviteter. Simning med båda hundarna i måndags, vila tisdag, agility i onsdags och träning hemma i vardagsrummet torsdag & fredag.
 
I går blev det tidig uppstigning och vid 06.30 rullade jag och hundarna iväg till Sala för golden retrieverklubbens inofficiella utställning. Jag ångrar att jag inte hade anmält Rissie när jag nu ändå skulle dit och vara funktionär, hon är i så fin form och det är kul att visa äldre hundar som är så fräscha. Nåja det får bli nästa gång. 
 
Det blev som vanligt en riktigt kul dag med massor av fina goldens och många vänner och bekanta att snacka med. Jag var ringsekreterare/inropare och då hinner man mingla runt lite samtidigt som man jobbar, praktiskt. Det är så skoj med dessa utställningar då det alltid är en hel del nybörjare, det är roligt att hjälpa dem tillrätta och göra sitt bästa för att de ska få en så bra upplevelse som möjligt! Den här gången hade man även haft möjlighet att anmäla sig till en novisklass (förutom sin vanliga klass) där alla nybörjare tävlade/ställde ut mot varandra i en final. Kul grej!!
 
Som vanligt efter en sån här stor dos av fina goldens åkte jag hem med en känsla av att vi har alldeles för få av dem hemma... Och att ett liv utan minst en golden i hemmet är inget liv för mig. 
 
På kvällen var det middag hemma hos Kerstin tillsammans med tjejgänget. God mat, bad i tunna med bubbel i glasen och en massa snack fram till natten. Jättemysigt! 
 
I dag har det blivit fikabesök med bebistitt och pyssel hemma med Micke. Och lite hundträning på golfbanan. Lugnt och lagom.
 
Nu är det dags att ladda för en ny och förhoppningsvis lagom vecka.
 
 
 
 
 
 
Rissie & Lyra har lite olika burar...
 
 
Förmiddagssolen idag värmde skönt!
 
 
Godnatt! 
 
 
/Cissi 
 

Såklart man ska hjälpa till!

Att vara funktionär är verkligen riktigt jäkla skoj! Så många härliga människor jag har träffat genom åren vid de många tillfällena som jag varit funktionär på olika sätt. Vilka kontaktytor det har skapat. Och vad mycket jag lärt mig, om allt möjligt! Och därmed fått större förståelse och ödmjukhet gentemot arrangörer. Jag tänker ofta att jag är bättre på att organisera, fixa och dona som funktionär, än att vara den som tävlar. Men är glad att jag får göra båda delar!
 
I dag har jag hjälpt Skarpnäck Hundungdom på deras freestyle- och heelwork to music-tävling i Haninge Hundhall. Jag var nog äldst av alla funkisar, haha. Impad av ungdomarna som råddade ihop allt på egen hand, så duktiga! Jag skötte musiken för de 76 (!!) klass 1-ekipagen, och lärde upp en ny trevlig bekantskap som faktisk också har just kelpie och golden! 
 
Som vanligt var det väldigt inspirerande att titta på alla tävlande och imponerande att så många olika raser var representerade och även de lite mer svårtränade. T ex flera basenjis, en borzoi, taxar, faraohundar m m. En kvinna i rullstol tävlade med sin tollare, vilket härligt samspel! Och så fick jag ju se Anhelee som har Lyras systerdotter Magi debutera!!!
 
Så när jag kom hem blev det en skön tur i skogen och sedan såklart lite freestyleträning med musik ute på golfbanan med båda hundarna! Roooligt!
 
Nu blir det mello och vin, hepp!
 
 
 
 
/Cissi 

Möte med gammal idol

Har träningsvärk efter gårdagens agilityträning i ridhuset. Det är lite tungt att springa i sanden. Varje onsdag har hemmaklubben ordnat träningstid, så kul att träffas och hjälpas åt och få till banor att springa på. Lyra verkar också gilla det mycket bättre än inomhushallarna, hon hade riktigt fin fart och lyssnade bra.
 
Ikväll har jag varit och lyssnat på min stora barndomsidol (ja jag gillar henne fortfarande) Lena Ph, på Cirkus. Alltså, så jäkla bra show!!! Så fin och avskalad, djup men ändå med humor, och hennes röst.... Fantastiskt! Vi satt på femte raden i den nya lilla delen som heter Skandiascenen, jättemysigt och väldigt intimt. Rekommenderas varmt!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Grönt gräs

Fick skjuts hem från jobbet av Micke i dag och kom hem riktigt tidigt. Så tidigt att jag hann ut på promenad i ljuset! Om det nu inte tänker komma mer snö (vilket iofs vore mysigt) så kan väl våren snabba på! Vill ha varmare temperatur, grönare gräs och ljusare kvällar.
 
Gräset på golfbanan är dock riktigt grönt och fint. Blev lite inkallning med sitt-träning på promenaden, kunde inte låta bli! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Inspirerande lydnadsträning!

Tydligen har det varit sol ute i dag? Har inte märkt något av det, då vi tillbringat hela dagen i Nykvarns hundhall tillsammans med ett gäng på 6 grymt bra hundtränare! 
 
Det har inte blivit mycket lydnadsträning sedan typ tidigt i höstas, så det var riktigt bra att träna ordenligt och titta på andra duktiga ekipage. Lyra var på bra humör och fick köra både de nya momenten och andra svårigheter. Mycket fritt följ blev det också och massa olika störningar. Riktigt skoj!
 
Fulltankad med bra tips och inspiration åkte vi hem väldigt nöjda och trötta! Nu kanske det är dags att sätta igång lydnadsträningen för säsongen! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Regntung lördag

I dag är det precis ett år sedan som Maria begravdes. Det känns som alldeles nyss men ändå som det gått väldigt lång tid, mycket har hänt under det här året.  
 
I går begravdes min morfar. Jag valde att inte åka över till Finland och närvara vid den, fick inte ihop det varken tids- eller känslomässigt. Åker dit senare under våren istället och snackar med honom, på mitt sätt. Känns verkligen som rätt beslut.
 
Det blev istället en bra arbetsdag och sedan middag hos Monica med vårt tjejgäng. Smarrig indisk mat och en massa babbel satt riktigt bra. 
 
 
Letade efter bilder på min morfar men hittade inga. Vi stod inte varandra särskilt nära. Däremot hittade jag en bild på mig, mormor och vår första golden Simba! Mormor gick tyvärr bort typ -85, och Simba ngt år senare. Jag har inga minnen alls från dem.
 
 
I dag var Micke och jag i en hojklädesaffär och jag fyndade ett goretex-aktigt ställ och nya stövlar. Nu tror jag att det räcker med mc-kläder på ett tag....
 
 
/Cissi 

Saknad

I dag skulle du ha fyllt 41 år. På lördag är det ett år sedan vi tog ett sista avsked i kyrkan.
 
Tänker fortfarande på dig väldigt ofta och det känns fortfarande helt overkligt att vi aldrig mer (i detta livet i alla fall) kommer att träffas. Det är så mycket jag skulle vilja berätta för dig, men du har väl nog rätt bra koll där uppe om vad som händer här nere hos oss. Jag hoppas att du är stolt över oss och förstår att vi gör vårt bästa för att hålla fanan högt för kennel Walkabout. Även om du saknas något så fruktansvärt.
 
 
Maria och Lenka (Lyras syster).
 
 
Har såklart satt in en slant på cancerfonden i dag, på denna insamling: https://www.cancerfonden.se/insamlingar/maria-rick
 
Det finns även en insamling här: https://www.cancerfonden.se/insamlingar/maria-ricks-minnesfond
 
 
/Cissi

Sim sim

När det snöar och blåser ute är det väldigt skönt att istället för långpromenad ta sig en tur till hundsimmet. I går fick båda hundarna simma (en i taget). Rissie hade inte varit i poolen på flera år, men det gick riktigt bra och hon verkade tycka att det var okej.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

/Cissi
RSS 2.0