Solig helg

En fantastiskt skön och solig helg har det varit! Två dagar med kanonväder. Två dagar utan tidiga inbokade aktiviteter (fast jag vaknar ändå vid 07...men skönt att inte stressa upp iaf) och två dagar med långa frukostar med nystekt bananpannkaka, kaffe och nyhetsmorgon i lugn och ro!
 
I lördags tog jag ut hundarna på golfbanan på förmiddagen, riggade upp videokameran på stativ och satte på musik och tränade loss! Så roligt att träna till musik, oavsett vad man gör! :) Har inte kollat på filmerna än, men det var inte det viktigaste....
 
Hann vara hemma en stund med Micke innan det var dags att dra iväg till Stockholms Hundsportcenter i Upplands Väsby för att delta i deras agilitycup! En inofficiell tävling med både blåbärsklass (för de som inte tävlat tidigare eller var ganska oerfarna) och öppenklass (där man behövt ta minst 1 uppflyttningspinne i officiell klass 1). Cupen är fördelad på tre olika tillfällen men man kan välja att bara vara med vid ett tillfälle om man vill också, det viktigaste är ju att få till denna otroligt bra träningstävlingen innan den riktiga säsongen drar igång! En riktigt bra grej var också att man fick välja till en omstart, dvs man körde vanliga loppet och sedan fick man gå in igen och köra samma bana lite senare. Sååå bra träning!!! Det händer ju liksom inte på vanliga tävlingar, där är det över på typ 30-40 sekunder (som ett lopp tar oftast).
 
Min & Lyras klass skulle inte starta förrän runt 18-tiden men jag var där redan vid 14 för att hinna titta på flera av träningskompisarna som skulle testa att debutera i blåbärsklass med sina hundar. Så roligt att se och få vara med om det! Dessutom debuterade Lyras systerdotter Magi med matte Anhelee, roligt att se dem in action också!  
 
När det äntligen blev dags för vår klass var jag rätt seg av allt väntande. Men det är bra träning det med, att ladda och peppa upp sig för att inte tappa fokus. Jag lyckades med det och vi gick in och satte båda loppen riktigt bra! Jag är väldigt nöjd med starterna där hon låg stadigt utan tjuvstart innan min "ok"-signal. Jag är också riktigt nöjd med att slalomet satt eftersom det har strulat en del under vintern då hon har slarvat i ingångarna. Sedan är jag glad över att hon mer och mer lyssnar på mig och tar mina signaler (både röst och handlingen) och inte kör sitt eget race som hon gjort förut. Och slutligen är jag nöjd med mig själv att JAG kom ihåg den lite snurriga och kluriga banan och lyckades handla henne så att hon förstod!!! På minussidan får väl vara att farten fortfarande inte är den bästa och att hon går ner i trav ibland, men det tänker jag att vi kan få bort med mer erfarenhet, säkrare handling av mig och mer grundträning.
 
Ja det blev en härlig lördag eftermiddag/kväll tillsammans med härlig träning och goda vänner! Kvällen avslutades med pizza, öl och film hemma med Micke. Och sedan somnade jag på soffan. :)
 
Här finns lopp nr 2 att skåda (första loppet såg i stort sett identiskt ut): https://youtu.be/N-z4KhFyD78
 
 
I dag blev det en golfbanesväng igen men denna gång utan videocam och musik, bara lite godis och bollar. Håller på och tränar in några nya tricks och Heelwork to Music-positioner med båda hundarna, så det blir lite sådan träning varje dag nu. De lär sig snabbt och tycker att det är skoj!
 
Efter lunch drog jag iväg till Sollentuna och till min kollega Ewa som har skaffat sig en 1-årig storpudel som behöver få lite styrning. En jättego kille vid namn Yoda som är deras första hund! Jag fick leka hundcoach med honom och hela familjen i några timmar både inne och utomhus, och vi kikade på båda kontaktövningar, shejping, klicker, target, inkallning, nej-övningar och tränade hundmöten. Så roligt att få lära ut det som man brinner för och ändå har lyckats skaffa sig en del kunskap om genom åren! Och vilka framsteg han gjorde redan under den tid jag var där! Det ska bli så kul att följa dem framöver och se hur de utvecklas.
 
Rissie och Lyra fick vara med och visade upp sina bästa sidor, alltid lika trevligt när de sköter sig exemplariskt. :) På vägen hem svängde jag förbi Solna-Sundbybergs brukshundklubb och gick en sväng över fälten. Såg till min stora glädje att hela deras agilitypark var ute så vi passade på att träna kontaktfältshinder, slalom och göra 180-graderssvängar efter raka tunnlar. Skoj!
 
Nu har vi landat hemma och jag känner en skum känsla i kroppen, ont i huvudet och i halsen, precis som jag gjorde i mitten av förra veckan men som jag lyckades häva med massa medikament. Ska nog lyckas häva det den här gången också!! Har en spännande jobbvecka framför mig och att vara sjuk ingår INTE i den, så det så.
 
 
Härliga promenader och fin träningsplan!
 
 
Fina motiv.
 
Lyra älskar att titta på ekorrar. Jag lät henne sitta på en stol och kika ut på de tre (!!) ekorrarna som besökte fågelmatshusen. Huxflux satt hon på bordet! Bra utsikt därifrån ju. Men hon åkte ner igen rätt fort.
 
 
 
 

 
Några bilder från tävlingen:
 
 
En del av hallen var avsatt för burar och uppvärmning. Skönt att ha det lite vid sidan om. När tiden blev lite seg tog jag en liten vilopaus intill Lyras bur, somnade nästan...
 
 
Öpenklassbanan som vi körde två gånger. Lite klurig att komma ihåg, men jag satte den båda varven! Öppenklass är en inofficell klass som motsvarar vanliga klass 2.
 
 
Vi fixade det! Glad hund! Nöjd matte!
 
 
Hej, jag heter Lyra och jag är väldigt söt. Eller hur?
 
Eftermiddagens träningsplats!
Fick i går en rosett i efterskott från hemmaklubbens Klubbmästerskap (som delats ut på förra helgens årsmöte). Tydligen vann vi KM i agility för Mediumhundar. Kul! Fast jag kan inte minnas att loppen vi körde var något annat än lätt katastrof, haha! Men har man tillräckligt få konkurrenter så kan man ju vinna ändå... Hepp!
 
/Cissi