Fantastiskt!

Har nu klivit ur bubblan som jag varit i de senaste dagarna i och med slutskedet av avtalsförhandlingarna gällande vårt största kollektivavtal, det som gäller för ca 350 000 medlemmar inom kommun/landsting och Pacta-företag.
 
Det är det absolut roligaste med mitt jobb, att vara med om avtalsrörelse och allt vad det innebär! Spänning, mycket jobb, förväntningar, ilska, hopplöshet, noggrannhet, sena kvällar och en riktig utmaning!
 
Vår avtalsdelegation, runt 40 medlemmar från hela landet, har varit i Stockholm sedan i tisdags. Det blir lite av min baby, att ordna med hotellrum för dem natt för natt och deala med konferenslokaler, då vi oftast bara vet en dag i förväg om vi behöver dem eller om delegationen ska åka hem. Sedan blir det en massa annat pyssel, fix och trix för att allt ska flyta på smidigt och att alla ska må bra. 
 
Det har blivit alldeles för lite sömn. Alltför mycket kaffe och godis. Konstiga matvanor. McDonaldsfrossa mitt i natten. Mycket väntande. En hel delegation vilandes på yogamattor i vårt lunchrum... I onsdags kväll hettade det till ordentligt och jag gick inte hem från jobbet förrän 06.10 morgonen därpå....tog hundarna på morgonpromis, sov 1h och sedan tillbaka till jobbet. Gäsp. Det är speciellt det där med nattmangling, spännande och tröttsamt på en gång. Det var en märklig känsla när min mobils dagliga larm plötsligt gick igång för att det var dags att stiga upp och gå till jobbet, bara det att jag inte vid det laget vare sig hade gått och lagt mig och inte heller lämnat jobbet...förvirrande! 
 
I dag blev avtalet till slut klart, dagen före det nuvarande går ut. Och det blev riktigt jäkla bra, en historisk seger för jämställdheten! Reallöneökningar för alla medlemmar på avtalet + en ordentlig extra slant till de allt för lågt betalda undersköterskorna precis som vi yrkat på. Det är långt kvar innan de kommer ikapp likvärdiga jobb som är mansdominerade (t ex verkstadsarbetare) men det är ett bra kliv i rätt riktning! Det blev även en överenskommelse om att parterna ska arbeta för att heltid ska bli norm. Detta för att man ska kunna försörja sig, men det gör ju även stor skillnad på ens pension än om man jobbar deltid (oftast ofrivilligt). Ja, avtalet innehöll många fler delar men dessa var de allra viktigaste. 
 
Det känns så otroligt skönt att vi lyckades! Det var viktigt för Kommunal efter en tung vinter. Men såklart allra viktigast för medlemmarna som nu får rejäla förbättringar. Och för branschen som blir mer attraktiv på grund av detta.
 
Nu jobbar vi vidare med alla våra andra kollektivavtal som ska tecknas under året (vi har ca 60 st). Det brukar gå ganska smidigt när detta stora är klart.
 
Tror att jag kommer att somna tidigt ikväll.....zzzzzz....
 
Varannan vatten. Varannan kaffe. Och massor av choklad. Då håller man sig ganska pigg.
 
 
Våra korridorer kl 04.30....
 
 
Top secret.
 
 
Gosar med en kollegas mjukisbajskorv någon gång på natten... mjuk och mysig!
 
 
På dagen var vi med avtalsdelegationen på konferenslokal på stan, men på kvällen flyttades de in i vårt lunchrum.
 
 
Jag kom på att vi hade massor av yogamattor och filtar i källaren på jobbet, det var populärt.
 
Riskakor, godis och frukt underlättar den långa väntan.
 
 
Presskonferens tillsammans med motparten SKL så fort avtalet blev klart. 
 
 
Dessa två alltså. De grymmaste och bästa! Vår ordförande Annelie och avtalssekreterare Lenita. Två kvinnor som kan flytta berg. Två riktiga förebilder. Jag är så glad över att få jobba nära dem.
 
 
/Cissi

Spännande dagar

Sista dagarna med intensiva avtalsförhandlingar för att få vårt största kollektivavtal på plats senast lördag. Vår delegation är inkallad från hela landet. Alltid lika spännande och totalt omöjligt att planera sin tid dessa dagar....
 
Hann iallafall med lite freestyle- och rallyträning på kvällskvisten. Nöjda hundar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Farliga gungor!

Är galet trött hela tiden just nu, jäkla vår alltså! Har testat att vara utan allergitabletter några dagar ifall det skulle vara de som gjorde mig trött, men jag är lika slut ändå. Blä.
 
Årets första utomhustävling i agility är nu genomförd. Det var väldigt skönt att bara behöva åka så kort som till Nacka, särskilt som vi kom hem utan några nollade lopp. 
 
Vi startade som nr 3 i en rätt stor klass (runt 40) i hopploppet. En kul och ganska enkel bana. Vilket dock kan vara knepigt...På en raksträcka med två hinder och en tunnel tyckte nog Lyra att det var lite FÖR lätt, för när jag trodde att hon självklart skulle springa in i den, så valde hon istället att sikta mot den andra mycket svårare ingången!! Blev ett panik "STOOOPPP!" så att jag hann rädda oss från att bli diskade, och sedan hittade hon rätt, puh. Resten av banan gick klockrent, och jag är SÅ nöjd med att hon satt slalomet och inte heller tjuvstartade vid starten, de två saker som inte funkat på träning på sistone. Trots våra 5 fel hamnade vi på en 8:e plats av 40 ekipage, bara 7 st gick felfritt och 6 pinnar delades ut.
 
I agilityklassen blev det dock lite pannkaka. Först blev det ett missförstånd ganska tidigt i banan så vi åkte på 5 fel för vägran. Sedan satte hon återigen ett snyggt slalom och tre snabba tunnlar. Lite för snabbt dock, för efter sista tunneln kom gungbrädan som hon sprang upp på och flöööög iväg, istället för att vänta in att det skulle vippa. Kan säga att hon inte var ensam om att göra det. Såhär i efterhand tycker jag att det kanske är lite väl svårt att ha just kombinationen flera tunnlar efter varandra och sedan gungbrädan, iaf i klass 1. För att flyga av den kan ju sluta ganska illa, eller så kan det bli som för Lyra, att man blir osäker och sedan vägrar försöka igen. Jag testade tre gånger men till slut ville hon inte ens gå i närheten av hindret...så jag tog första bästa tunnel och skickade in henne och så sprang vi målrakan ut. Lilla lilla osäkra hunden. Tycker så synd om henne när hon blir sådär låst och osäker! :( Nåväl, hon var glad när vi gick i mål och efteråt gick vi och tränade lite på en annan gungbräda och det gick bra, så vi ska nog komma över det här också.
 
Så det var den tävlingen. Hem och träna mer! Det var i alla fall en väldigt trevlig förmiddag med jättefint väder och trevligt sällskap av Pia & Ulf med kelpien Lexie.
 
Resten av helgen har gått åt till att testa nya motorsågen, har fått mycket sågat, ivägburet och eldat. Och lite jobba har det visst blivit också, tur att man har sin jobbtelefon med sig överallt så att man slipper sitta inne på kontoret och fixa. Nu på kvällen blev det pastamiddag och bio tillsammans med Maria, bara vi två. Djungelboken i 3D! Riktigt fin, spännande och bra gjord!
 
Nu sova.
 
 
Fantastiskt väder på Nacka BK, regnet kom precis när vi åkte hem.
 
Ganska glad ändå, även om gungan var lite läbbig...
 
Klubben ligger precis vid havet, så fint! Vi tog en promenad på klipporna mellan loppen.
 
Så söt!
 
 
 
 
 
 
 
Vi hann med lite freestyleträning innan hemfärd, jag kunde inte motstå den här blicken... 
 
113 dagar utan socker är slut. Nu tänker jag försöka hålla mig sockerfri i veckorna och lyxa till det på helgerna. Det här paketet med Vårkyssar köpte jag i Finland vid påsk, och nu blev det provsmakning! Gott!
 
Hade tänkt åka och besöka lakritsfestivalen vid Globen denna helg, men det fick bli egen festival hemma istället. Hade rätt mycket efter Finlandsbesöket, the land of Laku!
 
Min nya kompis som inte gjorde mig besviken. Det blev ett pass både i går och i dag, Gissar att träningsvärken kommer i morgon efter allt bärande...
 
Eldar samtidigt som snön faller....
 
Riktigt aprilväder!
 
Kom hem till ett hav av fluff! Undra vem som är den skyldiga....
 
Kan vara den här.... 
 
/Cissi