Helg!!

Halvdag på jobbet idag. Hann äta en god lunch med arbetskamrater och sedan hem och gå en sväng med hundarna och rensa hängrännorna på huset innan det blev mörkt!
 
Inga stora planer för helgen, lite hundträning, bio, tända ljus och höstgöra på tomten blir det väl. 
 
Tummen känns för övrigt bättre idag, har inte behövt en enda värktablett, yeay!
 
 
 
 
/Cissi 

Gulligt

Åh vilka fina arbetskamrater jag har! I morse möttes jag av detta på mitt bord.
 
 
 
 
Sen fick jag denna.
 
 
 
 
På eftermiddagen hjälpte en kollega  (och fd undersköterska i vården) att lägga nytt bandage...
 
 
Det blev rött för att matcha mina naglar! :)
 
Gulligt va!
 
Jag har för övrigt anmält Lyra & mig till vår första rallylydnadstävling. Tänkte att det kan vara en kul grej att testa såhär under vintertiden när det inte är så mycket andra tävlingar. Och så vill jag gärna testa att tävla något annat än lydnad i Kungsörhallen då Lyra verkar tycka att det är väldigt jobbigt just där. Det ska bli spännande att se hur hon reagerar! 
 
Så nu får jag väl sätta igång och träna inför detta. Har ju dock flera veckor på mig! :)
 
 
 
 
/Cissi 

Nu vänder det?

Tänk vad en liten tumme kan ställa till det. Blev knappt någon sömn i natt heller, kändes som att hela handen befann sig i en brinnande eld och domnade dessutom bort till och från, läskigt. 
 
Praktiskt nog hade jag ett morgonmöte inbokat hos Pappers, som  sitter i samma hus som Cityakuten. Så det var bara att kliva över dit efteråt...
 
Fick träffa en läkare väldigt snabbt, och han konstaterade att antibiotikan jag fått var rätt sorts,  men att den inte lyckats nå fram till infektionen ändå. No shit, min stackars tumme såg ut att spricka när som helst. 
 
Jag rekommenderar verkligen inte att få två bedövningssprutor inkörda på tummens ovansida, ont och obehagligt!! Men de behövdes, för sedan skars en tredjedel av nageln bort och de grävdes runt en del där under och fingret tömdes på lite av varje, gissningsvis hade det gjort sjukt ont utan bedövning...
 
Var nära svimning rätt många gånger, jag är verkligen superblödig när det gäller nålar, blod, hud och sår, på mig själv iallafall. Har lyckats ragga upp en arbetskamrat (som är f d undersköterska) som ska få byta mitt bandage ett tag framöver. Så opraktisk om jag skulle svimma mitt i allt. 
 
Innan blodbadet.
 
 
Efteråt. Belöning till mig! Och en del nödvändigheter.
 
 
 
Godnatt! 
 
 
/Cissi 

Blää

Varje gång jag är på freestyletävling blir jag så sugen på att börja träna det, också. Tillbringat gårdagen i Haninge Hundhall och satt på första parkett för att se alla duktiga ekipage i både freestyle och HTM från klass 1 upp till klass 3. Skötte musiken i min lilla dj-hörna, ett utmärkt sätt att få se alla på nära håll och få förståelse för sporten. 
 
Kände mig inte på topp direkt, febrig, huvudvärk från h-vetet, tummen/handen värkte mer än tidigare och den började bli blå. Men att hoppa av som funktionär dagen innan en tävling när man har en nyckelroll, ja då ska man vara rejält dålig tycker jag... Vet själv hur det är att vara arrangör och när personer hoppar av i sista stund, det är inte kul. Så det var bara att bita ihop och sedan gå hem och lägga sig. Nu får det se till att vända, det är sååå tråkigt att vara sjuk! Hundarna verkar förstå läget, de håller sig nära hela tiden, men är rätt otåliga och uttråkade de också...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Infektion

Tycker lite synd om mig själv. Tummen höll mig vaken nästan hela natten! Så jäkla ont.
 
Hade en videokonferens idag kl 08 och flera andra möten efter det,  så det var ju bara att släpa sig iväg till jobbet fast jag helst hade velat stanna hemma. Funkade nog sisådär för till slut blev jag beordrad att gå till cityakuten... Infektion i handen blev diagnosen (varför vet jag inte, har liksom inget sår) och jag fick en härlig burk med antibiotika. Härlig, för att det borde innebära att det onda snart upphör. Så nu är det bara att vänta.
 
Kom hem lite tidigare än vanligt så jag hann ut med hundarna i solen, skönt!!!
 
Något mindre skönt var det jag möttes av på Österhaningevägen strax innan vår avfart hem. Fyra polisbilar spärrade av vägen och lika många vanliga bilar befann sig lite här och där precis i vår korsning. En av bilarna låg i diket. En var halvt mosad. 
 
Nyligen sattes det upp fler vägkameror på närliggande Dalarövägen och Gudöbroleden. Kriterier för kameror ska tydligen vara att folk kör för fort och att sträckan är olycksdrabbad. Vi har i vårt område, och närliggande gårdar, gjort en namninsamlingslista och vädjan om att även vår väg ska få någon slags åtgärder för att farten kan sänkas. Vi har fått allt mer trafik utanför oss och många kör så jäklans fort. Så kanske, kanske kan en olycka som idag ändå bidra till något bra framöver...synd att det ska behöva hända bara.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Ljust var det här!

Läser och hör om vad som hänt i Trollhättan i dag. Sjuka värld, vad händer??? Så oerhört tragiskt. :(
 
Får min värkande tumme att te sig rätt obetydlig. Fast ont gör det, jättemycket faktiskt. Förstår inte av vad heller, måste blivit en infektion eller något, dunkar och värker....aj! 
 
Fick hem min nya pannlampa i dag. Efter år av olika små lampor i handen på promenaderna så slog jag nu till på en ordentlig manick. Rejäla grejer alltså. 5000 lumen. Det är starkt.
 
Gick ut på golfbanan i kolmörkret och det var verkligen fantastiskt bra ljus!!! Skönt att kunna ha hundarna lösa och även ha koll på att man inte krockar med en älg eller vildsvin i mörkret!
 
Sedan gick jag hem. Åt upp en påse salta skruvar och jobbade två timmar. Nöjd, men ändå trött på att aldrig komma ikapp hur mkt jag jag än jobbar, känns det som...
 
Nu blir det värktabletter och godnatt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Funkade även att träna slalom med!
 
/Cissi 

Nu börjar det.

En intressant dag är till ända. Började med frukostmöte med Sekos ledning tillsammans med LOs valberedning. Resten av dagen har handlat mycket om samordningen för LO-förbunden som nu inte blir av inför kommande avtalsrörelse. Vi har haft ett himla presspådrag på jobbet pga det, och jag är grymt stolt över Lenita & Annelie som är så jäklans duktiga att hantera detta!!
 
Nu börjar det. Ser så fram emot en spännande avtalsrörelse 2016 med världens proffsigaste ledning och en kamp för att Kommunals medlemmar ska få bättre villkor! Är stolt och glad över att få vara en del av det.
 
 
Kvällen krävde lite snacks! Kanske ingen höjdare...
 
 
/Cissi 

Fint väder!

Söndagkväll och lite jobb väntar för att förbereda mig för kommande arbetsvecka. Har haft en jätteskön helg med inte alltför mycket inplanerat.
 
I fredags kom syrran och ungarna över, åt middag och sov över. Hon skulle iväg på lördagen så Estrid och Elsa stannade kvar hos oss över dagen. Det blev en mysig dag med skogspromenad, SPA-bad, korvgrillning och pyssel. Men man är rätt trött (och nöjd) när de åker hem igen, haha! Blir väl så när man inte är van.
 
I dag har vi varit och tränat på Sthlm Södra BK med Jenny. Jättefint väder och glada hundar, en bra kombo!! På vägen hem blev det shopping av höstblommor och så fick båda hundarna spåra. Eftersom Lyra slarvat så mycket med att plocka upp pinnarna i spåren den senaste tiden så valde jag att inte ha några pinnar alls denna gång. För att få en trevligare känsla och koncentrera mig på själva spårarbetet istället för att bli stressad över de där jäkla pinnarna. Spåret gick jag och drog en torkad hjortskank med mig, tror att det var första gången för Lyra på ett viltspår.
 
Och hon gjorde verkligen ett fint spårarbete! Lugnare än på länge (längre liggtid än jag brukar ha, kanske gjorde susen?) och klockren i alla vinklar, kul!! Rissie fick gå samma spår efteråt och hon tar ju längre tid på sig,  gör lite avstickare då och då, men hon hittar alltid fram till slutet! Duktiga hundar!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Någon är lite trött.
 

På väg till skogen på lördag morgon med de här finingarna!
 
 
 
 
Inte så mycket svamp, men en hel del pysselmaterial hittade vi!
 
Vi pysslar...
 
Fina grejer...
 
Utklädd.
 
Korvgrillning på tomten, mysigt!
 
Jag gjorde pinnbröd, vilket jag nog inte ätit sedan jag gick i scouterna i högstadiet. Helt okej var det!
 
 
/Cissi

Konferenshundar

Hemma igen efter fyra dagar ute på vår konferensanläggning Marholmen vid Norrtälje. Sex bra och intressanta konferenser har klarats av med en himla massa engagerade fackliga medlemmar.
 
Det är alltid lite körigt att vara på plats på konferenser och hålla ordning på allt det praktiska och lyssna på diskussionerna, samtidigt som man försöker sköta sitt vanliga jobb med andra handen...men kul är det!! Den här veckan hade jag dessutom med mig hundarna så det blev en del logistikplanering för att hinna ut med dem på morgon, lunch och innan middagen. Är så glad över att de är resvana och tycker att det är helt okej att bo borta, de har anpassat sig så bra och var överlyckliga över att få springa runt på holmen på rasterna. Och det är så skönt att ha de med sig, inget dåligt samvete över att de ligger hemma och så tvingas man ju komma ut mer än vad man annars brukar när man är på konferens (det blir lätt mycket stillasittande och äta, äta, äta annars...).
 
På vägen hem åkte jag förbi hemma hos Lyras uppfödare Maria, eller tjaa,hon finns ju inte där rent fysiskt längre. :( Men för mig kommer det alltid att vara Marias hem. Hennes Håkan hade ställt ut lite grejer till mig som jag har mer glädje av än vad han har. Några paket med agilityhinder, helt ouppackade och som Maria aldrig hann använda. Det var nog tur att jag hade en arbetskamrat med mig i bilen, annars hade jag nog satt mig på trappan och grinat.... Senast jag var där var i augusti förra året. Det var sista gången jag träffade Maria.
 
Nu på kvällen tog jag med hundarna ut på åkern hemma och satte mig på en sten. Hundarna grävde som galningar och jag väntade in skymningen. Tre olika sällskap med rådjur passerade, en stor flock med kanadagäss flög förbi och till slut kom de jag väntade på, älgarna. Alltid lika fascinerande att träffa dem på nära håll.
 
Lite bilder från veckan från fina Marholmen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vårt rum!
 
Kvällsjobb varenda kväll med mina roomies Maria & Ameli. Och Lyra som snabbt lärde sig hur man tigger gos...
 
 
 
 
Man blir så trött av att läsa avtal...
 
 
Konferens pågår för att få veta hur Kommunals medlemmar har det (just här var de iväg på grupparbete).
 
 
 
 
Ord som beskriver den uppgift deltagarna hade innan konferenserna, att intervjua medlemmar hur de har det på jobbet.
 
 
På morgonpromenaden. Väldigt mörkt kl 06. Att ha tillgång till ett elljusspår ute på en liten ö som man själv tänder är jättebra då!
 
 
Morgonen gryr, vackert.
 
 
 
 
Många fina gräsmattor, men någon träning blev det inte tid för. Mest en massa bollkastning och inkallningsträning för att få hundarna att springa av sig ordentligt....
 
 
 
 
Fina gamla byggnader.
 
 
Höst.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vackra Villa Berg var jag inte i denna gång, men i november!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På spaning ikväll.
 
 
Vi fick se de vi väntade på...
 
 
 
 
/Cissi 

Tävlingshelg

Vad hjälper om det typ brinner i munnen av för mycket krydda? Mjölk! Det funkar faktiskt grymt bra. Freestylade ihop middagen och efter att jag piffat till den med massa torkad chili glömde jag bort det sekunden efter...och satte lite smak på rätten med massor av sweetchilisås. Det blev. STARKT. Aj. Korkat.
 
Men det var egentligen inte det jag skulle skriva om. För den här sköna (men kalla!) oktoberhelgen har vi tävlat mest hela tiden.
 
I går var det klubbmästerskap på hemmaklubben Nynäshamns BK. Det blev en heldag ute med agility, bruks och lydnad där alla hjälptes åt att vara funktionärer och titta på varandra. En kul dag där vi gjorde ett kasst agilitylopp, ett bättre hopplopp och ett riktigt trevligt lydnadsprogram med en skön känsla! Några resultat vet jag inte om, men det kändes ju inte viktigt alls, det var ju bara en trevlig hunddag på klubben!
 
Dock blev jag tvungen att lämna innan det var klart, för Micke & jag hade kvällsplaner. Woop woop! Det är så skönt att han har valt att inte jobba på lördagskvällar så att man kan hitta på roliga saker tillsammans på helgen! Denna kväll blev det boule och tapasmiddag med våra syskon och respektive, trevligt och mysigt  (även om restaurangens service var allt annat än bra).
 
I dag var det dags för årets sista agilitytävling, nära och bra på Haninge BK. Efter lördagens KM-lopp som kändes osäkra, ringrostiga och konstiga hade jag inga höga förväntningar, utan målet var bara att få lite flyt och en glad hund. Och att undvika slarv i slalomet.
 
Första loppet var agilityklassen och den är helt klart svårast för oss. Kontaktfältshindrena (som Lyra tycker att konstiga) gör att det blir hackigt och för mycket tänka för oss båda. Dock är det sällan på just dessa hinder som det skiter sig. I dag var det tunnlarna som vi inte fick till, varken i agility- eller hopploppet. Det är inget vi har haft problem med förut, men jag funderar på om de senaste veckornas träning i halvmörker har gjort att hon tycker att det är lite skumt att springa in i mörka tunnlar. Jaja, loppen kändes bättre än igår, slalomet satt bra och jag valde rätt vägar och byten. Så det får duga. Det var ändå en trevlig dag med flera från den senaste kursen som tävlade och många duktiga ekipage att titta på. Tack Jenny för att du kom och hejade och sällskapade hela dagen!!
 
På eftermiddagen kom Camilla förbi med stora sminkväskan och vi hade några trevliga timmar med hudvård och test av nya produkter från Mary Kaj, bra att kolla utbudet och alla nya fina höstfärger! 
 
Nu är bilen dammsugen, hundfällarna tvättade och väskorna packade (en till mig och en till hundarna). Imorgon bitti drar vi iväg till Marholmen för tre konferenser på fyra dagar, och jag hoppas hinna klämma in några sköna promenader och kanske lite träning också... Underbart att ha med sig dem på resa!!
 
 
 
 
 
Agilitytävling, tjoho!
 
 
Tältvaktare.
 
 
Första loppet kom vi 9:a med 5 fel (en vägran). Andra loppet fick vi två vägran och lite tidsfel...men en bättre känsla!
 
 
Fram med plånkan människa! Nu är du skyldig mig lite snask! 
 
 
Det blev även ett bra täcke och ett halsband. Det går väl aldrig att få för många väl?
 
 
Snyggt.
 
 
Sluta fota och ge mig godiset istället! 
 
 
/Cissi 

Kvällsträning

Nu börjar det bli riktigt kallt och ruggigt ute! Har ändå lyckats få till tre jättebra träningspass denna vecka, och kört både agility och lydnad på dem! Lyra har varit så sprallig och glad, och visat sig från sin bästa sida.
 
I dag blev det ett lydnadspass tillsammans med Emelie och kelpien Cula. Riktigt bra att bli kommenderad av en okänd röst (och en som dessutom inte är stensäker på elitmomenten, perfa!). Lite pipljud kom ut från lilla brun under fria följet, men kanske var det inte så konstigt, hon och Cula hade ett ordenligt kelpierace över hela stora lydnadsplanen först (jäklar vilken fart!) och sedan testade jag att samla ihop henne och bli kommenderad. Så jag är mycket nöjd över att det kom så pass lite pip efter den leken...
 
I morgon är det redan fredag och jag har alldeles för mycket kvar att göra på jobbet denna vecka, lite frustrerande. Har tagit hem datorn varenda kväll och vissa kvällar har det blivit en hel del gjort medans andra, som i kväll, har jag faktiskt hellre velat hänga på klubben med hundarna... Det är ju det som ger mig energi och ork att fixa allt annat, det är ett andrum där man bara tänker på just det. Så otroligt skönt att ha.
 
I dag har det förresten gått 51 dagar sedan jag gjorde ett socker-stopp, dvs slutade med godis, kakor, efterrätter, läsk, sylt osv. Jag valde att inte köra totalt sockerfritt, det finns ju socker i det mesta och det kändes väldigt svårt och tidsödande att leta socker hela tiden (typ i ketchup, bröd osv), det får inte bli för jobbigt för då är det lätt att det inte går att hålla. Men på den nivån jag la mig så gick det utmärkt! Testade faktiskt i dag att äta lite 70 % choklad, men jag var inte särskilt sugen, yes!!! Nu ska jag försöka hålla det lite kontrollerat, äta ibland bara, men det får inte bli många gånger i veckan som det var tidigare... Bara att bestämma sig. Hur svårt kan det va?
 
 
Platsliggning i lyktornas sken i måndags...
 
 
God natt.
 
 
/Cissi
 
 

Kelpiedag!

I går var jag och hundarna på kelpieklubbens årliga kelpiedag ute på Kungsberga ridskola på Färingsö! Micke kom förbi en liten stund också, när det vankades grillning. Det blev en kul dag med jättefint väder och trevligt sällskap.
 
Runt 20 kelpisar räknade jag till, i olika storlekar och färger. Jättekul att träffa alla och se dem jobba. Vi fick prova på rapport (när hunden springer mellan två förare i skogen), rallylydnad och nosework (leta efter doft bland olika kartonger). Och såklart blev det en del vallning också, alltid lika kul!
 
Jag fick även valla med Lyras syster Lexi, eftersom hennes matte Kristina tillfälligt hoppar på kryckor. Roligt att valla med en annan hund än Lyra, även om de var väldigt lika till sättet.
 
När jag åkte hem därifrån var jag så sjukt trött, verkligen så att jag trodde att jag faktiskt var sjuk. Helt matt! Men efter några timmar på soffan och sedan en god natts sömn så är allt som vanligt igen. Nu är det bara att ta tag i en ny vecka, med nya utmaningar och nya möjligheter!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Vila i halmen

På väg in med tåget mot Hammarby sjöstad och tapasmiddag med tjejerna, ska bli så trevligt och gott!!
 
Har varit en lugn dag med fantastiskt väder. Sovmorgon, långfrulle och pyssel ute på tomten. Micke fixade det sista med nya lyktstolpen så nu har vi ljus vid infarten!! För lite jobbigt är det med mörkret ute hos oss. Tog en promenad i mörkret igår kväll och det var lite obehagligt när det prasslade i typ varannan buske. Är så mycket vilt i rörelse just nu och vill helst inte möta dem nos mot nos!
 
Tog en lugn promenad på åkrarna och pausade en stund mitt bland all halm, mitt i solen. Fridfullt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Skördade lite morötter. De blev inte så stora i år, men goda ändå!
 
 
 
 
Korvtårta blev det i dag för att fira Lyras 5-årsdag och Rissies 10-årsdag (som var i går).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hann med ett eftermiddagsbad också! Nybytt vatten och nytt överdrag till locket, så nu håller det ett tag till!
 
 
 
 
Var förresten på Bauhaus igår innan stängning, rätt snygg himmel...
 
 
 
/Cissi 

Rosa himmel

Nu börjar det mörkna fort, så tråkigt! Hann med en middagspromenad på golfbanan och fick avnjuta en fantastisk kvällshimmel. 
 
På väg hem från jobbet blev jag tvungen att stanna för att släppa förbi en älg på vår väg. På middagspromenaden trodde jag att vi var på väg att möta den igen...men det visade sig att de planterat två hästar (på golfbanan) som stod några meter från green och mumsade gräs! I en hage alltså. Var tvungen att klappa lite såklart. Bättre häst än älg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tittade i SKK Hunddata idag förresten och nu har Lyra fått sin nya titel Agilitydiplom hopp klass 1! Jag är absolut ingen titeljagare, men det är ju ändå lite kul... :)
 
 
 
 
/Cissi 
RSS 2.0