Jaså, hade jag en muskel där?

Ligger på soffan och är halvt ledbruten. Har träningsvärk i hela kroppen, i både kända och bortglömda muskler...ridmusklerna! 
 
Har haft två riktigt kul dagar på Berga Naturbruksgymnasium på ridläger med bästa tjejgänget!! Och att få rida för Jessica gör det liksom ännu bättre! Vi hade ett mixläger med både dressyr, markarbete och hoppning. Jag blev tilldelad gulliga Pirat, en pigg 21 (!!) åring som krävde en hel del ridning (där insåg jag att vissa muskler hos mig varit i vila lite för länge...). Utmanande och jobbigt, men skitkul!!!
 
Åhh det är så KUL att få rida lite då och då, och att få göra det på de välridna fina Berga-hästarna! Och att kombinera det med att ha ett helt gäng vänner över på middag och övernattning gör det till en perfekt helg!
 
Nu återstår att se om jag kommer upp från sängen imorgon bitti... 
 
 
Stort fint ridhus och 4 ekipage i varje grupp, lyxigt! 
 
 
Fina Pirat var min kompis i helgen!
 
 
Glad!
 
 
 
 
Hela vårt gäng! Två saknades dock på lägret.
 
 
Lördagens middag blev lite dramatisk ett tag när toan gick i baklås av sig själv (och ingen var där inne!)...
 
 
Snyggt. Funktionellt. Modernt?
 
 
Lappat och lagat! :) Tillfälligt iaf.
 
 
Mysigt med frukost ihop!
 
 
/Cissi 

Minusgrader

Nu har det varit minusgrader i flera dagar...undra när snön kommer? Inte mig emot. Jag tycker om när det blir vitt, rent och tyst. Älskar vinterjackan och att dra ner mössan ordentligt. Gillar rena hundtassar och den extra motion som hundarna får av att pulsa i snön. 
 
Gillar dock inte att ständigt frysa om fingrarna och att behöva ha ungefär hundra lager kläder på sig. Och att skrapa rutorna på bilen. Och att det blir svårare att träna hundarna, svårare att hitta platser och att gå fritt följ i djupsnön...
 
Men vintern innebär också Stockholm Hundmässa, en av årets härligaste helger!! I kväll har vi sista mötet på kennelklubbens kansli med finalgänget, så nu närmar det sig.... Förutom finaljobbet båda dagarna har jag även  fått äran att vara DJ (=sköta musiken) på årets SM i freestyle och heelwork to music! Så nu gäller det att inte göra bort sig på årets största tävling för dessa duktiga ekipage...
 
 
Från gårdagens lunchpromenad :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan blev det nagelfix hos Kristina :
 
 
 
I morse började arbetsdagen på Handels, med fin utsikt...
 
 
 
 
 
/Cissi 

Ljusare tider

I morse lyckades jag klämma in ett pass på gymmet, det var visst ett tag sedan sist... Men det kändes riktigt bra, förutom att tiden på löpbandet endast blev 19 minuter innan det började kännas i knät. Trist. Men bättre än inget, fick ändå ihop 4 km. Körde ett hårt benpass efter det, kom på att det visst ska skidas om en månad, så nu får det bli fokus på de musklerna. Ridningen nästa helg är nog dock lite sent att börja träna inför....hmm.
 
Efter en dag med möten och massa kreativitet var hjärnan helt slut. Då var det skönt att åka till brukshundklubben för ett rätt så oplanerat pass med Jenny. Vi har fått ny belysning på planerna och jäklars vilket ljus då!!!!! Grymt! Jämnt och starkt, och inga skuggor och mörka partier. Kul att det blev så bra! Att det ösregnade en del och kläderna blev leriga gjorde inte så mycket, hundarna var glada och det var som vanligt trevlig stämning!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Lerig helg

Att bo på kennel i november innebär mycke lera... Men också en massa gullande och gos! 15 hundar totalt med mina blev det denna gång. Har försökt ta det ganska lugnt och ägnat tiden åt bl a läsning, svampplockning, koppelpromenader, spårträning och lite rallyträning. Och en del tv-tittande, den ständiga rapporteringen från de hemskheter som drabbat Paris... 
 
Nu väntar en spännande vecka som börjar med en heldag med våra lokalkontorschefer. Och ikväll ska jag träffa mamma som är på snabbvisit i Sverige!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi  

Minnen

Det har varit en kylig kväll på brukshundklubben med trevligt sällskap och duktiga och pigga hundar. Efter en ordentlig lydnadspaus har vi på sistone tränat 1-2 ggr/veckan på klubben och däremellan några kortare detaljpass i vardagsrummet men även haft rätt mycket vila. Och hundarna är sååå taggade! Så jäkla kul att träna och det har gått framåt i flera olika moment nu, kanske har jag hittat lite nycklar.... Synd bara att gruppmomenten måste klaras av på tävling... :(
 
Blev påmind av Facebook att det i dag är exakt 5 år sedan som lilla bruna flyttade hem till oss. Det söta lilla monstret som förändrade våra liv. 
 
Har tyvärr inte så många bilder på henne som valp, dels pga att monstret tuggade sönder ett minneskort...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Söndagsbilder

Söndag kväll och här kommer lite bilder från helgen. Lördagen tillbringades mest inomhus då vädret var rätt trist, och på kvällen hade vi middagsgäster hemma.
 
I dag öste regnet ner på morgonpromenaden men när ovädret dragit förbi och solen kom fram tog jag hundarna med mig ut till Gålö. Älskar verkligen att komma ut till havet, jag tänker så bra där.
 
Åkte även på att jobba en liten stund på lördagen och telefonmöte samt efterjobb på söndagen... Skönt att slippa åka in till kontoret i alla fall.
 
 
Kladdkakans dag i lördags firades med dessa godingar, blåbärskladdkaka och chokladkladdkaka med nutella!
 
 
 
 
 
 
Ett folktomt Gålö.
 
 
Bästa utsikten!
 
 
 
 
Glada hundar!
 
 
Kasta pinnen då!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fin skog finns det där också!
 
 
 
 
Avslutade promenaden med lite träning och mys på gräsplanen medan solen gick ner.
 
 
Köpte denna fina slinga i dag.
 
 
Och denna! Behövs till höstmyset.
 
 
/Cissi 

Härlig träning!

Ikväll hade vi ett riktigt härligt pass på klubben med en sjukt taggad liten brun! Så kan det bli om man tränat ganska lite, inte gått någon middagspromenad och inte heller har någon middag i kelpiemagen... Det blir liksom precis på gränsen mellan underbart och överslag. Men på rätt sida (denna gång)! En jäkla fart och attityd, men ändå precision fick vi till, och två superfina fjärrdirigeringar mitt i allt! Samma känsla hade vi på träningen i tisdags, grymt kul!!
 
Efter passet med Jenny och Camilla så fick Rissie träna lite rally och Lyra agility, med fokus på snabba raka slalom med hinder före och efter (vilket brukar leda till lite föör hög fart och då kan lätt en slalomport missas).
 
Så kul att man får till bra träning trots detta mörker.
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Träna mer!

Oj vad inspirerande det är att titta på duktiga ekipage, man blir ju bara SÅ träningssugen!! Har försökt se så mycket som möjligt av helgens Nordiska Mästerskap i lydnad som lyxigt nog livestreamades från Herning i Danmark. Extra spännande var det då Sverige hade några nya i laget varav en är vår fd spetsgruppskompis Viv-Anne med sin Chess, så himla kul!! Det var även fantastiskt att se min stora förebild Jessica (i finska landslaget) göra sitt sista mästerskap med sin Mac, och att de fick till en sådan fin tävling på en grymt fin karriär.
 
Stillade träningssuget med ett pass på lördagen på klubben med Jenny & Camilla. Och på söndagkvällen blev det ett lite spontant pass med Jenny i hundhallen. Nöjda och glada hundar, och en matte som känner sig riktigt träningssugen och inspirerad!
 
Har passat på att fixa lite på tomten när det nu varit så fint väder, krattat och skördat både hallon och jordärtskockor. Och så har Micke och jag varit och sett nya Bondfilmen på bio. Nu väntar en spännande vecka med massor av intressanta möten. Den börjar på Handels om en halvtimme! 
 
 
Skön förmiddag med NM i paddan. 
 
 
Massor av hallon skördades, gott!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jordärtskockorna var också klara att grävas upp! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skönt med inomhusträning!
 
 
/Cissi 
RSS 2.0