Var är sommarvärmen?

Nämen nu är det ju söndag kväll igen, vill ha mer helg!! Trots att sommarvärmen fortfarande lyser med sin frånvaro har det varit jättefina dagar. Njuter så mycket av att se allt växa ute just nu, både växter och djur! I fredags hade vi närkontakt med en årsgammal älg, i lördags tittade vi på de ulliga gräsandsungarna som bor i en pöl på golfbanan, och utanför badrumsfönstret ligger en björktrast och ruvar i sitt bo som hon byggt i hängrännan...
 
Var iväg och red ut på Curre i lördags morse, verkligen mysigt!! Det är något väldigt speciellt med doften av häst, läder och gräs...det är sommar det!!
 
I dag har vi varit och morsdagsfikat hos mamma & pappa, tillsammans med Andrea & Patrik, och alla fyra ungar. Efter det skulle Micke jobba så jag passade på att åka till Fornuddsparken och träna lite lydnad och gå en promenad, med bad!! Tyvärr var det några ungar i 10-årsåldern som helt plötsligt smällde av några riktigt stora smällare, så där tog den trevliga stunden vid vattnet slut för Lyra. :( Jag gick och sa till dem och visade upp min lilla darrande hund för dem... Hoppas att de fick sig en tankeställare. Så trist. 
 
 
Fredagspromenad på kvällen, härligt!
 
 
Lördag morgon i hästlandet.
 
 
Fick några kg hjärta & lever av en granne, blev bra hundsnask som även räckte till närmsta grannens fyrbenta, smask!
 
 
Micke har varit duktig och satt upp en hylla och stång i källaren, äntligen kanske det blir lite ordning!
 
 
Själv har jag lagat och fräschat upp ett planteringsbord och planterat lite....
 
 
Livsnjutaren Rissie. 
 
Till och med jag blev uppvaktad i dag, av Estrid! <3
 
 
/Cissi 

Förbundsmöte

Har tillbringat två dagar på Clarion Hotel Arlanda där jag jobbat på vårt förbundsmöte (som ett stort årsmöte). Alltid lika kul och intressant, jag är så tacksam över att få vara med på dessa viktiga dagar, träffa ombud från hela landet och få höra deras tankar. Och alltid kul att sitta uppe på scenen och sköta tekniken, man är med där det händer!
 
I år hade vi dessutom riktigt bra kulturinslag som rekommenderas! Fröken Elvis, som består av fem tjejer som har översatt Elvis låtar till svenska, kanonbra! Och Beastie Girls, ett rockband bestående av tre tjejer, bra låtar och massa pyro!!
 
I kväll har jag och Karin tränat agility. Ett helt okej pass men saknar på något sätt lite gnistan hos L. Vi fick till bra övningar och avslutade med en riktig fartövning, roligt att sluta så!
 
 
 
 
 
 
 
Kvällsspaning.
 
/Cissi

Första pinnen!

Lyra ligger och sover djupt i soffan, det har varit en innehållsrik dag. Jag och hundarna har varit på Södertälje Lokala Kennelklubb på agilitytävling. Det är så kul att det finns så många tävlingar att åka på, för oss är det perfekt träning att springa banor (eftersom vi inte gör det särskilt mycket på träning)! Och i dag var första gången vi skulle springa tre olika banor, en utmaning för min hjärna att klara av och för Lyra att orka lyssna.

 

Första agilityloppet innehöll ALLA hinder, dvs hopp, tunnlar (inkl platta tunneln), slalom, A-hindret, balansbommen och vipp-brädan. En rolig bana med några byten som inte kändes jättesvåra. Precis som ett av förra helgens tävlingslopp på Haninge började banan med hopp och sedan balansbommen. På den tävlingen tappade Lyra fart direkt och skrittade (!!) på bommen... Så det var jättekul att kunna göra om en likadan start, men på annat sätt. Istället för att sätta henne och gå iväg så startade vi tillsammans så att hon fick jaga mig lite, det funkade rätt så bra! Även fast hon behöver komma upp i ännu mer fart långsiktigt. Vi fick en vägran på ett hinder som hon skulle hoppa mot mig (det är en av våra brister) och sedan en rivning, så 10 fel totalt. Av 18 startande kom vi 6:a och fick faktiskt ett litet pris! Jag är väldigt nöjd över att hon gjorde alla hinder, men hon är lite vääl försiktig och har ingen riktig fart (fick dock inga tidsfel)...vilket gör att det blir osäkert ibland och då kommer felen.

 

Nästa agilitylopp gick hon faktiskt ÄNNU långsammare, vilket ledde till en rivning ganska tidigt på banan, men sedan jobbade hon upp sig och vi fick till ett bra flyt på slutet. Jag är dock nöjd med att hon satte slalomet och vippbrädan utan några problem, på båda dessa banor!!! Så även om det går lite långsamt så börjar hindrena att sitta, så himla härligt!!! I detta lopp blev vi 9:a (med 5 fel) av 18 ekipage.

 

Inför dagens sista lopp, som var ett hopplopp, funderade jag en hel del på hur jag skulle göra. Jag gjorde en plan A, B och C. OM hon missade slalomet så skulle jag strunta i det (och bli diskad) och gasa på henne så mycket jag kunde på några enkla hopp och tunnlar och sedan springa ut, för att få med sig farten till nästa gång. Jag tittade ut några lämpliga hinder att använda på banan för detta. Jag valde även att testa lite annat på uppvärmningen. Jag skulle ju vilja få upp henne mer i varv och bli lite galen innan vi ska in...men problemet är att jag inte lyckas med det. "Använd hennes bästa leksak", "Vilken belöning är den högsta och den hon går i gång på?", säger folk till mig. Alltså, jag får ju inte till den känslan med någon grej alls! Jo ibland, men nästa gång är samma leksak helt ointressant...så svårt! Boll är ju kul, men hon blir ju knappast galen av den. Nåja, jag jobbar vidare på detta, kanske lyckas jag till slut. Just nu är det boll som får vara slutbelöning.

 

Iallafall så försökte jag peppa henne lite annorlunda innan, medan vi väntade på vår tur. Jag tränade skall och snurrar, och det fick henne lite mer alert. Och när vi körde banan så kändes det ganska så trevligt faktiskt, bättre fart än i de andra loppen och ett skönt flyt rakt igenom. Vi kom i mål med 0 fel och lite senare visade det sig att vi fick stå på pallplatsen och ta emot en uppflyttningspinne!!!! Vi kom 2:a av de 12 startande och de två första fick pinne. Jippi!!! Tre pinnar krävs för att komma till nästa klass. Dock känns det som att vi behöver stanna i klass 1 lääänge, även om vi råkar få de där pinnarna. Det är onödigt att gå upp för snabbt.

 

Det var väldigt skönt att få ett bra lopp innan vi åkte hem, och ha marginalerna på vår sida. Nu har vi återigen fått många tankar och saker att träna vidare på.

 

Då det inte varit så många startande i någon av storleksklasserna gick dagen väldigt fort och jag var hemma igen till 15-tiden. Hann lasera klart altanen och olja möbler och plantera en hägg som grävdes upp hos mamma och pappa häromdagen. Men sedan tog det tvärstopp, måste vila nu om jag ska orka en kommande jobbvecka som kommer att vara rätt så ansträngande.

 

Tror att det blir tidig läggning ikväll, är lite trött efter gårdagskvällens eurovison-tittande in på natten.....

 

Vilket schysst ställe alltså, Södertälje Lokala Kennelklubb! Hur stora fina gräsytor som helst, och granne med en golfklubb.
 
 
 
 
Rissie tog hand om ett av priserna. Hon chillade i tältet och följde med då och då för att komma ut och njuta i solen. Alltid lika lättsam att ha med sig, min fina.
 
Pallhund.
 
Första raden skriven i min tävlingsbok, tjohej!
 
Min lilla blomma!
 
Ett av helgens projekt. Ny brunlasering på för att pigga upp det hela.
 
Äntligen klar med golv och väggarnas insida...utsidan får jag ta en annan dag.
 
SPA-locket har blivit ett nytt favvo-ställe att solbada på, för vissa....
/Cissi
 

 

Helg på gång

Nu är det full fart mot helgen! Hoppas på fint väder och trevligheter, har faktiskt inte så mycket inplanerat. Ska dock tävla agility på söndag igen, TRE lopp denna gång! Spännande.
 
Var på Nynäs BK i går och tittade på lydnadstävlingar, kallt var det, usch!! Det var väldigt skönt att inte tävla själv, utan bara agera påhejare, filmare och socialisera och mingla runt. Väldigt skojigt att träningskompisarna Sussi med Donna och Jenny med Ayla kammade hem 1:a och 2:a-platserna, stort grattis till fina rundor!!! Man blir ju stolt alltså, så bra och stabila de är! Kul också att se Anne-Marie & Splitten (kelpie) som jag inte sett på tävlingsplanen på ett tag, och även Lyras syrra Lexi som debuterade i klass 3.
 
I väntan på prisutdelningen hann jag leka lite på agilityplanen med Lyra, och hade Sussi & Jenny som belöningskastare. Ville mest få fram fart i korta kombinationer med alla svårare hindren (slalom, platta tunneln och balanshindrena) och det gick rätt bra. Har märkt att hon behöver sådana pass, särskilt efter att vi kört banor eller svårare tekniska pass, för att öppna hennes skalle igen....den där lilla tänkande hunden. Ska bli jättespännande att se hur hon går på söndag. Förra helgen gick hon ju jättelångsamt, men förhoppningsvis var det pga regnet som hon kanske inte gillade.
 
Så, trots kylan, blev det en riktigt trevlig kväll på vår mysiga hemmaklubb. Känns för övrigt väldigt rätt att vi alla har bytt klubb och det är kul att bli så välkomnad på denna. Även om vi fortfarande är medlemmar på vår gamla klubb och kommer att träna där en del också, mest för att den ligger bra till och har många planer. Men den här lilla klubben har ett hjärta och en prestigelös sammanhållning där man välkomnar alla (som jag uppfattar det, lite utifrån) som vår förra klubb inte har.
 
La spår härom kvällen till båda hundarna också. För att få ner nosen på Lyra pepprade jag delar av spåret (början, alla vinklar och några meter innan alla pinnar) med godis, och hon drog verkligen ner tempot och nosen. Dock struntade hon i pinnarna totalt, även om hon gick rakt i spåret, nästan så att hon undviker dem. Nästa gång ska jag testa att gräva ner dem lite för att göra det svårare, kanske det passar henne bättre att inte ha det för enkelt med synliga pinnar.
 
Vår fina klubb!
 
Åkte hemåt strax innan kl 22 och då var det fortfarande ljust och träningsbart på planen, underbart!!!
 
I dag har jag shoppat ny ridhjälm (de jag har är nog för gamla och Hööks hade rea). Det blev en chokladbrun då modellen var slut i svart, men tycker nog att det var ganska snyggt ändå. Och framförallt, det gick ju att matcha med nya ridstrumpor, handskar och spö, bara det!!! Nu är jag redo för ordentlig träningsvärk om en månad på ridlägret!
 
/Cissi
 

Regn

Sitter inne och väntar på att det förhoppningsvis ska sluta regna någon gång, skulle vara skönt med en promenad i uppehåll.... Få se hur länge vi orkar vänta.
 
I går var vi på Nynäshamns BK och fastnade en bra stund under deras altantak innan regnet gav med sig tillräckligt för lite träning. Lyra kändes trött, och kanske ska hon ha vilodag efter en agilitytävlingsdag, insåg jag då. Inte heller jag var särskilt peppad på träning, men det var ju trevligt att träffa Jenny & Sussi. 
 
Blev ett kort och oplanerat lydnadspass och sedan en stund på agilityplanen där vi tränade fart, slalom direkt efter tunnel och så lite tighta svängar. 
 
Har spontan-anmält till tre lopp nu på söndag, på Södertälje Lokala Kennelklubb. Spännande!! Det blir dubbla agilitylopp och ett hopplopp, få se hur vi ska klara det. Brukar vara jobbigt för hjärnan att ställa om och komma ihåg två banor, nu blir det tre....ojoj. Men jag tar det som bra träningstillfällen att köra banor, och titta på andra!
 
 
Vi väntar på finare väder....
 
 
Och mumsar choklad tills illamåendet kom....
 
/Cissi

Långhelg

Långhelgen är snart slut och vi har haft riktigt fina dagar. Det började med agilitytävlingen på Märsta-Sigtuna BK i torsdags som kändes riktigt bra. I fredags hade jag tagit ledigt från jobbet (vi hade egentligen halvdag) och tog en morgonpromenad med Hans & Ecko på Djurgården, lite kyligt med frukost i blåsten på klipporna men uppfriskande! Hängde sedan hemma hos mamma & pappa en stund och lekte med barbie med systerdotter Elsa. På kvällen var det dansshow i Tyresö där mitt gudbarn Emma var med. Kul att se och oj så duktiga de var!!!
 
I lördags grävde vi klart uppfarten och fick äntligen ner det nya röret, såå skönt att skotta tillbaka allt igen!! Nu är det bara att hålla tummarna för att vi har gjort det bra och att det inte blir stopp igen. Middag fick vi hemma hos grannarna, grillat och årets första glas rosé, gott! Var fortfarande proppmätt när jag vaknade imorse....
 
I dag har vi utmanat regnet och tävlat agility igen, nu på Haninge brukshundsklubb, några minuter hemifrån. Banorna var mer utmanande än torsdagens och regnet som öste ner gjorde gräset lite halt och Lyra lite låg. Men hellre att hon går för sakta än rejsar på och skadar sig, och så blir det ju lättare för mig att hänga med när det inte går så fort!
 
I agilityloppet strulade ingången till slalomet 2 ggr men sedan gick det fint. Jag är nöjd med handlingen och att hon lyssnade, och var jätteduktig på vippbrädan! Fick en del tidsfel då hon SKRITTADE på balansbommen, men det är något vi jobbar på. 
 
I hopploppet flöt det på fint men klantiga jag stod lite fel vid ett hinder och blockerade vägen vid en lite klurig del, så det blev en vägran där, och vääldigt nära en disk (hon var nära att ta hindret åt fel håll). Fick lite tidsfel även här, med vår fart har vi inte råd att vägra, då tappar vi tiden helt!
 
Nåväl, jag är väldigt nöjd över att vi hade en del flyt och att hon lyssnade bra, att jag kom ihåg banorna och att vi inte diskade oss. Vi har mycket kvar att jobba på och får bra idéer efter varje tävling, så nu vet vi vad som måste förbättras!! Så trots regnet blev det en kul dag med trevligt sällskap med en ny bekantskap i Madde som bjöd in mig i hennes tält.
 
Nu avslutar vi dessa dagar med middag hos mamma & pappa! 
 
Dagens vy i regnet...
 
Torka blöt kelp.
 
Kom 10:a av 24 st. Vi var 11 som inte diskades.
 
Kom 8:a av 20 st. Vi var 11 som inte diskades.
 
Färdiggrävt. Hoppas att vi aldrig kommer behöva göra om det....
 
Nya röret på plats!
 
Sista biten skarvades ned några gamla rördelar, hoppas det blir bra.
 
Ta da! Nu kan man köra in här igen!!
 
Inventerar barbies med Elsa....
 
Några fick lämna gänget pga diverse invalidiserande skador såsom avsaknad av huvud eller ett ben...
 
Duktiga ungar och ungdomar på dansshow!
 
 
 
Fredag kväll bjöd på en fantastisk solnedgång! 
 
/Cissi
 

Svensk agilitydebut!

I dag var det så dags för vår debut på agilitytävling! Eller nja, egentligen debuterade vi ju redan i februari i Finland, men de loppen diskade vi (fast jag var supernöjd med dem), så vi räknar bort det. :)
 
Vädret var perfekt, mulet och duggregn då och då, och planerna var jättefina på Märsta-Sigtuna BK. Banorna var roliga och ganska lätta, jag är sååå tacksam för att vi tränat på en svårare nivå redan från första början med vår agilityfröken Sanna! Nu blir ju allt mycket lättare!!!
 
Först ut var agilityloppet och vi fick ett bra flyt, om än lite långsamt över balabsbommen där vi förlorade viktig tid. Jag gjorde inga missar och Lyra lyssnade bra, så vi gick i mål med NOLL FEL! Tjoho! Hur kul som helst! Av de 37 startande var det bara 9 som nollade, vi kom på 7:e plats. På vår debut, häftigt! Lite snöpligt att de 6 första fick uppflyttningspinne, så vi hamnade precis utanför. Mycket vill ha mer.... :)
 
Lite senare på dagen var det dags för hopploppet och även här hade vi bra flyt, och lite mer fart. Dock klantade jag mig i ett byte och blockade vägen för Lyra, så det blev en onödig vägran vid ett hinder. Nybörjarfel! Men för övrigt kändes det bra och vi gick i mål med 5 fel. Av 38 startande var det bara fyra ekipage som nollade och alla de fick pinnar. De hade egentligen 6 pinnar att dela ut, men man måste nolla då. Även denna gång kom vi på 7:e plats, kändes jättekul!! 
 
Målet för dagen var att inte bli diskad i båda loppen, och allra helst nolla något av dem. Och vi klarade det!! Hon tog alla hinder, gjorde slalomet fint och hoppade genom däcket som hon ibland kan fuska med. Och hon tjuvade inte i starterna och lyssnade! Vilken härlig debut!!
 
Kul också att våra träningskompisar Karin & Tarzan var med och kämpade inne på banan och var trevligt sällskap hela dagen. Och att Lyras brorsa Leo också tävlade med finfina resultat, de knep deras första pinne i både agility OCH hopp idag, wow!!
 
Nu har jag fått lite idéer om vad vi behöver träna vidare på, få se vad vi hinner fram till nästa tävling, som är på söndag... !
 
 
 
7:e plats med 5 fel, inte många nollor i detta lopp! Bara fyra av 38! Såklart jag är nöjd!!!
 
Typiskt! Vi kom på 7:e plats, 6 st fick Uppflyttningspinne... 
 
Lyras brorsa Leo på båda bilderna. Han och Lyra är så sjukt lika! 
 
Ny leksak/belöning inköpt. Rissie fick välja....
 
/Cissi

De viktiga prylarna

Rissie är nu precis som vanligt igen, tänk va fort det kan vända med lite antibiotika! Nu är det bara att hålla tummarna för att det fortsätter så här. 
 
I dag kom ett roligt paket från Loboo Hundartiklar, nämligen lite bruksgrejer som jag beställt. Blev så inspirerad på lägret härom helgen när vi testade Sök, att jag ville skaffa lite egna prylar för att kunna fortsätta. Lyra var ju dessutom den enda i gänget som inte hade ett tjänstetecken (en slags väst som visar att hon är i arbete) så det behövde ju införskaffas såklart. Och så två olika sökrullar, två lösa och en att fästa i halsbandet som hon ska plocka in i munnen när hon hittar en figurant. Så nu saknar vi bara människor att söka efter, prylarna har vi ju! :)
 
Nu börjar en skön långhelg med en hel del kul inplanerat! Hade tänkt börja med långpromenad och lite trädgårdspyssel men regnet öser ner, så det blir soffan en stund och vänta ut det. Trååååkigt.
 
Hoppas verkligen att det har slutat regna till imorgon, för vi ska tävla agility!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När det regnar ute är det rätt mysigt att dricka te och testa lite ny choklad....
 
/Cissi

VAH

Efter en rätt så jobbig natt för oss allihopa, vi var ute med stackars Rissie ca 5 ggr var, bestämde jag mig för att stanna hemma från jobbet i dag. Kunde omöjligt lämna henne när hon behövde gå ut typ hela tiden och kissa. Så det fick bli Vård Av Hund - VAH. :)
 
Hade som tur var tagit med mig jobbdatorn hem över helgen, så jag fick ok på att jobba hemifrån, skönt med en förstående arbetsgivare/chef!
 
Veterinären hörde av sig på eftermiddagen och meddelade att bakterierna var resistenta mot den antibiotikan Rissie fått på kliniken. No shit. Det var rätt tydligt eftersom hon var så dålig fortfarande. Men nu skulle vi prova en annan sort, och väldigt praktiskt var att just den sorten hade jag hemma en hel kur av! Fick ju massor av tabletter när vi behandlade hennes segdragna läppinfektion i vintras, och det blev en del över. Lite surt då tyckte jag (för det är ju inte så billigt), så bra att de nu kommer till användning.
 
Och faktiskt har det redan vänt, nu tror jag att det blir en lugn natt faktiskt. 
 
 
Fördelen med att jobba hemifrån är bl a att man kan få lite vettigt gjort på lunchen, t ex att gräva lite hål...
 
Snart klart!
 
 
 
Nytt rör inköpt!
 
Var hos mamma & pappa på kvällen då de kom hem från Antibes. Stannade på vägen hem i Norrby för en kvällspromenad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kvällsplantering varenda kväll just nu...Blir nog fint det här.
 
/Cissi

Söndagsaktiviteter

Vilodag i dag för hundarna och arbetsdag för mig. I går jobbade Micke på tomten så i dag var det min tur. Passade bra att hänga ute eftersom Lyra var dålig i magen från natten (och fortsatte hela dagen) och därmed jättetrött. Det blev en del grävning på uppfarten, altanrengöring och vedklyning. 
 
Efter en heldag ute i både sol och regn slängde jag mig på soffan en kort stund, men anade rätt snart att Rissie inte riktigt var som hon borde... Hon gnällde lite, flämtade allt mer och när vi gick ut på tomten kissade hon många gånger mer än normalt. Jaha, urinvägsinfektion alltså. Ringde Djurakuten och fick svar att vi kunde komma direkt. De lät lite impade över att jag var så förberedd, hade redan tagit tempen och även lyckats få urinprov innan jag ringde, så det var bara att kasta oss iväg i ösregnet! Det är just därför jag hellre ringer Djurakuten än något av de stora djursjukhusen, här får man komma in direkt och de har alltid tid! 
 
Veterinären konstaterade att det kryllade av bakterier i urinen och odling skulle göras. Rissie fick en antibiotikaspruta för att behandlingen skulle påbörjas direkt. Sedan fick vi åka hem, 3450 kr fattigare... Tur att jag har en buffert för såna här tillfällen. För är det inte konstigt att de ALLTID blir sjuka på just helgerna?!
 
Nu sitter vi hemma och inväntar att medicinen ska kicka in, än så länge har det inte hänt så mycket, fyra timmar senare...blir nog en lång natt om min lilla kompis behöver ut och kissa typ var tioende minut..... Hon ser så olycklig ut, mitt hjärta!!
 
 
Nu har vi kommit mer än halvvägs i utgrävningarna av rören....
 
 
 
Kånkande av stubbar och vedklyvning hanns med också. 
 
 
En stressad och flämtig Rissie väntar på hjälp....
 
 
/Cissi

Tillbaka på ruta 0?

Det har varit en härligt solig och fin dag, och jag & hundarna har varit i Eskilstuna på dubbeltävling! EHDK är en himla trevlig klubb som alltid har bra tävlingar. Det är dessutom alltid många medtävlande som är trivsamma att hänga med, så hit åker jag gärna! :)
 
Förmiddagstävlingen började dock heltokigt för vår del. I sitt i grupp lade sig Lyra när det var 20 sekunder kvar av momentet. Sånt händer ju ibland, oftast när hon tycker att något är lite jobbigt. Gruppmomenten är lite svåra på den klubben eftersom man måste gå över en något trafikerad parkering och gömma sig, så det ju en del som händer mellan hundarna och oss. Hon kändes dock lugn när jag kom tillbaka, så jag vet inte vad det var. Jaja. I platsliggningen hände det som jag alltid oroar mig för när jag är där, tåget swishade förbi hundarnas ryggar (det går ganska nära) och det blev tyvärr för mkt för Lyra...En liten stund senare reste hon sig och tassade iväg, för att leta efter sin trygghet, mig. 
 
Fan. Det som har gått så bra med dessa moment det senaste året (efter att vi haft stora problem med osäkerhet en längre tid). Ska osäkerheten ta över nu igen? Har jobbat så mycket med detta och ändå så är det så oerhört skört. Vet inte mer vad jag ska göra faktiskt. Hur ska jag kunna ändra hennes känslor?
 
Jag hade ju kunnat valt att inte tävla där, när jag vet att det kan komma tåg. Men vi har redan flera klubbar som vi inte kan tävla på då det är för läskigt, och läbbiga ljud har kommit även på "säkra" klubbar, så det spelar ingen roll var vi åker... 
 
Nog om detta. Jag gick in igen och körde programmet med en riktigt trevlig och käck känsla, vilket resulterade i betygen 9 + 9,5 + 9,5 + 9 + 10 + 0 + 9,5 + 7. Fina poäng och fin känsla! Förutom att jag klantade mig och kastade mkt snett i hopp-apport så hon glömde att hoppa hindret....Så den nollan tar jag på mig. Men oavsett de andra fina betygen så är det de nollade gruppmomenten som jag tar med mig från tävlingen tyvärr.
 
Eftermiddagstävlingen tog jag som en möjlighet att behålla en god känsla. Jag hoppade över gruppmomenten helt och gick in och körde några moment innan jag bröt med en belöning på ett lämpligt ställe. Lyra kändes lite trött, så det var helt rätt beslut att avsluta mitt i.
 
Åkte hem med en mycket uppgiven känsla. Vet inte vad jag ska göra, och vad jag ska/kan ha för mål. Ska jag helt ge upp drömmen om SM med denna lilla hund? Även om vi otroligt nog skulle lyckas kvala dit, skulle hon palla att starta där eller skulle hon inte klara miljön? Tveksamt. Vill jag utsätta henne för detta? Egentligen inte. Kan jag satsa på en ny hund istället? Nej, inte just nu....
 
Tur att jag hade träningskompisarna Jenny och Sussi på plats, stort tack för all hjälp och stöttning!!! Och superstort Grattis till alla grymt duktiga ekipage med superpoäng i dag, mest av allt till Jenny & Ayla som kammade hem 310 galet höga poäng, wow!!!!
 
 Väl hemma igen väntade grillmiddag med Micke och lite trädgårdsarbete. Skönt att pyssla med för att rensa huvudet.
 
 
 
/Cissi

En fin plakett till oss!

I helgen fick jag äntligen vår plakett från kelpieklubben för vårt lydnadschampionat. Alla som har tagit championat och varit med på något SM under året (och kanske andra tillställningar också, vet inte) får ansöka om plakett i klubben. De delas sedan ut på årsmötet. Jag kunde inte åka dit, det hölls i Sundsvall, så Anette var snäll och tog plaketten åt mig. Och levererade den i helgen.
 
Det är så roligt och uppskattat att rasklubben bryr sig om och uppmuntrar fina resultat, verkligen en fin grej! Så TACK Svenska kelpieklubben!!!!
 
 

/Cissi

Vill så mycket!

Det är så svårt att välja! Eller måste man det? Det finns så mycket roligt att göra och jag vill verkligen testa alla olika grenar med hundarna, förutom lydnaden som fortfarande är nummer ett. Begränsning finns ju tyvärr i tid, men framförallt i kompetens och i mitt nätverk, vilket är frustrerande! Några kurser lyckas jag inte hitta heller.  
 
Jag skulle verkligen vilja utvecklas i agilityn med Lyra, men vår träningsgrupp har splittras och kvar står jag och Karin som är två blåbär. Vi har kul men det blir ju inte särskilt utvecklande för oss. Nu har vi bokat in lite privatlektioner men det är först sent i sommar, och jag vill få till en regelbunden träning nu!!! Lite trist.
 
Sedan kommer ju spåret vilket är superskoj, men då behöver man ju någon som lägger spåren. Det är ju viss skillnad på att gå sina egna spår och när någon annan klampat runt i skogen. Vill verkligen komma till start i Lägre klass, förhoppningsvis detta år!!  
 
Och så söket, det är ju så spännande och skoj men där behöver man ju vara en grupp med folk, eller iaf tre pers. Har i alla fall beställt ett tjänstetecken till Lyra och några lösa spårrullar så att vi kan sätta igång, men utan figuranter blir det ju inget.
 
Patrullhund är ju något vi kan träna på egen hand, kanske ska ta och testa det någon dag.
 
Efterlyser härmed träningskompisar till dessa grenar.
 
 
 
/Cissi
 

Kennelläger!

Nu har vi varit på vårt andra kennelläger med Walkabouthundarna! Det var med delade känslor som jag rattade bilen mot Klotens fritidsby i torsdags, sist vi var där var ju förra lägret för 1,5 år sedan. När vi väl var på plats så var det många minnen som kom tillbaka och saknaden av uppföderskan Maria var väldigt påtaglig. En del av mig ville inte alls vara där och brottas med de där känslorna, men samtidigt ville jag träffa de andra som skulle komma. Det blev trots allt bra och trevliga dagar och jag är jätteglad över att jag valde att ta mig dit!
 
Tyvärr var vi inte så många Walkaboutare på plats, förutom Lyra så kom bara Lexi & Kristina och Lasse & Heli + Velde, så 3 av 9 från denna kull alltså. Från M-kullen var det bara Mynta som var på plats, av 8 valpar. Men alla hade väl sina anledningar att inte vara där. Dock var det rätt så gott om kelpies ändå då Anette & Göran (som har Mynta) även hade med sig sina tre andra kelpies, bl a M-kullens pappa Qarat. De har kennel Lilla Primtorpet. Sedan var Qarats brorsa Quito där med Anna-Lena & Göran, gulliga Ninja med matte Emma, och så Duffy & Biggles med Lene och Christer som har kenneln Pihlstens. Så vi blev ett bra gäng ändå!!
 
Det har varit spännande dagar och hundarna har verkligen varit duktiga och jobbat på! På fredagen körde vi sök både på för- och eftermiddagen, något som vi inte provat på tidigare. Lyra kan ju vara lite skeptisk till nya människor men hon växte verkligen med uppgiften att leta efter de gömda figuranterna (som dessutom bjöd på grymtande latexgrisar och räkost!!). Tror att den här grenen skulle vara bra för henne, men tyvärr är det lite svårt att få till träning då man måste vara ett gäng personer. Jaja, kanske kan bli något för oss i framtiden. Det var väldigt kul att se de andra hundarna på olika nivåer och glädjen hos dem i arbetet, wow!!
 
Jag hann även med ett viltspår med Rissie under lunchen och sedan ett lydnadspass med Lyra och lite freestyle med Rissie innan middagen inne i Anette och Görans stuga. Det blev en trevlig kväll med god mat och dryck, och mycket hundsnack.  
 
På lördagen delade vi upp oss då några ville fortsätta med söket, medan några andra (bl a jag) istället ville spåra. Skogarna är ju enorma så det finns massor av möjligheter! Lyra får ju oftast spår som jag själv har gått så det gäller att passa på när någon annan kan lägga åt oss. Hon var som vanligt ganska yvig och missade därför en del pinnar, men när jag väl fick henne rätt på spåret plockade hon upp alla! Glad över det! Rissie fick ett viltspår även i dag och hon är så behaglig att gå bakom, lugn och metodisk... Hade gärna hunnit spåra fler pass men det hanns liksom inte med. På eftermiddagen blev det lite lydnad med Lyra och sedan följde vi med för att titta på grenen Patrull, något som var helt nytt för oss. En spännande och intressant grej, och något man kan träna helt själv. Enkelt beskrivet så handlar det om att gå på en väg/stig och hundarna ska vinda in/lyssna efter människa eller ljud och markera. Häftigt att se Qarat och Pixi som var tränade i detta, och även de rena nybörjarna som testade.
 
Efter detta blev det uppletande för alla hundar. Lyra är inte van att köra det med andra saker än våra egna men jag testade ändå, och när hon hämtat in två saker var jag nöjd och slutade där. Samma sak här, häftigt att se de mer tränade hundarna bara hämta in föremål efter föremål i en rasande fart!
 
Träningsdagen avslutades med en liten tävling på lydnadsplanen, nämligen 21. Alla fick skicka sin hund ut på ett stort smörgåsbord av mjukisdjur, strumpor och annat roligt där det satt fast ett spelkort på varje sak. Närmast till 21 vinner, och kommer man över detta så är det kört. Det var INTE lätt att få en annars väldigt duktigt apporterande Lyra att hämta in dessa mjukisdjur till mig, haha. Trodde att det räckte med att säga APPORT men hon fattade att det inte var samma sak... Nåväl, det gick ändå rätt bra om vi kom på 3:e plats!!
 
Vid den gemensamma middagen delade jag ut priserna för årets Walkabout 2013 och 2014. Något som vi tror att Maria hade tänkt göra, men inte hann. Vi vet ju inte riktigt hur hon hade tänkt sig men när jag fick priserna av hennes Håkan för några veckor sedan gjorde jag en genomgång av samtliga Walkabouthundar och noterade alla tävlingsresultat och meriter i ett exceldokument för att kunna göra en uppskattning av hur hon tänkt tidigare. Efter lite bollande med flera personer kom vi fram till att Lexi fick priset för 2013 och Lyra för 2014. Jag hoppas innerligt att Maria håller med oss där uppifrån, och jag har gjort allt för att få det så bra som möjligt.
 
På söndagen var det städning av stugorna och sedan drog vi iväg till lydnadsplanen där solen sken för fullt. Jag hade tänkt mig ett uppstyrt lydnadspass men insåg rätt snabbt att det nog inte skulle bli möjligt, vi var lite för många och delade dessutom planen med ett gäng ungar som provade på bågskytte.... Dessutom var nog hundarna lite trötta. Nåväl, jag passade på att se det som ett bra tillfälle till störningsträning och gjorde en del moment som kändes bra. Visade upp vårt kryp för Göran (som är bruksdomare) för att höra hur det ligger till och han bedömde det till en 8:a på tävling, tjohooo! Så himla glad över att jag lärt henne det!!! Ok, hon har egentligen inte rätt bakbensteknik men då hon kryper så lågt och stadigt så duger det bra ändå.
 
Vi passade även på att fota hundarna och såklart lite avslutningsfika innan det blev kramkalas och hemfärd. Jag hade lätt kunnat stanna några dagar till och framförallt fortsatt med sök- och spårträningen, men allting har ett slut och så även läger. Det blev riktigt trevliga dagar med mycket träning och hundsnack, och nya goa bekantskaper, och kanske även en ny träningskamrat som inte bor så långt bort! Nu ska vi smälta detta och sikta in oss på nästa års läger då jag hoppas att vi blir ännu fler!
 
Jag tog massor av bilder under dagarna, men här är ett axplock. Några bilder på oss (de små) är tagna av Göran.
 
Välkommen till fina Kloten!
 
Vi hade tre av dessa stugor.
 
Fara? Finns både varg och björn i skogarna...vet inte om de syftar på dessa. Vi åkte in iaf.
 
Fika och genomgång av träningen.
 
Lyra på väg ut att söka.
 
Vi har hämtat figuranten.
 
Heli och Lasse.
 
Lasse med rulle in som visar att han hittat figuranten, jätteduktig!
 
Kristina och Lexi.
Anna-Lena och Quito.
 
Duktig spårhund flera dagar på raken!
 
Björnbajs...
 
Anette och Qarat visar Patrull. 
 
Markering.
 
På patrullstigen.
 
Spårgänget Emma, Kristina, Heli och Lexi!
 
Spårslut.
 
Duktig hund!
 
Konster i spårskogen!
 
Dags att tävla i 21! Lene skickar Duffy att hämta.
 
Göran och Qarat räknar korten som sitter fast på mjukisdjuren, det får inte bli högre än 21!
 
Det gäller att räkna rätt...vi kom 3:a i tävlingen!
 
Lexi och Lyra i varsitt rum.
 
Mysiga och trevliga middagar blev det.
 
Fredagkvällen bjöd på snö!
 
Sista dagen började såhär fint!
 
Fin morgon!
  
Lydnadsträning sista dagen...
 
Årets Walkabout 2014 och 2013. Jag & Lyra och Kristina & syrran Lexi.
 
 Lexi!
 
 Lyra.
 
Jag och Lyra med vårt pris.
 
Till minne av Maria. 
 
 
Jag och Rissie freestylar lite.
 
Min fina tjej!
 
Tvångsgosning! 
 
Sista fikan med gänget.
 
De flesta ur gänget, några saknas.
 
 
/Cissi
RSS 2.0