Var är sommarvärmen?

Nämen nu är det ju söndag kväll igen, vill ha mer helg!! Trots att sommarvärmen fortfarande lyser med sin frånvaro har det varit jättefina dagar. Njuter så mycket av att se allt växa ute just nu, både växter och djur! I fredags hade vi närkontakt med en årsgammal älg, i lördags tittade vi på de ulliga gräsandsungarna som bor i en pöl på golfbanan, och utanför badrumsfönstret ligger en björktrast och ruvar i sitt bo som hon byggt i hängrännan...
 
Var iväg och red ut på Curre i lördags morse, verkligen mysigt!! Det är något väldigt speciellt med doften av häst, läder och gräs...det är sommar det!!
 
I dag har vi varit och morsdagsfikat hos mamma & pappa, tillsammans med Andrea & Patrik, och alla fyra ungar. Efter det skulle Micke jobba så jag passade på att åka till Fornuddsparken och träna lite lydnad och gå en promenad, med bad!! Tyvärr var det några ungar i 10-årsåldern som helt plötsligt smällde av några riktigt stora smällare, så där tog den trevliga stunden vid vattnet slut för Lyra. :( Jag gick och sa till dem och visade upp min lilla darrande hund för dem... Hoppas att de fick sig en tankeställare. Så trist. 
 
 
Fredagspromenad på kvällen, härligt!
 
 
Lördag morgon i hästlandet.
 
 
Fick några kg hjärta & lever av en granne, blev bra hundsnask som även räckte till närmsta grannens fyrbenta, smask!
 
 
Micke har varit duktig och satt upp en hylla och stång i källaren, äntligen kanske det blir lite ordning!
 
 
Själv har jag lagat och fräschat upp ett planteringsbord och planterat lite....
 
 
Livsnjutaren Rissie. 
 
Till och med jag blev uppvaktad i dag, av Estrid! <3
 
 
/Cissi 

Förbundsmöte

Har tillbringat två dagar på Clarion Hotel Arlanda där jag jobbat på vårt förbundsmöte (som ett stort årsmöte). Alltid lika kul och intressant, jag är så tacksam över att få vara med på dessa viktiga dagar, träffa ombud från hela landet och få höra deras tankar. Och alltid kul att sitta uppe på scenen och sköta tekniken, man är med där det händer!
 
I år hade vi dessutom riktigt bra kulturinslag som rekommenderas! Fröken Elvis, som består av fem tjejer som har översatt Elvis låtar till svenska, kanonbra! Och Beastie Girls, ett rockband bestående av tre tjejer, bra låtar och massa pyro!!
 
I kväll har jag och Karin tränat agility. Ett helt okej pass men saknar på något sätt lite gnistan hos L. Vi fick till bra övningar och avslutade med en riktig fartövning, roligt att sluta så!
 
 
 
 
 
 
 
Kvällsspaning.
 
/Cissi

Första pinnen!

Lyra ligger och sover djupt i soffan, det har varit en innehållsrik dag. Jag och hundarna har varit på Södertälje Lokala Kennelklubb på agilitytävling. Det är så kul att det finns så många tävlingar att åka på, för oss är det perfekt träning att springa banor (eftersom vi inte gör det särskilt mycket på träning)! Och i dag var första gången vi skulle springa tre olika banor, en utmaning för min hjärna att klara av och för Lyra att orka lyssna.

 

Första agilityloppet innehöll ALLA hinder, dvs hopp, tunnlar (inkl platta tunneln), slalom, A-hindret, balansbommen och vipp-brädan. En rolig bana med några byten som inte kändes jättesvåra. Precis som ett av förra helgens tävlingslopp på Haninge började banan med hopp och sedan balansbommen. På den tävlingen tappade Lyra fart direkt och skrittade (!!) på bommen... Så det var jättekul att kunna göra om en likadan start, men på annat sätt. Istället för att sätta henne och gå iväg så startade vi tillsammans så att hon fick jaga mig lite, det funkade rätt så bra! Även fast hon behöver komma upp i ännu mer fart långsiktigt. Vi fick en vägran på ett hinder som hon skulle hoppa mot mig (det är en av våra brister) och sedan en rivning, så 10 fel totalt. Av 18 startande kom vi 6:a och fick faktiskt ett litet pris! Jag är väldigt nöjd över att hon gjorde alla hinder, men hon är lite vääl försiktig och har ingen riktig fart (fick dock inga tidsfel)...vilket gör att det blir osäkert ibland och då kommer felen.

 

Nästa agilitylopp gick hon faktiskt ÄNNU långsammare, vilket ledde till en rivning ganska tidigt på banan, men sedan jobbade hon upp sig och vi fick till ett bra flyt på slutet. Jag är dock nöjd med att hon satte slalomet och vippbrädan utan några problem, på båda dessa banor!!! Så även om det går lite långsamt så börjar hindrena att sitta, så himla härligt!!! I detta lopp blev vi 9:a (med 5 fel) av 18 ekipage.

 

Inför dagens sista lopp, som var ett hopplopp, funderade jag en hel del på hur jag skulle göra. Jag gjorde en plan A, B och C. OM hon missade slalomet så skulle jag strunta i det (och bli diskad) och gasa på henne så mycket jag kunde på några enkla hopp och tunnlar och sedan springa ut, för att få med sig farten till nästa gång. Jag tittade ut några lämpliga hinder att använda på banan för detta. Jag valde även att testa lite annat på uppvärmningen. Jag skulle ju vilja få upp henne mer i varv och bli lite galen innan vi ska in...men problemet är att jag inte lyckas med det. "Använd hennes bästa leksak", "Vilken belöning är den högsta och den hon går i gång på?", säger folk till mig. Alltså, jag får ju inte till den känslan med någon grej alls! Jo ibland, men nästa gång är samma leksak helt ointressant...så svårt! Boll är ju kul, men hon blir ju knappast galen av den. Nåja, jag jobbar vidare på detta, kanske lyckas jag till slut. Just nu är det boll som får vara slutbelöning.

 

Iallafall så försökte jag peppa henne lite annorlunda innan, medan vi väntade på vår tur. Jag tränade skall och snurrar, och det fick henne lite mer alert. Och när vi körde banan så kändes det ganska så trevligt faktiskt, bättre fart än i de andra loppen och ett skönt flyt rakt igenom. Vi kom i mål med 0 fel och lite senare visade det sig att vi fick stå på pallplatsen och ta emot en uppflyttningspinne!!!! Vi kom 2:a av de 12 startande och de två första fick pinne. Jippi!!! Tre pinnar krävs för att komma till nästa klass. Dock känns det som att vi behöver stanna i klass 1 lääänge, även om vi råkar få de där pinnarna. Det är onödigt att gå upp för snabbt.

 

Det var väldigt skönt att få ett bra lopp innan vi åkte hem, och ha marginalerna på vår sida. Nu har vi återigen fått många tankar och saker att träna vidare på.

 

Då det inte varit så många startande i någon av storleksklasserna gick dagen väldigt fort och jag var hemma igen till 15-tiden. Hann lasera klart altanen och olja möbler och plantera en hägg som grävdes upp hos mamma och pappa häromdagen. Men sedan tog det tvärstopp, måste vila nu om jag ska orka en kommande jobbvecka som kommer att vara rätt så ansträngande.

 

Tror att det blir tidig läggning ikväll, är lite trött efter gårdagskvällens eurovison-tittande in på natten.....

 

Vilket schysst ställe alltså, Södertälje Lokala Kennelklubb! Hur stora fina gräsytor som helst, och granne med en golfklubb.
 
 
 
 
Rissie tog hand om ett av priserna. Hon chillade i tältet och följde med då och då för att komma ut och njuta i solen. Alltid lika lättsam att ha med sig, min fina.
 
Pallhund.
 
Första raden skriven i min tävlingsbok, tjohej!
 
Min lilla blomma!
 
Ett av helgens projekt. Ny brunlasering på för att pigga upp det hela.
 
Äntligen klar med golv och väggarnas insida...utsidan får jag ta en annan dag.
 
SPA-locket har blivit ett nytt favvo-ställe att solbada på, för vissa....
/Cissi