Sluta regna tack!

Lite trist med allt regn just nu, speciellt eftersom något har gått sönder på vår uppfart, röret som ligger nergrävd och som ska leda bort allt vatten....en ganska viktig grej alltså. Damn. Började ana oro härom dagen när det helt plötsligt uppstod ett slukhål.
 
Och nu vill vattnet liksom inte rinna vidare och hela marken känns underminerad. Micke och snälla grannen Kim har försökt gräva och ta reda på var felet sitter....
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Regn i öronen

Klockan är strax efter 19 och det är fortfarande inte mörkt, underbart!! I dag har regnet öst ner hela dagen men vi har inte kurat inne hela dagen för det. Träffade Johanna och Lyras halvsyster Pi för ett lydnadspass på en lerig och blöt brukshundklubb. Det blev en del apporteringsträning av olika slag där jag fick bra tankar från Johanna, att försöka få apportbockarna att bli belöningen, typ spring så fort du kan till mig så ska jag kasta den igen. Väl värt att prova under en period och se om hon skyndar sig mer då och slutar tänka att hon äger bockarna. Avslutade vi med ett förvånansvärt fint fritt följ, trots all väta både uppifrån och på marken! Efteråt tog vi en långpromenad och det är så skönt att se hur avslappnade Lyra och Pi är tillsammans, de springer mest bredvid varandra utan spänningar. 
 
Passade sedan på att måla klart nedre sovrummets tak, vilket jag påbörjade i går. Det är ett paneltak i furu med ganska låg takhöjd, så jag ville ljusa upp det en aning för att få en större känsla. Nästa steg blir väggarna, kanske redan nu i veckan!
 
Ja, regn i dag men desto soligare och finare i går!! En härlig dag tillsammans med Micke blev det, som avslutades med att mamma kom över på middag. Hon är bara i Sverige på kortvisit innan hon drar ner till Antibes igen, så det var ju kul att hinna ses...
 
Nu vill jag ha bra väder för att kunna träna ordentligt i veckan!! Har en inofficiell agilitytävling på söndag inbokad, men just nu känns det väldigt tveksamt om den verkligen blir av. Verkar ju dumt att förstöra gräsplanerna på klubben, och dessutom är ju skaderisken rätt så stor när det är så geggigt och halt. Det är bara att fortsätta längta till grässäsongen....
 
 
Hallå, det regnar ju faktiskt in i både öron och ögon!!
 
Lördagen var solig och fin. Blev lite plantering....
 
Hoppas på stor skörd av de där gröna studsande sakerna. Lyra är duktig på trädgårdspyssel....
 
Starbucks har öppnat vid Ica Maxi, mmmm gott! Men de behöver nog öva på att stava!
 
Nedre sovrummet. Hejdå furu, hej vitlaserat!
 
Andra strykningen på, nu får det vara klart så. Nästa steg blir en ljusare väggfärg!
 
 
/Cissi

Löparskorna på!

I dag var det äntligen dags att ta på sig löparskorna igen och testa lite, efter ca 20 v rehab för knät, låret & höften, och absolut ingen löpträning. Har inte haft skorna på mig sedan jag sprang tunnelloppet i november och pajade knät, tidtagningschipet satt fortfarande kvar på dem!
 
Testade 2 + 2 + 2 min och det var ju inga problem. Dock brukar ju inte smärtan i knät komma förrän efter ca 15 min/3 km.... Ska fortsätta köra så här fram till nästa vecka då jag träffar naprapaten igen och får ny träningsplan. Lite bekymrad är jag dock över att smärtan i sätesmusklerna aldrig försvinner. :( Alltid är det något.
 
Har tillbringat kvällen på Tyresö BK med Susy och Razzia. Bl a satte jag ihop hela apporteringsdirigeringen och lyckades få fart i HELA momentet, inklusive snygga ingångar, yes!! Dock kom det lite andra beteenden istället, men det skyller jag på att hon blev lite överladdad kanske.... Det blev ett lyckat (men kallt, brr) träningspass!
 
På vägen hem stannade vi och tog en promenad med Annie och Gonzo i Vendelsö. Trevligt med promenadsällsis!
 
 
Hej löpbandet, det var ett tag sedan sist! Men nu ska vi börja dejta igen!!
 
 
Nyvaken tussilago på frostig morgonpromenad.
 
 
/Cissi

Planeringar

Tre dagar på raken har jag kört korta träningspass med hög intensitet med Lyra. Full fart, massor av tjoande, bollkastande, konkurrens med Rissie och vågat testat lite nya saker! Har endast accepterat 100 % snygga ingångar som innehåller både fart och precision. Och det har blivit riktigt riktigt bra!!! :)
 
 
Härlig tid just nu att kunna gå både morgon- och middagspromenaden på en folktom golfbana, i ljuset!
 
Rolig träning har det blivit!
 
 
 
 
Fick njuta av en vacker solnedgång på vägen hem.
 

 
Planerar våren och anmäler till lite tävlingar....Lyra var i kundkorgen för både agility och lydnad. Borde väl egentligen även anmäla till bruksspåret så att jag tar tag i träningen. Får ta det senare...
 


/Cissi

Tävlat utan ljud!

Vilken trevlig helg vi har haft!! I fredags packade jag in mig och hundarna i bilen och drog till Fagersta, en lagom lång tur på strax över två timmar. Dock var det rätt så jobbig körning med regn som övergick till snö, dimma och mörker... Checkade in på det gulliga hotellet Charles Dickens värdshus, där det blev middag med spetgsgruppskompisarna (utom Mia som trotsade vädret och tagit husvagnen) innan tidig sänggång. Vi hade samling redan kl 06.30 på lördagen och tävlingen drog igång vid 07. Vi hade startnr ungefär i mitten av de 36 ekipagen, så det var gott om tid att titta, mingla, hjälpa spetsarna och ladda.

 

Rankingtävlingar är verkligen speciella, det är så häftigt att Sveriges främsta ekipage är samlade och man får njuta av så många fina rundor!!! Lite läskigt de första gångerna vi var med, men nu är de känslorna helt borta och nu suger jag bara in en väldig massa inspiration! Det är också väldigt nyttigt och utvecklade att få en annan sorts bedömning än på vanliga tävlingar, jag har alltid fått mycket skrivet på domarprotokollet, och där står saker som jag aldrig tidigare fått avdrag på men som helt klart behöver uppmärksammas. Vi är ju inte på något sätt i närheten av att konkurrera om de höga placeringarna men ändå är det skoj att vara med. Alla är så trevliga och det är en härlig stämning helt enkelt. Nåväl, tillbaka till själva tävlingen för mig och Lyra. 

 

Jag tyckte att hon kändes lite trött och inte alls "på" när jag värmde upp. Var det något fel eller var hon bara väldigt koncentrerad? Svårt att veta ibland tycker jag. Vi var ju inne fyra gånger i hallen (först gjorde fyra moment för alla, sen sitt i grupp för alla, sen platsliggning för alla och sedan resterande moment för alla) så jag testade lite olika varianter på uppvärmning, men vet inte om jag riktigt hittade rätt. Uppvärmningen var utomhus i snöslask och sol, och att sedan kliva in i den ganska mörka och inte särskilt stora hallen var ju en viss kontrast. Vi kämpade på, trots att Lyra nog var rätt så störd av både speglar på väggen, låga fönster och publik som var nära. Jag var rätt så nöjd efter första varvet där inne, vi jobbade upp oss och fick njuta av en 10:a på rutan som sista moment, skönt!! Och att jag fick avdrag för "stannar för tidigt" i inkallningen känns ju bara positivt, för tidigt! Många andra gånger har det varit för sent. Bättre tidigt då tycker jag! :) Även i sitt i grupp blev det en 10:a och det är jag VERKLIGEN så nöjd med, det känns som att hon har blivit tryggare i det momentet i och med att vi tränat låst huvud (även om hon bara låser det en liten stund när jag går ifrån henne än så länge), jippi!!! Platsliggningen blev lite nosningar så där blev det en 8:a.

 

Eftermiddagens omgång gav inte alls samma goda känsla. Apporteringsmomenten som brukar vara självklara 9-10:or har börjat trassla till sig, för hon vill inte komma in till mig! Nu är det andra tävlingen som hon gör så i dirigeringsapporten, och säkert femte tävlingen hon gör så med vittringen, dvs stannar några meter framför mig så att jag får lägga på ett fot-kommando...dumt och onödigt. Verkligen något som nu finns på en åtgärdslista.

 

Utan att gå in på momenten alltför detaljerat så är jag nöjd med 10:orna vi fick, att hon tog rätt vittringspinne utan att vela, att ALLA skiften i Z:at satt och att hon inte låste sig så mycket i fjärrdirigeringen!!! Och en sak till, INGA PIPLJUD från kelpiemunnen!!! Lycka!!! De mindre bra sakerna har jag i dag analyserat både på film (tack Susanne för hjälpen med det!) och via domarprotokollet och därefter skrivit en plan på hur jag ska träna de tre kommande veckorna. Då är det tävling igen och ett bra tillfälle att då checka av om träningen gett resultat i skarp läge. Då är förhoppningen att vi fått till ingångarna i alla moment, främst i apporteringarna där vi "bara" behöver hitta tillbaka till de snygga ingångar vi haft.

 

Så, nöjd med en del, missnöjd med lite annat, fullproppad med inspiration och rätt så trött, rattade jag och mitt resesällskap hemåt igen innan mörkret lagt sig. Tack till Fagersta BK för allt jobb med denna tävling som rullade på riktigt bra, och tack till alla talangkompisar, spetsgruppsvänner och andra vänner som förgyllde dagen. Och sist men inte minst, stort GRATTIS till fantastiska spetsgruppskompisen Susanne med sin Edda som vann tävlingen, vilken prestation och vilket jädrans bra ekipage!!!!!

 

I dag har det blivit en lugn dag hemma med långpromenad på golfbanan, bokläsning och allmän slappning. Tog med mig en apportbock, en targetplatta och några roliga bollar på promenaden och tränade ingångar med lilla brun. Hetsade upp henne, körde konkurrens om apporten med Rissie, och sprang iväg flera gånger. Det blev en hel del snygga ingångar med galopp HELA VÄGEN IN. Yes! Nu kör vi på såhär, må det bära eller brista (= skapa pipljud)!!!

 

På eftermiddagen följde jag med Annie till stallet, för det var dags för mig att sitta i sadeln efter typ 7 års uppehåll....! Jättekul men även lite läskigt, skulle jag komma ihåg hur man gjorde? Det blev en skrittur utomhus för att känna på fina (och stora, 180 cm i mankhöjd!) Curre och sedan avslutade vi en stund i ridhuset. Och ju mer tiden gick, ju mer föll allt på plats. Så skönt att känna, och jätteroligt att rida igen!!! Tack för förtroendet Annie! Undra om jag kommer att känna av något i kroppen i morgon? Har ju inga som helst ridmuskler i min kropp, ska bli intressant.... Hoppas på fler ridturer framöver, för i juni har jag nämligen anmält mig till hoppkurs!!! Lite galet, men framförallt ROLIGT!!! Det gäller att ta vara på livet!

 

Incheckade på det lilla och jättefina hotellet, som dessutom hade valt att matcha det helt i färg med hundarna...! :)
 
Lyx på rummet!
 
Bra med en säng för hundarna, en säng för mig.
 
Reception och frukostmatsal, jättemysigt!
 
God natt!
 
Vaknade upp till ett vinterland. Här på promenad på brukshundklubben vid 06.30...
 
En del smälte bort under dagen och det var en ganska blöt uppvärmningsyta. Oj så lyxigt att ha en egen hall på klubben, vill ha!!!
 
Första omgången.
 
Rissie fick komma ut på egna promenader i skogen emellanåt, roligt tyckte hon!!
 
Andra omgången. Kjell, Lotta och Thomas sitter på första parkett och noterar ALLT som händer.
 
Jaha då var vi klara för i dag.
 
Tack min fina kompis! Du fyller mitt hjärta till bredden!
 
Hemma i trygga soffan igen efter ett dygns äventyr.
 
Morgonpromenad på golfbanan som öppnade för säsongen tidigare i veckan....I dag var det dock rätt så folktomt.
 
Grävde fram mina gamla ridkläder som legat i en flyttkartong i några år. Funkade utmärkt men jag ska nog köpa en ny hjälm ändå, den var lite risig....
 
/Cissi

Rocka sockorna!

I dag är det World Down Syndrome Day och vi har rockat sockorna på jobbet, för att manifestera att det är okej att vara annorlunda.
 
 

Hade hoppats på att få se lite solförmörkelse också, men såklart är det ju helt mulet så man ser ju inte den där solen!!! :( Typiskt. Jaja, det är väl bara att vänta till nästa gång, var det år 2039?
 
/Cissi

Ranking på gång!

Varm sol och vår i dag. Gäller att njuta ordentligt för i morgon ska det komma snö!!
 
I går blev det träning på Tyresö BK med väldigt glada och pigga hundar, härligt! Jag har dock lite ont i huvud, nacke och rygg efter att jag skallade en vägg i tisdags, så det blev en rätt så lugn träning för min del. Hoppas att det går över snart, är rätt irriterande och är dessutom sjukt trött och har lite svårt med koncentrationen.... Gissar att det blev en liten hjärnskakning och då är det ju bara att vila sig i form igen.
 
I morgon eftermiddag packar jag in mig och hundarna i bilen och drar till Fagersta då det vankas Rankingtävling!! Ska träffa spetsgruppskompisarna på fredag kväll för lite mat och sen är det tidigt i säng då vi har samling i inomhushallen redan kl 06:30 på lördag....gäsp. Lite tröttsamt att vara där så tidigt då jag & Lyra har startnr 25. Men det är ett kul upplägg, först gör alla fritt följ, Z, inkallning och rutan. Sedan blir det gruppmomenten för allihop. Därefter gör vi resterande moment, dvs apporteringsmomenten, vittring och fjärr. Så det blir till att ladda upp tre gånger, nyttigt. Kommer att bli en låååång dag!
 
Ska bli jätteskojigt att träffa alla och jag ska se till att Lyra och jag får en kul upplevelse inne på planen, oavsett hur det går! Uppladdningen har väl inte varit den bästa med denna vinter då vi tränat väldigt lite lydnad, men det blir nog skoj ändå. Nu kör vi!
 
Klockan 05:40 på golfbanan i morse. Himlen var alldeles rosa, vackert!
 
/Cissi

Speedad hund

I dag möttes livet och döden på jobbet. Vi sörjde Camillas bortgång med blommor, ljus och ett fint tal av Annelie till morgonfikat. En av Camillas närmsta kollegor och vän, Cecilia, var på besök med sin tre dagar gamla bebis. Så liten och fin! Kontraster. Livet.
 
Tog långlunch och gick ut i solen med en kollega, vi åt glass och pratade om livet, och om vikten av att prata om döden innan det är för sent. På kontoret postade min enhet två "kom snart tillbaka"-kort till två olika kollegor som är hemma pga cancerbehandlingar. På väg hem från jobbet gick jag veta att en av mina vänner inom goldenvärlden nu också drabbats av cancer. Alltså, vad händer?! Blir galen!!!! 
 
På kvällen träffade jag Jenny för ett träningspass på Tyresö brukshundsklubb. Vet inte om det var kylan, men vi hade två riktigt speedade hundar ute på planen! Full fart och snygga saker, och kul hade vi. Men lite vääl kul kanske, svårt att hålla ihop! 
 
Jenny hade köpt fikabröd och Susy & Karin stod i klubbstugans café, så det blev en mysig avslutning på träningen inne i stugvärmen med massa babbel!
 
För övrigt slog jag huvudet rejält i en dörrpost hemma strax innan träningen, det tjongade till rejält!! Undra om det kan ha blivit en liten hjärnskakning? Lätt illamående, huvudvärk och trött. Tror jag måste sova nu...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Vi ses i himmelen!

Söndag kväll och en rätt så oplanerad helg är förbi. Lydnadsträning med Camilla och Jenny, agilityträning hemma, badrumsplanering med Micke, mellokväll, morgonpromenad och frukost på klipporna med Hans & Ecko, födelsedagsfika hos Peter & Madde, och en del pyssel på tomten. Och en massa sol! Så var helgen förbi. 
 
I natt förlorade en arbetskamrat kampen mot den där jäkla skitcancern, alldeles, alldeles för tidigt. Fina Camilla, det är så oerhört tragiskt!! Tanken var att hon skulle börjat jobba så smått igen i januari, efter att ha kämpat hela hösten. Men allt vände och tumörerna började växa igen, denna gång mer agressivt än tidigare. Man hittade inte huvudtumören och behandlingarna hjälpte inte. Till slut tog det stopp.  
 
Jag är så glad över att jag hann prata med henne flera gånger den senaste tiden, och på något sätt fick säga hej då (även om vi aldrig sa de orden). Det blev ju inte så med Maria, vilket jag är så ledsen för. Camillas bortgång river upp känslor som inte vill lämna min kropp, det gör så ont!! En tröst är väl att vi nog ses igen, även om det förhoppningsvis dröjer ett tag. Det får mig att tänka på en av låtarna som spelades på Marias begravning, Magnus Uggla "I himmelen" (http://youtu.be/N0KemPxpRDw).
 
Mina tankar går till Camillas man och två pojkar som förlorat sin mamma. Nu slipper du kämpa mer, nu har smärtan äntligen lämnat din kropp. Vila i frid!
 
Några bilder från helgen blev det iallafall....
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Skymning

Tog några bilder i går på middagspromenaden.
 
 
 
 
 
 
 
 
Och nu är det helt plötsligt helg igen! Hoppas på sol, hundträning och andra trevligheter!
 
/Cissi

Dags att flyga på egna vingar!

Jag har bestämt mig för att hoppa av brukshundklubbens talangtrupp/spetsgrupp. Har vetat en längre tid att vårens talangläger krockar med vårt kennelläger. Redan när Maria berättade strax efter sommaren att hon bokat lägret för våra två kullar kände jag att det nog var vad jag helst ville vara med på, träffa kullsyskonen och även den nya M-kullen som Lyra är moster åt. Förra kennellägret var ju så himla mysigt! Hon såg fram emot det så mycket och hade redan börjat att planera så smått, det var väl ett sätt att hålla sig igång kan jag tänka mig, självklart skulle hon må bättre då och kunna vara med på en massa skojigheter!!

 

I december kom inbjudan till lägret på mejlen från Anette (som har pappan till M-kullen), då Maria för tillfället var lite för risig för att engagera sig. Kort därefter fanns hon inte längre. Jag vacklade fram och tillbaka ganska länge om det fortfarande var lika viktigt att åka på kennellägret (som ändå skulle bli av) nu när Maria inte skulle vara med. Vad var viktigast, att träffa syskonen eller att åka på talangläger?

 

Ja det har inte varit enkelt, men jag bestämde mig ändå härom dagen för att kennellägret känns viktigast just nu. Jag har förståelse för talangtruppsledningen att jag behöver vara med på talanglägret för att få fortsätta i spetsgruppen, så därför avgår jag nu från satsningen. Det känns lite sorgligt och jobbigt, för även om jag har valt det själv så är det med motstridiga känslor. Det är väl ungefär som att göra slut med någon, även om det är vad man själv valt så är det tungt. Det handlar nog lite om ens identitet och att vara med i ett sammanhang, och att vara utvald. Något som jag nu valt bort. Konstig känsla. Men jag är enormt glad och tacksam över att ha fått vara med om detta i 1,5 år, gått på tre superroliga läger i enormt fina anläggningar, har upplevt så mycket glädje, fått massor av inspiration, kunskap och nya tankesätt, och vi har utvecklats enormt. Vi har ju till och med blivit uppflyttade från talang till spets! Vi har blivit coachade av några av Sveriges (och Finlands) bästa ekipage och jag har fått nya vänner och ett stort kontaktnät med grymt duktiga hundtränare över hela landet, som jag hoppas kunna fortsätta att hålla kontakt med! Det har verkligen varit en härlig tid som jag såklart kommer att sakna!!

 

Samtidigt är det lite av en lättnad. Jag har även lagt på mig en press på att prestera, särskilt i början. Allt har inte varit smärtfritt under resan. Från och med nu kan jag själv bestämma mer och köra mitt eget race, må det bära eller brista! Jag vill dock påpeka att ledningen aldrig har satt någon press på oss, det har varit självpåtaget, men ändå varit lite tufft. Jag tänker också att tiden i gruppen skulle ta slut förr eller senare, till slut blir man ju lite mätt, även om det är kul.

 

Jag har också under en längre tid funderat över vad mina mål är med vår träning, hur långt jag vill gå och vilka vägar jag vill försöka ta. Det har blivit allt klarare med tiden och jag har nu ett rätt så tydlig bild över var jag vill lägga min tid och mitt engagemang, vad jag vill ha för coachning och vilka jag vill ha i min närhet. Det ska bli spännande att se vad detta leder till!!

 

Framtiden ser ljus ut för mig och min härliga kompis!

 

 
/Cissi

Tre dagar i skärgården

Hemma igen efter tre bra dagar ute på vackra Marholmen. Två olika träffar med mycket intressant innehåll har det varit, och att ha hundarna med mig var jättehärligt. Lite stressigt emellanåt, och lite mindre socialt på kvällskvisten, men underbart att komma ut på tre ordentliga promenader varje dag!! Annars sitter man mest stilla och äter dessutom mer än vanligt när man är på konferenser/möten.... De har fått springa lösa på stora gräsytor och på stränderna, badat i havet flera gånger per dag, och gått på skogspromenader. Vi har sett solen gå upp och gå ner, jättemysigt!

 

Lite jobbigt är det dock att åka till Marholmen. För på vägen dit åker man förbi avfarten till Maria. Det knyter sig i magen varje gång jag åker förbi där och minnena bara väller upp, alla gånger jag hälsat på, när jag hämtade Lyra, när vi har träffats och tränat eller bara fikat... Varje gång jag har åkt förbi denna avfart har jag tänkt med glädje på vem som bor där, men nu har känslorna blivit helt motsatta. Jag vill helst inte åka åt det hållet alls. Vill inte bli påmind. Fast ändå vill jag det, på något sätt. Fan, nästa vecka har det redan gått tre månader. Och ändå känns hon så levande när jag tänker på henne. Min hjärna verkar fortfarande inte vilja förstå. 

 

Vi slutade redan halv tre i dag så jag hann hem till ett härligt träningspass med Jenny i LJUSET, på en vardagkväll, fantastiskt!! Lyra var så duktig, min lilla glädjespridare!!

 

Lunchbad varje dag i det uppfriskande havet!
 
Ser ju nästan lite somrigt ut!
 
Två nöjda konferensdeltagare.
 
Så vackert när havet glittrar.
 
Vill inte gå upp.  
 
Efter ett konditionsträningspass med många boll- och pinnkast hänger tungan gärna ut.
 
I fina Villa Berg hade vi ena träffen.
 
Det är tröttsamt att hänga i en okänd stuga hela dagen...
 
Tur att man får smaskiga ben att tugga på.
 
Soluppgång.
 
Så många fina vyer. Så många bryggor. Alla måste undersökas.
 
Solen färgar morgonen i guldfärger.
 
Många broar.
 
På paintball-ön finns många roliga byggnationer som passar bra för aktivering.
 
Dopp i morgonljuset.
 
Solnedgång från stranden.
 
Liten kelpie, stort hav.  
 
Ännu en brygga.
 
Hoppa i eller inte? 
 
Kvällsfilosofer. 
 
/Cissi

Hem och iväg igen!

Hemma igen efter några härliga och intensiva dagar i Birmingham! Många fina goldens (runt 540 st) och andra raser att titta på, inspirerande tävlingar i Heelwork to Music och freestyle, spännande agilitytävlingar, uppvisningar av olika slag och en hel del shopping! Nu börjar man att lära sig det här efter femte året i rad, men det är ändå lika härligt varje gång!

 

Allt har funkat väldigt smidigt och enkelt, vi har ätit och druckit gott, och framförallt haft riktigt trevligt med fina vänner!!!

 

Kom hem natten till söndagen och blev hämtad av snälla Micke.  Hann njuta av en solig och skön söndag hemma, hämtade Lyra i Spånga, planterade lite vårblommor och städade bilen. På kvällen blev det lydnadsträff med träningsgruppen i Nykvarns hundhall. Var nog egentligen lite för trött för det, men med tanke på att vi ska tävla om två veckor behövde vi verkligen träningstillfället. Är så nöjd med lilla brun och hennes fina attityd!

 

Nu har jag packat ur och packat om. I dag åker jag till Marholmen i tre dagar på två olika konferenser. Tar med mig hundarna så jag hoppas på fint väder så att det blir sköna lunchpromenader!!

 

Vårt hotell för andra året i rad, riktigt bra och precis vid tågstationen i Birmingham.
 
 
 
 
Tidigt på plats på torsdagen för att ta platser vid goldenringen! 
 
Många fina hundar fick vi se. Här är en fin och stor Open-klass med hanar.
 
Några nöjda labbar i sina bås.
 
På plats för att kolla gruppfinalerna för Gundogs-gruppen på torsdagskvällen.  
 
I en ring var det tävling för juniorer i att trimma hundar...
 
Mycket shopping...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skönt att kunna kila in i Eukanubas uppfödarcafé för lite häng i sköna soffor och gratis fika. :) 
 
Hann sitta en liten stund och titta på fina border collies också.  
 
Brittiska freestylefinalen var kul!
 
Fredagens agilitybana. Inspirerande att titta på och så var det två kelpies med också, tjoho! 
 
En lite annorlunda uppvisning, jogging med hund...vi gick ganska fort, kändes inte så intressant att titta på.
 
Fredagens gruppfinaler kollade vi på TVn från hotellrummet istället, med lite vin och chips! Fantastiskt att de sänder så mycket Crufts på kanalerna.
 
Lördagens agilitybana. Vi hade turen att få se grymt duktiga svenska Jenny Damm gå in och vinna hela klabbet!! 
 
 Internationell freestylefinal. Sverige representerades av SM-vinnarna Jonna och Soya.
 
Även här fanns en kelpie med!!! 
 
Effektiva arrangörer, ny agilitybana byggs medan prisutdelning och ärevarv för freestylen. Vilken organisation! 
 
Hejdå Crufts, vi ses igen!!
 
Fyndande en fin mjuk säng till prinsessan Lyra, men engelska kennelklubbens emblem på. Den tog halva resväskan men den gick ner i alla fall! :) Nu är bara frågan om hon tycker om den... 
 
För övrigt blev det inte mycket shopping denna gång, men lite leksaker, koppel och smått och gott åkte med.
 
Söndagen var en riktigt vårdag och jag kunde inte hålla mig från att sätta fingrarna i jorden och plantera lite...
 
/Cissi 

Birmingham nästa!

Har packat ur och packat om. Lämnat hundarna hos olika vaktare (och fick lyxen att läsa godnattsaga i går kväll för Estrid & Elsa på köpet!).
 
Sitter på flygbussen mot Arlanda, för nu bär det av mot vår årliga resa till Birmingham och Crufts, världens största hundutställning och en enorm hundmässa med olika tävlingar, uppvisningar och galet mycket shopping!
 
Ser fram emot att möta våren och umgås några dagar med fina goldenvänner!
 
/Cissi

Erfarenheter i Finland

Då var vi tillbaka efter en intensiv och riktigt kul långhelg i finnlandet. Är så inspirerad och taggad på fortsatt träning, både inom lydnaden och agilityn att jag knappt vet hur jag ska planera!! Vilken härlig resa det har varit! Tror att vi tar det från början.

 

Lämnade Stockholm i torsdags kväll med en fullpackad bil, full av hundar, grejer och förväntningar! Båtresan över gick bra, det var Lyras första och båda fann sig bra i hytten och utan att rastas i 12 timmar... 

 

En liten promenad på däck innan avfärd.
 
Kissa här? Nej tack. Lyft upp mig härifrån!!! 
 
Kvällsmat i hytten och planering av lydnadsträningen, party party!
 
När vi skulle köra ut från båten hade de satt upp stolpar direkt bakom bilen, så bakluckan gick inte att öppna, schysst. Så vi fick åka fram!
 

På fredag morgon drog vi direkt till Ekenäs (ca 1,5 h biltur). Hade ett tight schema för att hinna med alla, men med bra planering hann vi promenera på stranden & i hamnen, handla lite, sitta och prata en timme med gammelfaster Maja, äta lunch med gudmor Lenne, ta en långpromenad med kusinerna Sofia & Mathilda och prata lite hundträning med faster Neta. Sedan var det dags att dra vidare till Lojo (1 h körtid) där vi skulle bo hos Lyras brorsa Lasse med matte Heli och Velde (hennes man).

 

Ekenäs hamn är lite folktomt på vintern.
 
Stranden skulle behöva en liten uppsnyggning.
 
Det gick att bada i alla fall!
 
Strandpose.
 
Heli och jag hade bokat träningshall kl 16 för att köra lite agility. Eller tja, egentligen hade vi tänkt träna lydnad för vi hade planerat lydnadstävling i just den hallen på lördagen. Men ingen av oss kom tyvärr med (de har begränsat antal platser)! Så när Heli frågade om vi inte ville tävla AGILITY istället, dock i en annan hall, svarade jag självklart JA! :) Och vi kunde använda vår fredagstid till just agility istället! Det gäller att vara flexibel. Dagen avslutades med middag och massor av babbel, mest om hundträning såklart!
 
 
Fin hall i Kyrkslätt med agilityträning en fredagkväll, inte helt fel! 
 


Heli och Lasse tränar lite lydnad också.

 

På lördagen var det alltså dags för oss att debutera officiellt i en ny gren, spännande! Och skönt att ha Heli med sig som visste hur allt funkade och också kunde hjälpa mig med finskan. Först ut var hoppklassen, en rätt enkel bana utan alternativa vägar och svåra byten, lagom för oss. Är så glad över att vi tog oss igenom den utan att JAG gjorde fel, vilket ju var mitt mål!! Vi hade en fin känsla och helt ok flyt, och Lyra klarade slalomet, yeay! Hindrena var höga och jag är väldigt nöjd över att hon inte sprang under dem, som hon gjort på de två träningspass som jag kört på large-höjd… Dock hade vi inte tränat på en så hög mur, vilket gjorde henne lite osäker och därmed en vägran. Inte heller hade vi tränat på att däcket var SÅ högt upphissat och dessutom mkt smalare än det vi någonsin tränat på… Så hon sprang under det, sötis!! Platta tunneln finns inte i vår hundhall så den har vi inte tränat på sedan sensommaren, vilket gjorde att hon inte ville gå igenom den. Så felen vi fick var helt okej, de tre hinder vi inte tränat ordentligt på. Är så himla nöjd med att hon lyssnade på mig, att jag lyckades visa henne vägen någorlunda bra och att hon var GLAD!!!

 

Här finns loppet att titta på: http://youtu.be/85ao6P3vJ-0

 

Lite senare var det agilityklassen (där det även är balanshinder med) och här var det lite svårare bana och på de två ställen där nog majoriteten diskade sig klarade vi oss faktiskt, yes!! Däremot var platta tunneln med igen och även här var den för läskig att gå igenom…MEN hon flög över muren!!! Jag är helnöjd över att vi kom i mål i två lopp med en glädje och inga hopp åt fel håll som annars är lätt hänt.

 

Voukkoset Areena, en stoor fin hundhall med konstgräs och dubbla agilityplaner! Smart att ha både en hoppbana och en agilitybana uppställd samtidigt.
 
Agilitybanan i vår klass. Detta är dock minihöjden....
 
Nöjd hund (med nöjd matte) efter två avslutade lopp!
 
På eftermiddagen fick vi njuta av Heli och Lasse som tävlade klass 2, och alla andra duktiga ekipage. Snacka om inspirerad man blev!!! Men också lite fundersam, för HERREGUD vilken fart många hade på sina hundar, alltså verkligen toppfart! Det var inte många felfria rundor man fick se för det gick ju så jäkla snabbt så hundarna tog lätt fel hinder, rev hinder, kraschade i hinder, slarvade i slalomet osv och jag höll andan många gånger då det såg ut som att de skulle kunna skada sig ordentligt. Förstår inte varför folk vill ha denna galna fart på sina hundar, är de inte rädda om dem??? Det är ju såå lätt att skadar sig i ryggen, benen eller på andra ställen, och då kanske hunden är förstörd inte bara tävlingsmässigt utan även för livet. En tråkig baksida av en rolig sport. Lasse var en fröjd att titta på för även om det gick fort så såg det kontrollerat ut och inte FÖR fort. Men många andra…nej det var trist att se faktiskt. Eller så förstår jag mig bara inte på sporten.
 
Lyra kollar in banvandringen. 
 
Heli och Lasse tränar lite inför starten.
 
Det är bra att samla ihop och ha lite koncentration... 
 
Deras hoppbana.  
 
Jag var också med, och minglade som vanligt!
 

På lördagkvällen blev det god middag, bastu och lite eftersnack innan vi somnade rätt så tidigt, både två- och fyrbenta var rätt så möra efter en heldag i agilityhallen.

 

Tack och god natt!
 
Söndagen var det uppstigning och iväg till Sibbo, där Jessica Svanljung håller till, min stora förebild inom lydnadsvärlden!! Hon har gjort sig en egen träningshall i en lokal i ett industriområde, och vi fick till några timmar bra träning. Jag & Lyra började med att köra igenom hela eliten för att sedan få feedback på allt av Jessica. Därefter tittade vi lite extra på några moment/delar av moment som jag ville ha extra hjälp med. Mycket bra tankar och tips fick vi med oss och jag är mer än nöjd!! Kul att se Heli & Lasse på lydnadsplanen också, även om jag inte hann se jättemycket då vi två hela tiden turades om att vara inne på plan med Jessica. Fick även med mig ett helt nytt hinder hem därifrån, som en kompis till Jessica tillverkat, och som blir bra att träna in ett nytt elitmoment (som kommer 2016) med, schysst att vara först i Sverige (??) med det!?
 
 
Liten Lyra utanför Jessicas hall.
 
Inne i hallen fanns gott om störning. Massor av grejer, en fläkt som lät och rörig matta. Men bra att träna på och hundarna var superduktiga. Inga problem att köra t ex rutan på den!
 
Vittringsfunderingar med Lasse.
 
Ännu en vittringsövning. 
 
Nytt hinder till elitmomentet! Obs att detta inte är det officiella hindret (om det ens finns något sådant än?) men det lär ju bli något liknande och det här kommer att bli bra att träna på.
 

Nöjda och glada drog vi tillbaka hem till Heli i Lojo i några timmar, promenerade med hundarna och fikade, innan det var dags att säga hejdå och dra sig hemåt mot Sverige igen. På vägen till kvällsbåten i Åbo tog vi en avstickare till morbror Stefi och familj för att umgås några timmar och få en god middag, så kul att båda kusinerna Mia och Anna var hemma!

 

Lyra och Lasse på promenad! 
 
 
Hos Stefi finns den jättestora och supersnälla herdehunden Elmo!
 

Båtresan hem gick bra, mina resvana hundar skötte sig utmärkt, förutom att Rissie VÄGRADE sova på golvet… Hytten var jätteliten så det fanns inte mkt golvutrymme när jag satt upp Lyras bur (bar in det lilla bordet och papperskorgen till duschen!) och dessutom var det nog ett läskigt mönster på heltäckningsmattan…. Så vi trängdes i sängen vilket var lite jobbigt. Råkade även stiga upp en timme för tidigt för min telefon var lite förvirrad med tidsomställningen. Märkte det dock först när jag skulle gå till bilen, att klockan bara var 05:05 och att jag alltså klivit upp kl 04:20, en timme för tidigt, morr. Båten kom ju först i land 06:30. Ska nog köpa mig en gammal hederlig väckarklocka, utan kommunikation med satelliter, gpser eller annat trams.

 

Viking Grace fick ta oss hem.
 
Och var ska du sova matte, tror du?
 
Zzzznark...
 
God natt.
 
Jag fick till slut ca 30 cm intill väggen...jo man tackar!
 
Nu är vi i alla fall hemma igen och det är dags att planera nästa resa. I morgon kväll ska hundarna lämnas till vaktarna och jag flyger till England på onsdag, tjoho!
 
/Cissi
RSS 2.0