Sluta regna tack!

Lite trist med allt regn just nu, speciellt eftersom något har gått sönder på vår uppfart, röret som ligger nergrävd och som ska leda bort allt vatten....en ganska viktig grej alltså. Damn. Började ana oro härom dagen när det helt plötsligt uppstod ett slukhål.
 
Och nu vill vattnet liksom inte rinna vidare och hela marken känns underminerad. Micke och snälla grannen Kim har försökt gräva och ta reda på var felet sitter....
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Regn i öronen

Klockan är strax efter 19 och det är fortfarande inte mörkt, underbart!! I dag har regnet öst ner hela dagen men vi har inte kurat inne hela dagen för det. Träffade Johanna och Lyras halvsyster Pi för ett lydnadspass på en lerig och blöt brukshundklubb. Det blev en del apporteringsträning av olika slag där jag fick bra tankar från Johanna, att försöka få apportbockarna att bli belöningen, typ spring så fort du kan till mig så ska jag kasta den igen. Väl värt att prova under en period och se om hon skyndar sig mer då och slutar tänka att hon äger bockarna. Avslutade vi med ett förvånansvärt fint fritt följ, trots all väta både uppifrån och på marken! Efteråt tog vi en långpromenad och det är så skönt att se hur avslappnade Lyra och Pi är tillsammans, de springer mest bredvid varandra utan spänningar. 
 
Passade sedan på att måla klart nedre sovrummets tak, vilket jag påbörjade i går. Det är ett paneltak i furu med ganska låg takhöjd, så jag ville ljusa upp det en aning för att få en större känsla. Nästa steg blir väggarna, kanske redan nu i veckan!
 
Ja, regn i dag men desto soligare och finare i går!! En härlig dag tillsammans med Micke blev det, som avslutades med att mamma kom över på middag. Hon är bara i Sverige på kortvisit innan hon drar ner till Antibes igen, så det var ju kul att hinna ses...
 
Nu vill jag ha bra väder för att kunna träna ordentligt i veckan!! Har en inofficiell agilitytävling på söndag inbokad, men just nu känns det väldigt tveksamt om den verkligen blir av. Verkar ju dumt att förstöra gräsplanerna på klubben, och dessutom är ju skaderisken rätt så stor när det är så geggigt och halt. Det är bara att fortsätta längta till grässäsongen....
 
 
Hallå, det regnar ju faktiskt in i både öron och ögon!!
 
Lördagen var solig och fin. Blev lite plantering....
 
Hoppas på stor skörd av de där gröna studsande sakerna. Lyra är duktig på trädgårdspyssel....
 
Starbucks har öppnat vid Ica Maxi, mmmm gott! Men de behöver nog öva på att stava!
 
Nedre sovrummet. Hejdå furu, hej vitlaserat!
 
Andra strykningen på, nu får det vara klart så. Nästa steg blir en ljusare väggfärg!
 
 
/Cissi

Löparskorna på!

I dag var det äntligen dags att ta på sig löparskorna igen och testa lite, efter ca 20 v rehab för knät, låret & höften, och absolut ingen löpträning. Har inte haft skorna på mig sedan jag sprang tunnelloppet i november och pajade knät, tidtagningschipet satt fortfarande kvar på dem!
 
Testade 2 + 2 + 2 min och det var ju inga problem. Dock brukar ju inte smärtan i knät komma förrän efter ca 15 min/3 km.... Ska fortsätta köra så här fram till nästa vecka då jag träffar naprapaten igen och får ny träningsplan. Lite bekymrad är jag dock över att smärtan i sätesmusklerna aldrig försvinner. :( Alltid är det något.
 
Har tillbringat kvällen på Tyresö BK med Susy och Razzia. Bl a satte jag ihop hela apporteringsdirigeringen och lyckades få fart i HELA momentet, inklusive snygga ingångar, yes!! Dock kom det lite andra beteenden istället, men det skyller jag på att hon blev lite överladdad kanske.... Det blev ett lyckat (men kallt, brr) träningspass!
 
På vägen hem stannade vi och tog en promenad med Annie och Gonzo i Vendelsö. Trevligt med promenadsällsis!
 
 
Hej löpbandet, det var ett tag sedan sist! Men nu ska vi börja dejta igen!!
 
 
Nyvaken tussilago på frostig morgonpromenad.
 
 
/Cissi