SM-träning

Har haft en fin kväll tillsammans med ett härligt gäng duktiga hundtränare i härligt solskenet. Vi körde lite tävlingslik träning med samma upplägg som kommande lydnads-SM (som en del i gänget ska vara med på). Så himla bra när man är ett stort gäng så att man kan hjälpas åt på flera planer, titta på varandra och hjälpas åt med störningar.
 
Jag valde att göra de moment som blev tokiga på helgens tävling. På så sätt fick vi fram några liknande beteenden som jag kunde ta tag i, och jag kunde även belöna upp lite annat. Perfekt! Lyra var duktig och glad, på gränsen till lite föör taggad, roligt!
 
På vägen hem möttes jag av en helt gul himmel, magiskt! Parkerade hemma och gick ut en sväng på golfbanan för att njuta av den vackra himlen. Vi stannade ute länge. Så fascinerad av dessa vackra färger på kvällarna. Det började regna och fram trädde en regnbåge som var så fin! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Bubbel, babbel & bubbel

Sista hela arbetsveckan innan semestern, underbart!
 
Avslutade dagen tillsammans med fyra fina kollegor i den enas hus i Tyresö. God mat, en himla massa babbel, och bubbel i glasen och i badet!! Supermysigt! Hundarna fick följa med och låg duktiga på altanen hela kvällen. Skönt att de är enkla att ha med.
 
Nu är nattsuddandet slut, imorgon är det ju en ny arbetsdag....
 
 
/Cissi 

Skärgårdscup dag 2

Ny dag och ny tävling, fast på samma plats och med samma upplägg. I dag sken solen från klarblå himmel hela dagen, riktigt sommarväder som det faktiskt ska vara såhär i slutet av juni. Lite varmt för hundarna såklart, men jag tyckte inte att det var så många hundar som såg särskilt påverkade ut. Jämfört med gårdagen så gick faktiskt många hundar bättre i dag, och så även Lyra.
 
I dag fick vi startnr 7 av 23 så det blev inte lika lång väntan på vår tur. Gruppmomenten kändes bra, men Lyra ville inte ligga fint med hakan i backen som hon gjorde i går, vilket ledde till att hon istället ansåg sig ha tid att nosa lite och slicka sig på tassarna när hon ändå bara låg där...hmm. Så lite nerdrag fick vi där såklart.
 
Känslan var bättre inne på planen i det individuella programmet än i går, hon kändes taggad och mer på tårna, och jag gick faktiskt och log hela fria följet igenom. Kom på mig själv mitt i det momentet att "njut av detta ögonblick" och det gjorde jag verkligen!! Vi hade skoj där inne och en bra kontakt. I stort sett hade vi precis samma missar som på gårdagens tävling, hon lyfte rätt vittringspinne och spottade ut för att leta lite till men sedan bestämma sig för den rätta ändå och komma in, hon missade Ligg-skiftet i Zätat, hon gjorde en grymt fin ruta men tjuvade lite vid inkallningen därifrån, och hon hade en del låsningar i fjärren. Precis som i går. Och vi slutade faktiskt på precis samma poäng också! MEN skillnaden var känslan som var mycket härligare i dag!!!
 
Vi har ju inte tränat så mycket lydnad på sistone så felen gör mig ingenting. Har väl egentligen inte heller några särskilda resultatmål just nu, så det var bara kul att vara med. Men såklart så måste jag ta tag i de där missarna, det får vi göra på tisdag då vi kör träningstävling med SM-upplägg. Hoppas att hon kan göra någon av missarna då så att jag kan komma åt det.
 
Så var denna helgen slut, som har varit riktigt härlig. Många fina ekipage att titta och heja på, många vänner och bekantskaper att babbla med, glädjas åt och inspireras av. Våra grymma träningskompisar och vårt lag Rocka sockorna, tack Jenny, Camilla och Sussi. Alla fina människor på vår nya klubb Nynäs BK som gör den här cupen så himla bra! Det har varit en helg med både sol och regn, skratt och lite gråt, fin gemenskap och till och med nationalsången live!
 
Tack Jenny för att du tog min kamera och fotade lite!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Helgens final dömdes av alla domarna...många blev det.
 
Cupvinnarna, stort grattis!!!!
 
Skaffade mig visst en sån här fin kepa också....
 
Kvällspromenad i sommarväder...
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi