SM-träning

Har haft en fin kväll tillsammans med ett härligt gäng duktiga hundtränare i härligt solskenet. Vi körde lite tävlingslik träning med samma upplägg som kommande lydnads-SM (som en del i gänget ska vara med på). Så himla bra när man är ett stort gäng så att man kan hjälpas åt på flera planer, titta på varandra och hjälpas åt med störningar.
 
Jag valde att göra de moment som blev tokiga på helgens tävling. På så sätt fick vi fram några liknande beteenden som jag kunde ta tag i, och jag kunde även belöna upp lite annat. Perfekt! Lyra var duktig och glad, på gränsen till lite föör taggad, roligt!
 
På vägen hem möttes jag av en helt gul himmel, magiskt! Parkerade hemma och gick ut en sväng på golfbanan för att njuta av den vackra himlen. Vi stannade ute länge. Så fascinerad av dessa vackra färger på kvällarna. Det började regna och fram trädde en regnbåge som var så fin! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Bubbel, babbel & bubbel

Sista hela arbetsveckan innan semestern, underbart!
 
Avslutade dagen tillsammans med fyra fina kollegor i den enas hus i Tyresö. God mat, en himla massa babbel, och bubbel i glasen och i badet!! Supermysigt! Hundarna fick följa med och låg duktiga på altanen hela kvällen. Skönt att de är enkla att ha med.
 
Nu är nattsuddandet slut, imorgon är det ju en ny arbetsdag....
 
 
/Cissi 

Skärgårdscup dag 2

Ny dag och ny tävling, fast på samma plats och med samma upplägg. I dag sken solen från klarblå himmel hela dagen, riktigt sommarväder som det faktiskt ska vara såhär i slutet av juni. Lite varmt för hundarna såklart, men jag tyckte inte att det var så många hundar som såg särskilt påverkade ut. Jämfört med gårdagen så gick faktiskt många hundar bättre i dag, och så även Lyra.
 
I dag fick vi startnr 7 av 23 så det blev inte lika lång väntan på vår tur. Gruppmomenten kändes bra, men Lyra ville inte ligga fint med hakan i backen som hon gjorde i går, vilket ledde till att hon istället ansåg sig ha tid att nosa lite och slicka sig på tassarna när hon ändå bara låg där...hmm. Så lite nerdrag fick vi där såklart.
 
Känslan var bättre inne på planen i det individuella programmet än i går, hon kändes taggad och mer på tårna, och jag gick faktiskt och log hela fria följet igenom. Kom på mig själv mitt i det momentet att "njut av detta ögonblick" och det gjorde jag verkligen!! Vi hade skoj där inne och en bra kontakt. I stort sett hade vi precis samma missar som på gårdagens tävling, hon lyfte rätt vittringspinne och spottade ut för att leta lite till men sedan bestämma sig för den rätta ändå och komma in, hon missade Ligg-skiftet i Zätat, hon gjorde en grymt fin ruta men tjuvade lite vid inkallningen därifrån, och hon hade en del låsningar i fjärren. Precis som i går. Och vi slutade faktiskt på precis samma poäng också! MEN skillnaden var känslan som var mycket härligare i dag!!!
 
Vi har ju inte tränat så mycket lydnad på sistone så felen gör mig ingenting. Har väl egentligen inte heller några särskilda resultatmål just nu, så det var bara kul att vara med. Men såklart så måste jag ta tag i de där missarna, det får vi göra på tisdag då vi kör träningstävling med SM-upplägg. Hoppas att hon kan göra någon av missarna då så att jag kan komma åt det.
 
Så var denna helgen slut, som har varit riktigt härlig. Många fina ekipage att titta och heja på, många vänner och bekantskaper att babbla med, glädjas åt och inspireras av. Våra grymma träningskompisar och vårt lag Rocka sockorna, tack Jenny, Camilla och Sussi. Alla fina människor på vår nya klubb Nynäs BK som gör den här cupen så himla bra! Det har varit en helg med både sol och regn, skratt och lite gråt, fin gemenskap och till och med nationalsången live!
 
Tack Jenny för att du tog min kamera och fotade lite!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Helgens final dömdes av alla domarna...många blev det.
 
Cupvinnarna, stort grattis!!!!
 
Skaffade mig visst en sån här fin kepa också....
 
Kvällspromenad i sommarväder...
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Skärgårdscupen dag 1

Sitter och njuter på altanen i solen med ett glas vin efter en god grillmiddag, vilken fin kväll!!! 
 
I dag har vi varit på Nynäshamns BK och tävlat lydnad. Första dagen av två i den årliga Skärgårdscupen. Det är så kul att tävla två dagar på raken, och skulle jag ha en husvagn skulle jag definitivt ha campat där, varit med på kvällens fest och haft en minisemester... I framtiden kanske det får bli en vagn.
 
Dagen inleddes med morgonsamling där vi hade en tyst minut för någon som saknades...Maria. Lite jobbigt och sorgligt, men fint. Hon brukade alltid åka till cupen och var en av de som satte fart på partajet på kvällen... Vi hade även gjort iordning ett foto, ett tänt ljus och en pengaburk för Marias insamling på cancerfonden. Kändes fint.
 
Vi fick startnr 23 av 26 startande i eliten, så det blev en lång väntan, även fast det var dubbla planer (hälften av momenten i ena ringen och resten i den andra, i omkullkastad ordning). Men först var det gruppmomenten för alla tävlanden. Och efter det var min dag gjord, vi fick 10 på sitt och 9 på ligg (pga att hon ville få bort en skalbagge efter uppsättandet, som klättrat upp på hennes rygg... Sånt händer ju ibland). Hon så lugn ut och det var målet för mig. Det var ju vid förra tävlingen som hon blev osäker och tassade därifrån när det susade förbi ett tåg...).
 
Övriga moment kändes ok, men inte mer än så. Lite seg känsla mellan momenten var det, hon var liksom i sin egen bubbla då. En tjuvstart från rutan vid inkallning och ett missat skifte i Zätat  (mot publiken) och viss osäkerhet i vittringen gjorde att betygen såklart sjönk. Men inga 0:or och en hel del fina saker också blev det!! Är ändå ganska nöjd med rundan, även om det fanns mer att önska. Vi har ju inte tränat så mycket lydnad på sistone, och de gånger vi gjort det har hon varit riktigt häftig. Hade hoppats få fram det även i dag, men vi laddar om och testar igen i morgon!!
 
Det blev en mycket trevlig dag med ömsom gassande solsken och ömsom regn... men bra arrangemang, trevliga vänner och medtävlanden gjorde dagen riktigt bra! Dessutom vann jag ett gott chokladägg på lotteriet! :)
 
Imorgon ska jag komma ihåg och ta med mig kameran.
 
 
Lyra laddar inför start med att värma tassarna... Vi ingår nämligen i Team Rocka sockorna tillsammans med Jenny & Ayla och Camilla & Tista! 
 
 
Saknad....
 
 
Nu chillar vi i solen med en smaskig rosécider som är i klass med de finska lonkerona, mmm!
 
 
/Cissi 

Återvändare utan problem

Hjälp, vad de senaste dagarna gått fort!! Tre dagars ridläger är över och det gick undan, lite väl snabbt tycker jag. Vi har verkligen haft bra dagar på otroligt mysiga Berga naturbruksgymnasium, fint väder, ett bra gäng ryttare och superfina hästar. Jessica (som jobbar som instruktör där och hade fått tillåtelse att ha läger för sina tidigare elever på en ridskola och så lite vänner som oss) hade matchat ihop oss bra med varsin häst. Jag fick dela dagarna med Obygdens Olle, en urgullig och trevlig bekantskap som var härlig både i dressyren och hoppningen. Vi har borstat och gullat med hästarna, smörjt träns, mockat skit, ätit god mat i restaurangen, klappat smågrisar och haft allmänt mysigt, det har känts som man varit typ 14 år igen!
 
På kvällarna var de andra fem i gänget kvar på skolan, medan vi tre Återvändare (dvs jag, Maria & Malin, som inte ridit på rätt många år) hängde hemma hos mig. Vi förgyllde kvällarna med rosévin på vår altan, hundpromenader, tequila, god mat, och såklart bubbelbad för våra trötta kroppar!
 
Två ridpass per dag har det blivit. Det första blev ett "lära känna hästen"-pass och för oss Återvändare blev det även ett "hur var det nu man gjorde när man red"-pass...Haha. Det var så häftigt att det inte tog lång tid innan känslan fanns där och kroppsminnena kom tillbaka, och för varje pass blev det alltmer avlägset att man ens hade haft ett uppehåll i sin ridning!! Andra passet blev det lite hoppning med fokus på kontroll på hästarnas gas/broms och att vi kunde svänga...
 
I går fick vi träna på kombinationer och få till rätt antal galoppsprång mellan hindrena och jag kände hur jag började rida allt mer aktivt, och lite förvånande hade man inte tappat avståndsbedömningen och känslan när man skulle hoppa av, coolt! Dagens första pass gjorde vi på den fina galoppslingan ute. Vi fick rida i grupper om tre, tre och två, och försöka rida så nära som möjligt på en av Jessica framtagen idealtid vid galopp hela slingan igenom. Vårt gäng kom fyra sekunder ifrån! Lite jobbigt var det att galoppera nästan oavbrutet i 6,5 minuter och stå upp...men det gick. Och hästarna tyckte nog att det var lika kul som vi!
 
Lägrets sista pass kom alldeles för fort, och såklart var det banhoppning på schemat. Inga jättehöjder utan viktigare var att få till kontroll, bra vägar och en fin känsla. Efteråt ville man liksom inte sluta rida, jag ville ha mer! Alla ridpass har varit så himla roliga och jag tror att jag har suttit med ett stort leende och njutit mest hela tiden! Att få rida för Jessica har varit superskoj, hon är ju bara så grymt bra och inspirerande!!!
 
Nu är det bara att smälta detta och fundera på när vi ska få till ett nytt läger, för det kan omöjligt få gå såhär lång tid igen utan ridning! Det gav definitivt mersmak!
 
 
Jag, Malin och Maria på våra springare.
 
Gulliga Olle och Cissi 14 (??) år. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lyckades hitta bruna benskydd till Olle, allt för att matcha min hjälm, spö och handskar. Viktigt... 
 
 
Stallkatt.
 
Kvällsgott.
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Äntligen ridläger!

I dag var det äntligen dags för sommarens mest oväntade happening, ridläger på Berga naturbruksgymnasium!! Jag, Malin och Maria hade helt spontant (och galet?) anmält oss till detta hoppläger trots att ingen av oss ridit på rätt många år... Men eftersom Jessica skulle hålla i lägret kändes det tryggt och kul, det kunde inte bli fel. 
 
Det har varit en fantastiskt rolig första dag (av tre), känns som man är typ 14 år igen...ridläger väcker minnen!
 
Jag blev tilldelad en riktigt söt valack vid namn Olle. Trevlig att hantera och en riktig gentleman att rida, supermysig på alla sätt. Det tog inte lång tid innan man kände sig riktigt varm i kläderna. Allt kom tillbaka och till och med hoppningen kändes bra. Det är ju lite som att cykla, har man en gång lärt sig...
 
Efter dagens två ridpass var det rätt skönt att åka hem och ta ett glas rosé i solen med Malin. Vi avslutade kvällen med att bada bubbelbad som nog var bra för de nyligen återuppväckta ridmusklerna.
 
 
 
Söta Olle!
 
Ena gruppen sitter upp. Jag, Malin & Maria fick epitetet Återvändarna och en egen grupp bara bi tre...
 
Travmaskoten Vinnie var på plats.
 
Vi hälsade på de enorma grisarna också.
 
Och massor av smågrisar!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Midsommar på landet

Jaha, i dag har solen minsann visat sig en hel del. Har tränat hundarna på tomten och sedan tagit en mysig cykeltur med Lyra i kvällssolen. För övrigt har det varit vääldigt lugnt i dag, man blir ju lite trött av att fira midsommar!
 
Hade en jättetrevlig gårdag hemma hos Jessica och Björn i Vissvass by i Tyresö. Så otroligt mysigt där ute, ängar, hästar, hav och skog. Ett underbart vackert hus som jag verkligen gillar och en mysig lada som var lövad och inredd med bord och stolar till hela gänget (30-40 pers?). 
 
Tyvärr regnade det hela dagen så vi skippade dans och lekar. Det blev sillunch i ladan och senare grillning, party och nattsuddande, mycket trevligt! Vi hade det så lyxigt att vi fått möjlighet till övernattning, skönt att slippa köra hem. Och mysigt att hänga med alla som var kvar dagen efter. 
 
Nu är det dags att ladda inför tre spännande dagar på hästryggen, det är ridlägerdags!!!
 
 
Idylliska Vissvass.
 
Jessica och Björns fantastiska hus!
 
Vårt lilla gästhus. Tredje gången vi sov över där, helt perfekt!
 
En granne tog traktorn till festen... 
 
Grillning.
 
Intressant val av fordon...
 
Mycket tequila blev det....
 
Efter frukosten blev det promenad med bad för både hundar och några tvåbeningar...
 
Skön kväll för en cykeltur!
 
En del av turen rejsade vi ikapp, jag har inte en chans mot den snabba kelpin!
 
Gästrummet bäddat för kompisar som också ska på ridläger...
 
/Cissi 

Multitaskar in i det sista

Ösregn. Det blir midsommar med gummistövlar på! På väg mot vännerna i Tyresö, svårt att slita mig från livestreamingen från Lydnads-VM som pågår nu i ett varmt Italien... Hann iallafall se ett svenskt ekipage och så mina stora idol Jessica & Mac från finska landslaget.
 
Nu blir det sill & nubbe!
 
 
Kollar livestreaming, stryker, städar och packar inför fest och övernattning...
 
/Cissi 

Tiden går

Dagen innan midsommarafton och det är regn och trist. Har varit och tränat med Jenny, Emma och Marion. Riktigt bra tävlingslik träning med okända tävlingsledare och okänd momentordning. Lyra var riktigt taggad men ändå fokuserad, många fina saker med skön känsla!!
 
Att det regnade mest hela tiden gjorde ingenting. Just i dag var motivationen så hög att nog inget hade hindrat mig från träning. Just i dag är det ett halvår sedan, exakt sex månader sedan som Maria förlorade kampen. Hon finns dagligen i mina tankar, det finns så mycket som gör att man påminns om det så ofta. Min bruna knasiga hund. Ett samtal med hennes man eller någon annan som har minnen. Årets Walkaboutpris som står hemma i vardagsrummet. Mitt Fuck Cancer-armband som jag alltid bär. Kenneltröjan som bara hon, jag & Johanna har. Hon finns alltid med mig när jag tränar. Varje dag när jag går med hundarna på golfbanan känner jag ett stick i hjärtat, varje promenad där tar mig fortfarande tillbaka till den dagen för just ett halvår sedan. När jag fick reda på vad som hänt och drog hem från jobbet. Tog med hundarna och bara gick och gick med en hjärna luddig som bomull, tittade upp på den gråa himlen och försökte förstå.
 
Känslan sitter kvar än i dag och det är fortfarande lika overkligt. Det känns som att hon bara är ett telefonsamtal bort, och ibland glömmer jag nästan bort att det inte är någon idé att ringa. Tills jag går över kullarna på golfbanan, då kommer alla känslor tillbaka igen. Varenda dag. 
 
I morgon är det midsommar och vi ska fira ute på landet långt ut på Tyresö med vänner, barn, hundar, hästar, sill, grillat och många skratt. Och inte så mycket regn hoppas jag....
 
 
 
 
/Cissi
 
 

Lägersommar!

Om några dagar stundar ridläger (gulp), tre dagar med totalt 6 ridpass, främst hoppning. Tjohej va spännande att se om jag kommer att överleva första passet ens, har ju inte direkt de rätta musklerna upptränade för detta...
 
Om tre veckor blir det läger med hundarna i Strängnäs med ett stort gäng lydnadsentusiaster! Träning från morgon till kväll, en stor dos inspiration, utbyte av erfarenheter och förhoppningsvis många nya kontakter. En av dagarna ska vi vara så många som 19 personer!!!
 
Nästan direkt efter det är det dags för två dagars vallningsläger på Kungsberga (Färingsö). Har aldrig gått någon riktig kurs i vallningen tidigare, utan bara varit där och vallat en del på egen hand (dock med lite hjälp och goda tips från Lisbeth som har gården) och fått testa mycket själv, fått Lyra att "tända" på fåren och blivit bekväm i situationen. Det ska bli riktigt skoj att få mer tips och bara njuta av att se min hund jobba med det hon är till för.
 
Har även anmält mig till en agilitykurs på 6 tillfällen i augusti/september, sååå glad över det!!! Bra att få lite mer kontinuerlig träning med hjälp. Kursen heter "Tävling" så tanken är mycket handling- och banträning, perfekt ju. Och våra träningskompisar Karin & Tarzan har också kommit med på kursen!!
 
Har mycket att se fram emot alltså! Nu är det bara ett sök- eller spårläger som saknas....
 
 

 
/Cissi

Fin kväll

Efter regn kommer solsken och när det inträffar på kvällen blir det ett magiskt ljus. Njuter så av lugna kvällspromenader på golfbanan, det ger själen ett lugn på något sätt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev en bra avslutning på en ganska lugn dag. Sovmorgon, träning på brukshundsklubben med Jenny och Sussi, lite shopping och någon timme jobb vid datorn. Sedan var den här dagen slut. Hoppas på fler magiska kvällar snart.
 
/Cissi

Ska man ha tre?

Nu är de bara två igen, i dag har Pi åkt hem. Det får mig att fundera på om man ska ha två eller tre hundar... det var ju rätt mysigt med tre ändå....
 
Nu är det dags att åka in till stan på tjejmiddag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Ljus och värme

Dessa underbara mornar. Man vill aldrig gå in....längtar verkligen till semestern nu.
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Andra pinnen!

I lördags var det dags för agilitytävling igen, denna gång på Bro-Håbo BK. En kul sak, som jag upptäckte bara några dagar före tävlingen (då jag läste PMet) var att min kollega Yvonne och även hennes man, skulle döma på tävlingen! Perfekt med hennes ögon på oss inne på planen, och hon lovade att ge feedback efteråt.
 
Först ut var hopploppet och det var en kul bana. Flera ställen där möjligheten fanns att göra olika byten (framför- eller blindbyte) och ta olika vägar. Vi fick ett bra flyt i loppet och kom i mål med 0 fel och med andra bästa tiden av alla! Och andra uppflyttningspinnen var bärgad, jippi!!!
 
Yvonne tipsade om att förändra rutinen i starten (hon tycker att jag lägger på för mkt lydnad där), vilket jag testade i nästa lopp, agilityloppet, och fick en bra början. Sedan blev det några missförstånd och slarv på sista slalompinnen, så jag valde att diska oss och köra på med full fart istället. Fick en bra känsla och det var riktigt skoj!!!! 
 
Nu måste vi sätta in en kampanj på balanshindrena och kontaktfälten på dem, det ska bli vårt sommarprojekt!
 
På lördagskvällen var det UDP (Uddby Dance Party!), ett trevligt partaj på en bondgård med ett glatt gäng vänner, och som blivit en årlig tradition. Grillning, halmbalar, bonniga kläder, dans, brasa, skratt och prat. Alltid lika mysigt!
 
Så i dag har det varit lite segt, mest för att det blev för lite sömn förra natten. Vi har varit och shoppat sommarblommor och haft mina föräldrar på besök, fixat lite på tomten och slappat.
 
Nu är jag redo för en ny arbetsvecka!
 
Lite annorlunda att vara på denna klubb för agilitytävling, som jag annars bara tävlat lydnad på.
 
 
Matchande rosetter med kelpin. 
 
På pallen.  
 
Wiii! 
 
Tältvaktaren Pi håller utkik.
 
Grillning på UDP, gott!
 
Matdags innan dansen i maskinhallen, som var pimpad med halmbalar, ljusslingor och musik.
 
Hundarna chillade i solen i dag.
 
 
/Cissi

Äntligen helg!

Denna helg är verkligen efterlängtad! Har för mycket på jobbet just nu, sådär så att hjärtat slår lite för fort, hjärnan går på högvarv och man vaknar innan väckarklockan med ett ryck då man drömt att man glömt bort att göra något viktigt....inte kul.
 
Så att gå hem i dag var riktigt skönt (dock fick datorn följa med hem, hann inte klart alls...). Klippte gräset, matade hundarna, åkte en sväng till hönseriet i närheten och köpte färska ägg och ost i deras gårdsbutik. Sedan drog vi ut till Gålö där hundarna fick rusa runt på gräset och stranden, och bada i havet! Vädret var underbart och hundarna glada, och jag med! Nu ligger de helt däckade alla tre i soffan.
 
Det var en bra start på helgen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Insikter i agilityn

Har haft en härlig kväll på Nynäs BK med Jenny. Blev ett agilitypass med Lyra, som GALOPPERADE på balansbommen, tjoho!! Få se om det sitter kvar till helgens tävling... Fick en väldigt bra insikt av en kollega som även är agilitydomare, kring varför Lyra ofta skrittar där. Hon saknar en tydlig målbild och vet inte när hon ska stanna på mitt "tryck"-kommando (som jag har precis vid slutet av bommen för att hon inte ska hoppa av). Hon borde ha samma tydliga bild som när hon t ex springer fullfart till rutan. Jag tror att det är rätt analys och ska jobba mkt med det i sommar, skulle vara så kul att få till det!!
 
Kvällen bjöd även på lydnad, som var riktigt trevligt! Vi har inte tränat det på ett tag nu vilket har varit rätt skönt. Men i kväll kändes det rätt att testa lite vilket var skoj. Och så jäkla skönt väder för ovanlighetens skull!!!
 
Var förresten en sväng på Gröna Lund i går med min enhet på jobbet, alltid så mysigt att vara där! Femkamp, berg- & dalbana och sockervadd, mmm! Och så vann jag dessutom femkampen, yeay!
 
 
 
/Cissi 

Och så var de två...

Nu har Pi kommit! Lyras halvsyster. Hon ska bo hos oss i två veckor när matte är i USA. Det ska bli spännande och kul med två kelpisar i hemmet! Hoppas att vakthunden Lyra sköter sig och låter Pi bli en i flocken...
 
 
 
 
 
/Cissi 
RSS 2.0