Äntligen!

Nu så är det äntligen färdigt med allt ytskikt, sista kakelbiten är på plats!! Många kapningar blev det och Micke har varit jätteduktig med att mäta, kapa och sätta upp alla plattor. Jag satte upp några också, men var inte riktigt lika snabb... I morgon blir det fogning!
 
 
 
 
 
 
 
Fin kvällspromenad i både regn och sol.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Slottsnära träning

I dag tog jag & hundarna en tur till Mariefred för lite träning med ett gäng vänner. Vi höll till i en välklippt fin park nära slottet, med lagom mycket störningar i form av fikande sällskap, hundar som sprang efter bollar och ett turisttåg som tuffade förbi.
 
Lyra kändes inte helt taggad, vet inte om hon blev osäker pga störningen eller om hon bara har tränat för lite på sistone. En sak jag funderar på är om hon inte har blivit lite för seriös och för fokuserad/tänkande i träningen, hon har liksom tappat lite gnista och jäklar anamma. Hon har slutat tramsa och göra knasigheter, men jag vill ha tillbaka det!! Får försöka fundera ut hur jag kan få tillbaka min speedy gonzales.... Var ute och cyklade en sväng nu på kvällen och körde sedan ett pass med massa kamp hemma, då var hon på g!
 
På badrumsfronten har det varit lite stiltje i dag, då Micke fyller år och det har blivit en del födelsedagsfikor. Men en del kapning har det blivit, så i morgon ska det kaklas helt klart!
 
 
 
 
Fin plats att träna på i dag! Men vädret var lite skiftande...
 
 
Flydde in i bilen en stund när det vräkte ner...
 
 
Kvällsnöje!
 
 
Projekt ommålning av sekretär är klart!
 
 
/Cissi 

Snart så!

Nu är det inte mycket kvar, bara en del kapningar.... Micke har gjort det såå fint!
 
 
 
 
En riktig lampa har vi skaffat också, äntligen kanske man kan se ordentligt där inne!!
 
 
 
Jag har mina egna måleriprojekt när det ändå inte går att trängas i badrummet....
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Väggar på gång

Nu är det inte mycket kvar! Golvet är klart och i dag började Micke sätta kaklet på väggarna, det ser lovande ut! I går beställde vi kommod med handfat och fick med oss duschväggar och toa från Bauhaus, efter ännu ett evighetslångt besök... (för att vi är så veliga, det är för många val!).
 
Altanen utanför friggan har fått sig ett lager lasyr så nu hoppas jag att den inte blir lika solblekt som när det var olja på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

SM-visit

I dag blev det en vilodag från badrummet eftersom golvet skulle torka. Perfekt tajming för mig som då kunde packa in hundarna och dra till Sundbyholms travbana strax före Eskilstuna! Det är nämligen där som årets Svenska mästerskap i lydnad och rallylydnad äger rum just denna helg.
 
Det blev en riktigt härlig dag med mestadels vackert väder och många fina ekipage att heja på. Det är så kul att känna så många i lydnadsvärlden, överallt fanns det kamrater att snacka med och glädjas åt. Mycket av det har jag talangsatsningen att tacka för, vilken fantastisk väg att bygga kontakter över hela landet! Typ hälften av de 50 startande har jag tränat med eller för, så det var alltså många att heja fram! Så många duktiga förare och hundar, så inspirerande att kolla på!
 
Träffade även på Anhelee (som har Lyras systerdotter Magi) och som tävlade rallylydnads-SM med sin andra hund. De imponerande och kom på 2:a plats av de 50 deltagarna, och fick därmed en plats i morgondagens final, wow!!
 
När jag kom hem hade Micke satt igång med den sista delen av badrumsgolvet, den biten runt brunnen. Det blev klart under kvällen och ser jättefint ut!! Ska bli kul att se hur det blir med fog också. 
 
En lite trist grej hände på kvällen. Det rann in vatten från utsidan och in i vår källare! Hoppas verkligen att det inte är några stora skador, men det känns lite olustigt... Får ta ett snack med vårt försäkringsbolag på måndag (jag ringde dem nu men de ville inte ta hand om det på jourtid...). Alltid är det något.
 
 
SM!!
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Klinker

 
Nu börjar ytskiktet ta form. Jag har målat taket och sedan har Micke påbörjat golvläggningen. Fint blir det! 
 
Eftersom det inte skulle komma något regn på hela dagen  (wow!) så passade jag på att olja klart staketet, så nu är allt brunt (eller Linfröfärgat, som oljan har brutits i). Sist jag oljade kom regnet en timme efteråt och allt blev randigt och fult.
 
På kvällen blev det ett spontanbesök hos familjen Backesten, skönt att komma hemifrån en stund!
 
Alla olika plattor som ska kombineras.
 
 
Testläggning.
 
 
Nu sitter det fast.
 
 
 
 
Mitt utställningstält passar perfekt som kakelskärarbod!
 
Nymålat tak, trevligt! Helst hade jag velat fälla in spotlights på en gång, men vi hoppar över det.
 
 
/Cissi 

Träningssugen!

Eftersom vi inte fick klart våtrumsfolien i går så blev det ett Bauhaus-besök i dag för att köpa mer, och även allt kakel och klinker. I morgon, när underlaget har torkat, sätter vi igång med kaklingen!
 
Är för övrigt väldigt träningssugen, antagligen bara för att det inte riktigt passar just nu... Och kanske för att Facebook översvämmas av inlägg från de lyckliga som ska tävla lydnads-SM i helgen. Önskar dem alla stort lycka till, och jag är så avis! Vill ju också tävla SM med min fina hund!! Och jag ogillar verkligen när jag inte lyckas nå mina mål. Jaja, en annan gång kanske. 
 
Blev lite spår i skogen iallafall. Två korta till Lyra med mkt godis och pinnar, och ett längre viltspår till Rissie. Båda spårade fint, men Lyra vägrar konsekvent markera pinnarna...suck. Får byta strategi ett tag. 
 
Färdigt med allt tätmembran, våtrumsfolie och en massa extra förstärkning.
 
 
Kakel inköpt!
 
 
/Cissi

Blått kladd

I dag har vi strykt på primer och sedan tätningsmembran och våtrumsfolie på det. Många lager blir det... Tyvärr blev det en folievåd för lite så vi fick inte klart det helt. Tanken var att det skulle torka över natten så att kaklingen kunde påbörjas imorgon... Det borde finnas nattöppna Bauhaus för oss amatörer som måste köpa mer!! Eller så kan man ju börja lite tidigare på dagen... men i dag stod det golf och hundträning på schemat, lite kul måste man ju få ha också!
 
 
 
 
 
 
 
 
Bad efter träningen! 
 
 
Nu har lilla söta Kiwa gått hem (hon bor ju granne) efter att ha hängt hos oss nästan en vecka.
 
 
/Cissi 

Sol, tack!

Alltså allvarligt vädret, skärp dig. Jag vill ha sol och VARMT. Inte regn och 14 grader!!! Och hur mörkt som helst. Blä. Oljade en bit på staketet i går,  men 45 min efter att jag slutat så började det att regna och i dag ser det helt hemskt ut, randigt. :(
 
Vi fick iallafall en fin och trevlig kväll i går hos Fia & Kaj, jättegott med grillad aborre och annat gott! Och lån av dusch, tack för det!
 
I dag har det varit lite segt och på badrumsfronten har Micke spacklat fallet vid golvbrunnen. Nu ska det torka tolv timmar innan nästa steg. Det är dags att börja bestämma sig för kakel....
 
 
Var hos Kristina i dag som fixade mina naglar...
 
 
 
 
 
 
/Cissi 
 

Flyt

Vi tar det i lugnt takt, ingen stress. I dag har vi flytspacklat golvet så nu är det slätt och fint. I morgon ska Micke spackla fallet vid golvbrunnen.
 
Var iväg till brukshundsklubben en sväng på eftermiddagen och fick ett bra agilitypass med Lyra. Hon lyssnar allt bättre och tar mina handtecken mer än förr. I dag försökte jag säga alla kommandon (hopp, tunnel osv) mkt tystare än vad jag brukar och det funkade ändå! Det gjorde det inte förut....
 
På kvällen kom Peter & Madde förbi på sin hoj, och jag fick anledning att göra sommarens första blåbärspaj, mmmm!
 
Hela kvällen blev riktigt varm och fin, och för ovanlighetens skull blev det middag ute på altanen. Fler sådana kvällar tack! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Slingor

Dagens jobb har mestadels bestått av värmeslingor, och som varje dag, byggshopping... 
 
Vi fick lyxen att avsluta dagen hos Andrea & Patrik med god middag och lån av dusch. Och att få läsa godnattsaga för världens sötaste syskonbarn är inte helt fel heller!
 
Träffade förresten en ny kusin i dag för första gången! Eller alltså, hon har ju varit min kusin i typ 26 år, men vi har aldrig mötts förut. Men det är aldrig för sent att lära känna sina släktingar...
 
 
Limmat och klart. Imorgon blir det flytspackling.
 
En härlig skogspromenad på eftermiddagen hann jag med också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Rivet och klart

Nu är allt rivet i badrummet och eldragningen är påbörjad. Så skönt att underlaget är helt torrt, vi var beredda på att det skulle vara fukt under våtrumsmattan men det var snustorrt, yeay!
 
Nu när vi fått bort allt så kan man se att det suttit ett fönster på kortsidan och en dörr där det nuvarande fönstret sitter. Vi tror att det har varit en hall där kanske. Lite skoj att föreställa sig hur det har sett ut.
 
 
 
 
 
Mycket shopping har det blivit i dag, bl a en himla massa material till tätskiktet.
 
 
Nu har vi grannarnas söta Kiwa hos oss i några dagar, det blir trångt bland sovplatserna...
 
/Cissi 

Renovering pågår

Ösregn i dag och en väldig massa åska. Jätteläskigt tyckte hundarna, Lyra har testat alla olika platser i källaren och försökt gräva ner sig i sängen... :(
 
Men för vår del har vädret inte gjort något, för nu har vi satt igång med badrumsrenoveringen! I dag har allt möblemang plockats bort och våtrumstapeten har börjat rivas ner. Vi var beredda på att den skulle bli ett h-vete att få bort, men det har gått riktigt enkelt! 
 
Har varit två vändor på Bauhaus men kan fortfarande inte bestämma vilka nya möbler som ska köpas, så många val... Nåja det ger väl sig, det är inte så bråttom,  än. 
 
Lite jobbigt är det att bara ha en toalett, särskilt från imorgon då vi måste börja stänga av vattnet...Tur att vi har skogstomt. Värre blir det med duschande. Dags att skynda på lite!
 
 
 
 
 
 
 
 
För övrigt växer det så att det knakar på tomten!
 
 
 
 
 
 
Blandat med vår egna svamp fick vi 3 L av snälla grannarna!
 
 
/Cissi 

Vallning i bilder

Första riktiga semesterdagen (förra veckan var kompledigt...)! Har varvat ner och fixat iordning röran som blivit efter lägrena, dvs tvättat en massa, packat ihop utställningstältet som legat på tork, städat och dammsugit bilen och sånt. Har haft Jenny på fika och hon hämtade hem Ayla, så nu är det bara två hundar hemma igen. Trist att bästisen inte kunde vara kvar längre tycker Lyra!!
 
Har plockat blåbär, smultron och några kantareller. Gått långpromenad med hundarna. Klippt gräset. Läst en bok. Fått semesterfeeling. Nu ska bara Micke gå på ledighet också så blir det ännu bättre!
 
Har nu gått igenom bilderna från helgens vallning, här nedan är ett axplock.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Testade något nytt, en större flock i en jättestor hage. Dessa halvgamla lamm var dessutom inte invallade alls vilket gjorde att de betedde sig annorlunda mot vad vi vant oss vid.  
 
 
 
Fick hjälp att placera mig rätt...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tränar fösning med lina på, svårt.
 
 
 
 
De minsta lammen plockades såklart bort.
 
 
 
 
Några nyfikna hästar kom på besök...
 
 
Lexi har vattenpaus.
 
 
Hålla matte i handen är mysigt tycker Lexi!
 
Två fina border collie-killar var med också. Intressant att se skillnaden i hur de vallar jämfört med kelpies.
 
 
 
Vår basecamp.
 
 
Är det min tur snart?
 
 
 
 
En working kelpie vid namn Ecko. De har också ett helt annat sätt att valla än våra australian kelpies, mycket mer smygande...och med eye.
 
 

 
Stackars Ecko sitter ute i ösregnet en liten stund...
 
 
Dags för sluttestet, jobba i par och skilja ut några får för vägning.
 
Vi letar märkta får som ska skiljas ur...
 
 
 
 
 
 
 
Men hur lätt är det att flytta ett får på ca 80 kg som inte vill lämna flocken?
 
 
Nej det går inte att lyfta. Uppenbarligen. Här behövs hundar!
 
 
Fåren utplockade och nu ska de bara försöka lämna sina kompisar...
 
 
Med två hundar gick det utmärkt!
 
 
 
 
Fast ett får drog tillbaka....
 
 
Kom tillbaka fåret, snäällaa!
 
 
Jag väntar på att Anna och Rejsa ska fixa tillbaka mitt förlorade får.
 
Sedan blev det lite bana...gick hur bra som helst!
 
 
Snyyggt!
 
 
Sedan vidare in i ett jättesmal gång...lite klurigt.
 
 
Här krävdes samarbete! Lyra motarbetade dock lite genom att stå felplacerad hela tiden...
 
 
Like a Vallningsboss.
 
 
Inne i ny hage och på väg till vägning.
 
 
Ännu en smal passage innan vågen.
 
 
 
 
 
 
Varsågod och kliv upp för vägning.
 
 
Tack för en härlig helg!
 
Fick en kasse med massor av kantareller av grannarna, så nu blir det rensning och en kvällsmacka tillsammans med Micke, gott!
 
/Cissi

Valla hela dagen lång

Från ett läger till ett annat. I dag var det dags för vallningsläger hos Lisbeth på Färingsö (via kelpieklubben). Vi hade inte vallat sedan i höstas, så Lyra var rätt så taggad! Men utan att vara dum för det. Hon blir bara rätt springig och lite skällig. 
 
Vi var runt tio personer och hann med tre pass var på förmiddagen i de mindre hagarna. Jag känner mig fortfarande nästan helt som en nybörjare, trots att vi vallat i flera år nu (väldigt sporadiskt iofs, men ändå). Men det gör mig inget alls faktiskt, vi gör detta bara för att det är kul att göra det som kelpien är avlad för, träffa andra kelpiefolk och för att ha skoj utan några som helst mål.
 
God lunch intogs på en gullig restaurang i närheten och sedan ägnades eftermiddagen åt att träna fösning på halvstora lamm i en flock om ca 25 får och på stor yta. Gick sådär för vår del...sista passet var nog Lyra trött för det blev inget vettigt gjort... 
 
Vi blev klara för dagen precis innan regnet och jag åkte hem till en god grillmiddag med Micke. Nu ska vi vila oss inför morgondagens fortsatta vallningsaktiviteter.
 
 
 
Ayla förstod inte alls grejen och varför Lyra mestadels stod på bakbenen och skällde av upphetsning...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Slutjobbat på ett tag

Och NU är det dags för fyra veckors semester (har ju dock tjuvstartat lite denna vecka). 
 
Trots jobb hemifrån i dag har vi hunnit med lite annat också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Lydnadscamp i Strängnäs

Hemma igen efter några superbra och mysiga dagar på Strängnäs brukshundklubb med ett gäng grymt duktiga hundtränare! Vilken inspirationskick att bo och andas hundträning dygnet runt tillsammans med likasinnade lydnadsnördar!!
 
Strängnäs BK är verkligen ett bra ställe för läger. Enorma lydnadsplaner, stor fin klubbstuga med plats för många att laga mat och äta ihop, 20 sängplatser och gott om plats att parkera husvagnar/bilar utanför. Bastu, stoor fin veranda, många toaletter, fina sök/spårskogar och många små genomtänkta detaljer överallt. Grymt bra med andra ord!!! Vi har varit runt 12-16 personer varje dag (några har åkt, andra har tillkommit) och de flesta med flera hundar. Mer än hälften ska starta på lydnads-SM om några veckor och i stort sett alla deltagare var elitekipage.
 
Vi har tränat oräkneliga pass varenda dag och i många olika smågrupper, med olika människor och i olika väder.... Det har funnits gott om tid för både småpill med detaljer och även helhetsträning. Vi har kört träningstävling med SM-upplägg två dagar på raken men även med standardupplägg två gånger. Har haft många ögon på oss och många olika personer som kommenderat och agerat störning på planerna.
 
Jag är verkligen supernöjd med Lyras insats dessa dagar. Hon har gjort så många fina saker och skött sig exemplariskt. Varenda träningspass har hon kämpat och på träningstävlingarna har hon hållit ihop fint. I sol och i regn. Hon har inte varit jättestörd av allt runtomkring. Vi har fått bra tips för fria följet där hon är lite ojämn och fått tillbaka en del av inspirationen vi nog båda tappat. Vi har gjort budföring med sju olika okända personer och inte en gång har hon tvekat att springa hela vägen fram, jippi!!!
 
Stort tack till Lena som dragit ihop lägret och till alla härliga deltagare!!! Jag ska gå igenom systemkameran men tills dess får de här bilderna duga för att illustrera dagarna...
 
 
Trevlig och fin klubb, kommer gärna tillbaka!
 
Klubbstugan.
 
Mitt och Sussis rum i klubbstugan, luftigt trots att vi hade tre hundar. I klubbstugan fanns det 8 sängplatser och så fanns det en villa bredvid med ytterligare 12 sängar.
 
Enda nackdelen med klubben är väl att den ligger rätt långt ut på landet mitt i ingenstans och att det är en rätt dålig grusväg dit. Men fina promenadvägar finns det ju!
 
 
 
Platsliggning på tisdag morgon för ena gruppen.
 
Ayla var med och fick såklart också träna en hel del, glad hund!
 
Bygge av planer och planering av upplägg...
 
Planering och lottning av startordning till onsdagens SM-träning.
 
Platsliggning för ena gruppen på torsdagens SM-träning. I ösregn.
 
Fjärrdirigering i ösregn.
 
Trött Lyra efter några intensiva dagar.
 
Ayla har hittat sin plats i soffan.
 
Rissie fick vara kvar hemma istället för att åka på läger. Då behöver man ta igen lite tid och gosa i sängen...
 
I dag jobbar jag hemifrån, fixar iordning det sista inför min riktiga långsemester, och så laddar vi inför helgens vallningsläger!!!
 
/Cissi  

Sista helgen

Sista helgen innan semestern. 
 
Den har innehållit långpromenad och klippfrukost på Djurgården med Hans och hundarna. Hans flock har utökats med en mops vid namn Ryssen (pga att han kommer därifrån...). Lite jobbig och onödigt framfusig  typ tyckte Lyra.
 
Jag och Micke har oljat staketet och fixat lite hemma. Vi har ätit lördagsmiddag på Ikea och nu har vi koll på deras badrumssortiment...
 
Det har såklart även blivit lite hundträning! I morse var jag på Sthlm Södra BK med Jenny och Karin. För vår del blev det mest bruksinriktat med framförgående och budföring. Innan vår träningsdejt körde jag ett agilitypass. Försökte utmana med lite svårare slalomingångar, funkade bra! Längtar verkligen kursen som börjar i augusti!!!
 
 Nu är det packning inför vårt kommande lydnadsläger som gäller! Ska bara jobba imorgon och sen drar vi till Strängnäs några dagar!
 
 
Morgonbad på Hundudden.
 
 
 
 
Staketet byter färg....
 
 
 
 
Lyra tycker att det matchar henne bättre nu när det är brunt....
 
Ut från Ikea kom vi med endast en kudde och fyra mjukisråttor...till hundträningen. Inte ens det klassiska, värmeljus eller servetter, slank med.
 
 
Simning efter förmiddagens träning, skönt!
 
 
Dagens skörd från smultron- & jordgubbslandet!
 
 
Lyra chillar på det stekheta spa-badet...knäppo.
 
 
Hittade på tomten i dag!! De ska få stå kvar ett tag och växa till sig....
 
 
Dagens tillpiffade naglar!
 
 
 
 
/Cissi 

Pannkaksonsdag

Sommardagar på jobbet är ändå ganska sköna, även om det såklart hade varit ännu bättre med SEMESTER! Men att komma till jobbet lite senare än vanligt (brukar annars vara där från 7.30), och kanske gå hem lite tidigare, sitta ute i solen och luncha/fika och trappa ner lite på tempot, det är rätt okej.
 
I dag blev det pannkakslunch, det är somrigt!!! Och gott!!!
 
Amerikanska pannkakor med blåbär, äpple och kanel, och en massa sirap!!! Mums! Och nypressad apelsinjuice till det, jo man tackar.
 
Fick förresten en bild skickad till mig i går, Lyra har visst figurerat i Nynäshamnsposten som var på Skärgårdscupen i helgen. Man ser hur taggad hon är, sekundrarna efter denna bild togs tjuvade hon från rutan (hon borde legat kvar tills jag kallade in...men icke....). Sötis!
 
 
 
/Cissi
RSS 2.0